分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(13).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545536
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:55.11KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题13 广西 南宁市 2022 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练 13
    资源描述:

    1、南宁市2022高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(13)及答案阅读理解主旨大意Passage* (典型例题冈模拟卷) Thinking is something you choose to do as a fish chooses to live in water. To be human is to think. But thinking may come naturally without your knowing how you do it. Thinking about thinking is the key to critical (判断性的) thinking. When you

    2、think critically, you take control of your thinking processes (过程). Otherwise, you might be controlled by the ideas of others. Indeed, critical thinking is at the heart of education. The word critical here has a special meaning. It does no mean taking one view against another view, as when someon, c

    3、riticizes another person for doing something wrong. The na ture of critical thinking is thinking beyond the easily seen beyond the pictures on TV, the untrue reports in the news papers, and the faulty reasoning. Critical thinking is an attitude as much as an activity. I you are curious about life an

    4、d desire to dig deeper into it, you are a critical thinker. If you find pleasure in deep thinkin about different ideas, characters, and facts, you are a critics thinker. Activities of the mind and higher-order reasoning ar processes of deep and careful consideration. They take time and do not go han

    5、d in hand with the fast speed in today world: fast foods, instant coffee, and self-developing film Have you are among the people who believe that speed is measure of intelligence (智力), you may learn something ney from a story about Albert Einstein. The first time Banes Hoffman, a scientist, was to d

    6、iscuss his work with Albert Eir stein, Hoffman was too nervous to speak. But Einstein imme diately put Hoffman at easeby saying, Please go slowly, dont understand things quickly. ” 1. Critical thin king is important to us because if we do nt think critically_. A. it will be hard for us to think natu

    7、rally and fast B. we might be controlled by other peoples ideas C. we will follow the ideas of others naturally D. we might be fooled by other peoples ideas 答案: B 指导;由文章第一段中“When you think critically,you take control of your thinking processesOtherwise,you might becontrolled by the ideas of others”可

    8、知B正确。2. If you are a critical thinker, you will_. A. think deeply about different ideas B. trust the reports in die newspapers C. take one view against another viewD. criticize other people for their mistakes 答案: A 指导:由文章第三段If you find pleasure indeep thinking about different ideas,characters,and fa

    9、cts,you are acriticaithinker,可知A正确。3. In the last paragraph, something new suggests that_. A. the smarter you are, the faster you do things B. the faster you do things, the smarter you become C. speed can improve intelligenceD. intelligence is not decided by speed 答案: D 指导;由文章最后一句Please So slowlyIdo

    10、nt understand things quickly可知Something new暗示“that intelligence is not decided by speed”,所以D正确。4. What would be the best tide for the passage? A. Thinking and Critical Thinking B. Understanding Critical Thinking C. Thinking Natural and Human D. Thinking Fast Means Intelligence答案: B 指导:本文着重分析了批判性思考的含

    11、义,所以B项“Understanding Critical Thinking做文章的题目最恰当*结束阅读理解主旨大意Passage* (北大附中模拟卷) BEIJING ( Associated Press) ! China has a growing middle class, a tradition of expecting education and 21 million new babies every year. Selling educational toys should be easy. While China may be the worlds biggest toy-mak

    12、er, much of the best is exported. Department stores here do not have e- nough high-quality toys. It is said the demand for educationaltoys is low. A US company, BabyCare, is trying to change that with a new way to sell toys in China. BabyCare works basically together with doctors in Beijing hospital

    13、s. People who join the companys mothers club get lectures and news letters on baby and child development at no extra cost-if they agree to spend 18 dollars a month on the companys educational toys and childeare books. We want to build a seven-year relationship with those people, said Matthew J. Este

    14、s, BabyCares president. It starts during pregnancy, when the anxiety ar.d needs are highest. BabyCare works on a one-to-one basis. Doctors, nurses, and teachers-paid by BabyCare-advise parents, explaining toys that are designed for children at each stage of development to age six. BabyCare opened it

    15、s first store in China last June in a shopping center in central Beijing and another near Beijing Zoo. It plans to have 80 stores in China within six years.It is a new model for China and develops a market in young childrens education and health that no other companies are in. 1. What do the first t

