分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 6 DISASTER AND HOPE PERIOD 1 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545348
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:59.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT DISASTER AND HOPE PERIOD WORD版含解析 新教
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 二十一Unit 6Period 1. 阅读理解Maggie had never experienced an earthquake before, only prepared for it. As long as she could remember, preparing for an earthquake was routine(常规的) at school. Her family as well had made plans in the event o

    2、f a natural disaster. Earthquakes are so much more common on the West Coast of the United States. Today Maggie was at home alone. Maggie knew her mom would be driving home on the busy freeway, thinking about preparing supper for Maggies dad. Maggies dad would arrive at the airport. He was coming hom

    3、e from a two-week business trip. Maggie arrived home from school at the regular time. She was taking some biscuits from the kitchen cupboard, when she felt it. First just a tremor(微震), then the violent shaking. Maggie quickly ran under the large, wooden table in the dining room. The sounds of breaki

    4、ng glass and the crashing(坠落声) of many things were frightening. But the table remained undamaged, and Maggie hid herself in fear. After what seemed like a century the earthquake appeared to be over. Maggie could hear the sound of water rushing below her in the basement. The smell of natural gas was

    5、present in the air. Maggie knew where the main water valve(阀门) was located. Dad had shown her where it was and how to turn it off. Slowly and carefully she came out from under the table. The once tidy home was now almost unrecognizable. As Maggie reached the open basement door she could see the step

    6、s were still in good condition. She carefully made her way down into the dark basement. While still on the steps she felt the water rising and rising. Suddenly Maggie felt a lot of pain as a large ceiling beam(天花板梁) hit her head and shoulder. She fell onto some storage boxes. . . 【语篇概述】这是一篇记叙文。短文叙述了

    7、主人公Maggie第一次遭遇地震的经历。1. What do we know about Maggie and her family? A. They lived in an earthquake country. B. They seldom prepared for an earthquake. C. They had experienced an earthquake before. D. They got an earthquake warning that morning. 【解析】选A。推理判断题。由第一段“. . . preparing for an earthquake was

    8、 routine at school. Her family as well had made plans in the event of a natural disaster. Earthquakes are so much more common on the West Coast of the United States. ”可知, 为地震到来作准备是学校的常规, 她的家人也制定了应对自然灾害的计划。地震在美国西海岸更为常见。所以通过关键词“made plans in the event of a natural disaster, common on the West Coast of

    9、 the United States”可以判断出, Maggie 和她的家人住在地震带国家。故选A。2. What was Maggie doing when the earthquake took place? A. She was about to clean her home. B. She was about to enter her home. C. She was looking for something to eat. D. She was preparing supper for her family. 【解析】选C。细节理解题。由第三段“ She was taking so

    10、me biscuits from the kitchen cupboard”可知, Maggie正从厨房的碗橱里拿饼干。所以地震发生时, Maggie正在找吃的东西。故选C。3. Why did Maggie go to the basement? A. To close the basement door. B. To find some storage boxes. C. To turn off the main water valve. D. To check where the rising water came from. 【解析】选C。细节理解题。由第四段“Maggie knew

    11、where the main water valve was located. Dad had shown her where it was and how to turn it off”可知, Maggie 知道主水阀的位置。爸爸告诉过她它在哪里, 怎么关掉它。所以Maggie去地下室是为了关闭主水阀。故选C。4. Whats the text mainly about? A. Maggies first trip to the West Coast. B. Maggies first earthquake experience. C. How Maggie survived a natur

    12、al disaster. D. How Maggie prepared for an earthquake. 【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知, Maggie以前从未经历过地震, 但是有一天Maggie放学回家, 正在找吃的东西时, 大地开始晃动, 玻璃在破碎, Maggie害怕地躲在桌子底下, 这时听到地下室哗哗的流水声, 她努力地前往地下室去关掉水阀时, 地下室的水一直在上涨, 这时天花板梁砸到了她的头。所以短文主要是关于Maggie的第一次遭遇地震的经历。故选B。. 阅读填句Have you ever noticed how plants can teach us all abou

    13、t the intricacies of life, if only we take the time to observe and listen? Look at how each plant plays a part in the loving whole. 1Put down rootsIt can be long term or short term, but putting down roots and grounding yourself is important for your growth. When youre stuck, it gives you a certain s

    14、ense of freedom to grow in a way thats most beneficial to you in that particular space while sharing your love. Be flexibleYou read about putting down roots. But a huge part of nature is learning how to be uprooted and blossom wherever you are. 2 Do you notice how plants just keep on changing with t

    15、he seasons and the times? They are unbelievable! Get lots of sunshine3 Even when its muted through the clouds, smog or fog. Not only is sunshine lifting and inspiring for your soul but for your body, too. Get outside and experience all the joys of beautiful sunshine. Keep growing4 Sometimes they may

    16、 not grow so fast due to lack of nourishment in some form, but they keep on growing. They obey their time and keep doing everything they can until the time when the food fills them up to fully flourish into their best plant selves. Just like humans. Be attractive as youYou know all those different p

    17、lants out there? You know the ones that are regarded as weeds in some areas and as attractiveness in other areas? 5 Every plant serves a purpose just as it is. You are beautiful just by being you, too! What are you waiting for? Get out there and Be like plants! A. Its like each of us. B. Everything

