新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册单元检测:UNIT 2 MORALS AND VIRTUES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第三册单元检测:UNIT MORALS AND VIRTUES WORD版含解析 新教材 2021 20
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASummer Fun at Happy Kids Learning CentreAre you looking for something that can add color to your summer holiday? If yes, here are the summer courses that you cannot miss!Children Can CookThe course is to improve chi
2、ldrens knowledge in the kitchen.They will learn basic cooking skills, kitchen safety, and how to buy proper ingredients (原料)and follow steps in recipes (食 谱)Children can sit comfortably and eat what they have cooked at the end of each lesson.Little WritersThe course is divided into two parts.In the
3、first part, children are introduced to famous stories and their writers.In the second part, they are taught to write their own stories.Children also get the chance to write other text types, such as poems and plays.Acting for FunThis is a course that lets children enjoy the fun of acting.Through act
4、ing and speaking in front of people, children will be more confident.Parents are welcome to watch the performance given by the children at the end of the course.Watercolor PaintingThis course teaches children the basic skills of painting people and animals.We encourage children to watch, imagine and
5、 create their own works.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了几个适合孩子的假期课程。1How many parts are there in the writing course?AOne part.BTwo parts.CThree parts.DFour parts.B细节理解题。根据Little Writers中第一句“The course is divided into two parts.(课程分为两部分。)”可知,写作课程有两部分。故选B。2Which course should children take if they want to be more
6、 confident?AActing for Fun.BWatercolor Painting.CLittle Writers.DChildren Can Cook.A细节理解题。根据Acting for Fun中第二句“Through acting and speaking in front of people, children will be more confident.(通过在人们面前表演和说话,孩子们会更加自信。)”可知,如果想要孩子自信,可以选Acting for Fun课程。故选A。3What does the text encourage children to do?ACo
7、ok a meal for their parents.BAct with their parents in public.CRead more books during the holiday.DAttend activities at the learning centre.D推理判断题。根据文章标题Summer Fun at Happy Kids Learning Centre和第一段“Are you looking for something that can add color to your summer holiday? If yes, here are the summer c
8、ourses that you cannot miss!( 你正在寻找一些可以为你的暑假增添色彩的事情吗?如果是,以下是你不能错过的暑期课程!)”可知,作者通过这篇文章来鼓励学生参加学习中心的活动。故选D。BI was lucky enough to have a chance to study in the United States as an international student from Ukraine when I was fourteen years old.I went to a wonderful school, West Seattle High School, for
9、 my freshman year.I remember my first day at that school as if it were yesterday.I was very nervous, and I could feel my heartbeat on the tips of my toes.My main fear was that I would not be able to express myself due to the language barrier.I was trying to have as little communication as I possibly
10、 could.And I almost succeeded, until we had to introduce ourselves in front of the class.And the moment the word “international” flew out of my mouth, I was surrounded by thirty people who were asking questions one after another.I remember some of the questions were “Where is Ukraine? Is it a kingdo
11、m?” “Do you have McDonalds? Does it taste the same?” and “Say something in your language”It turned out to be the opposite of less communication, but it was so much fun.During the first three months, I certainly experienced a bit of cultural shock.I think Americans are the nicest people I have ever m
12、et in my entire life.They always smile and say, “Hi, how are you?”One day, I noticed the students looking at me suspiciouslyFinally, my classmate came up to my locker and whispered, “Is that true that you are a princess and that you came to study here so that nobody would recognize you?” At one poin
13、t, I even had an image of myself wearing a gown (长袍) and waving at the crowd.What? People do have a wild imagination!During my study abroad experience, I saw a totally new world, experienced great culture, met a lot of incredible people and improved my language.This trip inspired me to learn foreign
14、 languages.That is one of the reasons why I speak five different languages today.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要记叙了作者出国留学的经历。作者14岁的时候,作为来自乌克兰的国际学生,有机会在美国学习。一开始作者因为不能和他人很好地沟通,感到害怕,结果大家都对作者很感兴趣。作者觉得出国学习使自己受益匪浅。4Why was the author afraid on the first day of school?ABecause she was eager to talk with others.BBecaus
