江苏省上冈高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 高级中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省上冈高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)第I卷第一部分:听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where will the woman go first? A. To the beach. B. To the bank. C. To the bathroom.2. What does the woman mean? A. The
2、man forgot to do his hair.B. The man forgot to put on a tie.C. The man is wearing clothes that dont match.3. How does the woman probably feel? A. Annoyed. B. Hungry. C. Excited.4. Why didnt the man answer the phone? A. He lost it. B. He didnt hear it. C. His phone ran out of power.5. Who did the wom
3、an want to call? A. James. B. Drake. C. Daniel.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man order? A. Hot dogs and fries. B. Burgers and fries. C. Sandwiches and so
4、das.7. How much does the man give the woman as a tip? A. Three dollars. B. Two dollars. C. One dollar.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where are the speakers? A. In a car. B. On a boat. C. On a motorcycle.9. What is the woman doing? A. Looking at a paper map. B. Trying to find a website. C. Using a phone to give d
5、irections.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man like about YouTube? A. Watching funny home videos.B. Learning about the special TV channels.C. Putting his own videos on the website.11. What kind of meals do the guys make in Epic Meal Time (超级开饭时间)? A. Low fat meals. B. Unhealthy meals. C. Vegetaria
6、n meals.12. What happens to the meals in the end? A. They are tasted by the audience.B. They are given to the homeless.C. They are eaten by the cooks and their friends.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers mainly talking about? A. Their vets. B. Money spent on pets.C. Ways to buy dogs medicines
7、.14. What is the mans dogs name? A. Brett. B. Fargo. C. Ferguson.15. What doesnt the woman like about her vet? A. The limited services.B. The prices her vet charged.C. The difficulty of getting an appointment.16. What isnt one of the mans suggestions? A. Going to his vet. B. Looking online. C. Going
8、 to a special pet store. 听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the fire arrive close to Lakewood? A. By six oclock in the evening. B. By five oclock in the evening.C. By six oclock in the morning.18. Where shouldnt residents go to escape the fire? A. Springfield. B. Western Hill. C. Point Cabina Station.1
9、9. How long will it take residents to reach the safe zone? A. Less than ten minutes. B. Less than twenty minutes. C. Less than thirty minutes.20 What are residents advised to do before they leave? A. Leave all pets behind.B. Stay calm and do not panic.C. Tell the state police where they are going.第二
10、部分: 单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)1. President Xi Jinping says that the central government will make medical insurance _ to every family.A. constructiveB. accessibleC. portableD. suitable【答案】B【解析】分析】【详解】考查形容词辨析。句意:习近平主席表示,中央政府将让每个家庭都能享受到医疗保险。A.constructive建设性的;B.accessible可进入的; C.portable手提的;D.suitable合适的。
11、accessible to“可得到的”,根据句意,表示“使得医疗保险对每个家庭都是可得到的”,故选B。【点睛】2. What will happen if a driver gets annoyed in a traffic jam?Many drivers are _ and they will push into other lanes of traffic or pass other cars.A. abnormalB. addictedC. aggressiveD. astonished【答案】C【解析】【详解】考查形容词辨析。句意:如果司机在塞车的时候变得恼怒将会怎样?许多司机都是好
