河北省石家庄市第二中学2020届高三英语3月考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 石家庄市 第二 中学 2020 届高三 英语 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省石家庄市第二中学2020届高三英语3月考试试题(含解析)(考试时间:120分钟 满分:150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man suggest the woman do?A. Buy a new dress.B. Exchange the dress.C. Get the dress tailored.2.What are th
2、e speakers talking about?A. A birthday celebration.B. A fancy restaurant.C. A holiday plan.3.What did the woman do for Mary last night?A. She fixed Marys car.B She gave Mary a phone call.C. She let Mary sleep in her house.4.Where do the speakers plan to go?A. The theater.B Their moms office.C. Their
3、 grandmas house.5.Who will begin the lecture now?A. Prof. Brookings. B. Dr. Mildens. C. Dr. White.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What did the woman do at the Media Camp?A. She lear
4、ned poster design.B. She studied film-making.C She wrote for a magazine.7.Why did the woman spend her holiday there?A. To visit her brother.B. To try something different.C. To work in the movie industry.听第7段材料,回答第8至10题。8.What does Julias friends band need?A. A singer. B. A pianist. C. A guitar playe
5、r.9.How many members are there in the mans band?A. Two. B. Three. C. Four.10.What does the man offer to do for the woman?A. Meet her in the garage.B. Introduce her to his band.C. Provide a place for her practice.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does the woman do?A. A doctor. B. A teacher. C. A lawyer.12.Wha
6、t is the most probable relationship between the speakers?A. Old classmates. B. Mother and son. C. Sister and brother.13.What will the man probably do next month?A. Study in a school.B. Give up the boring task.C. Work with the woman.听第9段材料,回答第14至16题。14.What are the speakers mainly discussing?A. The m
7、ans favorite food.B. Popular food in Belgium.C. Belgian eating habits.15.How long did the mans Christmas dinner take last year?A. About 6 hours. B. About 5 hours. C. About 3 hours.16.What may people there do after a big dinner?A. They eat as much as usual.B. They take exercise to keep fit.C. They ea
8、t less in the following days.听第10段材料,回答第17至20题。17.What prizes were given last week?A. Sports bags. B. i Watches. C. Pens.18.When was the show broadcast for the first time?A. A week ago. B. A month ago. C. A year ago.19.What does the speaker say about the footballer?A. He can speak French.B. He has a
9、 famous wife.C. He owns a club. 20.How will the listeners tell their answers?A. By making a call.B. By writing a letter.C. By sending a postcard.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGreat holidays in Europe!Do you like the beach but want a bit more?Then come on
10、 an Active Beach holiday atone of our centers in Greece, Turkey or Croatia.All the centers are near beautiful beaches and all offer sailing, wind surfing or water skiing with our excellent instructors. For achange from the water, you can also book a short trip to a nearby village and visit the color
11、ful markets or eat in a local restaurant. Atthe end of the day, relax in your hotel room or dance the night away at one of our open-air clubs.Who was King Arthur? Where did he live?Join us on a five-day UK Road Trip holiday.Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bat
12、h and TintagelCastle, the home of King Arthur. Learn the historyof these interesting places from your guide as you travel in one of our famous blue coaches. In the evenings we stop at some of the best youth hostels in the country. They have everything you need ,you don t even need to pack a sleeping
13、 bag!Are you bored with the usual holidays? Do you want to do something you really enjoy?Then Fame Camp is for you! Spend a week at Hightree House in Yorkshire and learn how to play the piano, violin and guitar! Bring your tentand stay at a campsite near the house. At the end of the week try your ne
14、w skills in a live performance .How many countries can you see in 21days?On our Explore Europe holiday, you can see ten! Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an air-conditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way. Of course,well al
