河北省邢台市二中2021届高三英语上学期11月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 邢台市 2021 届高三 英语 上学 11 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省邢台市二中2021届高三英语上学期11月月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题:每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分)1.How will the man go home?A. By bike. B. By subway. C. By bus. 2.What happened to the womans son?A. He hurt his arm. B. He had a headache. C. He got pains in his fingers. 3.What will the man do tonight?A. Do his hom
2、ework. B. Watch TV. C. Play football. 4.What is Marys phone number?A. 97756431. B. 86727151. C. 86727115.5. What is the man looking for?A. A computer. B. A cup of tea. C. A book.第二节(共 15 小题;每小题 1. 5 分,满分 22. 5 分) 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What will the woman do for Alberts birthday?A. Decorate his room.
3、 B. Organize a party. C. Prepare a big dinner. 7.What does the woman ask the man to bring?A. Juice. B. A cake. C. Fruit.听第 7 段材料,回答第 8、9 题8.What are the speakers mainly talking about?A. An interview. B. An English class. C.A piece of homework. 9.What did Mr. Gray talk a lot about?A. The methods of l
4、earning English. B. The culture of some countries. C. The rules in the classroom.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What has the man decided to do for his holiday?A. Go climbing. B. Go hiking. C. Go camping. 11.How long will the man be away?A. Seven days. B. Six days. C. Five days. 12.What is the womans opi
5、nion about hiking and climbing?A. Fun. B. Tiring. C. Relaxing.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. At school. C. At a restaurant. 14.Who does the girl usually talk to when she feels sad?A. Her friends. B. Her parents. C. Her teachers. 15.Where wou
6、ld the girl talk with her friend?A. In a shopping centre. B. In a classroom. C. In a cafe. 16.What does the man suggest the girl do ?A. Study hard. B. Shop with her friends. C. Get in touch with her friends often.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Why is the speaker usually hungry by lunchtime?A. She doesn
7、t eat biscuits at work. B.She only has a drink for breakfast. C. She works very hard.18. When does the speaker have lunch ?A. At about 2:15. B. At about 2:00. C. At about 1:15. 19.What does the speaker drink for lunch?A. Tea. B. Coffee. C. Water. 20.What does the speaker think of her life?A. Stressf
8、ul. B. Enjoyable. C. Unhealthy.第二部分 阅读理解(共两节,满分 37.5 分)第一节(共 15 小题,每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中选出最佳选项。ALooking for work?Tutors Wanted:Math/Science/Humanities+Test PreparationJOB OVERVIEW:JOB POSTED:2 days agoWAGE:$27-30 per hourJOB TYPE:Part timeSCHEDULE:Afternoons,evenings,week
9、days,weekendsJOB DESCRIPTION:Were looking for tutors to join us before the next school year starts.Our ideal candidate(候选人)will be able to assist middle and high school students with test preparation and academic work in math,science and/or the humanities(人文学科)。Well pay for your training before this
10、 fall and can also offer flexible summer tutoring opportunities(including the chance to teach group classes).Once our fall semester starts on Aug 21,well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 12 am to 8 pm as well as from 3 pm to 9 pm Monday-Thursday.What we offer:Flexible sc
11、heduling.Tutors work from 15 to 30+ hours per week depending on availability and student demand.Free Sunday dinners during the academic year.Health insurance reimbursement(医疗保险报销)for staff working over 30 hours per week.We are five minutes walking distance from the Menlo Park Caltrain station.Applic
12、ants must:Be able to show mastery of the subjects they tutor.Be willing to tutor students through the full academic year.Application instructions:Email us your resume.Let us know your scheduling preferences and potential start date.Tell us which of the subjects you are able to tutor-Mathematics,Scie
