山西省晋中市平遥中学2019-2020学年高二英语下学期在线学习质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 晋中市 平遥 中学 2019 2020 学年 英语 下学 在线 学习 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省晋中市平遥中学2019-2020学年高二英语下学期在线学习质量检测试题(含解析)第二部分 阅读理解( 共两节, 满分 60 分)第一节 ( 共 15 小题; 每小题 3分, 满分 45 分)阅读下列短文, 从每题所给的 A、 B、 C 和 D 四个选项中, 选出最佳选项, 并填在答题卡上AFoods of the FutureWe asked young scientists to write an advertisement that answers this question: How will food options, food availability, and individ
2、uals food choices change in the future? A selection of their suggested marketing campaigns is below. Read previous NextGen Voices survey results at http:/science.sciencemag.org/collection/nextgen-voices. Jennifer SillsPersonalized Meal PlansSend us your DNA and we will predict your food preferences!
3、 Receive your personalized food basket, with a day-by-day diet program. We will send you full meals and personalized smoothies (水果奶昔) based on your genetic taste tendency.Ada Gabriela BlidnerTwitter:adagbbFresh FruitIf you miss sweet temperate fruits, welcome to our Moon Farm. Our fruit trees are pl
4、anted in hybrid-soil and artificial air that reproduce Earths environment from 5000 years ago. Pick fruits with your family or ship to your doorstep with MoonEx. Freshness guaranteed.Yongsheng JiEmail: MeatOur steaks are sourced from natural grasslands, where cattle now fill the ecological roles. Wi
5、th FoodFootprint feeding system, we enhance natural grazing (放牧) to improve animal growth effectively while minimizing methane production and water consumption. At only $219.00/kg (including carbon taxes and ecological taxes), our steaks are affordable for the whole family.Falko BuschkeEmail: falko.
6、 buschkegmail. com1. Which of the following needs you to provide the information of your genes?A. Meat.B. Fresh Fruit.C. NextGen Voices.D. Personalized Meal Plans.2. Who should you contact if you want to have fun with your family?A. Jennifer Sills.B. Yongsheng Ji.C. Falko Buschke.D. Ada Gabriela Bli
7、dner.3. Which of the following best describes the steaks in Meat?A. Fresh.B. Green.C. Expensive.D. Personalized.【答案】1. D 2. B 3. B【解析】本文是一篇应用文。文章提供了未来食物选择的几个营销活动,以供人们做出选择。【1题详解】细节理解题。根据Personalized Meal Plans中的“Send us your DNA, and we will predict your food preferences!”可知,这个营销活动需要你发送自己的DNA,然后其根据DN
8、A信息将预测出你的食物偏好。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“Pick fruits with your family Yongsheng Ji”可知,你可以与家人一起享受采摘水果的快乐。该营销活动提供的联系人是Yongsheng Ji。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Our steaks are sourced from natural grasslands, where cattle now fill the ecological roles.”可知,这个营销活动的牛排来自天然草原,那里的牛吃着原生态的草。由此可知,在天然草原长大的牛吃的是没有污染的草,因此
9、牛排是绿色无污染的。故选B。BThe famous Spanish painter Pablo Picasso once said, “Every child is an artist. The problem he has is how to remain an artist once he grows up.”This is both encouraging and discouraging. The fact that we were all born to be artists is certainly exciting, and yet the reality has proven
10、that remaining one is a task that many of us have failed.Fortunately, some people have seen the problem and want to solve it.Western educators have suggested that we introduce the concept of “STEAM” instead of “STEM” - traditional “core majors” including science, technology, engineering, and math -s
11、ince the “A”, which stands for “arts”, is just as important.And on April 11, Chinas Ministry of Education issued a guideline. Colleges and universities are required to provide more art-related courses and students need to earn a certain number of art credits in order to graduate.These efforts came a
12、fter many scientific studies had found that art education helps students develop self-confidence and teamwork skills, as well as habits of mind such as problem solving and critical thinking, according to The Washington Post.Its true that none of these skills target specific jobs. But as former US ba
