2021高考英语一轮统考复习 Book 2 Module 4 Fine Arts—Western Chinese and Pop Arts课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module Fine ArtsWestern Chinese and Pop Arts课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Arts
- 资源描述:
-
1、Module 4 Fine ArtsWestern Chinese and Pop Arts.阅读理解A(2017全国卷)In the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeares plays in their own language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us.National Theat
2、re of ChinaBeijing|ChineseThis great occasion (盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK. The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying.Dat
3、e & Time:Saturday 28 April, 2:30 pm & Sunday 29 April, 1:30 pm & 6:30 pmMarjanishvili TheatreTbilisi|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed (指导)
4、 by the companys Artistic Director Levan Tsuladze.Date & Time:Friday 18 May, 2:30 pm & Saturday 19 May, 7:30 pmDeafinitely TheatreLondon|British Sign Language (BSL)By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new int
5、erpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.Date & Time:Tuesday 22 May, 2:30 pm & Wednesday 23 May, 7:30 pmHabima National TheatreTel Aviv|HebrewThe Habima is the centre of Hebrewlanguage theatre worldwide
6、. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognised as the national theatre of Israel. This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks their first visit to the UK.Date & Time:Monday 28 May, 7:
7、30 pm & Tuesday 29 May, 7:30 pm篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四家剧院有关莎士比亚戏剧的演出信息。1Which play will be performed by the National Theatre of China?ARichard . BLoves Labours Lost.CAs You Like It. DThe Merchant of Venice.答案:A细节理解题。根据National Theatre of ChinaBeijing|Chinese下面的第三句“This production of Shakespeares Rich
8、ard will be directed by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying.”可知,将要在中国国家大剧院上演的是Richard 。故选A。2What is special about Deafinitely Theatre?AIt has two groups of actors.BIt is the leading theatre in London.CIt performs plays in BSL.DIt is good at producing comedies.答案:C细节理解题。根据Deafinitely Thea
9、treLondon|British Sign Language (BSL)下面的“By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL .”可知,在Deafinitely Theatre中,戏剧是用BSL(英国手语)来演出的。故选C。3When can you see a play in Hebrew?AOn Saturday 28 April. BOn Sunday 29 April.COn Tuesday 22 May. DOn Tuesday 29
10、 May.答案:D细节理解题。根据题干中的in Hebrew可以定位至Habima National Theatre处,根据最后一部分内容“Date &Time:Monday 28 May,7:30 pm & Tuesday 29 May,7:30 pm”可知,在5月29日可以观看到用希伯来语演出的戏剧。故选D。B(2020惠州市高三第一次调研考试试题)Being “young” is associated with all the good things in lifebeauty, hope, and energy. But youth also has negative associat
11、ionsimpulsiveness, troublemaking, and irresponsibility. This negative side seems to be what society focuses on more, which is why young people have mostly been considered as idle and difficult.But when it comes to Generation Zthose born between 1995 and 2010this_stereotype doesnt seem to apply anymo
12、re.In Japan, for example, Gen Zers are less likely to buy on impulse, but take into consideration more a products true value. “Theyre looking at the companies, not just the products,” Masahiko Uotani, CEO of Japanese cosmetics company Shiseido, told Bloomberg. “Theyre asking, Are they really deliver
13、ing value to the society? Are they promoting diversity and inclusiveness?”Gen Zers are also more grounded than weve expected them to be. According to a recent survey by Bank of America, more than half of young adults aged between 18 and 23 said they were planning to buy a house within five years. An
14、d theyre not just saying itthey are willing to make sacrifices for it, including getting a second job and saving money for a down payment instead of spending it on a vacation.“Despite their young age, this group is pragmatic and actively planning for their future,” D. Steve Boland, head of Consumer
15、Lending at Bank of America, told USA Today. “They have a clear vision of how they are willing to help themselves in order to make it happen.”Social issues are also at the center of concern of Gen Zers, who take themselves as a changing force of the world. In India, for example, young people who have
16、 just reached the voting age are eager to vote for a new leader who is capable of solving problems that matter the most to them, including pollution, unemployment and womens safety.As a Gen Zer yourself,what is your plan for the future?篇章导读:本文是一篇说明文。Z一代是指在1995年和2010年之间出生的人,这一代人在消费方面比较理智。他们比我们想象中更理性、
17、务实,他们对未来有清晰的设想,同时也很关心社会问题。这颠覆了人们对年轻人的传统看法。4What do the underlined words “this stereotype” in Paragraph 2 refer to?ABeing young is good.BGen Zers are born after 1995.CThe traditional poor impressions on the youth.DThe associations with young people.答案:C推理判断题。根据第一段第二、三句可知,社会更关注与年轻人相关的负面情况,通常,年轻人被认为是懒散
18、的和难相处的。结合画线部分所在句可知,此处表述这种成见不再适用于Z一代。故画线部分指的是上文提到的人们对年轻人的传统的、糟糕的印象,故选C。5We can infer from the third paragraph that _.AGen Zers in Japan are pickyBGen Zers are selfcenteredCGen Zers care little about productsDGen Zers are wise when shopping答案:D推理判断题。根据第三段的内容,尤其是“Gen Zers are less likely to buy on impu
19、lse . Theyre looking at the companies, not just the products”可知,Z一代不太可能冲动购物,他们会更多地考虑产品的真正价值。由此可推知,Z一代在购物时是明智的,故正确答案为D。A项意为“日本的Z一代很挑剔”,第三段是讲述日本的Z一代在消费中很理性,并无信息表明他们挑剔。6Whats D. Steve Bolands attitude to the Gen Zers?AApproving. BNegative.CIndifferent. DCritical.答案:A推理判断题。根据题干中的关键词D. Steve Boland定位到文章第
20、五段,根据该段内容可知,D. Steve Boland认为尽管Z一代很年轻,但这代人务实且积极地规划他们的未来,他们有清晰的设想并愿意努力去实现它;由此可推知,D. Steve Boland对于Z一代是持赞同的态度的,故正确答案为A。7Which of the following words may best describe the Gen Zers?AConfident and independent.BVisionary and responsible.CPersistent and downtoearth.DActive and creative.答案:B推理判断题。根据文章倒数第三段
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525117.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
