河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析 河北省 石家庄市 2015 届高三 下学 期二模 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)。第I卷l至8页,第卷9至10页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项: 1答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第I卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在
2、试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A.19.15. B.9.15. C.9.18. 答案是B。 1. How does the man advise the woman to get to the hotel? A. By taxi. B. By underground. C. By bus.2. How much does one ticket cost? A.$0.7. B.$5.0. C.$4.3.3. What is the woman unsatisfied with?
3、 A. The acting. B. The special effects. C. The plot.4. Where are the speakers? A. At a hotel. B. At a store. C. At a clinic.5. What does the woman plan to do? A. Draw some pictures. B. Buy something on sale. C. Make an advertisement.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
4、中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman ask the man to do? A. Have lunch together. B. Buy her a printer. C. Fix her computer.7. When does the conversation probably take place? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In th
5、e evening.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the man do on his birthday? A. Go out for a meal, B. Go to see a film. C. Work on his terms work.9. What is the relationship between the speakers? A. Brother and sister. B. Classmates. C. Teacher and student.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the good news? A.A new gym
6、opened. B.A yoga class started. C.A new caf6 0pened.11. When will the speakers go to the gym? A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.12. What do the speakers decide to do first? A. Meet for lunch. B. Go to the gym. C. Make an exercise plan.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers discussing? A
7、. The preparation for a test. B.A television programme C. Their close friends.14. Why is the man watching TV? A. He has already finished studying. B. He is taking a break from studying. C. He wants to get information for a paper.15. Who did the best in the last test? A. Kevin. B. The woman speaker.
8、C. Elizabeth.16. Why does the man stop the woman calling Elizabeth? A. He doesnt want to trouble her. B. He prefers to study on his own. C. He doesnt think she is helpful.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Sally do for her penfriend ? A. She offered her some advice. B. She taught her how to write. C. Sh
9、e helped her to keep a diary.18. Why did Sallys dad ask her not to send her book to a publisher? A. There were too many books of this kind. B. He thought the book too simple. C. Their response might let her down.19. How did Sally contact the publisher? A. She made a call. B .She sent an email. C. Sh
10、e paid a visit.20. How did Sallys mum feel after answering the companys phone?A. Very excited. B. Extremely surprised. C. Fairly anxious.第二部分阅读理解(共两节,满分40分;第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Upon entering college, Yang Yi was uncertain about a lot of things. How
11、ever, the 19-year-old international economics and trade student was certain about one thing: She wanted to participate in animal welfare efforts. “Im .always a nature and animal lover, she said. She joined the environmental protection association at her school. Now being president of a group of 25,
12、she leads its efforts to help stray(流浪)cats and dogs by raising money to buy them food and collecting old clothes to make them homes. However, sometimes the association raises doubts. Some students have questioned whether helping stray animals breaks the laws of nature. We tried to resolve the contr
13、oversy, Yang said. “For wild animals, the best way to protect them is to preserve their environment and their natural habitat, and to let them live their own way. However, for animals that depend heavily on humans, such as dogs and cats, the proper way to treat them is to respect them and take care
14、of them. Besides, if not accommodated properly, stray animals can bring threats to public health, as they are the main cause of rabies(狂犬病)in cities. Now, many young people in China have agreed upon the need to strike a balance between humans and nature. The only problem is how, said Yang. Yang and
15、her fellow volunteers are cautious about what they do to help. For instance, sometimes people feed stray cats human food such as chocolate. But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats. Yang also cooperates with Non-Governmental Organizations to spread animal protecti
16、on knowledge. One of their recent exhibits was about animals in the entertainment industry. We are still figuring out the best way to protect animals, but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, well eventually reach our
17、 goal, she said.21.Why did Yang Yi join the environmental protection association? A. She majored in a relevant field. B. She wanted to protect nature and animals. C. She was uncertain about her life. D. She intended to know about animal welfare.22.What do the group members do for stray animals? A. T
18、hey shelter them with old clothes. B. They feed human food to them. C. They train them for entertainment. D .They donate money to the association.23.In paragraph 3,Yang believes that A. all animals should live naturally B. young people have known how to balance human and nature C. stray animals are
19、bound to spread rabies D. chocolate is not a proper food for stray cats 24.What does Yang Yi think of her work?A. Enjoyable. B .Doubtful. C. Hopeful. D. Awful.【答案】21.B22.A23.D24.C【解析】试题分析:本文主要讲述了杨丽,一位女大学生,为保护动物所做的努力。一进入大学,杨丽就加入了环境问题保护协会,现在领导者她的25名同学,他们一起帮助流浪的猫狗。21.B 细节理解题。根据文章第二段的Im .always a nature
20、 and animal lover,可知,选择B,意为她想保护环境和动物。24.C 推理判断题。根据文章最后一段的but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, well eventually reach our goal,可知,杨丽对自己所做的事情非常有信心,故选择C。考点:考查记叙文阅读B The sharing economy has grown in recent years to inc
21、lude everything from apartment sharing to car sharing to community tool sharing. Since 2009, a new form of sharing economy has been emerging in neighborhoods throughout the US and around the world-Little Free Library. The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can withdraw
22、and deposit books. Little Free Libraries come in all shapes and sizes. Some libraries also have themes, focusing on books for children, adults, or tour guides. In 2009. Tod Bol built the first Little Free Library as a gift to his mother, who was a devoted reader. When he saw the people of his commun
23、ity gathering around it, exchanging conversation as well as books, he knew he wanted to take his simple idea further. I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other, Bol said. . Since then, his idea has become a movement, spreading from state to state an