15、e she could not communicate with others well.CBecause she couldnt learn a new language without a teachers help.DBecause she was not good at the subjects in this school.B细节理解题。根据第二段中“I remember my first day at that school as if it were yesterday.I was very nervous, and I could feel my heartbeat on th
16、e tips of my toes.My main fear was that I would not be able to express myself due to the language barrier.I was trying to have as little communication as I possibly could.”可知,“我”还记得我到那所学校的第一天,仿佛就在昨天。“我”当时非常紧张,脚尖都能感觉到自己的心跳。“我”最担心的是,由于语言障碍,我无法表达自己。“我”是尽量少交流。由此可知,作者在上学的第一天感到害怕,因为她不能很好地和别人沟通。故选B。5What h
17、appened when the word “international” flew out of the authors mouth?AHer classmates tried to know less about the authors hometown.BHer classmates played a joke on her.CHer classmates were eager to make friends with her.DHer classmates showed interest in her country.D细节理解题。根据第三段中“And the moment the w
18、ord international flew out of my mouth, I was surrounded by thirty people who were asking questions one after another.I remember some of the questions were Where is Ukraine? Is it a kingdom? Do you have McDonalds? Does it taste the same? and Say something in your language”可知,“international”这个词刚从“我”嘴
19、里飞出来,“我”就被三十个人包围了,他们一个接一个地问我问题。“我”记得有些问题是“乌克兰在哪里?它是一个王国吗?”“你们有麦当劳吗?味道一样吗?”和“用你的语言说点什么”。由此可知,当“international”这个词从作者口中脱口而出时,她的同学对她的国家表现出兴趣。故选D。6The underlined word “suspiciously” in the fifth paragraph means AsurprisinglyBdoubtfullyCangrilyDthankfullyB词义猜测题。根据画线词后文“Finally, my classmate came up to my
20、locker and whispered, Is that true that you are a princess and that you came to study here so that nobody would recognize you?”可知,作者的同学走到作者的储物柜前,低声问作者是不是真的是公主,来这里学习是因为没人认出自己,由此可知,学生们用怀疑的眼光看着作者。画线词意思为“怀疑地”。A.surprisingly 惊人地;B.doubtfully怀疑地;C.angrily愤怒地;D.thankfully感激地。故选B。7What can we learn from the
21、 text?AThe author was a princess from Ukraine.BThe author couldnt adapt to the school environment later.CThe author got lots of benefits through studying abroad.DThe author always told her classmates about her cultural background.C推理判断题。根据最后一段可知,在“我”的留学经历中,“我”看到了一个全新的世界,体验了伟大的文化,遇到了很多不可思议的人,提高了“我”的语
22、言技能。这次旅行激发了“我”学习外语的兴趣。这就是为什么“我”今天会说五种不同语言的原因之一。由此可推知,作者认为出国学习让自己受益匪浅。故选C。CWe will all probably know both some introverts (内向的人)and extroverts (外向的人)in life, and yet we can gain a wrong impression about both types of people.For example, some introverts can be extremely confident and they can be able
23、people.However, some extroverts arent as confident as theyd like to appear to be and often try to hide their true identities behind a false appearance.Shyness can affect both introverts and extroverts and anybody else too.It can be very debilitating (使虚弱的)and, if severe, can have a huge negative inf
24、luence upon our ability to form meaningful relationships and it can also affect our careers or jobs.A lot of people feel shy because they have low selfrespect and feel unworthy when comparing themselves to others.They find it difficult to communicate with others whom they dont know.In that case, one
25、 of the best ways of overcoming the shyness is to focus the attention on the other person instead.Shy people can try changing peoples focus on someone else, so that they dont need to talk about themselves too much.If you recognize that you are shy and see that as a lion in the way of enjoying your l
26、ife,you should first overcome it by accepting that its causing a problem for you.Trying getting into conversations with strangers is helpful.Shy people are challenging themselves and overcoming their shyness.In this way, shy people can get their own selfrespect.Each time they do it, this will be rep
27、eated until they feel confident enough.Like any negative thought, determination can also help you beat shyness and having a positive attitude is the key to overcoming the shyness.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了克服害羞的方法。8What does the author intend to tell us in Paragraph 2?AThe difference between introverts a
28、nd extroverts.BThe relationship between ability and shyness.CThe harmful effects of shyness.DThe cause of shyness.C推理判断题。根据第二段的内容“Shyness can affect both introverts and extroverts and anybody else too.It can be very debilitating and, if severe, can have a huge negative influence upon our ability to
29、form meaningful relationships and it can also affect our careers or jobs.”(内向者、外向者和任何人都可能受到害羞的影响。它会使人非常虚弱,如果严重的话,会对我们建立有意义的人际关系的能力产生巨大的负面影响,还会影响我们的事业或工作。)可知,作者想告诉我们害羞的不良影响。故选C。9Why do people feel shy when communicating with others?AThey are afraid of learning from others.BThey are often made fun of.