12、斗的,他们将会抢道别的车或者超别的车。A. abnormal反常的;B. addicted入迷的,上瘾的;C. aggressive侵略性的,好斗的;D. astonished吃惊的。根据“and they will push into other lanes of traffic or pass other cars.”可知,许多司机开车好斗。故选C3. A lot of people _the theory that acupuncture blocks pain signals from reaching the brain.A. apply toB. submit toC. relat
13、e toD. subscribe to【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:很多人都同意这样一种理论,即针灸可以阻止疼痛信号到达大脑。A.apply to适用于,应用于;B.submit to提交,向.提出,屈服;C.relate to涉及,有关;D.subscribe to同意,捐款,订阅。根据the theory可知此处表示同意这样一种理论。故选D项。【点睛】4. The CCTV show Chinese Characters Dictation Competition has taken the country by storm, which is partly
14、 designed to arouse peoples _ in the Chinese language.A. responsibilityB. enthusiasmC. significanceD. disappointment【答案】B【解析】【详解】考查名词。句意:央视春晚汉字听写竞赛已席卷全国,部分是为了唤起人们学习中文的热情。A.responsibility 责任;B.enthusiasm热情;C.significance意义;D.disappointment失望。分析句子结构可知:设空处前为名词所有格,其后应用名词。结合句意,此处表示唤起人们的学习中文的热情。故答案为B。5. I
15、 believe his design is _for its completely different from others.A. commonB. reasonableC. practicalD. original【答案】D【解析】【详解】考查形容词辨析。句意:我认为他的设计是原创的,因为它与其他人的设计完全不同。A普遍的,常见的,普通的;B合理的;C务实的;D最初的,独创的,新颖的。根据“for its completely different from others.”可知,他的设计是原创的。故选D。6. -The scarf is nice, but the price is a
16、little bit high. - _ , but if you want good quality, you have to pay more.A. No wonderB. No doubtC. No offenceD. No problem【答案】C【解析】【分析】【详解】考查情景交际。句意:-围巾真漂亮,但价格有点高。-说句不好听的(并无冒犯之意),如果你想要质量好的,就得花更多的钱。A 难怪;B 无疑;C 无意冒犯;D 没问题。根据句意可知,第二个人说出了自己的看法,但他并无恶意,故选C。【点睛】7. While we may not be born with a natural t
17、alent, we can _ for it with hard work.A. break upB. take upC. bring upD. make up【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:虽然我们可能没有与生俱来的天赋,但我们可以通过努力工作来弥补。A. break up打碎;B. take up拿起,开始从事;C. bring up提出;D. make up弥补。根据上文we may not be born with a natural talent可知没有与生俱来的天赋,所以要通过努力工作来弥补(make up)。故选D。8. TV satellite dishes
18、are often seen _ in the remote areas when you drive along the mountainous highway.A. to distributeB. distributedC. distributingD. distribute【答案】B【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:当你沿着山区高速公路开车时,你会经常看到偏远地区分布着卫星电视天线。分析句子可知,空格处是主语补足语,解释说明主语TV satellite dishes ,与distribute是被动关系,故用过去分词,故选B。点睛】9. They advocate the pr
19、oposal we were opposed _ rediscussed at the next meeting.A. to beB. should beC. to wasD. was【答案】A【解析】【分析】【详解】考查虚拟语气。句意:他们建议我们反对的那个提议在下次会议上被讨论。本题中的动词advocate后面的宾语从句要使用should+动词原形的虚拟语气,should可以省略;本题中还有一个定语从句we were opposed to用来修饰前面的名词proposal。故A正确。【点睛】在高中英语中有部分动词的后面要使用should+动词原形的虚拟语气,should可以省略。英语中有四
20、个表示“要求”的词,require, ask ,tell, demand;三个表示“建议”的词,suggest, recommend, advice;两个表示“命令”的词,order,command ;一个表示“坚持”的词,insist。他们后面接 should+动词原形 的虚拟语气。Should可以省略。10. The Internet users have been warned to _ any messages that ask you to send cash or personal information, no matter how formal they are.A. aban
21、donB. rejectC. decreaseD. withdraw【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:互联网用户已经被警告拒绝任何要求你发送现金或个人信息的信息,无论它们是多么正式。A.abandon放弃;B.reject拒绝;C.decrease减少;D.withdraw撤退;收回。根据句意,此处表达拒绝任何要求你发送现金和个人的任何的信息。故答案为B。第三部分: 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)Mum said they might not be back until after eleven. My brother Greg and I _11_ to