24、d country to country. According to Little FreeLibrary.org, there are now 18,000 0f the little structures around the world, located in each of the 50 US states and 70 countries in Europe, Africa and Asia. The Internet has helped to spread Little Free Libraries. But an Atlantic article says the little
25、, structures serve as a cure for a world of e-reader downloads . The little wooden boxes are refreshingly physical and human. For many people, the sense of discovery is Little Free Libraries main appeal. A girl walking home from school might pick up a graphic novel that gets her excited about readin
26、g; a man on his way to the bus stop might find a volume of poetry that changes his outlook on life, says the Atlantic article. Every book is a potential source of inspiration 25.How do Little Free Libraries get their books?A. Citizens shared them. B. Tod Bol donated them. C. US government provided t
27、hem. D. The communities bought them.26.Why did Tod Bol want to build more Little Free Libraries? A. He wanted to promote his idea worldwide. B. He was inspired by the sharing economy. C. They can offer neighbors more chances to talk. D. They are a gift to please his mother.27.What does the author of
28、 the Atlantic article believe? A. The Internet has helped to spread Little Free Libraries. B. Little Free Libraries are physical and human. C. E-reader downloads are undoubtedly beneficial. D. Little Free Libraries are more popular than e-reader downloads.28. Little Free Libraries attract readers mo
29、st in that _. A. they connect strangers together B. they are located all over the world C. they are in various shapes and sizesD. they may give readers a sense of discovery【答案】25.A26.C27.B28.D【解析】试题分析:分享型经济现在正在盛行,而从2009年开始,一种新型的分享经济出现了,即:the world-Little Free Library。人们可以分享自己喜爱的书。这种图书馆已经风靡全球。25.A 细节
30、理解题。根据文章第一段的The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can withdraw and deposit books.可知选择A。26.C 细节理解题。根据文章第二段的I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other, Bol said.可知,选择C,给人们提供交流的机会。27.B 细节理解题。根据最后一段的The little wooden boxes
31、are refreshingly physical and human.可知选择B。28.D 细节理解题。根据最后一段的For many people, the sense of discovery is Little Free Libraries main appeal.可知选择D。考点:考查新闻类文章阅读C Selfies (自拍) have become an increasingly common way to capture memorable moments. When it comes to taking selfies , knowing the following tips
32、can directly affect the quality of your final product. . The use of light is vital to improving image quality. Lights can help avoid shadows and create soft features on your face, so turn your face toward the main light. source. If you want to be creative, play with light angles by turning your body
33、, but make sure the photo is properly exposed and your face is lit from the front or the side. Besides, avoid taking selfies against the main light source or with overhead lighting. Additionally, natural light possesses a warmth that makes you look like youre glowing. When taking selfies, angles als
34、o matter a lot. Hold the camera away from your face, and try to take photos both horizontally and vertically. If not, your face might look bigger than usual. Ideally, the universal selfie angle is 45 degrees above your head. But you should study your face at different angles because finding your bes
35、t angle requires you having seen all of them. One problem with selfies is that most have distracting backgrounds. You can always do more to show others your best side. Try to simplify the background by taking selfies outdoors or in spacious areas. Document yourself engaging in interesting activities
36、-hiking with family members, visiting landmarks, or working out with friends. At least, you can make the photo appealing by getting rid of your outstretched arm or a background thats too busy. You can also download some photo apps that allow you to adjust the lighting and contrast. Some apps offer u
37、seful filters, which can change your skin tone and eliminate pimples (粉刺) on your face. 29.To get an image of high quality, you need to _. A. be under the light source B. be against the main light C. face the main light source D. have the photo fully exposed 30.How can you find the angle that suits
38、you most? A. Study your face at different angles. B. Hold the camera far enough from you. C. Keep the camera lower than your face. D. Place the camera 45 degrees above your head. 31.Which of the following should be avoided when taking selfies? A. The use of natural light. B. A landmark as a backgrou
39、nd. C. Changes of the skin tone. D. A busy background.【答案】29.C30.A31.D30.A 细节理解题。根据文章第三段的But you should study your face at different angles because finding your best angle requires you having seen all of them.可知,要选好角度,就要从不同的角度看看你的脸,故选择A。31.D 细节理解题。根据文章第四段的At least, you can make the photo appealing b
40、y getting rid of your outstretched arm or a background thats too busy.可知选择D。考点:考查说明文阅读D Q: I currently entered college in New York. Since English is not my first language, I sometimes ask a friend to read my essays to help fix the grammar and language. I believe Im being graded mainly on my ideas, a
41、nd my friend helps me get my ideas across better in English. Is this OK? -Mariana A: Its good that you want to succeed in your written work at college. Making use of available resources to help you succeed is a smart strategy (策略). But while you may believe that your instructors dont care as much ab
42、out how you write as they do about your ideas, that s not a fair assumption. Certainly, your ideas are important. No matter how polished your writing is, it will not disguise a poorly expressed idea in a paper. But as a college student, being able to organize your thoughts clearly-whether youre spea
43、king in class or writing a paper-is critical to show that youve mastered the material in each course. This does not mean you shouldnt ask others to review your written work before handing it in. Thats OK. You should not, however, allow a friend or anyone else to rewrite parts of your papers for you.
44、 Instead, ask them to simply let you know about any parts of the paper that are unclear and need work. Many colleges have writing centers where tutors will work with you on your writing-without doing the work for you. Regardless of whether you consult with a friend or a tutor, the right thing is for
45、 you to talk to your instructors to ask their advice and let them know you plan to seek assistance with your writing. If you ask them in advance for guidance on whats appropriate and whats not for the written work they assign, that will allow you to be as transparent as possible about how you comple
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
辽宁省协作体2022届高三第一次模拟考试生物试题.pdf
