新教材2021-2022学年外研版英语必修第一册课时检测:UNIT 6 AT ONE WITH NATURE (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年外研版英语必修第一册课时检测:UNIT AT ONE WITH NATURE 三 DEVELOPING IDEAS WORD版
- 资源描述:
-
1、Unit 6 课下题型练(三) Developing ideas.阅读理解AWind turbines (涡轮) and solar panels that generate electricity are examples of “green” technology.A new study finds that such renewable energy might be green in another sense.Large collections of those turbines or solar panels appear capable of bringing rains to
2、the desert and would allow more plants to grow.Building large wind or solar farms just to study their question was not an option.It would be too costly.So experts Kalnay and Safa developed a model of North Africas Sahara Desert to find out how wind turbines and solar farms might alter the deserts cl
3、imate.The team ran its model several times.In one run, it assumed that people would set up wind farms only.Another run assumed people would install just solar farms.A third assumed people would build both.They would affect the deserts weather with temperature and average daily rain increased but dif
4、ferently.Installing a mix of solar farms and wind turbines brought about a bigger change not in temperature but in rainfall.In the Sahara, having both wind and solar farms more than doubled the amount of rain that fell, up to 215.4 millimeters per day.The models predicted that the average rainfall w
5、ould increase over time, as more plants grew.Plants move water from the ground to the air.Warmer air can carry more water.So as this air rises, it can ferry more water up to become clouds.Those clouds can release rain, relieving the thirst of plants below.Over time, this process repeats itself over
6、and over.This positive feedback can greatly boost rains.Such rainfall changes could lead to better agriculture, says Safa.“More rain also would help wild plants grow.We believe that the countries in the Sahara should seriously consider investing in wind and solar power,” he added.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了
7、一项新的研究发现,可再生能源的使用能够增加沙漠地区的降雨量,有助于植物的生长。1What is the new finding of the research?ADeserts will be suitable for farming.BIt costs much to get deserts greener.CRenewable energy can green a desert.DClean energy helps plants grow better.解析:选C细节理解题。根据第一段中的A new study finds that such renewable energy might
8、 be green in another sense.Large collections of those turbines or solar panels appear capable of bringing rains to the desert and would allow more plants to grow.可知,研究发现这种可再生能源似乎能够给沙漠带来雨水,并能让更多的植物生长。换句话说,这些可再生能源可以绿化沙漠。故选C。2What discouraged experts from building energy farms?AHigh construction expens
9、es.BA lack of suitable test sites.CShortage of manpower.DTerrible climate.解析:选A细节理解题。根据第二段中的Building large wind or solar farms just to study their question was not an option.It would be too costly.可知,建造能源农场不是一个好的选择,因为太贵了。由此可推断出,阻止专家们建造能源农场的是高昂的建筑费用。故选A。3What was the advantage of the third run?ASavin
10、g more energy with less cost.BDoubling global rainfall per year.CRaising daily rainfall in the desert.DDecreasing temperature in the desert.解析:选C细节理解题。根据第三段中的A third assumed people would build both.和Installing a mix of solar farms and wind turbines brought about a bigger change not in temperature bu
11、t in rainfall.In the Sahara, having both wind and solar farms more than doubled the amount of rain that fell, up to 215.4 millimeters per day.可知,在第三次实验中,既建造了风力发电厂,又建造了太阳能发电厂,这种情况下,降雨量增加了一倍多,达到每天215.4毫米。由此可推断出,第三次实验的优势是增加了沙漠的日降雨量。故选C。4What may Safa advise the countries in the Sahara to do?ABuild more
12、 farms to grow crops.BSave more water for agriculture.CInvest in wind and solar power.DConsider moving to other places.解析:选C推理判断题。根据最后一段Safa说的话可知,Safa建议撒哈拉沙漠地区的国家应认真考虑投资风能和太阳能,因为这有助于野生植物的生长,对环境是有好处的。故选C。BTo grow sugary dates in the sand, Siwas farmers must first make the desert suitable for farming.
13、An oasis (绿洲) in Egypt, Siwa has been home to humans for thousands of years.Since ancient times, the oasis has hosted farms producing some of the most valuable dates in Egypt, and sugary dates have appeared on Egyptians tables.The desert environment in Siwa is not quite fit for plants to grow.For ex
14、ample, the water there contains much salt.However, with local peoples efforts, the Siwa oasis contains complex agricultural fields, where date trees, crops and other plants grow in harmony.That impressed me a lot during my visit to the oasis.To make a new piece of field, farmers first remove the top
15、 soil and replace it with a mixture of sand and waste matter from animals.The first plants are medicinal plants.Then, farmers plant date trees and olive trees.These farming skills are passed down from generation to generation.To grow date trees is demanding.And it takes 10 years for a new date tree
16、to mature, but once it does, the tree produces generous fruit: around 110 pounds of dates per year.Each farmer picks dates with the skilled hands.They climb the trees using nothing more than a belt.In total, Siwa grows more than 25,000 tons of dates from 280,000 trees per year.The dates can be eaten
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546418.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(江苏专用)2016届高考英语二轮复习天天循环背:22 .ppt