13、nces,Humanities, or Foreign Language.1. Which period of time needs the most tutors during the academic year?A. Weekday mornings.B. Sunday afternoons and evenings.C. Friday afternoons and evenings.D. Saturday and Sunday mornings.2. A tutor who works more than 30 hours per week can enjoy .A. free job
14、training every monthB. free lunches and dinners during the academic yearC. health insurance reimbursementD. accommodation near Menlo Park Caltrain station3. According to the text, the ideal candidate .A. is good at one or more academic subjectsB. will work every evening throughout the academic yearC
15、. has the opportunity to become a full-time tutorD. must have previous tutoring experience【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是一则招聘辅导老师的招聘广告,文中介绍了薪资、福利和申请说明等信息。【1题详解】细节理解题。根据Job Description部分中的“Once our fall semester starts on August 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays
16、from 12-8 pm as well as from 3-9 pm Monday-Thursday. (我们的秋季学期在8月21日开始时,学生对辅导课程的需求是很大的,周日从中午12点到晚上8点,周一到周四从下午3点到晚上9点。)”可知,周日下午和晚上最需要辅导老师。故选B。【2题详解】细节理解题。根据What we offer部分中的“Health insurance reimbursement for staff working over 30 hours per week.”可知,每周工作超过30小时的家庭教师可以享受医保报销。故选C。【3题详解】推理判断题。根据Applicatio
17、n must部分中的“Tell us which of the subjects you are able to tutor-Mathematics, Sciences, Humanities, or Foreign Language. (告诉我们你能辅导哪些科目,例如数学、科学、人文学科或外语。)”可知,理想的应征者应至少擅长一门或多门学科。故选A。【点睛】文章主题和中心思想阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认
18、和理解。文章细节的理解可以细化为: (1)信息对应型。 (2) 语言转述型。(3) 语意理解型。(4)是非辨别型。(5 )事实排序型。如第二小题属于信息对应型,根据What we offer部分中的“Health insurance reimbursement for staff working over 30 hours per week.”可知,每周工作超过30小时的家庭教师可以享受医保报销。故选C。BFor some years,my mother worked for a charity as President and Secretary.Selling raffle tickets
19、(兑奖券) was her main means of bringing in the charitys muchneeded funds.We girls would accompany her,selling tickets with great success.My father made and donated beautiful wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as prizes.Now my sister was always coming up with “good ideas”,most of which d
20、idnt work out to plan.But that didnt deter her.She had many just waiting to be tested.When she was eight and I was just five,we had a wonderful idea for a business adventure.We decided we would sell raffle tickets for charity,and that charity was us!So one afternoon,we told our mother we were going
21、to play in the park with our cousins as we did most days after school.But instead,we walked around the streets armed with a raffle book,a pen and a large cloth bag to carry the money.Wed accompanied our mother many times when she sold tickets,so people were familiar with us when we appeared at their
22、 doors.Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous.Although there were no actual prizes,our mothers previous track record enabled us to sell nearly the whole book of raffle tickets.Like a little pair of lottery(彩票) winners,we walked home and pr
23、oudly showed off our takings.But our enjoyment of this sudden wealth was shortlived,and our plans for spending it quickly failed.Our angry mother took us back to every ticket buyer,making us apologise and give the money back.Thankfully,our sweet neighbours didnt make a big deal of our “clever” misbe
24、havior and thus my mothersfundraising career could continue safely.We were taught a good lesson by our mother that day.Also I remember my sisters entrepreneurial(企业家的) spirit dried up a bit after that.4. What did the authors father do?A. He got prizes ready.B. He sold handmade items.C. He was in cha
25、rge of a charity.D. He helped design raffle tickets.5. What does the underlined word “deter” in Paragraph 2 mean?A. Embarrass.B. Shock.C. Discourage.D. Mislead.6. What can be learned about the author and her sister while selling raffle tickets?A. They ran into their mother.B. They met some generous
26、strangers.C. They got lost while walking around the streets.D. They took advantage of peoples trust in their mother.7. What lesson did the author and her sister learn?A. Honesty is the best policy.B. Whats done cant be undone.C. Misfortune never comes alone.D. Good advice is beyond all price.【答案】4.
