新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册模块素养检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册模块素养检测 WORD版含解析 新教材 2020 2021 学年 英语 人教版 选择性 必修 第三 模块 素养 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养检测(Units 15)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Ive never tried tomatoes but Im sure I wouldnt like them if I
2、did. W: You dont know what you are missing. 1. What does the woman think of tomatoes? A. They are not tasty. B. They are really good. C. She doesnt like them. 答案: BText 2M: Are you from Australia, Miss White? W: No, my friend Jerry is. I am from the United States. Ill travel to Japan with her by way
3、 of China. 2. Where is Jerry from? A. Australia. B. America. C. Japan. 答案: AText 3W: Why dont you go to a dealer to check out the used cars? M: No, thanks. Im sure Ill find an ad in the newspaper that suits me. 3. How does the man plan to find a used car? A. Through a car dealer. B. On the Internet.
4、 C. From the newspaper. 答案: CText 4W: Could I borrow a pen from you? Mine has run out of ink. M: Sorry, Im afraid I dont have an extra one. Would a pencil do? W: Yes. Thank you. 4. What will the woman most probably write with? A. A pen. B. A pencil. C. A ballpoint pen. 答案: BText 5W: Bruce, shall I w
5、ear my blue blouse to the party tonight? M: Cant you wear your red or your white blouse? They seem perfect for the occasion. W: But blue suits me better. 5. What blouse will the woman probably wear tonight? A. The red one. B. The blue one. C. The white one. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话
6、或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hows your first day on the job going? M: Fine. W: Im glad to hear that. Tell me, have you ever used a floor-polishing machine before? M: No, I havent. Could you show me h
7、ow? W: Certainly. First, spray the wax on the floor. M: I see. W: Then, press here to turn the machine on. . . Okay so far. M: I follow you. W: Then, polish the floor with a back-and-forth motion like this. Do you think youve got that? M: Yes, Im sure I wont have any trouble. W: Make sure and let me
8、 know if you have any questions. M: OK. Thanks. 6. What does the man probably do? A. A manager. B. A salesman. C. A cleaner. 答案: C7. Whats the possible relationship between them? A. Boss and assistant. B. Workmates. C. Employer and employee. 答案: B 听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hey Jenny, are you excited
9、about tomorrows sports meet? W: I guess so. M: You guess so? ! This only happens once a year and you are the fastest girl in our school! W: Yes, last year I won almost every race. But so what? M: I think you must be excited. You are sure to win again this year! W: Actually, I dont think I will win.
10、M: How could you not win? W: Because I wont run. M: But thats impossible! You must run. W: Im certain that I will not. M: Oh, but why not? W: John, my leg has been broken for a week! 8. What match did the woman probably win last year? A. 800-meter race. B. High jump. C. Table tennis. 答案: A9. What is
11、 the trouble with the woman? A. She has a cough. B. She has a headache. C. She has her leg broken. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hove International Institute. Can I help you? M: Oh, yes. I would like some information about the college, please. W: Yes, certainly. Do you want to come here to do a cou
12、rse? M: I think so. How much is a course? W: A four-week course is 1, 200. That includes accommodation, all meals and the social programmes. M: Id like to come on a course in the summer. When does the course begin? W: There are courses in July, August and September. M: Oh, goodMaybe I will take the
13、course in August. Now, where can I stay? Id like to stay with a family. Is that possible? W: Yes, it is. You can stay with a family in Hove or BrightonWhy dont you write to us with some information about yourself, and well send you all the details about courses and accommodation? 10. How much does t
14、he four-week course cost? A. 1, 000. B. 1, 100. C. 1, 200. 答案: C11. Which course will the man choose? A. The one in July. B. The one in August. C. The one in September. 答案: B12. What does the woman advise the man to do? A. Stay with a family. B. Send the college his picture. C. Write to the college