    16、wo paragraphs mainly tell us? A. Educational toys and, foreign toy markets. B. Problems with Chinas toy market and education. C. Reasons for pushing sales of educational toys in China. D. Baby population and various kinds of toys made in China. 答案: C 指导:直选题,从前两段中知:Selling educational toys should be

    17、easy,department stores here do not have enough high-quality toys2. Which of the following would be the most suitable title for the passage? A. Mothers Club in China B. BabyCare and Doctors C. American. Company Model D. On Educational Toys Passage 答案: D 指导:纵观全文,文章主要是关于educational toys的一篇报道,中心意思不言自明。*

    18、结束阅读理解主旨大意Passage * Yang Yongfang used to take the bus to work. But, these days, when she takes a look at the bus, all she sees is a big box full of people, all breathing in there. It seems very unsafe. And that means SARS. So Yang got out her bicycle and dusted it off. Other Chinese who, until rece

    19、ntly, appeared to be moving away from the old mode of transportation, seem to he back riding as well. Of course, theres no shortage of bikes. There were plenty long before SARS showed up. But in recent years, private care have been growing in large numbers, crowding bicycles off the streets in some

    20、of the biggest cities. Now SARS has brought the bicycle traffic back. Crowded trains and buses look less attractive(吸引人的). In Shanghai 120,000 more bicycles were registered (登记) in April, well above last years monthly average of 50,000. Peoples Daily recently reported that bicycle had suddenly becom

    21、e the third most frequently searched term on the nations largest Web search engine.However, if bike sales continue upward, it could become a nightmare (噩梦)for traffic planners, who had to contend with the often deadly clash between bikes and motorized vehicles. Shanghai officially sees nearly one tr

    22、affic-related bicycle death a day, a figure that many people here say is probably an understatement (少报). 1. Before SARS broke out, Yang Yongfang_. A. was tired of going to work by car B. went to work by bike C. had already sold her bike D. went to work by bus 答案: D 指导:由文章第一句可知。2. More and more peop

    23、le in Shanghai are beginning to ride, because_. A. riding a bike is much more convenient B. riding a bike costs less than taking the bus C. they care more about their health D. the government has been encouraging them to do exercise 答案: C 指导:由于SARS的影响,越来越多的人愿意骑自行车而非乘车是从身体健康方面考虑。3. The writer of the

    24、passage_the phenomenon (现象)that bike sales continue upward. A. is strongly against B. is forC. shows no opinion of D. is worried about 答案: D 指导:由“if bike sales continueupward,it could become a nightmare可知。4. What is the best title for the passage? A. Bikes Sell Well in Shanghai. B. The New Fashion.

    25、C. Back to Nature. D. Shanghai Takes on a New Look.答案: A 指导:为了躲避SARS,人们又重新选择了自行车,从而导致了自行车的旺销。因此,将A作为标题,可以揭示出“triffic与SARS,之间在这一特定时期的关系。*结束【阅读理解细节事实】Passage * (世纪报模拟) The modern Olympic Games were founded with the intention of improving health and education, promoting world peace, and encouraging fai

    26、r and equal competition. But over the years, the olympic saying, faster, higher, stronger, has pushed scientists as well as athletes to do everything possible to reach new levels. Doctors, engineers and coaches all use everyting science has to offer to achieve that little bit extra in competition. T

    27、he reason modern technology has become part of sport is very simple: winning is just as important as it was 2,500 years ago at the olympics of ancient Greece. Developments in technology have often been reflected in the methods of training and per- formance at the olympics through history. This techn

    28、ology falls into two main groups: improving an athlets performance in competition, and allowing results to be measured more accurately. One of the creations that has drawn the most attention is the new high-tech swimsuit from Speedo, which was used by many US swimmers in Athens. Until Sydney 2000, i

    29、t was thought that the smaller the swimsuit, the faster the swimmer would travel. However, the fact that at the Sydney Olympics,28 of the 33 gold medalists were wearing the body covering Fastskin suit proved the theory was out of date, said Andy Thomas, vicepresident of Speed. The companys full body