15、so have time to do the important things such as visiting the Eiffel Tower in Paris, the. historic Sistine Chapel in Vatican and eating appletrudl n Vnn.For more information about any of these holidays, call 0845 333 4523 or visit www. comewithusuk. com.1. Tourists who go on an Active Beach holiday.A
16、. can do some water sportsB. can cook by themselvesC. will enjoy an open-air concertD. should bring their own sleeping bags2. If you want to know more about Tintagel Castle, which holiday should you take?A. Fame Camp.B. Active Beach.C. UK Road Trip.D. Explore Europe.3. What can we learn about Explor
17、e Europe?A. It lasts 10 days.B. It is a coach tour.C. It is a self-guided tour.D. It goes past 21 countries.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文,短文向游客介绍了欧洲假日旅游的相关信息。【1题详解】细节理解题。由Do you like the beach but want a bit more?中的“Then come on an Active Beach holiday at one of our centers in Greece, Turkey or Croa
18、tia. All the centers are near beautiful beaches and all offer sailing, windsurfing or waterskiing with our excellent instructors”可知,我们在希腊、土耳其或克罗地亚的中心之一有一个名为“活跃的海滩”的假日。所有的中心都靠近美丽的海滩,所有的中心都提供帆船、风帆冲浪或滑水并配有优秀的教练。所以去 Active Beach度假的游客能做一些水上运动。故A选项正确。【2题详解】细节理解题。由Who was King Arthur? Where did he live?中的“
19、Join us on a five-day UK Road Trip holiday. Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bath and Tintagel Castle, the home of King Arthur.”可知,参加我们为期五天的“英国公路旅行”假期。当我们参观古老的巨石阵,罗马浴场和塔格尔城堡,亚瑟王的故乡,想象一下几百年前的生活。所以如果你想更多地了解廷塔格尔城堡,你应该选择UK Road Trip。故C选项正确。【3题详解】细节理解题。由How many co
20、untries can you see in 21days?中的“On our Explore Europe holiday, you can see ten! Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an air-conditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way”在我们的“欧洲探险”假期期间,你可以看到十个不同的地方。可以从我们最好的向导那里了解它们,你可以从空调车厢的窗口看到
21、它们,也可以途中停留在一些欧洲顶级的露营地去了解它们。关于Explore Europe我们能学到,它是成游览车旅行旅行。故B选项正确。BAfter eight puppies(幼犬)were abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville,Ohio. Their journey was,by no means,a simple one.The puppi
22、es were first found fighting for their lives in a muddy channel. They were extremely weak and dehydrated(脱水)after being forced to protect themselves in the burning Texas sun. Once the puppies were discovered,their journey was far from over. They were immediately brought to what is known as a high ki
23、ll shelter,and after only a few hours,were scheduled for euthanasia. Things werent looking good for the pups. Luckily,they were rescued once more.“Theres a group that specifically goes around to these high kill shelters and rescues the animals that are scheduled for euthanasia,said Brandi Damewood,t
24、he JCHS Community Outreach Manager. These guys were rescued by the Corrine T. Smith Animal Center. The puppies would eventually end up under the care of the Jefferson County Humane Society. This is because no-kill shelters and rescue organizations often work together to aid in urgent cases. An incre
25、dible network of shelters helping other shelters enables these miracle workers to save so many pets in danger of being put down prematurely.We have had a lot of other rescue groups come in and they help us get some of our animals adopted out like when we re too full or things of that nature, so we k
26、ind of help each other out, and so this was a favor to help this particular shelter, said Damewood.The JCHS has appropriately titled the puppies journey the freedom ride. The 20-leg trip required 16 different volunteers to drive a total of 1,300 miles. But it was all worth it to save these adorable
27、pups!We have a board member, Michelle Zdybicki, who is very active and involved in these transport groups, said Damewood. They would meet at specified stops, then the puppies would be transferred to the next driver for the next leg of the journey. Since arriving in Ohio, the puppies have been vaccin
28、ated and are hoping to find forever homes in the near future.4. From the passage we know a shelter _.A. is a place to kill abandoned animalsB. can never kill any abandoned animalC. is a place for abandoned animalsD. can provide anything for abandoned animals5. The underlined word euthanasia in Para.