27、A 5. C 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要描述了作者和妹妹自以为的“小聪明式”售卖慈善奖券的方式受到了母亲的责备,并得到了教训:要以诚信待人。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段末句:My father made and donated beautiful wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as prizes.(我父亲制作并捐赠了漂亮的木制玩具、首饰盒和其他可爱的物品作为奖品。)可知,作者的父亲准备奖品。故选A项。【5题详解】词义猜测题。根据划线单词所在句子由but连接,表转折,之前的句子:Now my
28、 sister was always coming up with “good ideas”,most of which didnt work out to plan.(现在我妹妹总是能想出“好主意”,但大多数都没有按计划实现。)以及后一句:She had many just waiting to be tested.(她有很多只是等待测试。)可知,作者的妹妹并没有受到计划失败的打击。因此划线单词deter可以理解为discourage(使气馁),故选C项。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段:Wed accompanied our mother many times when she so
29、ld tickets,so people were familiar with us when we appeared at their doors.Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous.Although there were no actual prizes,our mothers previous track record enabled us to sell nearly the whole book of raffle tic
30、kets.(妈妈卖票的时候,我们陪了她很多次,所以当我们出现在门口时,大家都很熟悉我们。尽管在询问奖品时他们得到的只是茫然的表情,但他们非常慷慨。虽然没有真正的奖品,但我们母亲之前的记录使我们几乎卖出了整本书的奖券。)可知,作者母亲的信用帮助他们卖出了整本书的奖券。选项D They took advantage of peoples trust in their mother.(他们利用人们对他们母亲的信任。)属于合理推断。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章末段:Thankfully,our sweet neighbours didnt make a big deal of our “
31、clever” misbehavior and thus my mothers fundraising career could continue safely. We were taught a good lesson by our mother that day.( 值得庆幸的是,我们可爱的邻居并没有把我们的“聪明”行为当回事,因此我母亲的筹款事业可以安全地继续下去。那天妈妈给了我们一个很好的教训。)可知,作者的母亲给与了他们的“小聪明”教训。他们小聪明就是上文提及的“Despite the blank looks they received when asking about the p
32、rizes on offer,they were very generous.Although there were no actual prizes(尽管在询问奖品时他们得到的只是茫然的表情,但他们非常慷慨。虽然没有真正的奖品)。因此可知,作者和妹妹得到的教训是要有诚信。故选A项。CHybrid cars are cars that run on both petrol and electricity. They have a small standard petrol engine and a battery and electric motor to provide electric p
33、ower.There are some differences between different models of hybrid cars, but the general principle is that the car runs on petrol, and the electric motor kicks in when additional power is required, for example when going uphill or speeding up. In some hybrid cars the petrol engine turns itself off w
34、hen not needed, for example when the car has stopped at traffic lights, keeping only the electric engine running.Traditional cars have large engines to cope with driving uphill and speeding up.Most of the time, this high engine capacity is not needed, but the engine continues burning up fuel. Hybrid
35、 cars have much smaller petrol engines, powered by electric motors when needed, so they use less petrol.Hybrid cars are also lighter and aerodynamically(空气动力学的)designed for greater fuel efficiency.Another way that fuel consumption is cut is by a system of“regenerative braking”(刹车). The electric moto
36、r is used to slow down the car, rather than traditional brakes. The energy produced by the slowing car is transformed into electrical power, which is automatically stored in the battery. In effect, the battery recharges when you brake. In traditional cars the energy produced when braking is wasted.C
37、ar producers and engineers have been experimenting with electric and hybrid cars since the late 19th century. In 1928 Ferdinand Porsche built an experimental hybrid car that used both an internal burning engine and electric motors.The first mass-produced hybrid car, the Toyota Prius, came out in Jap
38、an at the end of 1997.However, Hybrid cars became available in the USA only in 1999, when the Honda Insight went on sale.As they use less fuel, hybrid cars are cheaper to run. There are also many advantages in place to encourage people to buy them. In some countries, hybrid car owners pay a lower ra
39、te of tax, and dont have to pay on certain toll roads(收费公路). In some cities around the world, hybrid cars are allowed to park for free.8. What can we learn from paragraph 2?A. Hybrid cars dont need petrol any more.B. Petrol engine and electric motor work all the way.C. Hybrid cars mainly depend on e
40、lectric power to run.D. Some hybrid car petrol engines will quit when unnecessary.9. Which is NOT the reason why hybrid cars consume less energy?A. Smaller petrol engines.B. Scientific design.C. Traditional brakes.D. Energy storage.10. What can we infer from the last paragraph?A. Hybrid cars are che
41、aper to buy.B. Hybrid car owners dont have to pay tax.C. Hybrid car owners dont need to pay parking fee.D. Hybrid cars will have a bright future.11. Whats the authors purpose of writing the passage?A. To advertise hybrid cars.B. To introduce hybrid cars.C. To compare traditional cars and hybrid cars
