河北省邯郸市六校2020-2021学年高一上学期期中考试(含听力)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市六校2020-2021学年高一上学期期中考试含听力英语试题 WORD版含解析 河北省 邯郸市 2020 2021 学年 上学 期中考试 听力 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年上学期高一六校联考英语试题总分:150分 时间:120分钟第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the woman now?A. In the park.B. In the classroom.C. In the library.【答案】A【解析】【原文】M: Cathy, why are you studying
2、 in the park?W: The classroom is noisy and the library is full, so I came here to prepare for my exam.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How did the woman hear from James?A. By letter.B. By phone.C. By email.【答案】B【解析】【原文】M: Have you heard from James? He must have arrived in Australia by now! He promised to send m
3、e a letter.W:He gave me a quick call yesterday. Didnt you get my email?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the womans plan for tonight?A. To go out to eat.B. To see a film.C. To work overtime.【答案】C【解析】【原文】M: We could go to eat in a restaurant and then see a film.W: To tell you the truth, I cant really go a
4、nywhere this evening because Ive got to answer some very important questions from my clients.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman probably doing?A. Writing a paper.B. Doing some research.C. Studying for a test.【答案】A【解析】【原文】M: How is your homework coming along?W: Dont ask. After I finish wring this
5、 paper, Ive got to start my research for another paper thats due next week. And I dont know when Ill have time to prepare for my test- its in two days.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. A sofa.B. A survey.C. A magazine.【答案】C【解析】【原文】M:Hey, Jane. Have you seen that maga
6、zine Mom left on the sofa?W: Yeah, Im reading it right now. There is a great survey in here.M: Would you please give it to me when you are finished.W: Sure, no problem.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,
7、回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why did the man go to South America?A. To teach English.B. To improve his Spanish.C. To learn about the local life.7. What project did the man join?A. Tourism.B. Farming.C. Construction.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: Paul, what took you to South America? Was it to improve your S
8、panish?M: Well, I just wanted to find out more about the way people lived there. My spoken Spanish was already pretty good.W: I see. How did you do that?M: I found an agency that runs voluntary projects. Construction and teaching English were good options. Then there was tourism, which I actually ch
9、ose to do, and then there was work with local farmers, or should I say agriculture.W: Quite good. Well, I look forward to hearing more about your experiences.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How many minutes are used for Q&A?A. 20.B. 15.C. 5.9. What dose the woman advise the man to do?A. Give l
10、ots of examples.B. Talk about the images.C. Simplify his speech.【答案】8. C 9. C【解析】【原文】W: Have you got any other questions?M: Yes. The speech should be for 20minutes-is that right?W: Yes, but 20 minutes in total, including 5 minutes for questions. So youll talk for only 15 minutes.M: I wont be able to
11、 say much at all in that time.W: First, you must make sure your speech only includes the most important information. For instance, you wont have time to give examples, but you could give some images that show examples, without spending time talking about them.M: Thats a good idea.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此
12、处可播放相关音频,请去附件查看】10. When did the woman decide to finish her homework?A. By this Friday.B. By this Saturday.C. By next Monday.11. What is the woman going to do this weekend?A. Attend a party.B. Clean her room.C. Visit her cousins.12. Where did the woman find useful information?A. From some books.B. F
13、rom the Internet.C. From her brother.【答案】10. A 11. C 12. B【解析】原文】M: Hi, Ann. I didnt see you at Jennys party on Saturday.W: Oh hi,Jason. No, I didnt go to the party actually. I had to clean my room, and then I started to work on my homework.M: Oh, whats it on?W: Chemistry. And Ive only got until thi
14、s Friday to finish it.M: By Friday? That doesnt leave you much time.W: Well, actually, its due on next Monday, but Im going away for the weekend with my brother Pat.M: Where are you going?W: Well, were thinking of driving down to Chichester to see Mark and Penny, our cousins.M: So how did you get on
15、 with the chemistry homework?W: There wasnt much to do, really. I went to the library first to look for some books, but there was nothing useful there. I turned to my brother, but he was busy with a report then.M: What about the Internet? Did you try looking there?W: Yes. Luckily, I found some good