29、 2 most probably means_.A. practice of killing without painB. medical examination for an animalC physical care of a baby animalD. supplies of food and housing for animals6. What may happen to the puppies after arriving in Ohio ?A. They will stay in a shelter forever.B. They may be adopted soon.C. Th
30、ey cannot escape being killed.D. They may continue their journey.7. The passage mainly tells us that_.A. volunteers worked together to find homes for abandoned puppiesB. abandoned puppies caused animal shelters too much troubleC. eight rescued puppies journeyed 1,300 miles in freedom rideD. shelters
31、 tried their best to cure eight abandoned animals in Texas【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了八只小狗被抛弃在德克萨斯州路边后,一个动物收容所来救援他们,并将他们一路从德克萨斯州的Brownwood带到了俄亥俄州的Wintersville,进行了一次一千多英里接力赛一般“自由行”的故事。【4题详解】推理判断题。根据文章第一句After eight puppies(幼犬)were abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelt
32、er came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville,Ohio.可知八只小狗之后被抛弃在路边在德克萨斯州,一个动物收容所来救援他们。由此判断出文章多处提到的shelter是指流浪动物收容所,故选C。【5题详解】词义猜测题。根据第二段最后一句Things werent looking good for the pups. Luckily,they were rescued once more.可知在这里情况不妙,幸运的是它们被救了出来,说明它们要被宰杀,由于是在动物收容所里,
33、所以划线词的意思是进行没有痛苦的死法,故选A。【6题详解】细节理解题。从文章最后一段Since arriving in Ohio, the puppies have been vaccinated and are hoping to find forever homes in the near future.可知,到了俄亥俄,希望不久能给这些小狗找到永久的家,即小狗可能不久就会被收养,故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段第一句After eight puppies(幼犬)were abandoned on the side of the road in Texas,an animal s
34、helter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville,Ohio.在8只小狗被遗弃在得克萨斯州的路边后,一个动物收容所前来救援,把它们从得克萨斯州的布朗伍德一路带到俄亥俄州的温特斯维尔。所以短文主要讲述了八只小狗被救出后接力赛似的一千多英里之外的“自由之旅”的故事,故选C。CThe world is a greener place than it was 20 years ago. Recent NASA satellites data(20002017) have
35、shown that human activities in China and India dominate this greening of the planet, thanks to ambitious tree-planting programmes in China and intensive agriculture(集约农业) in both countries.The researchers from Boston University found that global green leaf area has increased by 5 percent in the new
36、century, an area equal to all of the Amazon rainforest. China alone accounts for 25% of the global net increase in leaf area with only 6.6% of global vegetated area. Chinas contribution comes in large part from its programmes to conserve and expand forests, taking up about 42 percent of the greening
37、. The greening from farmlands in China is about 32%, but that in India is about 82%.Rama Nemani, a research scientist at NASAs Ames Research Centre and a co-author of the study said, When the greening of the Earth was first observed, we thought it was due to a warmer, wetter climate and fertilisatio
38、n from the added carbon dioxide in the atmosphere. But with data from NASA satellites, scientists realised that humans are also contributing, which was all against our expectations. Nemani sees a positive message in the new findings. Once people realise there is a problem, they tend to fix it, he sa
39、id. In the 1970s and 1980s in India and China, the situation around vegetation loss was not good. In the 1990s, people realised it, and today things have improved. Humans are incredibly resilient. That is what we see in the satellite data. However, the researchers rang bells as well. They said that
40、the gain in global greenness did not necessarily make up for the loss of natural vegetation in regions like Brazil and Indonesia.8. What is the second paragraph mainly about?A. The decreasing size of the Amazon rainforest.B. Chinas bigger contribution to global greening.C. Total global green leaf ar
41、ea in the new century.D. Chinas programmes to conserve and expand forests.9. What surprised scientists regarding global greening?A. Human activities.B. The level of fertilisation.C. A warmer and wetter climate.D. Carbon dioxide in the atmosphere.10. What does the underlined word resilient probably m
42、ean?A. Good at making programmes.B. Suitable for analysing data.C. Able to make corrections.D. Active in planting trees.11. What does the last paragraph imply?A. It is urgent to protect global natural resources.B. Much remains to be done for global greenness.C. Brazil and Indonesia lose most of thei
