河北省易县中学2020-2021学年高一英语12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 易县 中学 2020 2021 学年 英语 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省易县中学2020-2021学年高一英语12月月考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前, 考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时, 选出每小题答案后, 用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。回答非选杼题时, 将答案写在答题卡上, 写在本试卷上无效。3. 考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交冋。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个
2、小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What was the man doing when the phone rang?A. Taking a shower.B. Cleaning the floor.C. Doing the laundry.【答案】A【解析】【原文】W: Why is the floor so wet? What happened?M: No sooner had I gotten into the s
3、hower than the phone rang.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long can the man keep the book?A. For three weeks.B. For two weeks.C. For one week.【答案】A【解析】【原文】W: The book is so interesting.M: If you like it, I can lend it to you. I borrowed it from the library one week ago and there are still two weeks left.3.
4、【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers do first?A. Have a cup of tea.B. Watch the dolphin show.C. See the elephants.【答案】B【解析】【原文】W: Lets get something to drink and then go to see the elephants.M: But the dolphin show starts in two minutes. I really want to see that. We can get a cup of tea afterwa
5、rds.W: Good idea.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the man happy?A. He got a good evaluation.B. He received an award for his work.C. He learned some interpersonal skills.【答案】A【解析】【原文】W: You look happy.M: I am. I had my performance evaluation today.W: So it went well?M: Yes. The manager said that my interp
6、ersonal skills are great. I work well with others.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about in general?A. A CD of Johnny Holden.B. A present for Molly.C. A musician.【答案】B【解析】【原文】M: Did you get a present for Mollys birthday?W: Yes, she loves to listen to Johnny Holdens music. And shes
7、got all his CDs. Then I saw this book that introduces Johnny Holdens life, so I got her this.M: Great idea!第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How did Ji
8、m get hurt?A. He was kicked by a boy.B. He was hit by a football.C. He fell down on the ground.7. When can Jim play sports again?A. In 48 hours.B. In 4 days.C. In a month.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Did you get the injury playing football, Jim?M: Yes. One of the boys kicked my foot instead of the ball.W
9、: The best thing for you to do is to rest your leg for 48 hours.M: When can I go back to school?W: You can go back in 4 days, but youll need to avoid sports for a month.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What color shirts does the mans team get?A. Yellow.B. Green.C. White.9. What will the woman d
10、o next?A. Go to the mans house.B. Collect the new football shirts.C. Have the basketball shirts changed.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Hello.W: Hi. Ive just been to collect your new basketball shirts from the school.M: Yeah, what do they look like?W: I dont know if you like them as much as last seasonsyou
11、had white ones then, remember? And the yellow picture on it made it easy to see you guys on the basketball field, didnt it? But this year they are just plain, no picture. Same color, anyway. I can bring them to your house to see what you think.M: OK.W: But its a bit late to change them now, I guess.
12、听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Who is the woman?A. A policewoman.B. A doctor.C. The mans classmate.11. What is the man worried about?A. His broken arm.B. The coming exams.C. The wound in his leg.12. Where does the conversation probably take place?A. In a classroom.B. In a hospital.C. In the
13、street.【答案】10. C 11. B 12. B【解析】【原文】W: Hello, Dan. I was sorry to hear that you had an accident last week. How did it happen and how are you feeling now?M: Well, I was riding on my bicycle along the street when a taxi driver suddenly made a sharp turn in front of me. I could not stop my bicycle in t
14、ime and I was knocked down. Fortunately, I only got a broken arm and a broken leg. The doctor said that I would have to stay in hospital for at least a week.W: Do your arm and leg hurt now?M: Yes, my leg hurts badly, but I can bear the pain. The only thing that Im worried about is my classes. You kn
15、ow, our teacher said next week we would have our mid-term exams.W: Well, dont worry about the exams. I can help you.M: Thank you, but I dont really want to stay here that long. Anyway, thank you for coming to see me.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How long has Louise been working at the cente
16、r?A. About six months.B. About one year.C. About two years.14. How did Louise feel when she started working at the center?A. Excited.B. Nervous.C. Confident.15. What does Louise enjoy doing most about working with children?A. Seeing them have a lot of fun.B. Thinking of new things for them to do.C.