22、play hide -and- seek (捉迷藏). But there was not much _12_ except in the front room. The _13_ was that we were not allowed in there by ourselves._14_, we just took the risk.Once there, both of us were cautious and moved about _15_ for some while. Then, when I hid behind a tapestry(壁毯), _16_ by my broth
23、er, I jumped out. With a sense of _17_, I felt my right elbow (手肘) striking (撞击) something hard. We heard a crash. Even _18_ we dared to look, we knew that the vase lay broken.When Mum and Dad came home and viewed the pieces, we knew any _19_ would only serve to fuel their anger. Mum ordered us to s
24、it on the bare floor, beside the ruin. She cried, “How _20_ the two of you have done this?” Greg and I, too _21_ to cry, could voice no answer. After a while, she _22_ us and stayed there alone by herself, much like a statue.Greg and I _23_ throughout that night, struggling to decide what we might d
25、o to _24_for it. We hoped with the money we had saved we might just have _25_ to buy a vase. The next day, we set off to search _26_ every local shop until we found a good copy.When we _27_ home in silence, we _28_ Mum and Dad with what wed bought. Dad _29_ out, took it from Greg and then passed it
26、to Mum. She sighed, “You broke our Ming vase.” But we believed they knew we were _30_.11. A. decidedB. expectedC. pretendedD. happened12. A. timeB. spaceC. lightD. work13. A. puzzleB. reasonC. problemD. answer14. A. BesidesB. InsteadC. ThereforeD. Anyway15. A. freelyB. quicklyC. excitedlyD. carefull
27、y16. A. heardB. followedC. discoveredD. taken17. A. excitementB. horror(惊恐)C. joyD. disappointment18. A. afterB. beforeC. whenD. until19. A. permissionB. informationC. explanationD. instruction20. A. mustB. mightC. couldD. would21. A. politeB. frightenedC. angryD. stupid22. A. questionedB. answeredC
28、. dismissed(打发走)D. comforted23. A. sleptB. listenedC. workedD. talked24. A. make upB. carry onC. look afterD. get away25. A. moreB. enoughC. lessD. some26. A. afterB. throughC. withD. for27. A. remainedB. stayedC. arrivedD. left28. A. sparedB. servedC. connectedD. presented29. A. cameB. reachedC. wa
29、tchedD. cried30. A. sorryB. proudC. delightedD. amused【答案】11. A 12. B 13. C 14. D 15. D 16. C 17. B 18. B 19. C 20. C 21. B 22. C 23. D 24. A 25. B 26. B 27. C 28. D 29. B 30. A【解析】本文是一篇记叙文。作者和弟弟Greg在家里玩捉迷藏,结果打碎了爸爸妈妈的明代花瓶,为了弥补这一过失,用节省下来的钱在当地商店买了一个复制品。但作者相信爸妈知道他们很抱歉。【11题详解】考查动词。句意:我哥哥Greg和我决定玩躲猫猫。A.
30、decided决定;B. expected期盼;C. pretended假装;D. happened发生。根据My brother Greg and I _1_ to play hide -and- seek (捉迷藏).可知,我们决定玩捉迷藏。故选A。【12题详解】考查名词。句意:但是除了在前面的房间外,没有太多的空间。A. time时间;B. space空间;C. light 光;D. work工作。根据 except in the front room.可知,除了前面的房间外,家里没有太多的空间。故选B。【13题详解】考查名词。句意:问题是我们自己不被允许进入那里。A. puzzle疑惑
31、;B. reason理由;C. problem问题;D. answer回答。根据The _3_ was that we were not allowed in there by ourselves.可知,问题是我们不能进那里玩。故选C。【14题详解】考查副词。句意:不管怎样,我们就是冒了风险。A. Besides另外;B. Instead反而;C. Therefore因此;D. Anyway无论如何。根据_4_, we just took the risk.可知,我们还是冒了风险进去玩。故选D。【15题详解】考查副词。句意:在那里,我们俩都很谨慎,在一段时间里小心翼翼地移动着。A. freel
32、y自由地;B. quickly迅速地; C. excitedly兴奋地; D. carefully细心地。根据Once there, both of us were cautious 可知,在那里,我们俩都很谨慎,一开始小心翼翼地移动着。故选D。【16题详解】考查动词。句意:当我躲挂毯后面时,被哥哥发现,我跳了出来。A. heard听见;B. followed跟随;C. discovered发现;D. taken拿走。根据when I hid behind a tapestry(壁毯), _6_ by my brother, I jumped out.可知,当我躲挂毯后面时,被哥哥发现。故选C