    30、 suit is supposed to make swim- mers 3 to 4 percent faster, particularly when turning or diving into the water. It is believed that the suit creates less water re- sistance as it moves, behaving more like a shark skin than a human skin. The introduction of high-tech equipment means that athletes in

    31、all sports, from 100-metre sprint to the pole vault,can now train more effectively.Meanwhile, scientific devlopment also means performances can be measured and studied more accurately. Not only are winning times more accurately recorded, but cheating athletes are easier to catch out. Athens 20典型例题ni

    32、zers promised to use only the very latest equipment to measure distance and speed. 1. Which is not the first aim of the modern Olympic Games? A. Improving health and education. B. Promoting world peace. C. Encouraging fair and equal competition. D. Winning medals. 答案: D 由文章第一句“the intention of impro

    33、ving bealth and education,promotmg world preace,and encouraging fair and equal competition知,winning medals不包括在内,故选D.2. The reason modern technology has become part of sport is that people_. A. make every effort to win medals B. do their best to invent new sports equipmnt C. try to test their abiliti

    34、es D. want to improve their condition of competition 答案: A 由第二段第二句The reason modern technology has become part of sport is very simple:winning is just as imortant as it was2,500years ago at the Olympics of ancient Greece”知,A选项(努力赢得奖牌)最符合文章。3. In the passage it mentions that high technology is involv

    35、ed in_ aspects. A. 1 B.2 C. 3 D. 4 答案: B 从文章第二段最后一句知:高科技应用于运动的目的有二;提高运动员在竞赛中的表现能力,使比赛结果更准确。*结束阅读理解-细节事实Passage 3 If you are a recent social science graduate who has had to listen to jokes about unemployment from your computer major classmates, you may have had the last laugh. There are many advantag

    36、es for the social science major because this high-tech Information Age demands people who are lexible(灵活) and who have good communication skills. There are many social science majors in large companies who fill important positions. For example, a number of re- search studies found that social scienc

    37、e majors bad achieved greater managerial success than those how had technical train- lng or pre-professional courses; Studies show that social science majors are most suited for change, which is the leading featured (特点) of the kind of high-speed, high-pressure, high-tech world we now live in. Socia

    38、l science majors are not only experiencing success in their long term company jobs, but they are also finding jobs more easily. A study showed that many companies had filled a large percentage of their entry level positions with social science graduates. The study also showed that the most sought-af

    39、ter quality in a person who was looking for a job was communica- tion skills, noted as very important by 92 percent of the companies. Social science majors have these skills, of ten without knowing how important they are. It is probably due to these skills that they have been offered a wide variety

    40、of positions.Finally, although some social science majors may still find it more difficult than their technically trained classmates to land the first job, recent graduates report that they dont regret their choice of study. 1. By saying that you may have had the last laugh in the first paragraph, t

    41、he author means that you may have_. A. shared the jokes with computer majors B. earned as much as computer majors C. found jobs more easily than computer majors D. stopped joking about computer majors 答案: C 指导:这是一道推断作者意图题。从第一段Thereare many advantages for the social science major”可知,灵活和好的交际技巧在“信息社会中”

    42、是十分重要的,所以学习社会科学的毕业生比学习计算机的毕业生可能更容易找到工作。2. Compared with graduates of other subjects, social science graduates_. A. are ready to change when situations change B. are better able to deal with difficulties C. are equally good at computer skills D. are likely to give others pressure 答案: A 指导:这是一道细节推断题。根

    43、据第二段中“Studies show that social science maiors are”可判断出与其他专业的毕业生相比,社会科学的毕业生在形势改变时,他们更乐意改变。3. The underlined word land in the last paragraph probably means_. A. keep for some time B. successfully get C. immediately start D. lose regretfully 答案: B 指导:这是一道猜义题。根据land后的宾语the first job 可判断出它的意思是“成功地获得”。4.

    44、According to the text, what has made it easy for social science graduates to find jobs? A. Willingness to take low-paid jobs. B. Readiness to gain high-tech knowledge. C. Skills in expressing themselves. D. Part-time work experience. Passage 答案: C 指导:这是一道细节推断题。根据第三段中Thestudy also showed that”可得出结论,社会科学毕业生的善于表现自己的技巧使他们容易找到工作。*结束- 9 -

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(13).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545536.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1