2022届新高考英语二轮综合复习试卷3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 新高 英语 二轮 综合 复习 试卷
- 资源描述:
-
1、(新高考)此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2022届高三二轮综合卷英语(三)注意事项:1答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节
2、(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman going to do?A. Having a holiday.B. Asking for a sick leave.C. Working in Osaka.2. What does the man want to know?A. What sports to play.B. Where to do sports.C. Ho
3、w to meet people.3. Where are the speakers?A. In a hotel.B. In a restaurant.C. At home.4. When will the man go to the Great Wall?A. In spring.B. In summer.C. In autumn.5. Why will the man go to Edinburgh?A. To drive the woman there.B. To do some sightseeing there.C. To meet some important people.第二节
4、(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. Which place will the man see first?A. Central Mountain.B. Lake Park.C. Spring Square.7. What can the man do in Spring Square?A. Enjoy folk m
5、usic and dancing.B. Buy some souvenirs.C. Get a view of the city.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What did the speakers do last year?A. They went swimming.B. They attended a New Years Eve party.C. They went skiing.9. How does the woman feel in the end?A. Worried.B. Annoyed.C. Excited.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. Why is
6、it easy to see different rocks in the desert?A. There are very few plants.B. It is always bright and sunny.C. The winds blow the sands away.11. What did the woman do on Friday?A. She prepared for the exam.B. She had a history lesson.C. She went to a class activity.12. What will the speakers probably
7、 do next Saturday?A. Visit the desert.B. Go to the mountains.C. Attend a history class.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What did Jenny do last night?A. She went to a concert.B. She saw a Christmas play.C. She watched a basketball game.14. How is Anna related to Jenny?A. Jennys classmate.B. Jennys tutor.C. Jenny
8、s sister.15. What does Jennys mother probably do for a living?A. Shes a pianist.B. Shes a nurse.C. Shes a babysitter.16. Why is Fred having trouble with his studies?A. He is busy with his music.B. He has to work in the orchestra.C. He has a lot of responsibilities at home.听下面一段独白,回答以下小题。17. What can
9、 we learn about nuclear radiation?A. Any level of it can be dangerous.B. It only kills minor cells.C. A little of it is safe.18. Which is TRUE according to the passage?A. All radiation is harmful.B. Radio waves can be deadly.C. Radiation wont be deadly.19. Why is nuclear radiation mysterious?A. It c
10、auses vital health problems.B. It causes damage in a wide area.C. It cannot be felt by our senses.20. What is the difference between common radio waves and nuclear radiation?A. The former is detectable.B. The latter is harmful.C. The latter is sensible.【答案】1-5 ACBCC 6-10 BAABA 11-15 CBCCB 16-20 AAAC
11、B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2021山师附中高三最后打靶卷)ATo improve a high schoolers chance of getting into a top university, the summer programs allow young students to explore fields of interest and get a taste of college life.Telluride Associati
12、on Summer Program (TASP)TASP is a six-week program allowing high school freshman from around the world to grow their sense of interpersonal awareness and community responsibility. Its completely free, including the cost of tuition, books and even travel.Minority Introduction to Engineering and Scien
13、ce (MITES)This week-long program aimed at all US high school students can help them develop the skills necessary for future job in engineering while learning about the value and reward of acquiring advanced technical degrees. MITES is freethe only expense is the transportation to and from MIT.Clark
14、Scholar Program (CSP)High school students coming from across the globe are offered the unique opportunity to gain hands-on research experience in mathematics field while working one on one with teaching staff over four intense weeks. Everything is free for chosen applicants except their meals.JCampT
15、he seven-week one brings high school freshman and sophomores from various backgrounds together for participating in sessions and workshops led by notable journalists where students can get hands-on training in journalism. JCamp is free if selected-participants only need to pay for the board.21. What