33、。【17题详解】考查名词。句意:在恐惧的感觉下,我觉得我的右手肘碰到了坚硬的东西。A. excitement兴奋;B. horror惊恐; C. joy快乐; D. disappointment失望。根据With a sense of _7_, I felt my right elbow (手肘) striking (撞击) something hard.可知,当时被哥哥捉住,有是偷偷进的房间,所以我在恐惧的感觉下。故选B。【18题详解】考查状语从句连接词。句意:甚至在我们敢看的时候,我们就知道花瓶坏了。 A. after在-之后;B. before在-以前;C. when当-时候;D. un
34、til直到-为止。根据Even _8_ we dared to look, we knew that the vase lay broken.可知,我们就知道花瓶坏了,是在敢看的时刻。故选B。【19题详解】考查名词。句意:当爸爸妈妈回到家,看到这些碎片时,我们知道任何解释只会激起他们的愤怒。A. permission许可;B. information信息;C. explanation解释; D. instruction指令。根据When Mum and Dad came home and viewed the pieces, we knew any _9_ would only serve t
35、o fuel their anger.可知,以前爸爸妈妈不准我们进这个屋,我们还打坏了花瓶,我们知道任何解释只会激起他们的愤怒。故选C。【20题详解】考查情态动词。句意:她叫道:“你们两个怎么能这么做?”。A. must必须;B. might可能;C. could能够;D. would将要。根据She cried, “How _10_ the two of you have done this?”可知,妈妈质问我们两个怎么能这么做。故选C。【21题详解】考查形容词。句意:Greg和我吓得不敢哭,无法回答。A. polite有礼貌的;B. frightened感到害怕的;C. angry生气的;
36、D. stupid愚蠢的。根据Greg and I, too _11_ to cry, could voice no answer.可知,妈妈很生气,我们吓得不敢哭。故选B。【22题详解】考查动词。句意:过了一会儿,她把我们打发走了,独自一人呆在那里,就像一座雕像。A. questioned询问;B. answered回答;C. dismissed打发走); D. comforted使舒适。根据 and stayed there alone by herself, much like a statue.可知,她独自一人呆在那里,把我们打发走了。故选C。【23题详解】考查动词。句意:那天晚上,G
37、reg和我聊了一整夜,努力决定我们要做些什么来弥补这一问题。A. slept睡觉;B. listened听;C. worked工作;D. talked谈论。根据 throughout that night, struggling to decide what we might do to _14_for it.可知,那天晚上,Greg和我聊了一整夜。故选D。【24题详解】考查动词词组。句意:Greg和我聊了一整夜,努力决定我们要做些什么来弥补这一问题。A. make up组成,编造;B. carry on继续;C. look after 照顾;D. get away离开。根据 struggli
38、ng to decide what we might do to _14_for it.可知,我们努力决定我们要做些什么来弥补这一问题。故选A。【25题详解】考查名词。句意:我们希望用我们省下的钱,可能足够买一个花瓶。A. more更多;B. enough足够;C. less更少;D. some一些。根据We hoped with the money we had saved we might just have _15_ to buy a vase.可知,我们希望用我们省下的钱,可能足够买一个花瓶。故选B。【26题详解】考查介词。句意:第二天,我们开始在每个当地的商店里搜索,直到找到一份好的
39、复制品。A.after之后;B.through 通过;C.with 和;D.for为了。根据The next day, we set off to search _16_ every local shop until we found a good copy.可知,第二天,我们开始在每个当地的商店里搜索,through表示穿过内部。故选B。【27题详解】考查动词。句意:当我们安静地回到家时,我们向爸爸妈妈展示了我们所买的东西。A. remained保持;B. stayed停留;C. arrived到达;D. left离开。根据When we _17_ home in silence, we _
40、18_ Mum and Dad with what wed bought.可知,当我们回到家时。故选C。【28题详解】考查动词。句意:当我们安静地回到家时,我们向爸爸妈妈展示了我们所买的东西。A. spared抽出;B. served服务;C. connected连接;D. presented呈递,赠送。根据When we _17_ home in silence, we _18_ Mum and Dad with what wed bought.可知,我们向爸爸妈妈展示了我们所买的东西。故选D。【29题详解】考查动词。句意:爸爸伸出手,从Greg那里拿过来,然后递给了妈妈。A. came来;
41、B. reached 到达;C. watched观看;D. cried哭。根据Dad _19_ out, took it from Greg and then passed it to Mum.可知,爸爸伸出手拿过来,然后递给了妈妈。故选B。【30题详解】考查形容词。句意:但我们相信他们知道我们很抱歉。A. sorry难过的;B. proud自豪的; C. delighted感到高兴的;D. amused愉快的。根据 But we believed they knew we were _20_.可知,她叹了口气,“你把我们的明代花瓶打碎了。可以判断出父母们知道我们很抱歉。”故选A。第四部分阅读
42、理解:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A,BC,和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are a number of reasons that can be given as to why children should be taught swimming at a young age. If your child knows the basic swimming skills, you can be at peace when your child is near the water. If you are in the process of teac
