山西省太原市第五中学2016-2017学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省太原市第五中学2016-2017学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山西省 太原市 第五 中学 2016 2017 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、太原五中20162017学年度第一学期期末高 一 英 语命题:齐俊高 席艳艳 李军 王惠 校对:高一年级组 (2017.1)I. 阅读理解 (共两节;满分30分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 (共10小题;每小题2分,满分20分)AAre you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places:Visit art museums. They offer a variety of activities to excit
2、e your kids interest. Many offer workshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings by childrens favorite writer, and even musical performances and other artsHead to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections
3、and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists an
4、d educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids
5、and grown-ups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.1What can kids do at a natural history museum?A.Collect differ
6、ent rocks.B.See dinosaur models.C.Watch science shows.D.Learn about performing arts.2If a child enjoys learning science by doing things, he probably will visit _.A.a YoutheaterB.an art museumC.a natural history museumD.a hands-on science museum3For whom is the text most probably written?A.Travel age
7、nt.B.Advertisers.C.Parents.D.Children.【答案】B D C【解析】1细节理解题。根据Head to a natural history museum这段中的“This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models”可知,在自然历史博物馆里,孩子可以看到恐龙模型。故选B。2细节理解题。根据最后一段中的“Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands a
8、re great fun for kids and grown-ups alike”可知,如果一个孩子喜欢动手做一些与科学有关的活动,那可以去一家可动手的科学博物馆。故选D。3推理判断题。根据第一段中的“Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to”可推断出,这篇文章最有可能是写给有小孩子的父母的。故选C。【点评】本文是一篇说明文。本文主要是向有小孩子的父母介绍一些让孩子玩的好地方。BAfter noticing that her students had problems focusing
9、 during the math class, a North Carolina teacher decided to channel (引导) their energy in a different way cycling.It doesnt sound like a common thing to do during the math class, but Bethany Lambeth, a teacher from Wake County, says that ever since she installed (安装) cycling machines under her studen
10、ts desks, the quality of their work has improved greatly, students are more focused, and, more importantly, they are no longer fidgeting all the time.“In the past, they were drumming on their desks, or they were touching other people, but they dont do that anymore. Their feet are getting out of the
11、movement,” she said.“The kids are not making fun of each other and they are able to get their activities through and get their work done,” the young educator added. “I think the world is changing a lot and the kids need to be able to do something different.”Lambeth installed the cycling machines at
12、the end of last year, paying around $ 150 for each.Judging by the results observed by the Wake County teacher, this might be a way the educational organization might want to look into. After learning about the success of Lambeths project, school officials are particularly excited about the role cycl
13、ing machines could play in Special Education classes.The kids obviously love the new “toys”. Sofia Fedele, one of the Lambeths students, said cycling helps her focus on her work during the class. “Pedaling(蹬车) is much better and it keeps me exercising and focused,” she said.Quinn Spear, another stud
14、ent in Lambeths class, also acknowledged the health benefits of cycling during the class. He said that he had pedaled 5.5 miles and burned 133 calories, all before 10 a.m. 4. What does the underlined word “fidgeting” in Paragraph 2 probably mean?A. Restless. B. Calm. C. Focused. D. Disappointed. 5.
15、What do we know about school officials?A. They plan to install more cycling machines in classes. B. They think highly of what Lambeth does for her students.C. They regard cycling machines to be new toys for students.D. They need to look into the results of using cycling machines.6. Whats the main id
16、ea of the text?A. To call on schools to install more cycling machines.B. To introduce a new way to make students focused.C. To tell teachers how to help students improve their studies.D. To show the advantages of cycling in class. 【答案】ABB【解析】4词义猜测题。根据画线词前的“the quality of their work has improved grea
17、tly, students are more focused,”可知,学生们注意力更加集中,不再焦躁不安了,由此可知画线词词义为“焦躁不安”,故A项正确。5细节理解题。根据第七段中的“After learning about the success of Lambeths project, school officials are particularly excited about the role cycling machines could play in Special Education.”可知,校方高度评价了Lambeth的发明,故B项正确。6主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段
18、中的“a North Carolina teacher decided to channel their energy in a different way cycling.”可知,本文主要介绍了一位北卡罗来纳州的老师用过蹬车的方法提高学生的注意力,故B项正确。【点评】本文主要介绍了一位北卡罗来纳州的老师用过蹬车的方法提高学生的注意力,这种方法收到了很好的效果并受到了校方的高度认可。CSuhklal lives in India. He works every day, but can only buy food, not anything else, even clothes. One da
19、y, Suhklal heard about a non-profit (非盈利性的) organization called GOONJ. This organization does not give away free clothes or sell clothes for money. Instead, GOONJ asks people to work to help the community. In return, GOONJ supplies people with clothes. Suhklal said the experience made him happy. He