    18、in nature is beautiful. C. Every day the plants get sunshine. D. Plants can recover from natural disasters. E. Plants continue growing whatever happens. F. Every plant is as beautiful as human beings. G. You can put down roots once or many times. 【语篇概述】这是一篇说明文。主要介绍了我们可以从大自然中学到的一些东西, 比如享受阳光。1. 【解析】选A

    19、。根据上文Look at how each plant plays a part in the loving whole. 看看每一株植物是如何在爱的整体中扮演一个角色的。此处是将植物比喻成人类, 像我们每个人一样。故选A。2. 【解析】选G。根据上文But a huge part of nature is learning how to be uprooted and blossom wherever you are. 但是, 大自然的一个重要部分是, 无论你身在何处, 都要学会如何被连根拔起, 开花结果。即你可以生根一次或多次。故选G。3. 【解析】选C。根据下文Get outside a

    20、nd experience all the joys of beautiful sunshine. 走到户外, 感受美丽的阳光带来的快乐。可知本段强调像植物一样, 每天都得到阳光。故选C。4. 【解析】选E。根据下文Sometimes they may not grow so fast due to lack of nourishment in some form, but they keep on growing. 有时, 由于缺乏某种形式的营养, 它们可能长得不那么快, 但它们会继续生长。可知本段强调不管发生什么, 植物都在继续生长。故选E。5. 【解析】选B。根据下文You are be

    21、autiful just by being you, too! 你很美, 因为你就是你! 可知强调自然界的一切都是美丽的。故选B。【补偿训练】It was dinner time for the Rangers, a group of mostly Indigenous (本地的) Australians who had spent a long day cleaning up the polluted beaches of the continents northern coast. Soon they would be eating freshly caught fish and seaf

    22、ood cooked under the stars on an open fire, as their ancestors did. The Rangers are of more than 100 Indigenous groups spread across Australia who have taken on the job of protecting the land of their forefathers. In Arnhem Land, they are the protectors of 3, 300 square miles of land and sea. They c

    23、omb the beaches by hand, picking up as much rubbish as possible. The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish. For the Rangers, cleaning the beaches is more than a vacation. For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to pre

    24、serving their history. However, colonization forcefully broke their connection to the land generations ago. Indigenous people were displaced and their cultural practices outlawed. Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face seri

    25、ous disasters from invasive plant and animal species, bush fires and land mismanagement. In recent years, the government has restored more than 20 percent of Australias land to Indigenous owners. Since 2007, the Indigenous Rangers Organizations have been at work protecting this land. Luck, one of th

    26、e few non-indigenous employees working with the Rangers, said the combination of old and new techniques and an appreciation for the culture of indigenous workers has been critical to the programs success. “You are working with staff who see the world different to you, so there is a much higher focus

    27、 on the cultural aspects of work and life, ” he said. “Being a ranger is a source of confidence. You feel strong, ” said Terence, a senior ranger. “Here we still live on the land. The culture is still alive. ”【语篇概述】这是一篇新闻报道。短文报道了澳大利亚的土著人Rangers, 他们保护环境, 捡拾垃圾, 承担着保护祖先土地的任务, 对他们来说, 保护环境就等于保护他们的历史和他们的文

    28、化。少数非土著人也与Rangers一起工作来保护他们的文化。1. What did Indigenous Australians live on in the past? A. Rubbish picked up by hand. B. Protecting the land. C. Catching the fish and seafood. D. Invasive plants and animals. 【解析】选C。细节理解题。由第一段“ Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the

    29、stars on an open fire, as their ancestors did. ”可知, 他们像他们的祖先一样, 在星空下吃着篝火煮熟的新鲜的鱼和海鲜。所以澳大利亚土著居民过去过着以捕鱼和打捞海鲜为主的生活。故选C。2. What do the Rangers think of cleaning the beaches? A. Its a job of their ancestors. B. Its just a vacation. C. Its a difficult task. D. Its their culture. 【解析】选D。推理判断题。由第三段“For a peo

    30、ple whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving their history”可知, 对于一个文化与土地紧密相连的民族来说, 保护环境就等于保护他们的历史。所以Rangers认为清理海滩就是(保护)他们的文化。故选D。3. Why has the government restored the land to Indigenous owners? A. The polluted land needs better management. B. The

    31、ir cultural practices were outlawed. C. The people were too strong. D. The land belongs to them. 【解析】选A。 细节理解题。由第四段“Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plant and animal species, bush fires

    32、 and land mismanagement. ”可知, 成千上万年的传统的土地管理模式结束了, 因此, 这个国家的许多地区现在面临着来自外来动植物物种的入侵、丛林火灾和土地管理不善的严重灾难。所以为什么政府要将土地归还给原住居民是因为被污染的土地需要(他们)更好的管理。故选A。4. What can we learn from the last three paragraphs? A. Not many employees are the Indigenous Australians. B. Culture is important to the Indigenous Australian

    33、s. C. Their new techniques are successful. D. Both Luck and Terence are rangers. 【解析】选B。推理判断题。由倒数后三段the combination of old and new techniques and an appreciation for the culture of indigenous workers has been critical to the programs success. 以及Luck和 Terence所说的话可以判断出, 文化对澳大利亚土著居民很重要。故选B。素养培优Read Pas

    34、sage and try your best to retell it. In Australia, groups of Rangers pick up rubbish to clean up the polluted beaches of the continents northern coast. Their culture is strongly tied to the land, so they feel that protecting the environment means preserving their history and culture. Now even some non-indigenous Australians join them in their activities, too. 关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 6 DISASTER AND HOPE PERIOD 1 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545348.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1