43、hing your child how to swim, then here are some points that you should keep in mind. Help your child pick a bathing suit. If you child wants to wear bathing suit and get wet then it is certain that your child will be able to handle the water. If the pool has steps, then it is great. Start from these
44、 to help your child gain some confidence. You should make sure that there is one place in the pool where your child can be left safely. The best way to teach your children to swim is to make them join swimming classes. In this way, you will be at peace because there is a professional trainer around
45、your children who can teach them all the tricks of swimming. You can join in the parent-child lessons to make your child feel comfortable. If your child is a bit older, then get permission and sit by the pool to watch him/her learn. When you get your child admitted to swimming classes, make sure tha
46、t the lessons go according to the swimming goals that you have set for your child.Swimming is a fun activity and you can make it easy for your children to understand and coordinate(协调)the movements of their arms and legs will take some time. But, with regular practice and training this can be overco
47、me. So, start with the basics and be around your children when they are learning how to swim. Once they know how to swim, then you can be at peace when they play around the water.31. The pool with steps can make your children _.A. excited and clamB. confident and relaxedC. nervous and uneasyD. stran
48、ge and unusual32. According to the text the best way for children to learn swimming is to _.A. train themselves with their skilled parentsB. learn from morning till night without breakC. join swimming classes with professional trainersD. get a chance to sit by the pool to watch trainers swim33. Whic
49、h of the following is the best title for the text?A. Teaching Your Children to Swim.B. Gaining Experience of Swimming.C. Learning to Swim with Your Child.D. Swimming Can Make People Healthy.【答案】31. B 32. C 33. A【解析】本文是一篇说明文。文章介绍一些教孩子游泳的要点。【31题详解】细节理解题。根据第三段中If the pool has steps, then it is great. S
50、tart from these to help your child gain some confidence. You should make sure that there is one place in the pool where your child can be left safely.可知,有台阶的游泳池可以让你的孩子自信和放松。故选B。【32题详解】细节理解题。根据第四段中The best way to teach your children to swim is to make them join swimming classes. In this way, you will
51、 be at peace because there is a professional trainer around your children who can teach them all the tricks of swimming.可知,根据课文,孩子们学习游泳的最好方法是参加有专业教练的游泳班。故选C。【33题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句If you are in the process of teaching your child how to swim, then here are some points that you should keep in mind.可知,本
52、文主题是教你的孩子游泳。故选A。BFire Prevention InformationThe University of Adelaide employs a full-time staff of fire prevention professionals. They inspect all campus buildings and test and maintain all sprinkler(喷水灭火装置) systems, fire alarms, and fire extinguishers (灭火器). They also provide educational programs
53、on fire safety in the residence halls. Whenever you move to a new area, you should locate the fire alarm pull stations and the two exits nearest your room.Fire AlarmsThe floors of all campus buildings are equipped with manual(手动的) fire alarm systems which include fire alarm pull stations and pipes.
