广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题1 广西 南宁市 2022 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
- 资源描述:
-
1、南宁市2022高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(1)及答案(201*安徽卷)CThey are the sort of friends who are so close they trust each other with their lives. If one falls, the other is there to catch him.They are Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rock-climbing accident, and Corbett, an experienced ro
2、ck climber. Together, they climbed up Half Dome, the famous 2,000-foot rock in the Yosemite National Park, through one of the most difficult routes(路线). During the climb, Corbett took the lead, hit in the metal spikes(尖状物)that guided the ropes and climbed up. Then, after Wellman pulled himself up th
3、e rope, Corbett went down to remove the spikes and climbed up again. This process was repeated time and again, inch by inch, for 13 days. Wellmans job was not easy either. He got himself up the rope through upper body strength alone. In all, Wellman figured that he had done 5,000 pull-ups up the rop
4、e on the climb. However, when the two men first met, they never talked about climbing. “He knew that was how I got injured.” Wellman said. Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training.Their climb of Half Dome was not all smooth. At one point, pieces of rock g
5、ave way, and Corbett dropped down quickly. Wellman locked their rope in place, stopping the fall at 20 feet. His quick action probably saved his friends life.“Your partner can save your life you can save your partners life,” Wellman said as the pair received congratulations from friends. “There are
6、real close ties.” 【文章大意】在现实生活中,不管作什么事情,人人互助就能克服任何困难,甚至挽救生命。Wellman和Corbett的经历恰好印证了这个道理。64. Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Half Dome?A. To climb up to remove the spikes. B. To climb it twiceC. To do 5,000 pull-ups up the rope. D. To lock the rope in place.【解析】选B。细节理解题。
7、根据文章可知,C项和D项是Wellman所为,因此排除。根据第六段可知,Corbett在攀爬之中掉了下去,是Wellman及时固定住缆绳阻止住他下落,他得再次攀爬上去,对他来说这是个最大的挑战,因此选择B项。65. Why did the two men never talk about climbing when they first met?A. Corbett was poorly trained.B. Wellman had lost interest in climbing.C. Corbett didnt want to hurt Wellman.D. Wellman hadnt
8、decided whether to climb again.【解析】选C。推理判断题。根据句子when the two men first met, they never talked about climbing. “He knew that was how I got injured.” Wellman said和Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rock-climbing accident可知,他们没有谈论攀岩是因为Corbett不想伤害Wellman这个残疾人的自尊。A、B、D项没有提及。
9、66. What do we know about Wellman?A. He climbed Half Dome by himself.B. He was disabled in a traffic accident.C. He stopped rock-climbing for some time.D. He was saved by Corbett during the climb.【解析】选C。推理判断题。根据第五段可知,Wellman过了一段时间才决定再次攀岩,于是他们二人共同训练,因此C项正确。A项课文中没有提及;B项错在in a traffic accident,应为in a r
10、ock-climbing accident;D项错误,应为Wellman挽救了Corbett的生命。67. The main idea of the text is that .A. two heads are better than oneB. friendship is precious in lifeC. the disabled should never give up D. a man can be destroyed but cannot be defeated【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知,Wellman和Corbett通过在攀岩活动中互相帮助,战胜困难,甚至挽救生命的事
11、迹,歌颂了友谊之珍贵,文末的There are real close ties也能说明C项正确。A项意为“一人不敌二人计”。*结束阅读理解猜测词义Passage *Feeling hopeless and sick ;it heart, Tom turned away. For a quick moment his eyes met those of the cook, and he saw there a light of such hatred(憎恨) and fear that no words could describe. The cook moved quietly closer.
12、 He whispered to Tom in a rough voice. Dont be too clever. Mark my words. And he went away. Toms thoughts did not delay going for long on the cook and his words. His friend was in trouble, how could he help him? He decided to slip (溜走) away as soon as possihle in search of information that would cle
13、ar Jay of all doubts and bring the true criminal to justice (法院). lie has noticed a piece of old sailcloth (帆布) lying on the ship floor. With this and a length of stringily-T-)he made a package which looked very nuch like the one the police had seized(逮捕). His plan was to step to the shore and to ha
14、nd it over just as the cook ha,t ordered Jay to, hoping in this way to learn the truth about the criminals activities. He could then persuade the police of his friends innocence(无罪). By now it was dark. Taking the blankets out of Jays empty bed. Tom piled them up in his extra in the shatpe of a slee
15、ping figure. How real it lookked With the blanket pulled up high around the figures head he could almost believe he saw it breathing. Pleased with this, Ibm moved quietly to the door. He was about to open it when he felt it secretly turned to other way. Someone was outside and about to come in. Was
16、his plan failed? Slipping quickly back behind the door as it opened. Tom waited.It was tile cook who was leaning(倚靠) forward now over the figure in the bed. His aim swung(挥舞)up. For an instant (立即)a long knife cut into it. l. The main cause of Toms worry was that be_? A. failed to save bis friend ou
17、t of trouble B. knew the truth about tide criminals C. knew his friend was in trouble D. felt such hatred and fear for the cook 答案:C 指导:文中第三段第二句话有交代。Tom的朋友Jay被陷害,处于麻烦之中,因此Tom很担心。2. Paragraph 5 mainly describes A. Toms hope to catch thc intru,ier (闯入者) B. the unknown sleeping figure in Jays bed C. th
18、e danger Tom faced in Jays empty bed D. what Tom did to carry out his plan答案:D 指导:为帮助好友Jay,Tom想出了一个计谋,该段是其实施的情况。3. Toms plan was to _ A. help his friend slip away B. pretend to go along with the plan of the criminal C. find out Jay was the criminal D. pretend to bring the true criminals to justice 答
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