15、with his information. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Mr Burley. Is that your treatment finished for today? M: Yes. Ive just had the X-ray for now. The dentist asked me to make another appointment to have one tooth out and then to get my teeth cleaned. W: OK. Lets have a look at whats availabl
16、e. You can come next week on the 16th. Thats Wednesday. Monday and Tuesday are completely full, Im afraid. M: Isnt there anything sooner than that? Im in a lot of pain. W: Im afraid not. Were very busy this week. One of the dentists is away on holiday, so were a little short-staffed. If someone canc
17、els, Ill give you a call. But for the time being shall I book you in for the 16th? We have one at 1: 30 and another one at 3: 30. M: OK. Can you book me in at 3: 30? Oh, hang on. I cant make it at 3: 30. Ive got a meeting at 4: 00 and Ill never get back in time. Itll have to be 1: 30. W: Right, that
18、s booked for you. 13. What has the man just had? A. An X-ray. B. A tooth out. C. A tooth-cleaning. 答案: A14. Why does the man have to wait for an appointment? A. The clinic is closed for a holiday. B. There are fewer dentists available. C. A dentist has cancelled some appointments. 答案: B15. On which
19、day can the man come next week? A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday. 答案: C16. At what time does the woman book the man in? A. 1: 30. B. 3: 30. C. 4: 00. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: This is the Lakewood Public Address System. This is not a test like the one we had last week. I say that again, th
20、is is not a test. The Western Hill Fire is spreading toward Lakewood much more quickly than we had expected. Currently, we expect the fire to come within twenty miles of Lakewood by six oclock this evening. We are therefore requiring all residents to leave this area as quickly as possible. Springfie
21、ld to the north, Point Cabina Station to the east, and Galveston to the south are all in the safe zone. It will take less than thirty minutes to drive to any of these towns. Take as many things as you can fit in your car, but do not delay. We have orders from the state police to make sure that the e
22、ntire town of Lakewood is empty by five oclock today. You have plenty of time to get all your family members, pets, and belongings together, so there is no need to panic. Stay calm, but get started as soon as possible. 17. When will the fire arrive close to Lakewood? A. By six oclock in the evening.
23、 B. By five oclock in the evening. C. By six oclock in the morning. 答案: A18. Where shouldnt residents go to escape the fire? A. Springfield. B. Western Hill. C. Point Cabina Station. 答案: B19. How long will it take residents to reach the safe zone? A. Less than 10 minutes. B. Less than 20 minutes. C.
24、 Less than 30 minutes. 答案: C20. What are residents advised to do before they leave? A. Leave pets behind. B. Do not panic. C. Tell the police where they are going. 答案: B第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABooks Recommended by TED SpeakersA Mathematicia
25、ns Apology by G. H. HardyThis is the best book I know about the sheer beauty of mathematics. Heres one lovely quote from the book, “A mathematician, like a painter or a poet, is a maker of patterns. If his patterns are more permanent than theirs, it is because they are made with ideas. ” David Brenn
26、er (TED Talk: A new weapon in the fight against superbugs)The Future by Nick MontfortThis is a short read but a great look at some key future thinkers throughout history. Through delightfully written case studies, Montfort makes the argument that the future can be made and not predicted. Its a must-
27、read for anyone interested in future studies and the role that sci-fi, speculative design and big ideas play in shaping our future relationship with technology. Raphael Arar (TED Talk: How we can teach computers to make sense of our emotions)Improve Wisdom: Dont Prepare, Just Show Up by Patricia Rya
28、n Madson“We all could use a lesson on how to have fun in business and in life. Madson does a wonderful job providing strategies on how to deal with lifes many challenging situations by drawing from the maxims of improvisational theater. ” Lisa Dyson (TED Talk: A forgotten Space Age technology could
