2021高考英语一轮统考复习Book7Module4MusicBorninAmerica课时作业含解析外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Book7Module4MusicBorninAmerica 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 4 Music Born in America.阅读理解AListening to Mozart does not actually make you cleverer, contradicting (反驳) a popular 1993 study that first coined the Mozart effect, Austrian researchers say.A team at Vienna Universitys Faculty of Psychology collected studies that have sought to reproduce the Mo
2、zart effect and found no proof of the phenomenons existence.The original study showed that teenagers performed better in reasoning tests having listened to Mozarts 1781 Sonata for Two Pianos in D major than those who listened to something else or those who had been in a silent room.But after analyzi
3、ng about 3,000 individual cases compiled from 40 studies conducted around the world, the University of Vienna team found no proof that the Mozart effect actually exists.“Those who listened to musicMozart or something else, Bach, Pearl Jamhad better results than the silent group. But we already knew
4、people perform better if they have a stimulus (刺激物),” head researcher Jakob Pietschnig said.Mr Pietschnig says the 1993 study at the University of California only involved 36 students.He also says the original study was a typical case of “publication bias (发表性偏倚)” whereby scientific journals prefer
5、positive results to negative or inconclusive results.When the research was first published in Nature it had a considerable effect on public opinion, leading childcare centers in the United States to play classical music and the southern US state of Georgia to give newborns a free classical music CD.
6、Mr Pietschnig says the original study was carried out on adults in order to study their reasoning rather than intelligence.“I advised everyone to listen to Mozart, but its not going to improve cognitive abilities as some people hope,” he said.篇章导读:本文是一篇说明文。最近的研究发现:听莫扎特的音乐并不能使人更聪明。所以专家虽然建议人们听莫扎特的音乐,不
7、过别期望它真的可以改善认知能力。1Which of the following would be the best title for this passage?AMozart Effect Actually ExistsBThose Who Listen to Music Have Better ResultsCTeenagers Shouldnt Listen to MusicDMozart Doesnt Make You Clever答案:D标题判断题。本文首段揭示了文章的主旨,主要介绍了一项心理学研究的新发现,即听莫扎特的音乐并不能使人更聪明,而这一说法和1993年的一项研究结论是相矛
8、盾的。2According to the passage, Bach and Pearl Jam in Paragraph 5 are probably _.Anames of two places Bnames of two musiciansCnames of two filmsDnames of two kinds of music答案:D推理判断题。根据第五段中的“Those who listened to musicMozart or something else, Bach,Pearl Jam .”可知,Bach和Pearl Jam是something else的同位语,与前面的M
9、ozart构成了并列的关系,这里用人名或乐队名称代表一种音乐风格。3What Mr Pietschnig said in the last Paragraph means that _.AMozart is unusefulBMozart actually improves intelligence a lotCthe result of Mozart is not as useful as people thoughtDwe should resist Mozart答案:C细节理解题。最后一段的意思是:人们仍然可以听莫扎特音乐,但它对智力的影响并不像人们以前认为的那么大,因此C项正确。B(2
10、020广西柳州市高三上学期摸底考试)There is such a group of singers in the western musical circle at present, who enter the business as online celebrities (名人) and then become top idols and giant stars globally. They become popular for their videos online and then they are discovered by talent agents and gradually c
11、ause huge storms in the musical circle. For example, Troye Sivan, a singer who is nicknamed “chuoye”, became popular on You Tube from an early age. As a popular video sharing website, YouTube has given rise to plenty of stars, creating a new celebrity culture. Providing a platform where anyone can p
12、ost videos. YouTube presents the opportunity for anyone to achieve fame by simply uploading a short video. Sivan has been making YouTube videos since he was 12 to show his singing talent. In the digital age, Sivan has already developed large devoted audience online and his sensitive video blogs have
13、 earned him extreme popularity. A survey has showed that US teenagers are more attracted with YouTube stars, which is a surprising result. YouTube stars are judged to be more attractive, outstanding and related than traditional stars. Looking at the survey comments and feedback, teens enjoy a close
14、and real experience with YouTube celebrities, who arent carefully directed by design. Teens also say they appreciate YouTube stars sense of humor and risktaking spirit, which are often limited by Hollywood stars. As a result, singers who make their first show in the traditional way no longer have a
15、complete advantage in front of the audience. Online platforms open up a lot of doors for people. They become the best place to be discovered. 篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了与传统好莱坞明星不同的“线上明星”,其火爆程度丝毫不逊色于那些大明星,说明了新时代下人们对明星的新意义。4How do online celebrities become popular?ABy acting in Hollywood. BBy writing blogs on
16、 the website. CBy posting their videos online and gain recognition. DBy meeting audience across the country.答案:C细节理解题。根据第一段第二句可知,他们在网上的视频很受欢迎,然后他们被天才经纪人发现,逐渐在音乐圈引起巨大的风暴。故选C。5Why does the writer mention Troye Sivan in Paragraph 1 and Paragraph 2? ATo give an example of becoming successful by working
17、hard. BTo give an example of becoming a wellknown singer with the help of the website. CTo give an example of holding a successful concert. DTo give an example of sticking to great determination.答案:B推理判断题。第一段第一句是主题句,说明现在西方音乐界有这样一批歌手,他们以网络名人的身份进入这个行业,然后成为全球顶级偶像和巨星。以Troye Sivan为例,是为了列举一个在网站帮助下成为知名歌手的例
18、子来进行说明,故选B。6What can we infer about Hollywood stars according to the last paragraph? AThey never give performances online. BThey are more outstanding than YouTube stars. CThey write less sensitive video blogs than YouTube stars. DThey are less humorous and risktaking than YouTube stars.答案:D推理判断题。根据最
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525291.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级数学下册 第七章 相交线与平行线7.ppt