16、material there.M: Good.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why dose the woman call the man?A. To borrow books.B. To tell him her plans.C. To ask about his sister.14. What was the man doing when the phone rang?A. Doing the shopping.B. Playing football.C. Working in the garden.15. What is not the w
17、omans hobby?A. Reading.B. Learning music.C. Watching TV.16. When will the speakers meet?A. This afternoon.B. Tomorrow morning.C. Tomorrow afternoon.【答案】13. A 14. C 15. A 16. C【解析】【原文】W: Hell, this is Lucy. May I speak to Sam, please?M: Speaking.W: Hi, Sam. Im so glad youre back. I called about ten m
18、inutes ago. But no one answered the phone.M: Well, my parents went to the supermarket today and I was working in the garden. I heard nothing. So whats up, Lucy?W: I wonder if I could borrow some books from you. My sister Anna wants to read some books by famous writers in history.M: Dont you have any
19、 books for her to read?W: I hardly read. I spend most of my time learning music and watching TV. Could you lend me some?M: Sure. You can come with your sister and pick some this afternoon.W: Sorry, but Ill go shopping with my friend Jenny this afternoon. Could I come with my sister tomorrow morning?
20、M: Tomorrow morning? I dont think I can make it. Ill play football with some friends tomorrow morning. What about tomorrow afternoon?W: Ok. See you them. Thanks, Sam.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How old was Brown when she took part in Americas Got Talent?A. 13 years old.B. 14 years old.C. 15
21、 years old.18. Who is the original singer of Rise Up?A. Andra Day.B. Jayna Brown.C. Jennifer Hudson.19. What did Howie Mandel do that night?A. He competed with Jayna Brown.B. He judged the competitors.C. He hosted the contest.20. How did Tomlinson feel about Browns performance?A. He was moved.B. He
22、was amazed.C. He was disappointed.【答案】17. B 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W:Good morning. In tonights New Stars, Ill tell you something about Jayna Brown. You may not have heard about her before, but shes about to become a new star in America.Jayna Brown is a 14-year-old girl. She went to compete in Amer
23、icas Got Talent recently. She surprised the judges with her performance of Andra Days Rise Up. She sounds a lot like Jennifer Hudson.Brown took the stage shaking, especially because One Directions Louis Tomlinson was a guest judge for the night. She could only say a shy “hello” when the host Howie M
24、andel asked her if she wanted to say anything to Tomlinson. But any weakness in her voice ended the second she started singing.Tomlinson called her performance “amazing”. Browns mother was brought to her knees when she heard her daughter could go on to the following stage of the contest.Dont miss th
25、e show if you want to hear Browns beautiful singing.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWho is the greatest teacher in Chinese history? Many people would say: Confucius (孔子). September 28 is his birthday. Although he was born over 2,000 years
26、 ago, people still remember him on this day.Confucius lived in the kingdom of Lu, part of todays Shandong province. He lived during the Spring and Autumn Period. His childhood was sad. His father died when he was only 3 and he had to work to help his mother. But young Confucius didnt give up on stud
27、ying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble (贵族的) families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they
28、wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.Today, people still follow Confucius lessons. He told us that everyone has something worthy to learn and to teach. “When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I select their good qualities and follow the
29、m. I take their bad qualities and change them in myself.”He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled (困惑的). All thinking but no study makes people lazy.”Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts
30、 about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A kind person should care for others. Be strict with yourself, but be kind to others,” he said.21. Confucius started the first public school so that _.A. children could learn at school rather than at hom
31、eB. children from poor families could go to school as wellC. he wanted to be the first teacher in Chinese historyD. he could find himself a job as a teacher22. Confucius not only gave lessons but also _.A. taught students how to make friendsB. provided students with puzzlesC. encouraged people to be