20、felt proud of his work and his new clothes. In 1998, Anshu Gupta and his wife wanted to help the people affected by a crisis (危机), so they gathered all the clothes they had not worn. Looking at their gathered clothing, they wanted to start a new clothing organization. But they wanted their organizat
21、ion to be different from others. They wanted to collect clothing all year round not just in times of crisis. And more importantly, they wanted to serve people in a way that made them feel proud when receiving clothes.GOONJ makes sure the clothing is given to people who can use it. For example, peopl
22、e in areas with cooler temperatures receive warmer clothes. And people in villages that wear traditional clothing would receive traditional clothing. GOONJ also reuses clothes that people cant wear. For example, a shirt with holes can be made into a bag or used to make a blanket.来源:学科网GOONJ helps or
23、ganize projects that improve the community. People receive clothes in return for their community work. Gupta believes this helps the receivers build self-respect, because they have earned the clothes. It also helps the receivers to be proud of what they have done to help their community. Since it be
24、gan, GOONJ has expanded its work. GOONJ also collects more than just clothes. It collects home or school supplies. GOONJ also started a program that helps protect womens health.7. Suhklals example is mentioned to show_.A. Indians can get free clothes from GOONJ B. There are many non-profit organizat
25、ions in IndiaC. Some Indians are too poor to support themselvesD. Suhklal thinks highly of what GOONJ does for him8. Why did Anshu Gupta and his wife set up GOONJ?A. To help those in need to earn their clothing with self-respect.来源:Zxxk.ComB. To sell clothes they never need again.C. To collect more
26、clothes from their community.D. To call on people to help those in a worse situation.9. What can we infer from the last paragraph?来源:学*科*网Z*X*X*KA. GOONJ still has a long way to go before its accepted in India.B. Womens health is becoming a serious problem.C. GOONJ has already involved (涉及) itself i
27、n many areas of social life.D. GOONJ only pays close attention to clothes.10. What may be the best title of the text?A. A non-profit organization.B. Clothes and respect from GOONJ.C. Donate what we cant wear to GOONJ.D. Great people Anshu Gupta and his wife 【答案】DACB【解析】7推理判断题。根据第一段中的“This organizati
28、on does not give away free clothes or sell clothes for money. Instead, GOONJ asks people to work to help the community. In return, GOONJ supplies people with clothes. Suhklal said the experience made him happy. He felt proud of his work and his new clothes.”可知,文章举Suhklal的例子就是为了证明他高度赞扬了GOONJ这个非盈利性的组织
29、,故D项正确。8细节理解题。根据第二段中的“They wanted to collect clothing all year round not just in times of crisis. And more importantly, they wanted to serve people in a way that made them feel proud when receiving clothes.” 可知,Anshu Gupta和妻子建立GOONJ这个非盈利性的组织就是为了帮助有需要的人们通过劳动有尊严地获得自己的服装,故A项正确。9推理判断题。根据最后一段中的“GOONJ als
30、o collects more than just clothes. It collects home or school supplies. GOONJ also started a program that helps protect womens health.”可知,GOONJ组织已经将服务扩大到家庭和学校物资供应及保护女性健康等领域,故C项正确。10主旨大意题。通读全文,特别是根据倒数第二段中的“People receive clothes in return for their community work. Gupta believes this helps the receiv
31、ers build self-respect, because they have earned the clothes. It also helps the receivers to be proud of what they have done to help their community.”可知,本文主要介绍了人们不仅可以从GOONJ这个非盈利性的组织中获得服装,还可以收获尊严,故B项正确。【点评】本文主要介绍了GOONJ这个非盈利性的组织不仅可以让人们获得服装还可以获得尊严。第二节 根据短文内容,从短文中的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题,每小题2
32、分,满分10分)International tourism is becoming interestingly popular, and large numbers of people from all over the world come to visit famous places such as the Great Wall of China and the Sistine Chapel in the Vatican. _11_ Theyve thrown rubbish everywhere, brought more traffic and even done serious da
33、mage to ancient relics. As for the damage, there are many different causes. For example, the paintings in the Sistine Chapel are being damaged by people breathing onto them when they visit. _12_ That may raise the humidity (湿气) of the air and damage the paintings. Damage in other places such as the
34、Great Wall is because of tourists climbing on delicate (脆弱的) areas. Besides, roads have also been built to help visitors climb the Wall easily. These activities can cause a lot of damage to the area._13_ Firstly, we have to cut down tourist numbers, because fewer visitors will result in less damage.
35、 Secondly, we should make strict rules about which areas people can visit and what they can do when they get there. _14_ People will not be allowed to walk off the paths. Visitors to indoor places can be asked to wear masks to protect the paintings.In short, it is necessary to control tourism at fam
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-516795.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