13、llet dancer DamianWoetzel told The Atlantic, the purpose of art is “to give kids the tools to become adults who are creative, adaptable, and expressive - capable of having their eyes and ears and senses alive”.And we can now see how we lost track of our born “artist self” on our way to growing up: W
14、e failed to keep our capabilities to see, hear and feel, and became blind, deaf and insensitive adults.Hopefully, art education can help turn things around.4. What is the function of the first paragraph?A. To introduce a famous artist.B. To summarize the whole passage.C. To lead in the topic.D. To e
15、ncourage us to be artists.5. Why should the concept of “STEAM” be introduced according to western educators?A. Art is as important as traditional “core majors”.B. All of us should learn art in college.C. Traditional “core majors” are out of date.D. Western education is more helpful.6. What can we pr
16、edict from the guideline issued by Chinas Ministry of education?A. More art-related courses will appear in all schools.B. College students will have to gain enough art credits to graduate.C. More students will major in art at colleges and universities.D. Art will become much more important than scie
17、nce.7. What is the best title of the passage?A. Every child is an artistB. Bringing art to lifeC. Learning from the artistsD. Life is art【答案】4. C 5. A 6. B 7. B【解析】本文是议论文。西方教育工作者提出“STEAM”的概念,说明 “艺术”和其他的核心专业同样重要。中国教育部也发布了准则,要求 高校提供更多与艺术相关的课程,学生需要获得一定数量的艺术学分才能毕业。艺术教育可以培养他们的自信、团队合作精神、思维习惯等。【4题详解】推理判断题。
18、文章第一段借用西班牙著名画家Pablo Picasso说过话Every child is an artist. The problem he has is how to remain an artist once he grows up.”每个孩子都是艺术家。 他所面临的问题是,一旦他长大,如何继续成为一名艺术家”,是为了引出下文的关于孩子应该接受艺术教育的话题。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“we introduce the concept of “STEAM” instead of “STEM” - traditional “core majors” including s
19、cience, technology, engineering, and math -since the “A”, which stands for “arts”, is just as important”可知, STEM是传统的“核心专业”,包括科学、技术、工程和数学;STEAM中的A代表“艺术”;由此判断出引入“STEAM”的概念是表示“艺术”和其他的核心专业同样重要。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第五段中“Colleges and universities are required to provide more art-related courses and students
20、 need to earn a certain number of art credits in order to graduate.”可知,根据中国教育部发布的准则,学生需要获得一定量的艺术学分才能毕业。故选B项。【7题详解】主旨大意题。西方教育工作者提出“STEAM”的概念,说明 “艺术”和其他的核心专业同样重要;中国教育部也发布了准则,要求 高校提供更多与艺术相关的课程,学生需要获得一定数量的艺术学分才能毕业;文章第67段论述艺术教育的作用。因此文章主题是应该发展艺术教育,让艺术重回我们的生活中。所以短文的最佳标题是“让艺术重回我们的生活中”。选项B项。CIt seems every m
21、ajor city and town around the world hosts an annual marathon, with thousands of athletes running a gruelling 42.1 kilometres. While many runners motivation is to beat their personal best and cross the finishing line without collapsing, theyre also doing it for a good causeto generate funds for chari
22、ty. But like other major events, the marathon also generates a massive carbon footprint. Thousands travel some by planeto the location, and waste from food packaging and goody bags gets left behind by spectators and runners. This is becoming a big issue for citieshow to host a worthwhile event, enco
23、uraging people to exercise and help charities, while protecting the environment? Several cities have developed formal plans to reduce their environmental impact and promote sustainable (可持续的) ideas. One event in Wales, for example, introduced recycling for old running kit .Its something that this ye
24、ars London Marathon tried to tackle by reducing the number of drink stations on the running route, giving out water in paper cups and offering some drinks in eatable seaweed capsules. They also trialled new bottle belts made from recycled plastic so 700 runners could carry water bottles with them du
