2020_2021版新教材高中英语Unit1Lightscameraaction单元评价含解析牛津译林版必修第二册20210331284.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 新教材 高中英语 Unit1Lightscameraaction 单元 评价 解析 牛津 译林版 必修 第二 20210331284
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)(Unit 1)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Ive got my camera with me. But am I allowed to take photos here? W: I think so. It doesnt say you cant. 1. What does the man want t
2、o do? A. Take photos. B. Buy a camera. C. Help the woman. 答案: AText 2M: I really like living here in this flat, because its so near the center of town. W: Thats true. But it gets really noisy at night. 2. What are the speakers talking about? A. A noisy night. B. Their life in town. C. A place of liv
3、ing. 答案: CText 3 W: Jack, could you help me wash the clothes or dry the dishes? Which would you prefer? M: Well, why dont I water the plants instead? W: Oh, thats very kind of you. 3. What does the man offer to do? A. Wash the clothes. B. Dry the dishes. C. Water the plants. 答案: CText 4M: Oh, no ! I
4、 just realize that we are almost out of gas. W: Well, we are going to have to find a station and fill up. There should be one close to where we are. M: Yeah, I guess so. But the gas in the trunk is really low. Hopefully, well find one soon. 4. Where are the speakers? A. In a car. B. At a gas station
5、. C. At a train station. 答案: AText 5W: I was going to make a cake for the party tonight. But I just realized we had run out of eggs. Could you go to the supermarket and get some? M: I dont think we have enough time to make one. Let me just buy a cake from a shop. 5. Where is the man going next? A. T
6、o a bakery. B. To a party. C. To a cinema. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Next? M: Can I have a pound of chicken and two pounds of pork, please? W: Do you want
7、 a whole chicken, chicken wings, or some pieces without any bones in them? M: The last one. W: OK. Thats $4 a pound, and the pork is going to be $6 in total. Anything else? M: No, thats it. Can I give you a credit card? W: Im sorry, but the credit card machine is down. So itll have to be cash or a p
8、ersonal check. M: Good thing. I stopped at an ATM machine on my way over here! 6. How much does the pork cost? A. $3 per pound. B. $4 per pound. C. $6 per pound. 答案: A7. How will the man probably pay? A. In cash. B. By credit card. C. With a personal check. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hello, Olivi
9、a! Welcome back! You look great! W: Mark! Its lovely to see you again. M: How was your trip? W: Fine but tiring. Milan was interesting. Its bigger than I expected. But noisier and dirtier, too. M: And Rome? What did you think of Rome? W: Well, I didnt go there. Have you ever been there? M: No, Ive n
10、ever been to Italy. Id like to go to Florence. Well, is this all your luggage? W: Yes, but the suitcase is very heavy. Could you help me? M: Sure! Wow! Olivia! What is in it? Books? Or stones? W: Just ten pairs of shoes! 8. Where has the woman been? A. To Florence. B. To Milan. C. To Rome. 答案: B9. W
11、hat has the woman got in her suitcase? A. Shoes. B. Stones. C. Books. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: You want to see me, Mr Wallace? M: Yes, Laura. Please sit down. How are things going? W: Quite well, thank you. Im quite busygraduate papers, exams and job interviews. . . You know, I will graduate i
12、n two months, but thankfully Im managing. Four years at college goes quickly! M: Laura, you are such a polite, hard-working and helpful student. You have set a good example to everyone. W: I dont know what to say. I just try to do my best. M: I know that, Laura. So let me explain why I asked you to
13、come to see me. There will be a national conference in New York on May 5. Thats half a month from now. Our school has been invited to send one student. Would you like to go? W: Me? Wow! I feel honored that youve asked me, Mr Wallace. M: Well, you deserve the honor. W: Thank you very much. This is so
14、 exciting! But before I decide, may I ask a couple of questions? M: Certainly. 10. Which year of college is the woman in? A. The second year. B. The third year. C. The fourth year. 答案: C11. What does the man ask the woman to do? A. Attend a conference. B. Take a job interview. C. Learn to be helpful
15、. 答案: A12. What will the woman probably do next? A. Refuse the mans offer. B. Complete graduate papers. C. Ask a few questions. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I heard you took Jenny to a dentist yesterday. What was wrong with her? W: She needed fillings because there was something wrong with her tee
16、th. I really shouldnt have given her so much candy. M: How often did you give her candy? W: I gave her candy on a daily basis. M: You made a huge mistake. Giving children candy harms them in various ways. I read an article the other day. It says kids who often eat candy may suffer from obesity, and
17、poor nutrition besides bad teeth. W: So do you give Jim any candy? M: Yes. But I only give him one on a weekly basis. W: It seems you have known the harm of eating too much candy before you read that article. M: Yes, my grandma had bad teeth due to eating too much candy. So she never let me eat too
18、much candy. W: Ill give Jenny less candy, too. Oh, my husband will come back from work soon. I must go back and prepare dinner now. M: OK. Bye. W: Bye bye. 13. Whats wrong with Jenny? A. She fell over. B. She had bad teeth. C. She ate too much. 答案: B14. How often does the man give Jim candy? A. Ever
19、y day. B. Once a week. C. Every two days. 答案: B15. What can we know about the mans grandma? A. She is a dentist. B. She likes candy. C. She is a writer. 答案: B16. What can we know about the womans husband? A. Hell prepare dinner. B. Hell eat less. C. Hell be back from work. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Tex
20、t 10W: And today on our holiday program we have some information about a cycling holiday, which is run by Pathway Holidays. Its from Monday June 12th until Saturday June 17th. On this trip, you cycle from Whitehaven in the northwest of England to Sunderland in the northeast. The total cost of the to
21、ur is 652 and that includes your hotel, all meals, the transport of your luggage and a tour guide. This is someone who knows the area and can tell you about it during the trip. In fact, the price includes everything except bicycle hire. Its possible to hire a bicycle and you should book one in advan
22、ce if you want to do that. Entertainment is provided in the first hotel in Whitehaven -therell be a musical evening on the first day. On Wednesday evening, the hotel you are staying in will organize a quiz, and on the last evening-thats Friday-therell be a party. If youd like more information about
23、the trip, the company Pathway Holidays advises you to look at their website, and Ill tell you what that is in a minute. Were just going to talk to someone who did this cycling holiday recently. 17. What do we know about the cycling holiday? A. It starts from the north of England. B. It covers over 6
24、00 miles. C. It lasts nearly a week. 答案: C18. What should the participants pay for besides the total cost? A. Hiring a bike. B. Booking a hotel. C. Finding a guide. 答案: A19. What will the participants have on the first day? A. A quiz. B. A party. C. A musical evening. 答案: C20. How can people get mor
25、e information about the trip? A. By phoning the company. B. By visiting a website. C. By talking to a former tourist. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHere are some of the movies that inspire you to travel. The Lord of the RingsThe story is about
26、 Frodo, his friends and their adventurous journey through Middle-earth. Filmed in about 150 locations all over New Zealand, this travel movie shows its beauty. From the rolling hills of Matamata to the volcanic region of Mt Ruapehu, this is the best movie to see New Zealand. Also, this travel movie
27、might have the only distinction of being inspired by travel. The director of the movie Peter Jackson first read the novel on a train going from Wellington to Auckland when he was just seventeen. Indiana Jones: The Complete Adventure CollectionIndiana Jones and travel are inseparable. Everyone rememb
28、ers the red line on the world map that shows up on screen when he flies. The Egypt scenes in Raiders of the Lost Ark were filmed in Tunisia. Temple of Doom was filmed mostly in Sri Lanka and Macau. