新教材2021-2022学年外研版英语必修第三册单元检测:UNIT 4 AMAZING ART WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年外研版英语必修第三册单元检测:UNIT AMAZING ART WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 外研版 英语 必修 第三 单元 检测 UNIT WORD
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVenice Film FestivalThe Venice Film Festival takes place every year in late August or early September on the Lido in the historic Palazzo del Cinema,in Venice,Italy.Its main award is the “Leone dOro”(Golden Lion)Rec
2、ently,a new award has been added,the San Marco Award for the best film.Academy AwardsThe Academy Awards are the most prominent(杰出的) film awards in the United States.The awards are granted by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences.Academy Awards are nicknamed “Oscars”,which is also the nickn
3、ame of the statuette(小雕像)The name is said to have been born when Margaret Herrick saw the statuette on a table and said,“It looks just like my uncle Oscar!”Berlin International Film FestivalThe Berlin International Film Festival is one of the “A”festivals in Europe.The Berlin International Film Fest
4、ival,also called the “Berlinale”,is held annually in February and started in 1951 after an initiative of the American,who occupied part of the city after World War .The jury(专家评奖团) always placed special emphasis on representing films from all over the world,from the former Eastern Bloc(集团)Countries
5、as well as from Western countries.The awards are called Golden and Silver Bears (as the bear is the symbol of Berlin)Cannes Film FestivalThe Cannes Film Festival is a famous international film festival.It has been held annually in Cannes,in the south of France,since 1946 with a few exceptions.Given
6、massive media exposure,the Festival is attended by many movie stars and is a popular venue for movie producers to launch their new films and attempt to sell their works to the distributors who come from all over the world.The most famous award given out at Cannes is the “PalmedOr”(Golden Palm) for t
7、he best film;this is sometimes shared by multiple films in one year.【语篇解读】本文介绍了四个世界知名的电影节。1Which award can be shared by multiple films in one year?AGolden Lion.BGolden Palm.CAcademy Awards. DSan Marco Award.B细节理解题。文章最后一句话提到,戛纳电影节最著名的奖项“金棕榈奖”有时可由一年中的多部影片共同获得。2Which of the following statements about “
8、Oscars” is NOT true?AIts the nickname of Academy Awards.BIts also the nickname of the statuette.CIt got its name because Margaret said the statuette looked like his uncle.DIts an award in France.D细节理解题。奥斯卡奖是美国最著名的电影奖项。3Why are the awards for Berlin International Film Festival called “Golden and Silv
9、er Bears”?AThey look like bears.BThey are made up of bear fur.CThe bear is the symbol of Berlin.DThe bear is rare in Berlin.C细节理解题。从Berlin International Film Festival 一段可以看出,柏林电影节的奖项名叫金熊奖和银熊奖,这是因为熊是柏林的象征。BCharles Bridge is a 14th century stone bridge linking the two sides of Prague.This grand bridge
10、 is one of the citys finest attractions,and is the main route connecting the Old Town with the Lesser Town and Prague Castle.From Charles Bridge visitors enjoy fairytale views of the Prague skyline.The wide river,with beautiful buildings on both sides,flows below it.Prague Castle towers above not fa
11、r away.Here you are truly in the centre of the city.Charles Bridge is full of people during the day.Street artists paint and musicians play here and there.If you are travelling there,look out for the jazz band,which is especially entertaining.But for a truly romantic and less crowded walk,try the ea
12、rly morning or any time in the evening.There are not so many people in the early morning or in the evening.That way you can take a relaxing walk.King Charles arranged to build the bridge.The foundation stone was laid in 1357.Charles s favourite architect and builder,Peter Parler,watched over most of
13、 the work.The first idea was to build a bridge for knight tournaments(锦标赛),and for many years the only decoration on the bridge was a simple cross.Later,the Catholic desire for beautiful designs resulted in 30 statues(雕塑)being erected between 1600 and 1800.There are now 75 statues on Charles Bridge,
