山西省山阴县2014高考英语阅读理解(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 山阴县 2014 高考 英语 阅读 理解 答案
- 资源描述:
-
1、山西省山阴县2014高考英语阅读理解(1)及答案【广东省广州市调研测试】 Imagine putting a seed in a freezer, waiting 30,000 years, and then taking the seed out and planting it. Do you think a flower would grow? Amazingly, scientists have just managed to do something very similar. They found the fruit of an ancient plant that had been
2、 frozen underground in Siberia a region covering central and eastern Russia for about 31,800 years. Using pieces of the fruit, the scientists grew plants in a lab. The new blooms have delicate white petals. They are also the oldest flowering plants that researchers have ever revived from a deep free
3、ze. “This is like regenerating a dinosaur from tissues of an ancient egg,” said University of California, Los Angeles biologist Jane Shen-Miller. The plant has a long history. Back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an Arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an undergro
4、und chamber near the Kolyma River in northeastern Siberia. The ground became permafrost, a layer of soil that stays frozen for a long time. Recently, Russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the surface. Back at the lab, the team fed nutrients to t
5、issue from three of the fruits to grow shoots. Then the scientists transferred the shoots to pots filled with soil. The plants produced seeds that could be used to grow even more of them. Its important for scientists to know that plant tissues can still be revived after being frozen for a long time.
6、 Thats because many researchers are trying to preserve the seeds of modern plants by freezing them and then storing them in giant lockers at various spots around the globe. One such endeavor, an underground facility in Norway, is called the Svalbard Global Seed Vault. It stores hundreds of thousands
7、 of frozen seeds. If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers. “No one knows how long they are able to live for, but freezing is basically the format for many plant conservation attempts nowadays.” Shen-Miller said. Its
8、a good thing that at least some plants are tough enough to survive the experience. 31. How did the fruit originally get underground?A. It was placed there by an animal.B. It was trapped there during the ice-age.C. It was planted there by ancient farmers.D. It was buried there after the earthquake.【答
9、案】A【解析】细节理解题。根据Back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an Arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the Kolyma River in northeastern Siberia.可知最初的时候是有动物放在地下的,故选A。32. Which of the following was NOT used to recreate the ancient plant? A. Modern n
10、utrients. B. Parts of its fruit. C. Its frozen seeds. D. Plant pots with soil.【答案】C【解析】细节理解题。根据Russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the surface. Back at the lab, the team fed nutrients to tissue from three of the fruits to grow shoots. Then the
11、 scientists transferred the shoots to pots filled with soil.从果实的一部分取组织,然后给这些组织一定的营养,然后把嫩芽放在有土壤的盆里就能再重新栽培出古代的植物,这里没有提到冻了的种子,故选C。33. Why are scientists interested in this discovery?A. It helps them learn how plant life has changed in the past 30,000 years.B. It can help guide future efforts to protect
12、 endangered plant-life.C. It can provide directions for where to look for other ancient plants.D. It proves that all plant life can survive for thousands of years when frozen.【答案】B【解析】细节理解题。根据Thats because many researchers are trying to preserve the seeds of modern plants by freezing them and then s
13、toring them in giant lockers at various spots around the globe. If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers.有了这个重要的发现有助于帮助我们未来去保护频临灭绝的植物,故选B。34. The underlined word “they” in the final paragraph refers to _.A. plantsB. s
14、eedsC. scientists D. storage lockers【答案】B【解析】词义猜测题。根据If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers.及able to live for应该指的是种子能够活多长,故选B。35. The purpose of the passage is to _. A. discuss a plant conservation effort B. introdu
15、ce some ancient plants C. outline some causes of global warmingD. describe a scientific research project【答案】D 【解析】作者意图题。纵观全文的内容可知短文介绍了一个科研项目,故选D。Passage Thirty-three (Importance of a Computer) As citizens of advanced but vulnerable economies, we must either relentlessly increase the quality of our s
16、kills or see our standard of living erode. For the future, competition between nations will be increasingly based on technological skill. Oil and natural resources will still be important, but they no longer will determine a nations economic strength. This will now be a matter of the way people orga
17、nize them selves and the nature and quality of their work. Japan and the “new Japans “of East Asia are demonstrating this point in ways that are becoming painfully obvious to the older industrial countries. There is simply no way to rest on our past achievements. Todays competition renders obsolete
18、huge chunks of what we know and what forces us to innovate. For each individual. Several careers will be customary, and continuing education and retraining will be inescapable. To attain this extraordinary level of education, government, business, schools, and even individuals will turn to technolog
19、y for the answer. In industry, processing the information and designing the changes necessary to keep up with the market has meant the growing use of computers. The schools are now following close behind. Already some colleges in the United States are requiting a computer for each student. It is est
20、imated that 500,000 computers are already in use in American high schools and elementary schools. Although there is an abysmal lack of educational software, the number of computers in schools expands rapidly. The computer is the Proteus of machines, as it takes on a thousand forms and serves a thous
21、and functions. But its truly revolutionary character can be seen in its interactive potential. With advanced computers, learning can be individualized and self-paced. Teachers can become more productive and the entire learning environment enriched. It is striking how much current teaching is a produ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
