2021高考英语一轮统考复习 Book 6 Module 5 Cloning课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module Cloning课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Cloning 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 5 Cloning.完形填空Imagine waking up in a hospital bed. And the entire left side of your body isnt movable. This was the 1 I found myself in after my car crash. I 2 so severely for my head and neck were twisted (扭曲) to one side and stuck in that disturbing 3 .The prognosis (预断) for my 4 was not go
2、od. The doctor told my family, “I 5 to say this, but hell be lucky to survive the next 48 hours.” 6 as my family was at the news, the one thing that had been holding them together was the 7 that with the proper medical treatment, I could recover. The doctors prognosis hit them like a hammer, 8 any h
3、ope. The 9 that I might die touched each of them deeply.For the next two days, my parents kept waiting outside my room. They could 10 eat or sleep. The doctors prognosis 11 heavily on their hearts. Yet with each passing hour they became slightly more hopeful that my chances of 12 were a little bit b
4、etter.With the 13 48 hours passing, although I was once 14 to the limit of my life, I 15 to quit my life, so they felt somewhat 16 . Maybe the doctor had made a(n) 17 . After all, doctors arent necessarily right. Bit by bit, hope began to return to them. 18 , they still had no idea what the future h
5、eld for me.My survival surprised everyone. It would not have been 19 if not for my determination not to quit my life. 20 will always happen around you as long as you dont give up.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者在一次车祸中险些丧生,医生认为他只能活48个小时,但他凭着顽强的意志活了下来,堪称奇迹。这个故事告诉大家只要我们不放弃,奇迹在任何时候都会出现。1A.despairBsituationCplace Dpain答
6、案:B由上下文可知,作者醒来在医院躺着,并且一半身体不能移动,这是作者出车祸后发现自己所处的处境(situation)。2A.chokedBtrembled Cenjoyed Dsuffered答案:D根据下文“for my head and neck were twisted (扭曲)”可知,作者的脖子和头扭到一边,因此作者遭受(suffered)了巨大的痛苦。3A.position Baction CbehaviorDheight答案:A由上文作者的头和脖子被扭到了一边可知,这里是指处于一种令人不安的姿势(position)。4A.spirit Bdisability CrecoveryD
7、treatment答案:C由下文提及的作者只能幸运地活48小时可知,医生对作者能否康复(recovery)的预断是不乐观的。5A.regretBdecide Ctend Dwish答案:A下文是提及不好的事情,所以这里是遗憾(regret)地去说这件事情。6A.Impatient BAngry CConfusedDUpset答案:D由语境可知,家人听到这个消息应该很难过(upset)。7A.desireBintention Chope Dlie答案:C结合上下文可知,家人一心希望(hope)通过适当的医学治疗,作者可以活下来。8A.offeringBdestroying Craising Da
8、bandoning答案:B句意:医生的预断就像锤子一样击打着他们,摧毁(destroy)了他们的所有希望。9A.exception Bchoice Cfact Dacceptance答案:C结合上下文可知,这里是指作者可能会死这个事实(fact)深深地触动了家中的每个人。10A.barelyBgradually ChopelesslyDslightly答案:A由上下文可知,因为作者可能会死,父母一直守在门外,两天几乎不(barely)吃饭不睡觉。11A.reactedBweighed Cfroze Dexpanded答案:B由语境可知,医生对作者病情的预断让作者的家人心情很沉重。weigh o
9、n “加重的心理负担,使(某人)忧虑/烦恼”。12A.promotion Bescape Cimprovement Dsurvival答案:D根据下文提到的作者活了下来可知,此处表示家人看到了作者存活(survival)下来的希望。13A.convincing BdisappointingCexciting Dfrightening答案:D医生预断作者只能活48小时,所以这48小时是令人害怕的(frightening)。14A.directed Bpushed Cordered Dguided答案:B根据上文描述的作者病情很严重可知,虽然作者被推(pushed)到了生命的极限,但是作者拒绝放弃
10、生命。15A.refusedBpretendedCstruggledDattempted答案:A结合上文,这里是指作者意志坚定,拒绝(refused)放弃生命。16A.confident Bsatisfied Crelieved Dstressful答案:C由上下文可知,作者度过了48小时,家人看到了希望,所以感到些许宽慰(relieved)。17A.joke BguessCapology Dmistake答案:D由上文医生说作者只能活48小时可知,医生犯了一个错误(mistake)。空格后的“After all, doctors arent necessarily right.”也是提示,即
11、“医生也可能犯错误”。18A.However BThereforeCInstead DBesides答案:A由上下语境可知,虽然看到了希望,但他们不知道作者的未来会怎么样。前后构成转折关系,故用however “但是”。19A.alarming Bpossible CreasonableDpessimistic答案:B由语境可知,如果不是作者顽强地不放弃生命,其存活是不可能(possible)的。20A.Accidents BCoincidences CMiraclesDSuccesses答案:C由语境可知,只要不放弃,奇迹(miracles)就会发生在你身上。.阅读理解AKarina Kar
12、itas, from Florida, learned that her 14yearold dog Baby was ill and would soon pass away. Karitas decided to proceed with genetic preservation for cloning. Later, the embryo (胚胎) was put into the reproductive tract of a dog to carry out the pregnancy. Baby passed away of natural causes. After about
13、two months, Baby “No. 2” was cloned in September 2017.Karitas brought her home at 8 weeks old. If this technology can make someone so incredibly happy, why is there debate surrounding it? Some might argue that people gain an enormous benefit by having the opportunity to reconnect with an animal iden
14、tical to one they once loved so dearly. Its true that a cloned animal has a very good chance of looking like the original dog. But theres no guarantee a clone will be identical. The way units of hereditary (遗传的) material, called genes, function can varyeven between animals with identical sets of gen
15、es. Environmental factors can also have a great effect on how an organism develops both its physical attributes and temperament.Another ethical concern is that dog cloning has only about a 20 percent success rate. That means the process of collecting egg cells to create an embryo and implanting the
16、cloned embryo into a surrogate dog must usually be done many times before a healthy puppy is born. These procedures involve conducting operations on unwilling animals. Klitzman says that performing any surgery carries risks to animals. He explains that surgeries should be done only if they benefit a
17、n animals health or advance medical or scientific research. “We are subjecting animals to harm when there is a nonessential benefit,” he says, “and that is ethically problematic.”Many critics ask: Why clone a dog or a cat when there are nearly 8 million animals in the US waiting to be adopted? “Ther
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525172.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