29、change how we grow food)If You Want to Write: A Book About Art, Independence and Spirit by Brenda UelandFor those who know they have something to express, these stressful times can feel a bit hopeless it may seem impossible to find the time, skill and energy to create. This is one of the most timele
30、ss books on how to regain that hope, and its also a delightful read, in and of itself. Sebastian Wernicke (TED Talk: How to use data to make a hit TV show)【语篇概述】这是一篇运用文。文章介绍了由TED演说家推荐的4本书以及这4本书的概要内容。21. What is the topic of the talk given by Raphael Arar? A. A new weapon in the fight against superbu
31、gs. B. How we can teach computers to make sense of our emotions. C. A forgotten Space Age technology could change how we grow food. D. How to use data to make a hit TV show. 【解析】选B。细节理解题。由第2本书中的 “Raphael Arar (TED Talk: How we can teach computers to make sense of our emotions)”可知, Raphael Arar进行的话题是
32、“How we can teach computers to make sense of our emotions”。故选B项。22. Who are advised to read Improve Wisdom: Dont Prepare, Just Show Up? A. Those interested in mathematics. B. Those interested in future studies. C. Those faced with lifes difficulties. D. Those eager to create books. 【解析】选C。 细节理解题。根据第
33、3本书中的“Madson does a wonderful job providing strategies on how to deal with lifes many challenging situations by drawing from the maxims of improvisational theater”可知, Improve Wisdom: Dont Prepare, Just Show Up这本书主要教读者如何处理许多来自生活的挑战的。故选C项。23. Which book does Sebastian Wernicke recommend? A. A Mathemat
34、icians ApologyB. The FutureC. Improve Wisdom: Dont Prepare, Just Show UpD. If You Want to Write: A Book About Art, Independence and Spirit【解析】选D。 细节理解题。根据第4本书中的“If You Want to Write: A Book About Art, Independence and Spirit by Brenda Ueland”可知, Sebastian Wernicke推荐了一本由Brenda Ueland所写的关于艺术, 独立以及精神的书
35、。故选D项。BI moved to the United States as a teenager. The adjustment to a new place was difficult. But there was major stress in my life at that time: I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on. However, there w
36、as another universal language I loved to learn as a child: art. Although I connected myself with drawing and painting while in school, I mostly dismissed art as a path to a career. Since my dad always said “Think about the future”, I did not think he would support the study of art once I went to col
37、lege. But, to my surprise, it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools. I was admitted into industrial design. Its basically to design products and services. I could be doing something more technical or something more related to problem-solvi
38、ng. It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making. In one class I just drew cubes for an entire month, which led me to a question: “Wow! Do I really want to do this? ”But I finally survived the course. Now I am a design strategist for Marshall Moya Design,
39、 a famous architecture and interior design company. I have experience in exhibit design, product design and website design, apart from which I enjoy developing public art in my free time. Throughout my career, Ive picked up different things along the way. The best way to learn in my opinion is throu
40、gh working, therefore, get as many projects as you can. Industrial design kind of makes you an all-round person. 【语篇概述】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在家人的建议下选择设计作为自己的专业, 在工作中克服很多困难, 成为了著名设计师的故事。24. What was the authors biggest problem when first moving to America? A. The adaption to a new environment. B. Difficul
41、ty in learning a new language. C. Fathers disapproval of her studying art. D. The burden of being a communicator. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的But there was major stress in my life at that time: I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant,
42、 a waiter and so on. (但那时我的生活中有一个主要的压力: 我是家里唯一说英语的人, 这就意味着当我们与店员、服务员等沟通时, 我都必须出马。)可知, 作者刚到美国时最大的问题是作为家里交流者的压力, 因为家里只有作者会说英语。D项The burden of being a communicator. (担任交流者的重担。)符合以上说法, 故选D项。25. What made the author choose to study art? A. Her deep love for art. B. The suggestion of her family. C. Her po
43、tential in design. D. The need of a good job. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段的But, to my surprise, it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools. (但, 让我吃惊的是, 正是我的父母建议并催促我申请技术文学艺术学校。)可知, 作者是在父母的建议下选择了学习艺术。B项The suggestion of her family. (她家人的建议。)符合以上说法, 故选B项