17、Helping the less able ones achieve more.16. What does Louise say about working at night?A. Its a necessary part of the job.B. Its something that she enjoys.C. Its unfair for her to do it.【答案】13. C 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】M: I have with me this evening Louise Graham, a group leader at Ravensfield Ou
18、tdoor Adventure Center for children. Louise, how long have you been there?W: Well, before I first went there, two years ago, I thought Id probably only stay for a year, but after six months or so I really started to enjoy the job. So Ive been there ever since. To be honest, I was lacking in self-con
19、fidence, and when I first arrived, I was a bit worried about making mistakes. I was frightened I might put the children in danger because of my inexperience.M: Whats the best thing about your work?W: One thing I like is seeing them have so much fun, even if sometimes their behavior isnt perfect. And
20、 I can suggest activities that havent been tried before. But there are always some children who havent quite got as much ability as others, and for me the most rewarding part of the job is getting them to succeed in things they havent managed to do before. Its hard work though. Sometimes you are on
21、duty at night.M: Mm. What do you think about that?W: Well, I cant say I look forward to starting work at 10:00 p.m., but the kids have to be looked after 24 hours so someone has to do it and all the staff take turns.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the exhibition about this year?A. Star
22、posters.B. Railway posters.C. Holiday posters.18. How long will the exhibition last a day?A. Seven hours.B. Six hours.C. Five hours.19. What does the speaker suggest people do?A. Watch Alan Browns films on TV.B. Get tickets for the exhibition in advance.C. Book seats for the Rose Garden immediately.
23、20. Where can people make a reservation for Detective in the Shadows?A. At Town Hall.B. At the Arts Center Cinema.C. At the Tourist Center.【答案】17. B 18. A 19. C 20. C【解析】【原文】W: Good morning, everyone. Here is the Entertainment Guide for this week. There is another exhibition of posters in Town Hall.
24、 Last year it was early holiday posters; but this time the exhibition will be of railway posters. The exhibition opens on Monday. Admission is free, and the exhibition is open from ten until five every day. If you can spend some time there, Im sure you will enjoy yourself.Theres a special feature at
25、 the Arts Center this week. Its the very first performance of a new play, The Rose Garden, by a local writer, Alan Brown. This is Alans first stage play, but many of you have enjoyed his films on television. The play will be on Saturday. Be sure to book your seats as soon as possible, if you have no
26、t done so yet. If you like his films very much, I believe this play wont let you down.There is also a film, Detective in the Shadows, being shown this Sunday at the Arts Center Cinema. Book the tickets in advance just in case that you cant get a ticket the very day you come to see the film. The plac
27、e to go to make reservations is the Tourist Center. It is open from nine-thirty until four-thirty every day except Sunday and Monday. Also, you can book tickets on the Internet, just go to www. A.第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAmsterdam,the capital and
28、 most populous city in the Netherlands,is one of the most popular travel destinations in the world,famous for its beautiful canals,top art museum,cycling culture,and Red Light District.Here are some of the key points to remember as you plan your trip to Amsterdam.Must-See AttractionsMost visitors be
29、gin their Amsterdam adventure in the Old Centre,which is full of traditional architecture,shopping centers,and coffee shops.Youll also want to check out Amsterdams Museum Quarter in the South District,which is great for shopping at the Albert Cuyp Market and having a picnic in the Vondelpark.The top
30、 museums to visit are the Rijksmusuem,the Ann Frank House,and the Van Gogh Museum.The Canal Ring is a UNESCO World Heritage Site that was originally built to attract wealthy home owners and is a popular place for celebrity spotting and nightlife today.TransportationTravelers should be aware that Ams
31、terdam Airport Schiphol is one of the busiest airports in the world.This airport is located about 15 kilometers southwest of city center.You can catch a train from Schiphol to Amsterdam Central Station,which has many connecting routes.Its typically not a good idea to drive a car to the city center b