43、r vegetation.D. Global greenness needs all countries to work together.【答案】8. B 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇新闻报道。据研究报道,印度和中国正在引领全球的绿色行动,让地球变绿。作者建议人类应该好好利用耕地,保护环境。【8题详解】主旨大意题。根据本段的主要内容,尤其是China alone accounts for 25% of the global net increase in leaf area with only 6.6% of global vegetated area. Chinas c
44、ontribution comes in large part from its programmes to conserve and expand forests, taking up about 42 percent of the greening. The greening from farmlands in China is about 32%,(仅中国就占全球叶绿面积净增长的25%,占全球植被面积的6.6%。中国的主要贡献来自于起保护和扩大森林的计划,约占绿化的42%。中国的农田绿化率约为32%)可知,第二段主要说明了中国对全球绿化的突出贡献。B. Chinas bigger con
45、tribution to global greening.(中国对去求绿化的巨大贡献)符合以上说法,故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的But with data from NASA satellites, scientists realised that humans are also contributing, which was all against our expectations.可知,通过NASA卫星的数据,科学家意识到人类活动也会有助于全球绿化,这出乎科学家们的意料。即让科学家家惊讶的是人类活动也有助于全球绿化。A. Human activities.(人类活动)符
46、合以上说法,故选A项。【10题详解】词义猜测题。根据最后一段的Once people realise there is a problem, they tend to fix it, he said. In the 1970s and 1980s in India and China, the situation around vegetation loss was not good.In the 1990s, people realised it, and today things have improved. Humans are incredibly resilient. 可知,一旦人们
47、意识到问题,他们往往会去解决它。在20世纪70年代和80年代中国和印度的植被情况不太好。在20世纪90年代人们意识到了这个问题,而现在情况有了好转,人类是非常resilient。结合句意可知,当人们意识到问题时,会迅速做出了调整来解决问题,故推测划线部分的意思是“做出调整/纠正问题”。C. Able to make corrections.(能够改正错误)符合以上猜测,故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段However, the researchers rang bells as well. They said that the gain in global greenness d
48、id not necessarily make up for the loss of natural vegetation in regions like Brazil and Indonesia.(但是,科学家也敲响了警钟。他们说,全球绿化面积的增加并没有弥补巴西和印度尼西亚减少的自然植被)可推测,对于全球绿化,人类做得还远远不够。B. Much remains to be done for global greenness.(全球绿化还有很多工作要做)符合以上推测,故选B项。DIt sounds almost too good to be true,but a new study on s
49、leeping brains suggests that listening to languages while you sleep can actually help you to learn themFor the study,researchers played recordings of foreign words and their translations to subjects enjoying slow-wave sleep,a stage when a person has 1ittle consciousness of their environmentTo ensure
50、 that the results were not compromised by foreign language words that subjects may have had some contact with at some point in their waking lives,researchers made up totally nonexistent foreign wordsWhen the subjects woke up,they were presented with the made-up words again without their translations
51、The subjects were then asked to imagine whether this made-up word indicated an object that was either smaller or largerThis vague(模糊的)way of testing their understanding of the words is an approach that is supposed to tap into the unconscious memoryUnbelievably,the subjects were able to correctly cla
52、ssify the words in this way at an accuracy rate that was 10 percent higher than random chanceThats not a rate high enough to have them suddenly communicating in a foreign tongue,but it is enough to suggest that the brain is still absorbing information on some level,even during sleepResearchers have
53、long known that sleep is important for memory,but previously its role in memory was thought to relate only to the preservation and organization of memories acquired during wakefulnessThis is the first time that memory formation has been shown to be active during sleepIn other words,our brains are li
54、stening to the world,and learning about it,even when our conscious selves are not presentThe next step for researchers will be to see if new information can be 1earned quicker during wakefulness if it was already presented during sleepIf so,it could forever change how we train our brains to learn ne
55、w thingsSleep learning might become a widespread practice12. Why did researchers use some made-up words in the study?A. To guarantee the accuracy of the test resultB. To increase the difficulty of testing informationC. To avoid the subjects cheating in the experimentD. To test if our brain are good
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