32、 strictD. advised people to behave well23. Which is the best title for this story?A. A person who changed Chinese historyB. Confucius a great teacher and thinkerC. A great man with hard childhoodD. Confucius teaching methods【答案】21. B 22. D 23. B【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了中国伟大的教育家和思想家孔子的故事。【21题详解】细节理解题。根据文章第三段
33、句子“At that time only children from noble (贵族的) families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. ”(在那个时候,只有贵族家庭的孩子才能上学,但孔子认为,每个人都应该有上学的权力。)可知,孔子创办了第一所公办学校,使贫困家庭的孩子也能上学,故选B项。【22题详解】细节理解题。根据文章最后一段句子“Confucius is not only a great teacher, but also
34、 a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners.”(孔子不仅是一位伟大的老师,而且是一位著名的思想家,他对世界和社会有着睿智的思想。他最重要的教导时关于善良和礼貌。)可知,孔子不仅教授课程,还教授学生行为礼貌,举止得体,故选D项。【23题详解】主旨大意题。根据文章首段“Who is the greatest teacher in Chinese history? Many peopl
35、e would say: Confucius (孔子). ”(谁是中国历史上最伟大的老师?很多人会说:孔子。),引出文章中心,另末端“Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. ”(孔子不仅是一位伟大的老师,而且是一位著名的思想家,他对世界和社会有着睿智的思想。)再次点题,分段中分别介绍了孔子的家庭背景,成立学校和教书育人。可知,短文的最佳标题为“孔子是一位伟大的教育家和思想家”。故选B项。BAt times my
36、 mom has been uncomfortable seeing these qualities in me. For example,when I was 12,I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it. She kept telling me how things were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wa
37、nder away from my grandmother,and other warnings. She helped me pack and did not leave the airport until she saw my plane take off.But despite her worries,she let me go on my own. As I moved into my teens,she continued to give me space to grow and learn,even when it might have been difficult for her
38、. When I reached my senior year,I decided to move away for college. Once again I found that I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldnt wait to be out in the world on my own. While my mom may not have been happy at the thought of my going away,she was supportiv
39、e and excited for me.One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me more freedom,was that she actually believes in me and trusts me. That means a lot. Most of my life,and especially when I was little,the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my moth
40、er. I knew she expected nothing but the best from me. Sometimes it was hard to live up to her standards;getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all As.I know that her high standards have helped me stay focused on whats important,like education
41、,and made me who I am. I am thankful for her support and involvement in my life .Most of all I respect her. She is the strongest woman I know and thats why I have turned out so strong and independent.24. When the author decided to go to Puerto Rico,his mother_.A. wanted to go with himB. worried abou
42、t his safetyC. didnt allow him to do soD. asked his grandmother for advice25. The author decided to move away for college to_.A. be different from his peersB. keep away from his motherC. be independent in the outside worldD make his mother unhappy26. We can learn from the third paragraph that the au
43、thors mother_.A. had a high expectation of himB was too strict with himC. used to expect nothing from himD. cared little about his learning27. In the passage,the author mainly wants to tell us_.A. his long way to becoming independentB. his good relationship with his motherC. the importance of a moth
44、ers trust and supportD. his mothers deep love for him【答案】24. B 25. C 26. A 27. C【解析】本文是记叙文。作者的妈妈一直都在为作者担心,但是,她并没有因为担心儿子而过多的干预作者的决定。相反,母亲支持作者,对作者严格要求,并抱有很高的期望。作者把自己的成功都归功于妈妈的谆谆教导。【24题详解】细节理解题。根据第一段的 “I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely
45、nervous about it.”可知,作者独自一人去Puerto Rico和祖母度夏天,妈妈非常担心作者。可知,作者的妈妈对作者决定独自去Puerto Rico是非常的担心的。故选B。【25题详解】推理判断题。根据第一段的“While many of them wanted to stay close to home, I couldnt wait to be out in the world on my own.(尽管他们中许多人想要离家近,我迫不及待想独自一人去外地上学)”,可推断作者的独立性比较强,故选C。【26题详解】细节理解题。根据第三段的“I knew she expected
46、 nothing but the best from me.(我知道她希望我一切都最好)”,可知作者母亲对他期望很高,故选A。【27题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“that she actually believes in me and trusts me. That means a lot.(她真正地相信我,信赖我,那对我意味深重) ”和最后一段“I am thankful for her support and involvement in my life(我很感激她的支持和出现在我的生活中)”可推断,通过这篇文章作者想要告诉我们自己的成功都归功于妈妈的信赖和支持。故选C。COne
47、of the most enjoyable experiences you can have is to learn another language. In the United States, more and more people speak Spanish. Learning Spanish may be a great way for you to communicate with new people. Perhaps it can even help you with your business! There are many reasons to learn Spanish.
