河北省深州市长江中学2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省深州市长江中学2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 深州市 长江 中学 2019 2020 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、深州市2018级高二年级期中考试英语第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is the man late?A. His car broke down. B. He got off work late. C. He missed the bus.2. What will the w
2、oman do?A. Go to the bookstore. B. See her doctor. C. Visit her uncle.3. What does the man mean?A. He is just a visitor. B. He knows Mr. Smith well. C. He will help the woman.4. What is the man doing now?A. Washing clothes. B. Playing football. C. Watching TV.5. When is the woman probably going to d
3、ecorate her room?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Saturday.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where does the conversation probably take place?A. In a park. B. In a restaurant
4、. C. In an office.7. What does the woman do?A. An office worker. B. A doctor. C. A student.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. Whats the woman doing in the beginning?A. Reading a book. B. Writing a novel. C. Watching TV.9. Why wont the woman go to the beach?A. She has to work overtime. B. Her husband will be bu
5、sy.C. Her classmates will visit her.10. What does the woman decide to do at last?A. Go mountain climbing. B. Go to her college with Paul.C. Go shopping with her classmates.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. How long will it take the speakers to go to the club by car?A. About half an hour. B. About 15 minutes
6、. C. About 10 minutes.12. What is the woman going to do in the Students Club?A. Have a swim. B. Play basketball. C. Do some running.13. How are the speakers going to the club?A. By car. B. On foot. C. By bus.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14 Where was the man last night?A. In a restaurant. B. In a cinema. C.
7、 At a friends home.15. What did Alice do last night?A. She had a drink with the man. B. She saw a film with the woman.C. She left her cellphone at home.16. What does the woman think of the film?A. Terrifying. B. Boring. C. Touching.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 What is the number for flight information?A
8、. 0800-0000-123. B. 0870-0000-123. C. 0870-0000-132.18. What information can be got by ringing 0845-7484-950?A. Train times. B. Ship times. C. Coach times.19. For what problems can people dial 0800-8877-66?A. Problems in the forest. B. Problems on the road. C. Problems at home.20. What can the Touri
9、st Authority help the tourists find?A. Where to travel. B. Useful numbers. C. Accommodation.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMy challenge for you is this: to read a book for 15 minutes every single day for a month.Let me explain a bit, by telling you whe
10、re the challenge came from. I have many things in common with my dad, like music taste and sense of humor, but sadly reading isnt one of them. I can happily spend a whole day with a book, but my dad cant read a book for longer than about 5 minutes. He reads emails, websites and papers for work, but
11、not books. Hes busy, so I think sitting down to read for just 15 minutes a day is a good way to relax and to introduce him to reading.My dad is not the only person who avoids books. I know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV. Everyone is different and has their
12、 own interests, but I think there are lots of benefits to reading, which screen-based activities dont have.Firstly, its better for your eyes. Looking at screens can be very stressful for your eye muscles, and clearly you should avoid looking at screens for an hour before bed, to get a good nights sl
13、eep.One thing I personally love reading, is being transported to another worldI often forget the time or things around me! Reading is a great way to switch off before you go to bed, because you think more about the world of the book, rather than the real world, so you can truly relax. I know you can
14、 be transported to a different world in a film or a TV show, but I think books do it better.I also enjoy hearing what people are doing and finding out what they think. Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people! It also teaches you to see things from other peoples point of vie
15、w, and understand other peoples decisions or opinions. With a book, you can hear everything a character is thinking or feelingyou really can be inside someone elses head!So give it a go! Take 15 minutes when you are waking up, going to bed, eating lunch, or having a coffee. If you read a lot, why no
16、t try 15 minutes of an English book, or pass the challenge on to someone else? Good luck, and happy reading!1. The author writes the text mainly basing on .A. his personal experienceB. some scientific experimentsC. his fathers personal adviceD. knowledge from books2. The underlined word “it” in Para
17、graph 5 refers to .A. helping readers sleep wellB. making readers feel relaxedC. transporting readers to a different worldD. reminding readers of the real world3. What is the authors attitude to reading?A. Negative.B. Uncertain.C. Supportive.D. Doubtful.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】这是一篇议论文。文章作者说明了阅读的诸多好处,并
18、且建议大家每天花十五分钟的时间阅读。【1题详解】推理判断题。根据第三段Everyone is different and has their own interests, but I think there are lots of benefits to reading, which screen-based activities dont have.(每个人都不同,都有自己的兴趣,但我认为阅读有很多好处,这是基于屏幕的活动所没有的)第五段One thing I personally love reading, is being transported to another worldI of
19、ten forget the time or things around me!(我个人喜欢阅读的一件事,就是被传送到另一个世界我经常忘记我周围的时间和事物)和倒数第二段I also enjoy hearing what people are doing and finding out what they think. Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people!(我也喜欢听到人们在做什么,了解他们在想什么。阅读给了我认识数百个新朋友的机会)由此推知,作者主要是根据自己的亲身经历来写这篇文章的。故选A。【2
20、题详解】词句猜测题。根据上文I know you can be transported to a different world in a film or a TV show(我知道电影或电视节目可以把你带到一个不同的世界)可知划线词所在的句子意思是但是我认为书在“把你带到一个不同的世界”这方面做得更好。“it”指的是把读者带到一个不同的世界。故选C。【3题详解】推理判断题。根据最后一段So give it a go! Take 15 minutes when you are waking up, going to bed, eating lunch, or having a coffee.
