2021高考英语一轮统考复习 Book 6 Module 6 War and Peace课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module War and Peace课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Peace 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 6 War and Peace.阅读理解AOne afternoon in November 1918, Moina Michael hurried through the streets of New York. She wore a bright red silk poppy (罂粟花) on her coat collar and carried a bouquet of 24 smaller poppies. World War was going on overseas, and Moina was determined to do her part.Moina was
2、 a teacher at University of Georgia when the war broke out. She planned to do more than making socks or sweaters for the Red Cross. She wanted to encourage the soldiers before they left for war. Moina traveled to New York to care for soldiers at the medical center at Columbia University. There was n
3、othing she enjoyed more than sitting and chatting with the soldiers. She looked at the photos of their families and brought fresh flowers to brighten the rooms when the weather outside turned grey.Earlier that November morning, she found a wellknown poem in a magazine, which began, “In Flanders fiel
4、ds, the poppies blow between the crosses (十字架), row on row .”Moina had read the poem before. She knew that John, a Canadian physician, wrote it while treating soldiers on the battlefields of Flanders in Belgium. The poem, remembering the dead, always touched her. But that morning, Moina was struck b
5、y the last verse and pictures. Soldiers with sad eyes stared at a battleground full of white crosses and bright red poppies. “Remember us,” the soldiers seemed to be speaking to her.Moina thought about the soldiers at the medical centerhow they had left their families and homes to protect the freedo
6、m she enjoyed each day. To Moina, they were heroes. Silently, she made a promise. She would always wear a red poppy to remember the soldiers.篇章导读:本文是一篇记叙文。Moina作为一名大学教师,在一战爆发后,决心通过自己的努力为战士们做些事情。她陪战士们聊天,用鲜花装饰他们的房间,她还一直佩戴红色的罂粟花来纪念她心中的英雄。1Which of the following can best replace the underlined phrase “d
7、o her part” in Paragraph 1?AJoin the army. BBecome a doctor.CMake her own efforts. DBe a Red Cross member.答案:C词义猜测题。根据第二段可知,作为一名大学教师,Moina想做的事情不仅仅是为红十字会缝袜子和补衣服,她想鼓励那些将要奔赴战场的战士。于是她去哥伦比亚大学的医疗中心照顾那些战士,和他们聊天。由此可知,Moina想为一战贡献自己的一份力量。故C项正确。2Where did Moina make her promise?AIn Canada.BIn Belgium.CAt Colum
8、bia University.DAt University of Georgia.答案:C细节理解题。根据最后一段可知,Moina想到了医疗中心的战士们,她认为他们都是英雄,因此她默默地做出了承诺。根据第二段第四句可知,医疗中心是在哥伦比亚大学。故C项正确。3Moina considered the red poppy as .Athe logo of the medical centerBthe city flower of New YorkCa memorial flower for soldiers Da symbol of University of Georgia答案:C细节理解题。
9、根据最后一段最后一句可知,Moina把罂粟花看作是对战士的纪念。故C项正确。4John wrote the poem .Ain hope of a bright future Bin memory of the dead soldiersCto treat the soldiers on the battlefields Dto show Moinas love for the soldiers答案:B细节理解题。根据第四段第三句可知,John写这首诗歌是为了缅怀那些逝去的战士。故B项正确。B(2020黑龙江省牡丹江一中高三学年上学期检测)When I was about 5 years ol
10、d, I experienced my very first random act of kindness. I was sitting at the roadside one evening, crying alone for some reason when suddenly, a boy came up to me and gave me a plastic rose. I remembered the moment when I took the rose from his hand. I was smiling from ear to ear, whispering “I want
11、to be like him” to myself as I watched him walking away.From then on, I made it as my life mission to do random acts of kindness whenever I can. I was very determined to make other people smile. That was the only reason why I joined my schools Red Crescent Society and became a volunteer. Unfortunate
12、ly, not everyone thinks in the same way as I did. Whenever I do something nice to others, people around me will start to judge my actions. Often I will just keep quiet and ignore what they say, but every once in a while, they do drive me up the wall.These people like to complain about how humans now
13、adays are lacking of humanities and compassion. However, when they actually see somebody doing a good deed in front of them, they start to question and criticize that persons honesty. Perhaps it is the increasing crime rate and the neverending rat race that caused them to be so suspicious to nice st
14、rangers. In other words, people nowadays have lost sight of the real meaning of kindness and just let it go unnoticed. That is why I think random acts of kindness are really important. These selfless acts are not only capable of bringing joy to the receivers but also to the givers. Because of this,
15、I want to help spread the idea of these random acts to the whole world. I want to show the people how the little things they give could make a big difference in someone elses life.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者由小时候第一次经历随机的善意行为得到启发,加入了学校的Red Crescent Society。后来作者想把这种随机的善意行为的理念传播到全世界。5What was the influence
16、of the boys rose on the author?AIt made the author feel ashamed.BThe author decided to follow suit.CThe author said a lot to the boy.DIt gave the author strength and hope.答案:B细节理解题。根据第一段最后一句“I was smiling from ear to ear, whispering I want to be like him to myself as I watched him walking away.”(我笑得
17、合不拢嘴,看着他走开,我低声对自己说:“我想成为他那样的人。”)可知,受男孩的玫瑰的影响,作者决定效仿。故选B。6Why did the author join the schools Red Crescent Society?ATo be a volunteer.BTo live a happy life.CTo make others smile.DTo have a good time.答案:C细节理解题。根据第二段第二、三句“I was very determined to make other people smile. That was the only reason why I
18、joined my schools Red Crescent Society and became a volunteer.”可知,作者加入学校的Red Crescent Society是为了让别人微笑。故选C。7Which can replace the underlined phrase in Paragraph 2?AMake me very angry.BBring difficulty to me.CForce me to climb the wall.DForce me to the dead corner.答案:A词义猜测题。根据上文“Often I will just keep
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525174.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教部编版一年级语文上册《g k h》教案教学设计优秀公开课 (14).pdf