48、 But how will you do it?Many high-schoolers and even middle-schoolers have learned a new language, so its quite necessary for us adults to learn a foreign language. Have you taken a class to learn Spanish? Perhaps you havent, but you still want to learn. What can you do? There are many ways you can
49、learn Spanish. Now we are not talking about learning it from someone you dont know in the street! Learning Spanish can be fun and shouldnt be viewed as a punishment. Okay, so where do you begin to look to learn Spanish? Heres one website that can help you. Its the Learn Spanish Resource Site. You ca
50、n learn Spanish online through one of the many Spanish teaching websites. Not for you? Another choice of learning Spanish is to check if there is anything available at your local college or even local library. Still want more options on how to learn Spanish? You can always check out the tapes and vi
51、deos that can help you learn slowly.Learning Spanish can do more for you than just allowing you to communicate with new people. Providing Spanish language on your website can help you attract new customers. You can also learn quite a bit about the culture, the traditions, and the history of those co
52、untries that speak that language.28. This passage is most probably written for _.A. teachersB. businessmenC. pupilsD. travelers29. The reasons to learn Spanish mentioned in the passage are the following ones EXCEPT_.A. Learning Spanish may be a great way to communicate with new people.B. Learning Sp
53、anish because it is the best language in the world.C. Learning Spanish can help you with your business.D. Learning Spanish can help you can also learn quite a bit about the culture, the traditions, and the history of those countries that speak that language.30. Which of the following ways for learni
54、ng Spanish does the author not suggest in the passage?A. Learn Spanish online on a Spanish teaching website.B. Go to the local college to find some reference books.C. Go to buy some tapes and videos about Spanish learning.D. Go and find some other Spanish learners to learn with.31. In the authors op
55、inion, learning a foreign language _.A. requires a lot of timeB. is not as easy as people thinkC. can give us much pleasureD. is a painful experience【答案】28. B 29. B 30. D 31. C【解析】这是一篇说明文。在美国,越来越多的人说西班牙语。文章介绍了学习西班牙语的好处,并推荐了学习西班牙语的几种方法。【28题详解】推理判断题。根据第一段关键句“Learning Spanish may be a great way for you
56、 to communicate with new people. Perhaps it can even help you with your business!”(学习西班牙语可能是你与新朋友交流的好方法。也许它甚至可以在生意上给你帮助!)以及最后一段的“ Providing Spanish language on your website can help you attract new customers.”(在你的网站上提供西班牙语能帮助你吸引新的顾客)可知,文章建议学习西班牙语,因为它可能在生意上给你帮助,做生意的人应该是商人。由此可推断出,这篇文章很可能是为商人写的,“busine
57、ssmen”意为“生意人,商人”。故选B项。【29题详解】细节理解题。根据第一段关键句“Learning Spanish may be a great way for you to communicate with new people. Perhaps it can even help you with your business!”(学习西班牙语可能是你与新朋友交流好方法。也许它甚至可以在生意上给你帮助!)可知,学习西班牙语可能是你与新朋友交流的好方法,也可以在生意上给你帮助。分别与选项A和C表述的内容一致。根据最后第一段关键句“You can also learn quite a bit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545770.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