44、。26. Why was the authors experience of drawing cubes mentioned? A. To emphasize her effort at study. B. To express the regret at her choice. C. To prove the course was difficult. D. To show the basic content of the course. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段的It was no easy task to do the course including metalworkin
45、g, woodworking and model making. In one class I just drew cubes for an entire month(这门课程不容易, 包括金属加工、木工和模型制作。在一节课上, 我整整画了一个月的立方体)可推测, 写作者整整画了一个月立方体, 是为了证明这门课程困难。C项To prove the course was difficult. (为了证明这门课程困难。)符合以上推测, 故选C项。27. How did the author feel when she mentioned her career? A. Surprised. B. S
46、tressed. C. Eager. D. Proud. 【解析】选D。 推理判断题。根据倒数第二段的Now I am a design strategist for Marshall Moya Design, a famous architecture and interior design company. I have experience in exhibit design, product design and website design (现在, 我是著名的建筑和室内设计公司Marshall Moya Design的设计战略家。我有展览设计、产品设计和网站设计的经验)可推测, 作
47、者现在谈到自己的工作时很自豪, 因为她是著名公司的设计战略家, 且经验丰富。D项Proud(骄傲的)符合以上说法, 故选D项。CYouve likely noticed them by now. School buses are back on the street packed with students. Many of those kids step off the buses with a potential health danger over their shoulder a backpack filled with homework. Backpacks come in all
48、shapes, sizes and colors. It is a fun way for any girl or boy to express their styles. Some are simple, some covered with cartoon characters, many equipped with special compartments for every tool a student needs, like pencils, notebooks and books. Yes, they are practical, but a heavy backpack can i
49、njure muscles and joints. Wearing a backpack incorrectly can lead to severe back, neck and shoulder pain, as well as posture problems. When a backpack filled with books is placed on a boy or girls shoulders incorrectly, the force of the weight can pull the child backward, so the child may bend their
50、 hips forward or arch their back. Pay attention to detail when selecting a backpack: choose one that is equipped with a comfortable back, waist and wide shoulder straps. Narrow straps can dig into a childs shoulders and affect circulation and nerves. The heavy load danger is not just for kids 12 and
51、 under. Middle and high school are at risk, too. They are carrying heavier books home daily. Luckily, back pain created by backpacks is preventable. Parents should talk to their kids about lightening the load. You can even use a bathroom scale. The backpack should not weigh more than 10 percent to 1
52、5 percent of your childs weight. If your child weighs 80 pounds, the pack should not weigh more than 8 to 12 pounds. If your child weighs 140 pounds, the pack should not be heavier than 21 pounds. Most importantly, if your child talks about numbness or weakness in the arms or legs, contact a physici
53、an. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章介绍了学生背包的功能, 重点介绍了背包过重对学生身体健康的影响以及何种重量的背包对学生是合适的。28. What do students backpacks reflect according to Paragraph 2? A. Their hobbies. B. Their styles. C. Their characters. D. Their needs. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Backpacks come in all shapes, sizes and colors. It is a fun way for any gi
54、rl or boy to express their styles. ”可知, 背包各式各样。背包可用于表达孩子们的风格。故选B项。29. What is Paragraph 3 mainly about? A. Students heavy loads. B. Wearing backpacks incorrectly. C. Dangers of heavy backpacks. D. Weight of heavy backpacks. 【解析】选C。 主旨大意题。根据第三段中的“Yes, they are practical, but a heavy backpack can inju
55、re muscles and joints. ”可知, 尽管背包很实用, 但过重的背包也会伤到肌肉和关节。故选C项。30. Which backpack is more suitable for a child weighing 100 pounds? A. With wide shoulder straps weighing about 10 pounds. B. With narrow shoulder straps weighing 16 pounds. C. With wide shoulder straps weighing 20 pounds. D. With narrow sho
56、ulder straps weighing 15 pounds. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“Pay attention to detail when selecting a backpack: choose one that is equipped with a comfortable back, waist and wide shoulder straps. ”和最后一段的“The backpack should not weigh more than 10 percent to 15 percent of your childs weight. ”可知, 背包的肩带必须是宽
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544594.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