32、ecause traffic is heavy and parking is difficult to find.Cycling is incredibly popular here,and its easy to find cheap bike rentals around town.Amsterdam has a flat terrain(地形) and is a great city to explore on foot.Money Saving TipsUnless you really want to see the tulips(郁金香) blooming,avoid bookin
33、g between mid-March and mid-May.This is when hotel and flight prices rise.Look for accommodations in Amsterdams South District,where rates are generally cheaper than in the city center.Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money.Instead of hiring a tour guide,hop o
34、n a canal boat.Theyre inexpensive and will give you a unique point of view of the city.Check out our homepage to view price comparisons for flights,hotels,and rental cars before you book.21. Which attraction was built with the original purpose of drawing the rich?A. Albert Cuyp Market.B. The Ann Fra
35、nk House.C. The Van Gogh Museum.D. The Canal Ring.22. Which means of transportation is not advisable in Amsterdam according to the passage?A. The plane.B. The train.C. The car.D. The bike.23. Which way can help visitors save money in Amsterdam?A. Seeing the tulips blooming in spring.B. Avoiding acco
36、mmodating downtown.C. Buying car tickets at the machine.D. Hiring a local tour guide.【答案】21. D 22. C 23. B【解析】这是一篇应用文。本文就去阿姆斯特丹旅游提出了一些建议。【21题详解】细节理解题。根据文章第二段“The Canal Ring is a UNESCO World Heritage Site that was originally built to attract wealthy home owners and is a popular place for celebrity s
37、potting and nightlife today.”(the Canal Ring是联合国教科文组织的世界遗产,最初建造它是为了吸引富有的业主,如今它是名人观赏和夜生活的热门场所。)可知,当初为了吸引有钱人的景点是the Canal Ring。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据文章第三段“Its typically not a good idea to drive a car to the city center because traffic is heavy and parking is difficult to find.”(开车去市中心通常不是个好主意,因为交通拥挤,很难找
38、到停车位。)可知,在阿姆斯特丹交通拥挤,不建议开车。故选C项。【23题详解】推理判断题。根据文章第五段“Look for accommodations in Amsterdams South District,where rates are generally cheaper than in the city center.”(在阿姆斯特丹的南区寻找住宿,因为那里的价格通常比市中心便宜。)可知,市中心的住宿价格都很贵,因此如果想省钱,要避免在市中心食宿。故选B项。BEven though one out of three American children live within a mile
39、 of their school, almost not half of those students often bike or walk to class, scientists report.Children who live in the South, in country areas, or who have college-educated parents, are among those least likely to bike or walk to school, notes the report, which is published in July.Sarah Martin
40、 and her workmates at the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) studied materials from more than 7,000 children between 9 and 15 years of age.They found that almost 35 percent of the children lived within one mile of their schools. Children between 11 and 13 years old were more likely
41、to walk or bike than 9-year-olds. Children whose parents had a high school education were more likely to bike or walk than children with college-educated parents.“The majority of children are missing an opportunity to increase daily physical activity,” Martin said in a prepared statement.According t
42、o the CDC, nearly one in five (18.8 percent) children between 6 and 11 years old are overweight. Increased daily physical activity is one of the methods the CDC gives to help deal with obesity (肥胖)in children.Martin said that there are all kinds of reasons why children in city areas might be more li
43、kely to bike or walk. They said the fact is that schools may be in mixed-use neighborhoods where it is more possible to bike or walk, compared with other places where there may be fewer safe sidewalks.24. Sarah Martin and her workmates found that .A. younger children would like to bike or walk to sc
44、hoolB. older children are much stronger than the younger childrenC. kids whose parents received less education walk moreD. some children are becoming much lazier than others25. According to the CDC, many children are overweight because they .A. eat too much every dayB. have unhealthy mealsC. are too
45、 busy to travelD. take less physical activity26. From the passage, we can infer that .A. children should receive a better educationB. some children dont bike or walk because there are fewer safe sidewalksC. it is unnecessary for children to walk to schoolD. children in country areas have more chance
46、 to bike or walk than those in cities27. What section of a newspaper may this passage be taken from?A Education.B. Culture.C. Sports.D. Health.【答案】24. C 25. D 26. B 27. D【解析】这是一篇议论文。文章谈论了导致现在学生肥胖的原因之一是运动量过小。【24题详解】细节理解题。由第四段的最后一句“Children whose parents had a high school education were more likely to
