2022八年级英语上册 Unit 7 Will people have robots单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022八年级英语上册 Unit Will people have robots单元阅读专练 新版人教新目标版 2022 年级 英语 上册 robots 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 7单元阅读专练Day 1Li Xiuping, a performer of the Chinese puppet (木偶) show, is making a “puppet robot” these years. She hopes to use intelligent technologies to let more people learn about Chinese puppets.For the past five years, Li and her husband (丈夫) have been studying intelligent technologies. The
2、y try to make the “puppet robot” more portable. To reduce the weight (减少重量) of the puppet, they used 3Dprinting technology to make the heads of puppets. A robotic chip is implanted (芯片被植入) into the body of the puppet, making it possible to perform. And the look of the robotic puppet is the same as t
3、he look of the traditional (传统的) one.“Its not difficult to learn how to perform using a puppet robot. A beginner can learn to use it well in only a day,” Li said. “Many people have never watched the puppet show and some just watched it on TV. I hope more people can get to know about this traditional
4、 performance with the help of puppet robots” Li hopes puppet shows will be as popular as movies, and such performances will be brought into schools and villages in the future.()1.Li and her husband may start to study intelligent technologies in _.A2005 B2007 C2014 D2017()2.What does the underlined w
5、ord “portable” in Paragraph 2 mean in Chinese?A幸运的 B聪明的 C轻便的 D流行的()3.According to the passage, the “puppet robot” _.Alooks different from the traditional oneBoften appears on TVCcan give some performancesDcan make chips()4.Which of the following is TRUE according to the passage?APuppet shows may not
6、 be common in schools and villages now.BLis husband teaches people how to use puppets.C3Dprinting technology isnt used to make the puppet.DIt usually takes a person a day to use a traditional puppet well.()5.What can be the best title for this passage?A3DPrintingA New TechnologyBHighTech in Traditio
7、nal Puppet ShowsCGreat Love for Traditional Puppet CultureDExcellent Puppet Show Performers【文章大意】本文主要讲述了中国木偶戏表演者李秀平希望用智能技术制作出“木偶机器人”进行表演,从而让这一传统表演流行起来。1D数字计算题。根据“For the past five years, Li and her husband have been studying intelligent technologies.”可知,到现在他们已经研究智能技术五年了,可推测出他们可能在2017年开始研究。2C词义猜测题。根据
8、“To reduce the weight of the puppet.”可知,他们想减少木偶的重量,也就是让木偶更轻便,“portable”意为“轻便的”。3C细节理解题。根据“Its not difficult to learn how to perform using a puppet robot.”可知,“木偶机器人”能够用来进行表演。4A推理判断题。根据“Li hopes puppet shows will be as popular as.into schools and villages in the future.”可知,李秀平希望将来木偶表演能进入学校和村落,由此推测,现在木
9、偶表演在这些地方还不普遍。5B标题选择题。通读全文可知,文章主要讲了李秀平希望用智能技术制作出“木偶机器人”进行表演,从而让这一传统表演流行起来。Day 2Welcome to your future life!You get up in the morning and look into the mirror. You look young.In 2035, many people can live to be about 150 years old.So at the age of 60, youre not old at all. And your parents look the sa
10、me age as you!You say to your shirt, “Turn red.” It changes (改变) from blue to red.In 2035, “smart clothes” can change the color or style as you like.You walk into the kitchen. You pick up the milk, but you hear the voice (声音), “You shouldnt drink that!” Your fridge (冰箱) remembers the information abo
11、ut the milk. It knows that the milk is not fresh. In 2035, every household appliance (家用电器) is like your secretary (秘书).Its time to go to work. In 2035, all the cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend with your watch. Such “smart technology” i
12、s all around you.So will all these things come true? “All these will come true, even better,” says a scientist.I cant agree more with the scientist. I am looking forward to (期待) the new life.()1.How do “you” look in the mirror in 2035?AYoung. BFat. CHealthy. DTired.()2.Where is the “voice” from in P
13、aragraph 4?AThe watch. BThe secretary. CThe milk. DThe fridge.()3.What are the cars in 2035 like according to the passage?AThey run in the sky. BThey dont need gas.CThey dont need drivers at all. DThey can talk with humans.()4.Which of the following is mentioned in Paragraph 5?APeople wont get old.
14、BPeople dont need to wear clothes.CPeople dont need to have breakfast. DPeople can call their friends with a watch.()5.What does the writer think of the life in the future?AIt will be as good as now. BIt will be much better than now.CIt will be as bad as now. DIt will be much worse than now.【文章大意】本文
15、讲述了作者对未来生活的设想。1A细节理解题。根据第二段“You get up in the morning and look into the mirror.You look young.”可知,“你”看起来年轻。2D推理判断题。根据“but you hear the voice. Your fridge remembers.”可推测出声音是冰箱发出来的,这些电器会像秘书一样提醒人们。3C细节理解题。根据第五段“In 2035,all the cars drive themselves.”可知,作者认为2035年汽车能够全部实现无人驾驶。4D细节理解题。根据“On the way, you c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540977.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