21、If you read a lot, why not try 15 minutes of an English book, or pass the challenge on to someone else? Good luck, and happy reading!(所以试试吧!在你起床、睡觉、吃午餐或喝咖啡时候花15分钟。如果你读了很多书,为什么不试着读15分钟的英语书,或者把这个挑战传给别人呢?祝你好运,阅读快乐)由此推知,作者对阅读的态度是支持的。故选C。BA ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero th
22、anks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. The event happened late in an evening when Danny DiPietro was being driven home from hockey practice by his mom.Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure (身影) that he believed was a dog outside a
23、n apartment building near his house. Given the freezing cold weather, the young boy got a feeling that something was not right. But instead of dismissing it like most kids his age would have, he insisted that his mother, Dawn, find out what was going on.Dawn tried to make Danny believe that no one w
24、ould leave a dog out in such cold weather, but he refused to take no for an answer.Dawn finally gave in and decided to drive to the area with the family dog and see if there was any truth to Dannys hunch (直觉). Sure enough, as she got closer to the apartment building she noticed a garage that was wid
25、e open and someone waving madly for help. Upon getting there, she realized that it was not a dog the young boy had seen, but Kathleen St. Onge. The 80-year-old had fallen down on some ice in her garage and had been lying there for two hours, unable to get up.Dawn rushed home to get her husband to he
26、lp and called 911. The two then returned with some blankets to cover Ms. St. Onge, while they waited for the ambulance (救护车) to arrive. Though still in hospital, the elderly woman is recovering well and forever grateful to Danny, for following up on his hunch!4. When seeing a figure in an open garag
27、e, Danny _.A. recognized it was an old manB. thought it was a homeless dogC. realized something was wrongD. believed it was nothing important5. Which of the following can best describe Danny?A. Brave and patient.B. Friendly and honest.C. Considerate and optimistic.D. Persistent and warm-hearted.6. W
28、hat could be the best title for the text?A. Always follow your hunch.B. Be ready to help save the elderly.C. Unknown hero brings love and hope.D. 10-year-old saves elderly neighbors life.【答案】4. C 5. D 6. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是一个10岁小男孩回家时发现开着的车库和一个身影,觉得有什么不对劲,并且一再坚持让他妈妈回去查看,最后救了一个80岁老太太的命的故事。【4题详
29、解】细节理解题。根据第二段前两句Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure (身影) that he believed was a dog outside an apartment building near his house. Given the freezing cold weather, the young boy got a feeling that something was not right. 就在这时,这个小男孩注意到一个开着的车库和一个他认为是狗的身影在他的房子附近的公寓楼外面。考虑到寒
30、冷的天气,这个小男孩感到有什么不对劲。由此可知当他发现一个开着的车库,并且天气寒冷,所以小男孩感觉到什么不太对,故选C。【5题详解】推理判断题。根据第一段A ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. 一名来自密歇根州豪厄尔市的10岁男孩被誉为英雄,因为他坚持不懈地拯救了一位年迈邻居的生命。第二段Dawn tried to make Danny bel
31、ieve that no one would leave a dog out in such cold weather, but he refused to take no for an answer.道恩试图让丹尼相信没有人会在这么冷的天气里把狗留在外面,但他拒绝接受不管不问。文章主要讲述的是一个10岁小男孩回家时发现开着的车库和一个身影,觉得有什么不对劲,并且一再坚持让他妈妈回去查看,最后救了一个80岁老太太的命的故事,由此可以推断小男孩是执着和热情的,故选D。【6题详解】主旨大意题。根据第一段第一句的主题句A ten-year-old from Howell, Michigan is b
32、eing praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. 一名来自密歇根州豪厄尔市的10岁男孩被誉为英雄,因为他坚持不懈地拯救了一位年迈邻居的生命。D选项10-year-old saves elderly neighbors life10岁男孩救了老邻居的命,符合主题,适合做标题。故选D。【点睛】标题猜测题。标题应位于文章之首,概括文章内容,点明文章主题。它可以是单词,短语,或句子。确定文章标题,第一,标题要与主题密切相关;其次,看标题是否能
33、概括全文内容,不能只概括短文中的某些事实或细节;第三,标题范围不应太大或太小;最后,标题应新颖,概括性强并且精炼。小题3中D选项概括文中主旨大意,与主题密切相关,根据第一段第一句的主题句A ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. 一名来自密歇根州豪厄尔市的10岁男孩被誉为英雄,因为他坚持不懈地拯救了一位年迈邻居的生命。D选项10-year-old
34、saves elderly neighbors life10岁男孩救了老邻居的命,符合主题,适合做标题。故选D。故选D项。CMany college students turn to ADHD(注意缺陷障碍) medicine during exam week, which is regarded as “smart drugs” that will help their academic(学术的) performance. The thinking is that if the drugs help students with ADHD improve their focus, they s
35、hould provide the same benefit for people who dont have the disorder.But a new study shows that drugs can actually damage brain function of healthy students who take the drug hoping to boost their intelligence. “Its not a smart drug which suddenly improve their ability to understand information they