30、CThey are short of confidence.DThey have to talk too much.C细节理解题。根据第三段第一句“A lot of people feel shy because they have low selfrespect and feel unworthy when comparing themselves to others.”(很多人感到害羞,因为他们自卑,在与别人比较时觉得自己不配。)可知,很多人在和他人交流时,感到害羞的原因是他们缺乏自信。故选C。10What does the author advise shy people to do t
31、o overcome shyness?ADo sports as much as they can.BListen to the voice in their heart.CHave a good talk with their parents.DKeep a strong belief in supporting themselves.D推理判断题。根据最后一段的内容“Like any negative thought, determination can also help you beat shyness and having a positive attitude is the key
32、 to overcoming the shyness.”(和应对任何消极的想法一样,决心也能帮助你战胜害羞,而拥有积极的态度是克服害羞的关键。)可知,作者认为克服害羞需要坚定的信念。故选D。11Whats the best title for the text?AHow to Overcome ShynessBTips of Expressing ShynessCHow to Understand IntrovertsDTips of Talking with ExtrovertsA标题归纳题。根据全文内容可知,本文主要介绍了克服害羞的方法。A项How to Overcome Shyness(
33、如何克服害羞)为最佳标题。故选A。DAfter years of observing human nature, I have decided that two qualities make the difference between men of great achievement and men of average performance: curiosity and discontent.I have never known an outstanding man who lacked either.And I have never known an average man who h
34、ad both.The two belong together.Together, these deep human urges count for much more than ambition.Galileo was not merely ambitious when he dropped objects of varying weights from the Leaning Tower at Pisa and timed their fall to the ground.Like Galileo, all the great names in history were curious a
35、nd asked in discontent, “Why? Why? Why?”Fortunately, curiosity and discontent dont have to be learned.We are born with them and need only recapture them.“The great man,” said Mencius, “is he who does not lose his childs heart.” Yet most of us do lose it.We stop asking questions.We stop challenging c
36、ustom.We never doubt.We just follow the crowd that desires only the calm and restful average.The crowd encourages us to occupy our own little corner, to avoid foolish leaps into the dark, to be satisfied.We will have to force ourselves to do just the opposite so as to waken our curiosity and discont
37、ent.How should you start modestly, so as not to become discouraged? I think of one friend who couldnt arrange flowers to satisfy herself.She was curious about how the experts did it.Now she is one of the experts, writing books on flower arrangement.One way to begin is to answer your own excuses.You
38、havent any special ability? Most people dont; there are only a few geniuses.You havent any time? Thats good, because its always the people with no time who get things done.Harriet Stowe, mother of six, wrote parts of Uncle Toms Cabin while cooking.Youre too old? Remember that Thomas Costain was 57 w
39、hen he published his first novel, and that Grandma Moses showed her first pictures when she was 78.However you start, remember there is no better time to start than right now, for youll never be more alive than you are at this moment.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要阐述了成就卓越的人有哪些品质,这些品质是如何起作用的,以及如何培养这些品质。12In writ
40、ing Paragraph 1, the author aims to Agive an exampleBpresent an argumentCpropose a definitionDmake a comparisonB推理判断题。根据第一段关键句“After years of observing human nature, I have decided that two qualities make the difference between men of great achievement and men of average performance: curiosity and d
41、iscontent.”(经过多年对人性的观察,我发现有两种品质决定了成就卓越的人和表现一般的人的差别:好奇和不满足。)可知,作者在第一段提出了文章的论点,告诉我们成就卓越的人和表现一般的人的区别在哪里,并在后文阐述了这两种区别是如何发挥作用的。由此可知,写第一段内容时,作者旨在提出一个论点。故选B项。13What does the example of Galileo tell us?ATrial and error leads to the finding of truth.BCreativity results from challenging authority.CGreatness c
42、omes from a lasting desire to explore.DAmbition is more important than curiosity and discontent.C推理判断题。根据第二段内容“Together, these deep human urges count for much more than ambition.Galileo was not merely ambitious when he dropped objects of varying weights from the Leaning Tower at Pisa and timed their
43、 fall to the ground.Like Galileo, all the great names in history were curious and asked in discontent, Why? Why? Why?”(总的来说,这些人的强烈欲望比雄心壮志更重要。当伽利略从比萨斜塔上扔下了重量不等的物体,并测定了它们落到地上的时间时,他并非仅有雄心壮志。像伽利略一样,历史上所有伟大的人物都很好奇,并不满足地问:“为什么?为什么?为什么?”)可知,作者通过伽利略的例子告诉我们人类的强烈欲望比雄心壮志更重要,历史上所有伟大的人物,他们的成功正是因为对事物的好奇和不断探索。由此可知
44、,伽利略的例子告诉我们伟大来自对探索的持久渴望。故选C项。14What can you do to recapture curiosity and discontent?ALead a life of adventure.BFollow the fashion.CDevelop a questioning mind.DObserve the unknown around you.C推理判断题。根据第五段内容“We just follow the crowd that desires only the calm and restful average.The crowd encourages u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546066.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