16、 can be expected of MITES?A. It is accessible to worldwide students.B. It lays a foundation for career prospect.C. It makes no extra charge for transportation.D. It awards students advanced technical degrees.22. Which program is suitable for a UK high schooler with up to 5 spare weeks?A. TASP.B. MIT
17、ES.C. CSP.D. JCamp.23. What is the shared goal of the programs?A. To seek for one-on-one instruction.B. To develop a sense of social duty.C. To get participants better prepared for college.D. To advertise some majors of the top universities.【答案】21-23 BCC【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个帮助学生为大学做好准备的暑期项目。21. 细节理解
18、题。根据第三段中“This week-long program aimed at all US high school students can help them develop the skills necessary for future job in engineering while learning about the value and reward of acquiring advanced technical degrees.(这个为期一周的项目针对所有美国高中生,可以帮助他们发展未来工程工作所需的技能,同时了解获得高级技术学位的价值和回报)”可知,MITES有望为职业前景打
19、下基础。故选B。22. 细节理解题。根据倒数第二段中“High school students coming from across the globe are offered the unique opportunity to gain hands-on research experience in mathematics field while working one on one with teaching staff over four intense weeks.(来自世界各地的高中生有机会获得数学领域的实际研究经验,同时与教师进行四个星期紧张的一对一工作)”可知,CSP课程适合最多
20、有5周的课余时间的英国高中生。故选C。23. 推理判断题。根据第一段“To improve a high schoolers chance of getting into a top university, the summer programs allow young students to explore fields of interest and get a taste of college life.(为了提高高中生进入顶尖大学的机会,暑期项目让年轻的学生可以探索感兴趣的领域,并体验大学生活)”结合文章主要介绍了四个帮助学生为大学做好准备的暑期项目。可推知,这些项目的共同目标是让参与
21、者为上大学做更好的准备。故选C。BThe Pomodoro technique is probably one of the most powerful techniques in all of learning. All you have to do is set a timer for 25 minutes, and then just focus as attentively as you can for those 25 minutes.Now if you start focusing on and youre working on, and then you look up at
22、the timer and two minutes have passed. You may feel like you cant hold on. And just let the thought go by, and return your focus to whatever you are working on. And when that 25 minutes is up you relax a little bit. You might wonder why that 25 minutes is the magic number, and the reality is we dont
23、 really know. Theres not a lot of research on the Pomodoro technique, which is surprising because its so incredibly popular and people find it very useful.But theres an interesting tidbit related to the Pomodoro technique, and that is that: when you just think about something that you dont like very
24、 much, it stimulates a part of the brain that experiences pain. And so the brain naturally enough shifts its attention to something else, like Facebook or Twitter or something like that.And what the Pomodoro technique does, when you do it youre setting that timer. You dont want to sit there and thin
25、k , “Im going to work on this problem and get it all finished. You just want to think, Ive got 25 minutes where I just have to work on something.” Dont even think about what that something is. What that does is it slips in under your brains radar. It doesnt stimulate so much that pain in your brain;
26、 and then that pain in the brain, research has shown , lasts for 20 minutes.So if you work for 25 minutes you will suddenly find yourself getting into the flow because youve gone past that painful period. So the Pomodoro technique is effective in many different aspects.24. Which is an example of usi
27、ng the Pomodoro technique?A. Reading a novel for 25 minutes.B. Spending 25 minutes scanning WeChat.C. Setting a timer for 25 minutes to do a tough task.D. Attending a lecture for 25 minutes with two minds.25. What can be inferred about the Pomodoro technique from paragraph 2?A. The first two minutes
28、 is vital.B. 25 minutes is a magic number.C. More research is around the corner.D. You may get discouraged when using it.26. Why is the tidbit mentioned in paragraph 3?A. To further explain the Pomodoro technique.B. To arouse interest in the Pomodoro technique.C. To highlight how to use the Pomodoro
29、 technique.D. To prove the effectiveness of the Pomodoro technique.27. How does the Pomodoro technique work?A. It boosts your concentration.B. It helps your mind go faster.C. It urges you to finish your work.D. It shortens the pain time in your brain.【答案】24-27 CDAA【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种名为“番茄工作法”的时间管理