25、ring their run. London Marathon event director Hugh Brasner told the BBC: “There are a lot of initiatives (倡议) we are using this year that we think will lead to some huge behavioural changes in the future.”Meanwhile, some people still think running a marathon could be our best foot forward in helpin
26、g the planet. Dr Andrea Collins from Cardiff University told the BBC: “Training for a marathon makes you more sustainable in day-to-day activities. I started walking or running to work every day and shunning public transport altogether. Being environmentally friendly while training sticks with you a
27、nd becomes a way of life. ”8. Why do many people enter for a marathon?A. To achieve their own ambitions.B. To generate a massive carbon footprint.C. To improve themselves both physically and mentally.D. To challenge their personal limitations and raise money for charities.9. What did Hugh Brasner th
28、ink of this years London Marathon?A. It may bring a large profit to London.B. It saved a lot of water resources and power.C. It may improve peoples behaviour in the future.D. It may make Londoners more friendly when running a marathon.10. Which of the following can replace the underlined word “shunn
29、ing” in the last paragraph?A. Damaging.B. Avoiding.C. Choosing.D. Changing.11. What can we infer from the last paragraph?A. Running a marathon can make more money.B. Running a marathon can do great damage to the earth.C. Running a marathon can change peoples life completely.D. Running a marathon can
30、 contribute to protecting the earth.【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】这是一篇说明文。现如今,许多城市和乡镇都举办了马拉松比赛,马拉松旨在为一些公益活动募集资金,但马拉松的举办也为城市带来了环境问题。有一些城市已经采取了一些措施,来保证马拉松比赛的可持续性发展,如减少马拉松赛程中的供水站,以水囊的形式代替等等。【8题详解】细节理解题。文中第一段第二句提到“many runners motivation is to beat their personal best and cross the finishing line without
31、 collapsing, theyre also doing it for a good causeto generate funds for charity”许多参赛的动机是打破他们的个人最好记录,同时还为了一个非常好的目的,就是为了慈善机构募款。D项符合题意,故选D。【9题详解】推理判断题。第二段最后一句提到“There are a lot of initiatives (倡议) we are using this year that we think will lead to some huge behavioural changes in the future.” Hugh Brasn
32、er认为,在这几年马拉松比赛中使用的一些环保倡议会引起将来一些行为上的巨大改变,C项符合提议,故选C。【10题详解】词义猜测题。最后一段第二句提到“Training for a marathon makes you more sustainable in day-to-day activities. I started walking or running to work every day”为马拉松做出训练可以使人能够更加适应每天的日常活动,Dr Andrea Collins也开始每天走路或跑步上下班,这样的通勤方式可以避免交通拥堵,因此可以用avoid代替shun,故选B。【11题详解】推
33、理判断题。最后一段第一句提到“running a marathon could be our best foot forward in helping the planet”跑马拉松是在用个人的力量帮助这个星球,最后一句也提到“Being environmentally friendly while training sticks with you and becomes a way of life.”这样做既能运动同时对环境也有帮助,成为新兴的生活方式,D项符合文意,故选D。DWhen given the choice, about 85% of people say they would
34、not want to know about some negative event far in the future. Yet recently millions around the globe have downloaded FaceApp, which allows users to see how they might age in real life.Many had fun with joking that they love the FaceApp old filter. Beneath the humor is a serious subject: How do we le
35、arn to relate to our future selves? Its important that we try to because it could help strengthen the long-term decisions that we make. However, we often fail to make sacrifices for the grayer versions of ourselves.More than half of the respondents in a recent survey of 2,800 Americans said they rar
36、ely or never thought about what their lives might be like 30 years from now. This isnt surprising, since most of us are firmly rooted in the present and thinking about the distant future can seem like a distant priority (优先). My ongoing research might also offer an explanation: We tend to think abou