54、Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting of heat detectors, smoke detectors and sprinklers. For your safety, never tamper with(胡乱摆弄) these systems. False fire alarms are illegal and may lead to imprisonment.Fire DrillsA fire drill will be conducted in your residence hall e
55、very semester. During a fire drill, please do the following:Take your room key and ID, close and lock the door to your room.Exit immediately from the nearest emergency exit; do not use a lift.Meet outside of your residence hall and wait for further instructions.Fire ExtinguishersFire extinguishers a
56、re located on each floor and in each apartment. Use a fire extinguisher only if you have been trained to do so. Irresponsible use of a fire extinguisher can create a dangerous situation for other residents and could result in damage to personal property. Misuse of a fire extinguisher will result in
57、fines.Smoke DetectorsA smoke detector is on the ceiling in your room. Some buildings also have heat detectors on the ceilings. Do the following to ensure the safe operation of your smoke detector:If your smoke detector is working properly, the red light should be on. If the red light is not blinking
58、(闪动), contact residence hall staff immediately.Do not cover or block your smoke detector in any way.If a smoke detector sets off an alarm and there is no fire or smoke, inform your hall staff.34. What is the main duty of the fire prevention professionals?A. To provide part-time jobs for students.B.
59、To lead the students to the nearest exits.C. To check and maintain fire prevention equipment.D. To train teachers to be fire prevention professionals.35. What do the automatic fire alarm systems include?A. Pipes and smoke detectors.B. Smoke detectors and sprinklers.C. Fire alarm pull stations and pi
60、pes.D. Sprinklers and fire alarm pull stations.36. In a fire drill, the students should _.A. rush quickly to a liftB. gather at the nearest exitC. shut the door and leave at onceD. wait for instructions in the hall37. What do we know about the use of fire extinguishers?A. Using them wrongly results
61、in punishment.B. Irresponsible use of them can damage them.C. Improper use of them can destroy the apartment.D. Using them without a trainer present is forbidden.【答案】34. C 35. B 36. C 37. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要从火警、消防训练、灭火器和烟雾探测器的使用等方面介绍了一些防火信息。【34题详解】细节理解题。根据文章第一段They inspect all campus buildings an
62、d test and maintain all sprinkler(喷水灭火装置)systems fire alarms and fire extinguishers (灭火器).可知,专职消防人员主要职责是检查、测试和维护所有的校园建筑物防火装备。故选C。【35题详解】细节理解题。根据文章Fire Alarms中的句子Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting heat detectors, smoke detectors and sprinklers.可知,火灾自动报警系统由热探测器、烟雾探测器和喷
63、头组成。故选B。【36题详解】细节理解题。根据文章Fire Drills中的句子Take your room key and ID, close and lock the door to your room.和Exit immediately from the nearest emergency exit do not use a lift.可知,在消防演习中,学生锁好门并立即从最近的紧急出口离开。故选C。【37题详解】细节理解题。根据文章Fire Extinguishers中的句子Misuse of a fire extinguisher will result in fines.可知,误用
64、灭火器会导致罚款。故选A。【点睛】文章内容较为简单,集中考查细节题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题3中C选择项中leave at once与文中的Exit immediately表达的同一个意思;小题4中考生要理解文中fines(罚款)是A选择项中punishment(惩罚)的一种,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。CGlancing at the large room through her blue eyes, four-year-old
65、 Nicole in her oversize short skirt began to cry. “Its okay, honey,” I tried to encourage. “Come play with the other children.” But the more I persuaded, the more the water flowed.Every week for the past eighteen years, Ive spent Tuesdays with a dozen kids dressed in satin ribbons, feathers, butterf
66、ly wings and plastic jewelry. These afternoons are free flowing and non-threatening but for some strange reason, Nicole saw this as the final kiss of death.In her mind, she was going to be left all alone with a strange woman and several other children. Uncontrollable tears rapidly started to flow an
67、d there wouldnt be enough tissues in the whole building to mop up the flood.Tip toeing quickly to the door, I gently called to her father. “Just sit in here for a while until she warms up,” I said. Standing next to his first born, Rich took his daughters hand and led her to the centre of the room. S
68、lowly he pushed, but again the damn broke. “Daddy, dont leave me!” Nicole cried. “Dont make me do this.” Bending down on his knees until they were nose-to-nose, Rich gently whispered in her ear, “Ill do it with you. Theres nothing to be afraid of.” Holding her entire young hand around his middle two
69、 fingers, the pair went on to skip around the floor.“Wow!” I cheered. “You deserve a prize. Ive never seen a dad do that before.”For a brief second Rich paused, and then with a smile, he replied, “Isnt this part of the job?”That wonderful moment was two years ago and Ive thought of it often, especia
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