30、方法,方法需要设置一个25分钟的计时器,然后尽可能专注地度过这25分钟。这一方法可以提高人的注意力,因而十分有效。24. 细节理解题。根据第一段中“All you have to do is set a timer for 25 minutes, and then just focus as attentively as you can for those 25 minutes. (你所要做的就是设置一个25分钟的计时器,然后尽可能专注地度过这25分钟)”可知,C选项“设置一个25分钟的计时器来完成一项艰巨的任务”是使用番茄工作法的例子。故选C。25. 推理判断题。根据第二段中“Now if
31、you start focusing on and youre working on, and then you look up at the timer and two minutes have passed. You may feel like you cant hold on. (现在,如果你开始专注于工作,然后你抬头看计时器,两分钟过去了。你可能会觉得自己撑不住了)”可推知,你可能会在使用番茄工作法时,感到沮丧。故选D。26. 推理判断题。根据第三段“But theres an interesting tidbit related to the Pomodoro technique,
32、and that is that: when you just think about something that you dont like very much, it stimulates a part of the brain that experiences pain. And so the brain naturally enough shifts its attention to something else, like Facebook or Twitter or something like that. (但有一个与番茄工作法有关的有趣的小插曲,那就是:当你只是想一些你不太喜
33、欢的东西时,它会刺激大脑中经历疼痛的部分。所以大脑会很自然地将注意力转移到其他东西上,比如Facebook或Twitter之类的)”可推知,第三段提到这个小插曲是为了进一步解释番茄工作法。故选A。27. 推理判断题。根据第二段中“And just let the thought go by, and return your focus to whatever you are working on.(让这些想法过去吧,把注意力重新集中到你正在做的事情上)”以及倒数第二段中“Dont even think about what that something is. What that does i
34、s it slips in under your brains radar. It doesnt stimulate so much that pain in your brain; and then that pain in the brain, research has shown, lasts for 20 minutes. (想都别想那是什么事情。它的作用是在你大脑的雷达下潜入。它不会刺激到你的大脑疼痛;研究表明,大脑的疼痛会持续20分钟)”以及最后一段“So if you work for 25 minutes you will suddenly find yourself gett
35、ing into the flow because youve gone past that painful period. So the Pomodoro technique is effective in many different aspects. (所以如果你工作25分钟,你会突然发现自己进入了心流状态,因为你已经度过了那段痛苦的时期。所以番茄工作法在很多方面都很有效)”可推知,番茄工作法通过提高你的注意力来起作用。故选A。CMany teachers believe frequent quizzes(小测验) help students better grasp classroom
36、 material. Crede, an associate professor of psychology, was skeptical that something as simple as a quiz could positively affect students academic performance. He decided to dig deeper and conduct an analytic study of existing research to see if there was any proof to the idea. What he discovered tr
37、uly surprised him.Crede analyzed data from previously published studies that examined 52 classes with almost 8,000 students, primarily college-level courses, to determine if frequent quizzes improved the students academic performance. Laboratory settings were kept out of the study because Crede want
38、ed to observe whether similar studies from labs would apply to general classrooms.Crede discovered that when students are quizzed over class material at least once a week, they tend to perform better on midterm and final exams compared to students who did not take quizzes. He also found that student
39、s who took frequent quizzes were less likely to fail the class, especially if they were struggling with the course content. Students who struggle the most in a class seem to benefit the greatest from frequent quizzes. The other surprising thing was how much quizzes helped reduce failure rates in cla
40、sses. The chances of passing a class went through the roof where instructors used this. In addition to quiz frequency, another factor that seemed to positively affect students performance was immediate feedback from instructors. Also, quizzes that required students to answer with written responses p
41、roved more beneficial to their understanding of class material compared to multiple-choice questions.Asking teachers to grade written quizzes daily or weekly may discourage some from carrying them out in their classes. Instead, it is recommended that instructors give online quizzes that can be autom
42、atically graded by a course management system. Quiz attributes(属性) proved insignificant in the study, including whether the tests were pop quizzes or planned, or if they were online or on paper.28. What did Crede do to ensure his studys accuracy?A. He focused on what happened in classrooms.B. He res
43、earched as many students as he could.C. He made laboratory settings as real as possible.D. He gave easy quizzes to make every student do well.29. What did Crede discover in his study?A. Frequent quizzes could remove students failure in classes.B. Instructors feedback was more important than frequent
44、 quizzes.C. Frequent quizzes were especially useful to the struggling students.D. Multiple-choice questions shouldnt be included in frequent quizzes.30. What may be a disadvantage of frequent quizzes for teachers?A. Accessing the Internet less frequently.B. Having too many exam papers to mark.C. Bei