36、 read,” said Lisa Weyandt, a professor at the University of Rhode Island.To test whether this effect is real or not, researchers organized 13 students to take part in two five-hour study sessions(一段时间) in the lab. The students took the standard 30mg ADHD drugs before one session, and a sugar pill be
37、fore the other. Students on ADHD drugs did experience an increase in their blood pressure and heart rates. “The medicine was having an effect on their brain,” Weyandt said. The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.However, students on ADHD drugs experi
38、enced no improvement in reading comprehension, reading fluency or knowledge reviews, compared to when theyd taken a sugar pill. “We read aloud stories to them and asked them to recall information from the stories,” she said. “That didnt improve.”Worse, the ADHD drug actually harms students memory. I
39、ts often misused because people pull all-nighters and theyre tired, and they think its going to keep them awake. Maybe it does, but its certainly not going to help their academic work. The brain is still developing until the mid to late 20s. Its important to keep it healthy. Theres also a chance tha
40、t ADHD drugs could endanger a students heart health.7. Why do some college students take ADHD drugs?A. To improve their sleeping.B. To get higher marks.C. To make them feel relaxed.D. To treat brain disorder.8. Which of the following is closest in meaning to the word “boost” in Paragragh 2?A. Analyz
41、e.B. Affect.C. Improve.D. Understand.9. What effect did ADHD drugs have on the students in the experiment?A. They became more focused.B. Their blood pressure was reduced.C. Their reading fluency was greatly raised.D. They could remember better and more quickly.10. Where can we read this text?A. In a
42、 drug instruction.B. In a textbook.C. In a travel magazine.D. In a news report.【答案】7. B 8. C 9. A 10. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了一些大学生服用治疗多动症的药物“ADHD”以提高学业成绩,但研究结果表明,这种药物反而对健康学生的大脑有损害。【7题详解】细节理解题。根据第一段第一句Many college students turn to ADHD medicine during exam week, which is regarded as “smart drugs” th
43、at will help their academic performance.(许多大学生在考试周求助于治疗多动症的药物,这被认为是帮助他们学习成绩的“聪明药”。)可知,一些大学生使用这种药物是为了提高考试成绩。故选B项。【8题详解】词义猜测题。分析可知,划线单词所在句子之后的内容时对其进行解释说明的。即:“Its not a smart drug which suddenly improve their ability to understand information they read,” said Lisa Weyandt, a professor at the University
44、 of Rhode Island.(罗德岛大学(University of Rhode Island)教授丽莎韦恩德(Lisa Weyandt)说:“这不是一种突然提高他们理解阅读信息能力的聪明药物。”)可知,improve their ability应是“boost their intelligence”的同义表达。因此,improve可以理解为boost的同义词。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第四段末句The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.可知
45、,学生们提高了专注力,也就是变得更加专注。故选A项。【10题详解】推理判断题。文章主要讲述了一些大学生服用治疗多动症的药物“ADHD”以提高学业成绩,但研究结果表明,这种药物反而对健康学生的大脑有损害。所以这篇文章可能是一篇科普知识类新闻报道。药物说明上不会出现这样的内容,故选D项。【点睛】易错分析:细节理解题中的一部分题目要求考生做题时紧贴原文内容进行判断,否则很容易出错。比如第3小题属于易错题目:3. What effect did ADHD drugs have on the students in the experiment?A. They became more focused.B
46、. Their blood pressure was reduced.C. Their reading fluency was greatly raised.D. They could remember better and more quickly.分析可知,此题需要将每个选项内容与原文进行对比从而选出最佳答案。A项:They became more focused.(他们变得更加专注。)与原文The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.(研究人员发现,这些学
47、生的注意力也得到了提高。)表述内容一致,因此A为正确选项。B项:Their blood pressure was reduced.(他们的血压降低了。)与原文Students on ADHD drugs did experience an increase in their blood pressure and heart rates.(服用多动症药物的学生血压和心率确实有所增加)在表述上不一致,属于完全相反错误。C项:Their reading fluency was greatly raised.(他们的阅读流利度大大提高了。)与原文However, students on ADHD dr
48、ugs experienced no improvement in reading comprehension, reading fluency or knowledge reviews, compared to when theyd taken a sugar pill.(然而,服用ADHD药物的学生在阅读理解、阅读流畅性或知识回顾方面与服用糖丸的学生相比并没有改善。)表述不一致,属于完全相反错误。D项:They could remember better and more quickly.(他们能更好更快地记住。)与原文Worse, the ADHD drug actually harms
49、 students memory.(更糟糕的是,多动症药物实际上损害了学生的记忆。)表述不一致,属于完全相反错误。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Enjoyable Family PicnicsGoing for a picnic is great at any age It can either be a simple lunch in the park or a family barbecue at the beach Whether with little kids or just as a ro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-529215.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省灌南高级中学2013-2014学年高一英语课件:定语从句[1] (译林牛津版).ppt