47、 bike or walk than children with college-educated parents.”可知,父母接受过高中教育的孩子比父母接受过大学教育的孩子更有可能骑自行车或步行。由此可知,父母受教育程度较低的孩子步行更多。故选C项。【25题详解】细节理解题。由第六段的最后一句“Increased daily physical activity is one of the methods the CDC gives to help deal with obesity (肥胖) in children.”可知,增加日常体育活动是疾病控制中心帮助处理儿童肥胖问题的方法之一。由此可
48、知,孩子们肥胖的真正的原因是体育活动太少,增加运动量是减肥的方式之一。故选D项。【26题详解】推理判断题。由最后一段“Martin said that there are all kinds of reasons why children in city areas might be more likely to bike or walk. They said the fact is that schools may be in mixed-use neighborhoods where it is more possible to bike or walk,compared with oth
49、er places where there may be fewer safe sidewalks.”可知,Martin说,有各种各样的原因可以解释为什么城市地区的孩子更有可能骑自行车或步行。他们说,事实是,学校可能位于混合用途的社区,那里更有可能骑自行车或步行,而其他地方的安全人行道可能更少。由此可知,有些孩子不骑自行车或步行,因为安全人行道较少。故选B项。【27题详解】推理判断题。整篇文章的中心议题是造成孩子们肥胖的原因,应该属于健康范畴,所以应摘自于报纸的健康版面。故选D项。CHaving lived in California until 1970, my family has fel
50、t a number of earthquakes.We have been fortunate, however, to have suffered no bodily harm or property damage.There is a website that lists all California earthquakes recorded from 1769 to the present.The site lists the dates and times as well as the magnitude(震级) and the exact location of any quake
51、 that measured more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.So, my personal experience with earthquakes might be considered insignificant.There are three earthquakes that are difficult to forget.The first one was in 1955 and our oldes
52、t daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of our fruit trees with the other.All three of us (my daughter, I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours.The
53、second one was in 1963.Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel toward the famous landmark.My third experience with an earthquake was a lonely one in California.It was in my sixties and I was alone in
54、 an old church.As the building started to shake, I quickly headed for the door to go outside.I remember I said a little prayersomething like,“Help me get out of here in time, Dear Heavenly Father”.Minutes later, I was safe outside.28. What massage does the passage mainly tell us ?A. A new film about
55、 an earthquakeB. The survival of an earthquakeC. Three earthquake experiencesD. The rescue of children in an earthquake29. The earthquakes the author has experienced .A. all caused bodily harmB. are all recorded in a websiteC. all measured more than 6.0D. all happened in California30. When the first
56、 earthquake happened, the author .A. was staying with his daughterB. was planting fruit treesC. held on to a tree for hoursD. was in a hotel31. What does the underlined part “the famous landmark” refer to?A. A church.B. Disneyland.C. A building destroyed by an earthquake.D. The place where the autho
57、r was born.【答案】28. C 29. D 30. A 31. B【解析】本文为记叙文。主要讲述了作者经历令人难以忘怀的三次地震的情景。【28题详解】主旨大意题。根据文章第二段的最后一句“There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website. So, my personal experience with earthquakes might be considered insignificant.(在我的记忆中只有几次地震,幸运的是,没有一次在网
58、站上刊登出来。所以,我个人的地震经历可能被认为是微不足道的。)”及第三段的首句“There are three earthquakes that are difficult to forget.(以下是三次令人难以忘怀的地震。)”可知本文主要讲作者经历的三次比较难忘的地震。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第三段第一次地震的地点状语“in Redwood City in California”、第四段第二次地震的地点状语“in Southern California”及第五段第三次地震的地点状语“in California”可知作者经历的三次地震都发生在加利福尼亚。故选D。【30题详解】细
59、节理解题。根据第三段“The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.(第一次是在1955年,我们的大女儿和我一起在加州雷德伍德市我们家的后院散步。)”可知当第一次地震发生时,作者和女儿是待在一起的。故选A。【31题详解】词句猜测题。根据上文“Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.(我们全家去了南加州的迪斯尼乐园。)”可知
60、此处的the famous landmark.(著名的地标)指的是迪士尼乐园。故选B。DSome people dont know whether to learn American English or British English. Here is my answer to it.Its really, really hard to pick up a native-sounding accent if you learn English as an adult. Children pick up accents very quickly, but adults dont. Even a
61、fter speaking English every day for twenty or thirty years, youll probably keep a bit of a foreign accent. Ive met many English learners whove lived abroad for several years in an English-speaking country. For the most part, I cant tell what country theyve lived in unless they tell me.Since its so h
62、ard to learn an accent, you probably shouldnt spend a lot of time trying to guide yours to one accent or the other. There are better ways to use your time, like learning new vocabulary or phrases.Even if you are able to get an American or British accent, it wont make much difference. Thats because E
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(江西专版)五年级数学下册 第一单元 观察物体(三)第2课时观察物体(三)(2)习题课件 新人教版.ppt