14、but most are copies,as floods and other natural disasters over the centuries damaged the original ones.Perhaps the most interesting,as well as the oldest,is that of John of Nepomuk.It is the 8th from the right as you cross towards Prague Castle.The entrance to Charles Bridge is marked at both ends b
15、y towers:the Old Town Bridge Tower and the Mala Strana Bridge Tower.【语篇解读】查理大桥由国王查理四世所建,是布拉格最好的景点之一,位于布拉格城的中心。4What do we know about Charles Bridge?AIt is not a good place to enjoy the Prague skyline.BIt is the most famous attraction in Prague.CIt was built in the early 14th century.DIt is located i
16、n the center of the city.D细节理解题。根据第二段的“Here you are truly in the centre of the city.”可知查理大桥在布拉格城的中心。5What does the underlined word“erected”in Paragraph 4 mean?ADamaged. BCopied.CBought. DBuilt.D词义猜测题。根据画线词前面的“Later,the Catholic desire for beautiful designs”可知是为了增加装饰,那么应该是“建造”雕塑来进行装饰。6From Paragraph
17、5,we know John of Nepomuk is the name of ACharles Bridges builderBthe oldest statue on Charles BridgeCa tower at the end of Charles BridgeDa famous building near Charles BridgeB细节理解题。根据第五段的“There are now 75 statues on Charles Bridge,but most are copies.Perhaps the most interesting,as well as the old
18、est,is that of John of Nepomuk.”可知John of Nepomuk是桥上目前所存在的最古老的雕塑的名字。7What is this passage mainly about?AAn introduction of Charles Bridge in Prague.BThe builder of Charles Bridge in Prague.CThe history of Charles Bridge in Prague.DThe finest attractions in Prague.A主旨大意题。本文主要是关于布拉格的查理大桥这一景点的介绍。CA new
19、 program encouraging children ages 9 to 12 to get interested in computers,math and science starts next week at all 36 libraries of the San Diego Public Library.Called“Spring into STEAM”,the program will offer workshops in March,April and May.It begins on March 2.“We know that science education is so
20、 important now,and technology is changing so fast,”said Misty Jones,library director.“We see this as a way to bring kids new ideas and help them know more about the world around them.”STEAM stands for science,technology,engineering,art and math,and there will be workshops in each area.This years the
21、me(主题)is“Bug Out!”so the science workshop will invite insect(昆虫)experts to explain the survival skills of insects.The engineering workshop will watch bees as builders.For math,the kids will learn spatial geometry(空间几何学)by making 3D paper insects.Kids in other workshops will learn computer coding,cre
22、ate a light using a glass bottle,or build insects using pipe cleaners and LED lights.Jones said shes also excited about the chance for children to take part in the International Barcode of Life Project,which is trying to create a digital catalog(电子目录)of different kinds of insects on Earth.Kids in Sa
23、n Diego can ask for free insect collection tools at their local libraries beginning on March 2.Insects they collect can then be sent in for DNA identification(鉴定)Jones said it is unusual for every library to start the same program at the same time.“Its something weve been trying to do,and I think it
24、s just the beginning of the chances we will be able to offer,”she said.【语篇解读】本文是说明文。圣地亚哥公共图书馆发起了一个针对9至12岁儿童的教育项目Spring into STEAM,本文是对该项目举办时间、举办内容等的相关报道。8What do we know about“Spring into STEAM”?AIt is open to kids of all ages.BIt lasts for at least four months.CIt helps kids learn more about themse
25、lves.DIt is held by the San Diego Public Library.D推理判断题。由第一段中的“A new program.starts next week at all 36 libraries of the San Diego Public Library.”可知,该项目由圣地亚哥公共图书馆举办。9What will kids learn from the engineering workshop this year?AHow LED lights work.BHow bees build their home.CHow to make 3D paper be
26、es.DHow to create a light using a glass bottle.B细节理解题。由第四段中的“The engineering workshop will watch bees as builders.”可知,参加该小组的孩子将会了解蜜蜂是如何筑巢的。10What will kids do for the International Barcode of Life Project?ACollect insects.BTake DNA tests.CCreate a digital catalog.DMake insect collection tools.A推理判断题