42、.D. To inform the development of hybrid cars.【答案】8. D 9. C 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章作者详细介绍了混合动力汽车的特点以及优势。【8题详解】细节理解题。根据第二段In some hybrid cars the petrol engine turns itself off when not needed, for example when the car has stopped at traffic lights, keeping only the electric engine running.(在一些混合动力
43、汽车中,汽油发动机在不需要的时候自动关闭,例如当汽车在红绿灯前停车时,只保持电动发动机运转)可知一些混合动力汽车的汽油发动机会在不必要的时候停止工作。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段Hybrid cars have much smaller petrol engines, powered by electric motors when needed, so they use less petrol.(混合动力汽车有小得多的汽油发动机,需要时由电动机驱动,所以它们使用更少的汽油)可知更小的汽油发动机是混合动力汽车耗能更低的原因,排除A;根据第二段In some hybrid cars
44、the petrol engine turns itself off when not needed, for example when the car has stopped at traffic lights, keeping only the electric engine running.(在一些混合动力汽车中,汽油发动机在不需要的时候自动关闭,例如当汽车在红绿灯前停车时,只保持电动发动机运转)可知科学的设计是混合动力汽车耗能更低的原因,排除B;根据第五段The energy produced by the slowing car is transformed into electri
45、cal power, which is automatically stored in the battery.(减速的汽车产生的能量转化为电能,自动储存在电池中)可知能量储存是混合动力汽车耗能更低的原因,排除D,故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段As they use less fuel, hybrid cars are cheaper to run. There are also many advantages in place to encourage people to buy them. In some countries, hybrid car owners pay a
46、 lower rate of tax, and dont have to pay on certain toll roads(收费公路). In some cities around the world, hybrid cars are allowed to park for free.(由于使用的燃料较少,混合动力汽车运行起来更便宜。鼓励人们购买它们也有很多好处。在一些国家,混合动力汽车车主缴纳的税率较低,而且不必在某些收费公路上缴费。在世界上的一些城市,混合动力汽车被允许免费停车)可知混合动力汽车有许多的优势,由此推知,混合动力汽车将有一个光明的未来。故选D。【11题详解】推理判断题。根据
47、第一段Hybrid cars are cars that run on both petrol and electricity. They have a small standard petrol engine and a battery and electric motor to provide electric power.(混合动力汽车是汽油和电力兼用的汽车。它们有一个小型标准汽油发动机,电池和电动机提供电力)结合文章内容,详细介绍了混合动力汽车的特点以及优势,所以作者写这篇文章的目的是介绍混合动力汽车。故选B。DIts a popular belief that a fishs mem
48、ory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they dont remember what theyve eaten or where theyve been, and they dont identify you or any of their friends - every moment in their life would be like seeing the world for the first time.But dont be so quick to feel sorry for them. A
49、new study has found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain kinds of fish can even remember events from as long as 12 days ago. In the study, researchers from Mac Ewan University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of t
50、heir tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again. Researchers used computer software to monitor the fishs movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could r
51、emember their past experiences.In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. An earlier study showed that they behaved aggressively (挑衅地)in front of certain fish, perhaps because they remembered their past “fights”. But until the latest finding
52、s, there was no clear evidence.Just as a good memory can make our lives easier, it also plays an important part when a fish is trying to survive in the wild. “If fish are able to remember that a certain area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at
53、 risks,” lead researcher Trevor Hamilton told Live Science.For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.12. According to the article, people commonly believe that
54、 _.A. fish can only remember part of their past experiencesB. fish can remember things that happened long time agoC. a fishs memory lasts for only seven minutesD. fish dont recognize any of their friends13. Whats the biggest advantage fish can get from a good memory?A. They remember where to get foo
55、d and surviveB. They can avoid their enemies and fightC. They can easily find safe placesD. They can recognize their helpful mates14. Which of the following is TRUE about African cichlids?A. African cichlids tend to treat other fish aggressively.B. African cichlids may remember things for 12 days.C.
56、 African cichlids dont belong to the list of smart animals.D. African cichlids usually go to a certain area for food.15. What is the article mainly about?A. Fish having very bad memories.B. Fish being smarter than we thought.C. How fish improve their memory.D. What we can learn from fish.【答案】12. D 1
57、3. A 14. B 15. B【解析】本文是说明文,一项新的研究表明某些鱼的记忆比我们想象中的要长。【12题详解】细节理解题。根据第一段“It may seem sad to think that they dont remember what theyve eaten or where theyve been, and they dont identify you or any of their friends” 鱼不记得吃过什么,去过哪里,也不知道你或它们的朋友是谁,听起来会觉得很难过。根据这篇文章,人们普遍认为,鱼不能认出它们的朋友。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
