德阳市2014高考英语二轮短文类训练(1) 及答案或解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 德阳市2014高考英语二轮短文类训练1 及答案或解析 德阳市 2014 高考 英语 二轮 短文 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家德阳市2014高考英语二轮短文类训练(1) 及答案或解析Do American children still learn handwriting in school? In the age of the keyboard, some people seem to think handwriting lessons are on the way out. 90% of teachers say they are required to teach handwriting. But studies have yet to answer the question of
2、 how well they are teaching it. One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. Some teachers are teaching handwriting by providing instruction for 10 15 minutes a day, and then other teachers who basically teach it for
3、60 to 70 minutes a day which really for handwriting is pretty much.Many adults remember learning that way by copying letters over and over again. Today s thinking is that short periods of practice are better. Many experts also think handwriting should not be taught by itself. Instead, they say it sh
4、ould be used as a way to get students to express ideas. After all, that is why we write.Handwriting involves two skills. One is legibility,_ which means forming the letters so they can be read. The other is fluency writing without having to think about it. Fluency continues to develop up until high
5、school.But not everyone masters these skills. Teachers commonly report that about one fourth of their kids have poor handwriting. Some people might think handwriting is not important any more because of computers and voice recognition programs.But Steve Graham at Vanderbilt says word processing is r
6、arely done in elementary school, especially in the early years. American children traditionally first learn to print, and then to write in cursive, which connects the letters. But guess what we learned from a spokeswoman for the College Board, which administers the SAT college admission test. More t
7、han 75 percent of students choose to print their essay on the test rather than write in cursive.【出处:2010广东十校联考】体裁:议论文 话题:在键盘普及的年代美国的书法教学情况。阅读策论:抓住论点,抓住观点,把握中心,再结合作为论据的诸多事例以及它们与观点之间的内在联系,从而理解文章的结构。入选理由:文章难度适中,话题贴近社会,题目设计合理巧妙。1We can learn _ from Paragraph 1.A. teaching handwriting is a basic requirem
8、ent in teaching jobB. most teachers prefer to teach handwritingC. teachers spend little time in teaching handwritingD. a keyboard has taken the place of the handwriting entirely2Which of the following is WRONG for traditional handwriting in the USA?A. The students are taught by practicing a long per
9、iod.B. The letters are repeated many times.C. Handwriting includes two skills.D. To write in cursive is taught first.3The underlined word “legibility” in Paragraph 3 means _.A. easy to read B. complexC. unexpected D. unreadable4The best title for the passage is _.A. How to improve handwriting in sch
10、oolB. Right or wrong: the death of handwritingC. Handwriting involves two skillsD. Handwriting lessons are on the way out5The author s attitude towards whether still to learn handwriting in school is_.A. negative B. objectiveC. critical D. optimistic1.解析推理判断题。根据第一段中“90% of teachers say they are requ
11、ired to teach handwriting”可知书法教学是基本的教学要求,A项为正确推论。根据“One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting”可知,很多老师不愿意教书法课,B项错误;根据第一段末句可知C项错误;根据全段判断,只是说键盘普及使一些人认为书法渐渐过时了,D项错误。答案A2.解析细节认定题。根据第二段可知,传统的书法教学重复很多遍并且持续时间长,因此A、B两项内容正确。根
12、据第三段第一句可知C项内容正确;根据最后一段第二句可知D项内容错误。答案D3.解析推测词义题。根据下文“which means forming the letters so they can be read”可推测画线词的意思是“清楚,易读”。答案A4.解析标题归纳题。作者对美国书法教学的现状作了叙述,没有自己的主观评论,故选择B。A项没有涉及,C项只是其中一部分内容,D项只是一部分人的观点。答案B5.解析态度判断题。根据全文的叙述,作者只是将美国书法教学的现状和不同人的观点呈现出来,并没有发表自己的见解,因此作者持客观的态度。答案B。*结束.完形填空Words:340难度系数:建议用时:17
13、分钟The Pecan Thief(2012北京海淀区模拟)When I was six years old,I was visiting my grandfathers farm in Kansas.Grandpa had sent me into the_1_ to gather pecans for us to enjoy later.Pecan picking was really_2_work and my little basket was only half full.I wasnt about to _3_ Grandpa down.Just then something ca
14、ught my _4_.A large brown squirrel was a few feet away.I watched as he picked up a pecan,hurried to a tree and _5_ in a large hole in the trunk.A moment later the squirrel_6_out and climbed down to the ground to pick up another nut.Once again,he took the pecan back to his hiding place.Not so_7_anymo
15、re,I thought.I dashed over to the tree and looked into the hole.It was _8_with pecans!Golden pecans were right there for taking.This was my_9_.Handful by handful,I scooped all of those pecans into my basket.Now it was full! I was so_10_of myself.I couldnt wait to show Grandpa all the pecans._11_,I r
16、an back and shouted,“Look at all the pecans!” He looked into the basket and said,“Well,well,how did you find so many?”I told him how Id_12_the squirrel and taken the pecans from his hiding place.Grandpa congratulated me on how smart Id been in observing the squirrel and his habits.Then he did someth
17、ing that_13_ me.He handed the basket back to me and put his arm gently_14_my shoulders.“That squirrel worked very hard to gather his winter_15_ of food,”he said.“Now that all of his pecans are gone,dont you think that little squirrel will _16_ in the cold winter?”“I didnt think about that,”I said.“I
18、 know,”Grandpa said.“But a good man should never take_17_of someone elses hard work.”Suddenly I felt a bit _18_.The image of the starving squirrel wouldnt_19_my mind.There was only one thing I could do.I carried the basket back to the tree and poured all the nuts into the hole.I didnt eat any pecans
19、 that night,but I had something much more fillingthe_20_of knowing I had done just the right thing.1. AroomsBwoodsCholes Droads解析:选B。根据下文松鼠从一棵树飞到另一棵树,可知作者是在树林里采摘核桃,故选择woods。2. Ahard BdirtyClight Deasy解析:选A。根据下文“my little basket was only half full”可知采摘核桃对作者来说并非易事。3. Alet BsettleChave Dkeep解析:选A。根据下文中
20、“I couldnt wait to show Grandpa all the pecans.”可知此处应表示作者不想让爷爷感到失望,故let sb.down 让某人失望,符合题意。4. Asweater BbasketCeye Dhand解析:选C。catch ones eye吸引某人的注意力,符合语境。5A.joined BlivedCdiscovered Ddisappeared解析:选D。根据下文可知松鼠消失在树洞中。6A.jumped BheldCstood Dfound解析:选A。此处选择“jumped out”和前文disappeared相对应,形象地描述松鼠储存过冬食物的过程。
21、hold out 拿出;stand out 突出;find out查明。7A.strange BsecretCanxious Dpatient解析:选B。根据行文逻辑可以看出,作者看到了松鼠藏食物的全过程,所以此处应表示这只松鼠已没有任何秘密了。8A.covered BfilledCrebuilt Ddecorated解析:选B。be filled with被填满,符合语境。be covered with被覆盖;be decorated with被装饰。9A.turn BchoiceCchance Dachievement解析:选C。塞满核桃的树洞是作者无意中的一个发现,所以拿走那些果实对他来
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