37、t our future selves as if they are someone different from who we are today. In an effort to narrow these empathy (共情) gaps, my research workmates and I have tried to humanize peoples future selves in the same way others have tried to humanize charity receivers. Given that a photograph of one hungry
38、child can spark emotional reactions, and cause viewers to donate, we have presented participants with vivid images of their distant selves.That seems helpful. In a recently completed project in Mexico, we found that exposure to future-self images led more people to contribute to their pensions. Desp
39、ite this research, Im skeptical that the app users will suddenly increase their pension contributions and care about their health. The silly app isnt paired with an immediate opportunity to change any of these things.The lesson from FaceApp shouldnt be that we need to marry hi-tech visuals with savi
40、ngs for retirement. The lesson, then, lakes the form of a question: What more can be done to urge us to think about, care for who we will one day become?12. What can we learn about FaceApp?A. It provides future-self images.B. It is the most downloaded app.C. It helps people make decisions.D. It make
41、s people age in real life.13. Why do most respondents rarely think of their future life?A. They have known future life from FaceApp.B. They fail to make sacrifices for their future.C. They attach greater importance to the present.D. They consider future selves the same as todays.14. What does the un
42、derlined word “that” in paragraph 4 refer to?A. Completing a project in Mexico.B. Offering aging images of participants.C. Raising contributions among viewers.D. Giving a photograph of a hungry child.15. Whats the authors attitude to FaceApp?A. Positive.B. Doubtful.C. Ambiguous.D. Unfavorable.【答案】12
43、. A 13. C 14. B 15. D【解析】这是一篇议论文。文章主要说明了最近全球有数百万人下载了FaceApp,用户可以看到自己在现实生活中可能会如何变老。在进行的一项调查中发现,大多数人更重视现在,我们倾向于认为未来的自己与现在的自己是不同的。虽然暴露于未来的自我形象会导致更多的人为自己的养老金做出贡献,但FaceApp应用程序并没有让我们有立即改变某些事情的机会。【12题详解】细节理解题。根据第一段中Yet recently millions around the globe have downloaded FaceApp, which allows users to see ho
44、w they might age in real life.可知,然而,最近全球有数百万人下载了FaceApp,用户可以看到自己在现实生活中可能会如何变老。由此可知,FaceApp提供了未来的自我形象。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第三段中This isnt surprising, since most of us are firmly rooted in the present and thinking about the distant future can seem like a distant priority.可知,这并不奇怪,因为我们大多数人都牢牢地扎根于现在,思考遥远的未
45、来似乎是一个遥远的优先事项。由此可知,大多数受访者很少考虑他们未来的生活,是因为他们更重视现在。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据上文中Given that a photograph of one hungry child can spark emotional reactions, and cause viewers to donate, we have presented participants with vivid images of their distant selves.可知,考虑到一个饥饿的孩子的照片可以激发情感反应,并促使观众捐款,我们向参与者展示了他们遥远自我的生动形象
46、。由此可知,给参与者提供他们老年时的照片对于募捐有帮助,故that指代的是“提供参与者的老年照片”,故选B。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段The silly app isnt paired with an immediate opportunity to change any of these things.可知,这个愚蠢的应用程序并没有一个立即改变这些事情的机会。由此可推知,作者并不支持FaceApp软件。故选D。第二节 (共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Look and Feel B
47、eautifulLife can be much easier if most people are not too hard on themselves about their own appearance and personality. _16_1. Spend time for yourself.Everyone needs to spoil himself or herself once in a while. Going to a spa or trying something simple can improve greatly on how you feel.2. Eat he
48、althy and exercise.Keeping your body in shape and eating healthy food can do wonders for you not only physically, but give you great energy to be active and fit. _17_.3. Stay less stressed._18_. Try yoga, soothing (抚慰人心的) music to ease and relax your mind and body. Do whatever that works for you to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-520758.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022年高考英语外研版一轮复习随堂课件:语法专题突破 专题二 代词 .pptx
