新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 5 WHAT AN ADVENTURE! PERIOD 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT WHAT AN ADVENTURE! PERIOD WORD版含解析 新
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十九Unit 5Period 3. 阅读理解AWhat kinds of rooms are your favorite spots for studying? We are going to guess that they are probably not painted bright red or yellow. But maybe they should be. Imagine. You are suddenly asked to prepare fo
2、r an exam. You have two rooms to choose from. One is a pale blue, and the other is a bright red. Which one do you settle into for study? Is one going to get your brain fired up for learning, or let you relax into the best state of concentration? According to researchers at Curtin University in Austr
3、alia, it might be best to camp out in the bright red room when you are looking to store information. It might sound strange, since we often think of pale rooms soft blues or light greens are relaxing. And they seem to be: The Curtin University study showed that pale colors made participants feel mor
4、e relaxed and calm, while bright colors increased heart rate. But calming and relaxing, it turns out, may not always be the best environment for deep concentration or knowledge gaining. Reading comprehension was much better in the bright rooms than in the pale rooms. Although participants reported t
5、hat they generally preferred the pale rooms to study in as an approach to relax into work, the researchers saw just the opposite that the bright-colored rooms seemed to lead to greater concentration. While this might seem only surprising, the findings get into a rather controversial (有争议的) area of p
6、sychological study. The Yerkes-Dodson Law says that a little bit of stress is good for achieving best performance, while too much stress negatively affects it. The higher heart rate and the reports of the bright colors creating a heavy atmosphere might just suggest that a little stress was good for
7、the brain. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍了研究人员发现色彩艳丽的房间更能让人集中注意力, 从而提高学习成绩。1. What is the common idea mentioned in the first paragraph? A. Pale colors appeal to all tastes. B. Few people like bright red or yellow. C. Light-colored rooms make you feel nervous. D. Bright-colored rooms are not good for studying. 【
8、解析】选D。推理判断题。根据第一段中的“What kinds of rooms are your favorite spots for studying? We are going to guess that they are probably not painted bright red or yellow. ”可知, 你最喜欢的学习地点是什么类型的房间? 我们通常认为它们可能不是鲜红色或黄色的, 由此可知, 人们普遍认为色彩艳丽的房间不适合学习, 故D项正确。2. What might directly affect the research results according to Pa
9、ra. 2? A. How participants react to colors. B. Participants preferences in colors. C. What participants read in the rooms. D. Time participants spent in the rooms. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Although participants reported that they generally preferred the pale rooms to study in as an approach to relax int
10、o work, the researchers saw just the opposite that the bright-colored rooms seemed to lead to greater concentration. ”可知, 尽管参与者表示他们通常更喜欢在浅色的房间里学习, 以此更放松地学习或工作, 但研究人员发现色彩艳丽的房间似乎能让人更集中注意力, 由此可知, 直接影响研究结果的是参与者对颜色的反应, 故A项正确。3. What can be concluded from the study by Curtin University? A. Higher stress l
11、eads to better performance. B. Most people know how to make use of colors. C. Stress is necessary when you want to concentrate. D. Being relaxed is very important for people studying. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“The Yerkes-Dodson Law says that a little bit of stress is good for achieving best performance”可
12、知, 多德森定律说, 一点点压力对取得好成绩是有好处的, 由此可知, 从科廷大学的研究中我们可以得出结论: 当你想集中注意力时, 压力是必要的, 故C项正确。4. Whats the main idea of the text? A. Findings about peoples favorite room colors. B. Room colors can affect ones academic performance. C. Bright-colored rooms can create a heavy atmosphere. D. Light-colored rooms help p
13、eople feel relaxed into work. 【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知, 本文介绍了研究人员发现色彩艳丽的房间更能让人集中注意力, 从而提高学习成绩, 也就是说房间的颜色会影响一个人的学习成绩, 故B项正确。B Yawning(哈欠)sends out certain messages either “Oh, this movie is boring” or “I probably need to get some sleep”. But did you know that a yawn can also help your brain to cool down w
14、hen it is so overheated? A new study, led by a research team of Princeton University, has indicated(表明)that yawning could be the brains natural way of regulating temperature. People yawn more often when the temperature outdoors is lower than their body temperature but are less likely to yawn when it
15、 is hotter outdoors, according to Sciencedaily. com. The research team did an experiment on 160 people, 80 in summer and 80 in winter, to examine how often they yawned at different air temperatures. The study found that people yawned more often in winter than in summer. Scientists say that when the
16、air temperature is lower than the body, there is heat exchange between the overheated brain and the cool air. But when the air temperature is higher than or equal to the body, people are less likely to yawn because the hot air they breathe in will make the brain even hotter. When people yawn, their
17、jaw is also stretched, which increases blood flow and may also help cool the brain. The study showed that the amount of someone yawned could be related to the amount of time they spent outside. The longer they spent outside in summer, the less they yawn. Nearly 40 percent of participants yawned with
18、in their first five minutes outside, but after that the percentage was reduced to less than 10 percent. However, the result was the opposite in winter. The number of people who yawned increased when they spent more than five minutes outdoors. But the change was only slight compared to summertime. Ac
19、cording to Gallup, this is the first report to show that yawning frequencies(频率) change depending on season. This could help us to better understand the way our brains work. It may also help us understand the reason why frequent yawning can sometimes be a sign of brain disease. 【语篇概述】文章介绍了一项研究结果, 人们
20、多长时间打一次哈欠, 研究表明, 当外面的温度比身体的温度低的时候, 人们就会打哈欠。打哈欠可以让人的大脑冷静下来。5. The purpose of the experiment is _. A. to prove people yawn in winter and in summer equallyB. to indicate brain can regulate temperature naturallyC. to find the frequency of peoples yawningD. to show the real reason why people yawn【解析】选C。细
21、节理解题。从第三段的句子: The research team did an experiment on 160 people, 80 in summer and 80 in winter, to examine how often they yawned at different air temperatures. 可知这项研究的目的是看人们多长时间打一次哈欠, 选C。6. According to the text, people yawn more often _. A. when the air temperature is lower outside the bodyB. when
22、the hot air breathed in makes the brain hotterC. when the air temperature is higher than the bodyD. when the air temperature is equal to the body【解析】选A。细节理解题。从第二段的句子: People yawn more often when the temperature outdoors is lower than their body temperature but are less likely to yawn when it is hott
23、er outdoors, according to Sciencedaily. com. 可知当外面的温度比身体的温度低的时候, 人们就会打哈欠。选A。7. What could be the best title for the text? A. Yawning is a Sign of Brain Disease. B. Yawning Carries Some Information. C. Yawning Benefits Your Body. D. Yawning Cools Your Brain. 【解析】选D。主旨大意题。从第一段的句子: But did you know tha
24、t a yawn can also help your brain to cool down when it is overheated? 可知打哈欠可以让人的大脑冷静下来。选D。. 完形填空Five years ago, at the age of 66, I started running. I was not a natural athlete. I wanted to lose weight and it seemed that running was a(n)1 way. At first it was very hard I was mainly walking more than
25、 running when I startedbut I didnt 2. When I started training running, I was just trying to build up stamina (耐力), and just the idea of even going three miles, even walking was a3. In the beginning, I just walked as much as I could and then as time went on, I 4began running. Later I kept on adding m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545345.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
普通高中教科书·地理图册必修 第一册(人教版2019).pdf