27、。由倒数第二段中的“Kids in San Diego can ask for free insect collection tools at their local libraries beginning on March 2.Insects they collect can then be sent in for DNA identification(签定)”可知,孩子们为该工程收集昆虫。11What can we infer from what Jones said in the last paragraph?AThe program will continue.BThe program
28、 should last much longer.CThe program will have different themes.DThe program should be held by different libraries.A推理判断题。由最后一段中的“.its just the beginning of the chances we will be able to offer”可知,三十六家图书馆同时举办同一个项目并不常见,但Jones说他们一直在努力做,这仅仅只是个开始,也就是说这个项目还会再次举办。D(2021山东省潍坊市高一3月阶段检测)I watched the two of
29、 them, both one year old, on the floor, surrounded by candy. He crawled on his hands while she sat there looking at birthday dress. The colourful fishier pinata(彩罐) had just been broken and the candy littered the ground. Both of their kids were too young to realise that they were sitting, and crawli
30、ng around in a collection of wrapped sugar goodies. They were surrounded with edible(可食用的) goodies but had no clue!Suddenly I saw the life metaphor(比喻). If we are the “babies” and the candy is “opportunity”, often we dont recognize it because the opportunity comes wrapped as hard work. We may not gi
31、ve the wrapper the time of day, unless we realise that inside theres a piece of delicious candy.Every tree starts as a seed.Every person who becomes wellknown was once someone nobody “knew”So what has changed for these people? Did the world suddenly wake up and find they have the potential to succee
32、d? Of course not. These people worked for long periods of time before they saw any payoff.It can be disheartening when youre starting out.Theres a huge learning curve for almost everything.Just when you feel like youre making rapid progress,you realise theres more to learn. Every new door opens to a
33、 brandnew room, with another door at the end.When I was in recovery from my eating disorder,there were many opportunities that I didnt recognize as candy. At first, I didnt see therapy (治疗) leading anywhere. It was only by going to therapy every week for a year that I was finally able to realise the
34、 opportunities. I had the opportunities to examine and adjust my thinking,and to challenge the negative mindsets(思维模式) I had about my life.When I look back,I find that many of the opportunities that allowed positive growth didnt always appear easy or fun. They often appeared as something that looked
35、 like hard work.But when we focus,consistently show up, and put in hard work, it will result in candy.【语篇解读】本文是一篇议论文。作者由被糖纸包裹的糖果联想到生活中持续的努力所包裹的机会。12Why do many people miss their opportunities according to the author?ATheir hard work fails to payoff.BThey dont work hard consistently.CThey havent real
36、ised their potential.DThey dont value their opportunities.B推理判断题。由第二段和第三段最后一句“These people worked for long periods of time before they saw any payoff(这些人工作了很长一段时间才看到回报)”,可知,成功的人在成功之前一直在努力,最终抓住机会,获得成功。由此可知,很多人没有抓住机会,是因为他们没有持续付出努力。故选B。13What does the author think of the learning process according to P
37、aragraph 4?AIt is often interesting for most people.BIt is often long and hard for most people.CYou can speed it up with the help of others.DYou can predict your progress from its start.B推理判断题。由第四段中的“It can be disheartening when youre starting out. Just when you feel like youre making rapid progress
38、,you realise theres more to learn.(刚开始的时候,你可能会感到沮丧就在你觉得自己进步很快的时候,你会意识到你还有很多东西要学。)”可知,学习的过程开始很难,当你感觉你快速进步时,你会意识到你有更多需要学习的东西。由此可知学习的过程是漫长的,有学不完的东西。故选B。14How did the authors eating disorder affect emotionally?AShe lacked hope for her life sometimes.BShe was unwilling to do therapy at first.CShe refused
39、 to change her eating habits.DShe liked eating candy very much.A细节理解题。由倒数第二段中的“challenge the negative mindsets I had about my life.”可知,饮食紊乱导致作者的生活态度有时很消极。故选A。15What would be the best title for the text?APower of Positive ThinkingBCandy and AchievementsCHard Work Leads to SuccessDOpportunities Come C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546426.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
