2021高考英语一轮复习 选修8 Unit 2 Cloning课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 选修8 Unit Cloning课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 选修 Cloning 课时 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 2Cloning课时作业.阅读A(2020大同市高三学情调研测试试题)China has become the first country to clone a monkey using nonreproductive cells, reducing the need to keep lab monkeys and paving the way for more accurate, effective, and affordable animal tests for new drugs.By December of 2017, Chinese scientists had creat
2、ed two clone macaques named “Zhong Zhong” and “Hua Hua” by nuclear transfer of somatic cellsany cell in the organism other than reproductive cells. This was the similar technology used to create the famous clone sheep Dolly in 1996.“Cloning a monkey using somatic cells has been a worldclass challeng
3、e because it is a primate (灵长类) that shares its genetic makeup with humans.” Pu Muming said.“For drug and other lab tests, scientists have to purchase monkeys from all over the world, which is costly, bad for the environment and produces inaccurate results because each monkey might have different ge
4、nes,” Pu said.“By cloning monkeys using somatic cells, we can produce large numbers of genetically identical (相同的) offspring in a short time, and even change their genes to suit our needs,” he added. “This can save time, cut down experiment costs, and produce more accurate results, leading to more e
5、ffective medicine.”“This achievement will help China lead the world research in an international science project related to neural (神经的) mapping of primate brains,” he said. “However, biology labs from the United States, Japan, and European countries are also very able, and they will quickly catch u
6、p with China after the monkey cloning technology is made public,” Sun Qiang added. “This means we have to innovate continuously and work extra hard this year to stay ahead,” he said.篇章导读:本文是一篇说明文。中国科学家使用非生殖细胞成功地克隆了猴子,成为世界上第一个使用非生殖细胞克隆灵长类动物的国家。这项科研成果为更准确、更有效、更经济的新药动物试验铺平了道路。1What is special about Chi
7、nas cloning monkey?AIt transferred cells in the lab.BIt creates two monkeys at a time.CIt adopts a method of embryo splitting.DIt uses nonreproductive cells.答案:D细节理解题。根据第一段中的“China has become the first country to clone a monkey using nonreproductive cells”可知,中国克隆猴的特别之处在于其使用了非生殖细胞,故D项正确。2Why do scien
8、tists clone monkeys?ATo keep monkeys from being endangered.BTo test new medicines on them.CTo find the side effects of medicines.DTo find a cure for mental diseases.答案:B推理判断题。根据第四段的内容以及第五段最后一句可知,使用克隆猴可以节约时间,缩减实验费用,产生更精确的结果,进而生产更有效的药物。据此可推知,科学家克隆猴子是为了在它们身上试用新药,故B项正确。3What Sun said in the last paragra
9、ph suggests _.Athey are determined to catch up with AmericaBthey try to avoid competition from other countriesCthey arent satisfied with what they have achievedDthey have to keep the monkey cloning technology a secret答案:C推理判断题。根据本文末句Sun说的话可知,Sun认为,他们必须不断创新,格外努力工作,以保持技术的先进性。据此可推知,他们并不满足于已取得的成就,故C项正确。
10、【词汇积累】worldclass adj. 世界第一流水平的offspring n. 幼崽;后代innovate v. 创新;改革genetic makeup 基因组成【长难句分析】China has become the first country to clone a monkey using nonreproductive cells, reducing the need to keep lab monkeys and paving the way for more accurate, effective, and affordable animal tests for new drug
11、s.中国成为世界上第一个使用非生产性细胞克隆猴子的国家,减少了对实验室猴子的饲养需求,为更准确、更有效、更经济的新药动物实验铺平了道路。分析:这是一个简单句。to clone a money为不定式作后置定语修饰country,using nonproductive cells为现在分词短语作方式状语, reducing the need to keep lab monkeys and paving the way for more accurate, effective, and affordable animal tests for new drugs为现在分词短语作结果状语。BA rec
12、ent announcement by scientists that they have successfully cloned the first human embryo (胚胎) has caused much debate and has shocked many people around the world. On the one hand, some scientists point out that if you clone an embryo, you can produce valuable tissues and organs that could be used to
13、 save human lives. On the other hand, many people, including some scientists, disagree and fear that if mankind interferes with nature in this way, they may be on their way to producing a reallife Frankensteins monster.Cloning is producing an exact copy of a plant or an animal using its cells. The f
14、irst mammal to be cloned successfully from an adult cell was Dollythe sheep. She was born in 1996 and died in early 2003, at a much younger age than normal. When she was born, many people were angry because they thought cloning would create more diseases in the animal world. However, in general the
15、scientists were praised for their wonderful scientific breakthrough.The Scottish scientist who created Dolly, Ian Wilmut, thinks research efforts should concentrate on creating new tissues and organs that could eventually be used to cure diseases like cancer. However, some people consider that cloni
16、ng human embryos with the intention of destroying them shows no respect for human life.While cloning human embryos is illegal in many countries, some scientists are already pushing ahead with research so as to deliver a cloned human baby. Severino Antinori, an Italian doctor, is one of the leaders i
17、n this kind of research.In China, scientists have focused their efforts on cloning animals, as well as stem cells to be used in medical research. China has succeeded in producing clones of cows and goats, and continues to research ways in which cloning can benefit mankind.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们对于克隆
18、人体胚胎的不同看法,以及克隆技术在其他国家的不同发展情况。4What can we learn about cloning according to the passage?ACloning technology can only be applied to animals.BA cloned animal can live longer than a normal one.CPeople all over the world are happy about the birth of Dolly.DCloning can produce valuable tissues and organs
19、to cure human diseases.答案:D细节理解题。根据第一段第二句中的“some scientists point out that if you clone an embryo, you can produce valuable tissues (组织) and organs that could be used to save human lives”和第三段首句可知,克隆技术可以生产有价值的组织和器官用以治愈人类疾病。故选D项。根据第二段首句可知A项错误;从第二段Dolly的例子可知克隆的动物不如正常的动物寿命长,故B项错误;C项与原文第二段的第四句话相悖。5The re
20、asons why people are anticloning include the following EXCEPT that _.Acloning may produce a reallife Frankensteins monsterBcloning might create more diseases in the animal worldCcloning cant help those who want to clone their dead childrenDcloning human embryos shows no respect for human life答案:C细节理
21、解题。根据文中第一段第三句中的“they may be on their way to producing a reallife Frankensteins monster”提到克隆技术可能会产生出失控的怪物;第二段第四句“When she was born, many people were angry because they thought cloning would create more diseases in the animal world.”提到克隆动物可能会带来病毒;第三段最后一句“However, some people consider that cloning huma
22、n embryos with the intention of destroying them shows no respect for human life.”提到克隆人类胚胎是对人类生命的不尊重。文中未提及C项,故选C。6What can be inferred from the last two paragraphs?AIf we interfere with nature, we will change the world to be what we want.BIt is impossible to clone babies for women who cannot have one
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524875.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