45、ng unable to get appropriate test materials.D. Finding it hard to choose the right type of quiz.31. Which of the following can be the best title for the text?A. Quizzes Stimulate a Passion for CreationB. Quizzes Improve Academic PerformanceC. Quizzes Create a Heavy BurdenD. Quizzes Increase Boredom【
46、答案】28-31 ACBB【解析】本文是一篇说明文,文中说明了经常进行小测验会对学生成绩有积极的影响,特别是成绩较差的学生。28. 细节理解题。根据第二段中的“Laboratory settings were kept out of the study because Crede wanted to observe whether similar studies from labs would apply to general classrooms.”(实验环境被排除在研究之外,因为Crede想要观察从实验室进行的类似研究是否适用于普通教室。)可知,为确保实验的准确性,Crede排除了实验室环
47、境下的研究资料,而关注学生在课堂上的表现。故选A项。29. 推理判断题。根据第三段中的“students who took frequent quizzes were less likely to fail the class, especially if they were struggling with the course content”(经常参加测验的学生不及格的可能性更小,尤其是在他们纠结于课程内容的时候)以及“Students who struggle the most in a class seem to benefit the greatest from frequent q
48、uizzes.”(在课堂上挣扎得最厉害的学生,似乎也能从频繁的测验中获益最多。)可知,频繁的小测验尤其让学习有困难的学生受益。故选C项。30. 推理判断题。根据最后一段中“Asking teachers to grade written quizzes daily or weekly may discourage some from carrying them out in their classes.”可知,要求老师每天或每周给笔试打分,会让一些老师不愿在课堂上再去批阅,因此推断因为那样的话,需要批改的作业就太多了,工作量太大了,这是一课堂测验的不利之处。故选B项。31. 主旨大意题。根据第
49、一自然段中“He decided to dig deeper and conduct an analytic study of existing research to see if there was any proof to the idea.”(他决定深入挖掘,并对现有的研究进行分析研究,看看是否有任何证据证明这一观点。)和“Crede discovered that when students are quizzed over class material at least once a week, they tend to perform better on midterm and
50、final exams compared to students who did not take quizzes.”(Crede发现,当学生每周至少接受一次课堂材料的测验时,他们在期中和期末考试中的表现往往比没有参加测验的学生更好。)可知,本文主要讲述了Crede经过研究证明经常进行小测验会对学生成绩有积极的影响,故B项“小测验可以提高学习成绩”最适合作文章的标题。故选B项。DAntoine de Saint-Exupry was a French writer and pilot who used his life experiences to write his publications
51、. The Little Prince is one of his most famous books, selling about 140 million copies worldwide, which makes it one of the best-selling and most translated books ever published. Born in Lyon, France in 1900, Saint-Exuprys family was filled with nobility. His father was a manager of an insurance comp
52、any who died when Saint-Exupry was very young.In 1915, Saint-Exupry joined a high school in Switzerland. Due to his poor performance in class, Saint-Exupry didnt graduate from the boarding school in 1917. Saint-Exupry twice tried to apply for the French Navy Cadet School. However, both times he fail
53、ed the entry test. Finally, he went to a local college to study architecture. Again, due to poor grades, he didnt complete his study.In 1921, Saint-Exupry decided to join the French army as a soldier. He trained as a pilot and made his first solo flight in July of that year. The next year, after he
54、obtained his licence, he was asked to transfer to the air force. However, his fiancee(未婚妻)and her family believed that joining the air force means meeting lots of risks. In that case, they were against this staying in the military. Finally, Saint-Exupry gave in to them and left the military. Later h
55、e took an office job in Paris.As he had difficulty setting on a career path, Saint-Exupry began to fly as a pilot again in 1926. It turned out that he was a successful pilot and made great contributions to his country during World War . Saint-Exuprys last flight was on 31 July, 1944. He left on a wa
56、rtime mission over occupied France, from which he was never seen again.Saint-Exupry was honoured by the French in France and the French region of Quebec, Canada. His portraits appeared on the 50-franc notes before the introduction of the euro in France. In Lyon, his birth place, the citys internatio
57、nal airport was named after him.32. What do we know about The Little Prince?A. It is a copy translated from another work.B. It has been a big hit since it was published.C. It is about the business of the authors father.D. It is about the authors view on rich family life.33. Why did Saint-Exupry take
58、 an office job?A. He performed badly at school.B. He did poorly in his entry exam.C. The militarys office refused his application.D. His fiancees family objected to his staying in the air force.34. Why is Lyons airport named after Saint-Exupry?A. To celebrate his success.B. To remember his first fli
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级数学下册 第4单元 正比例与反比例 14 正比例授课课件 北师大版.ppt
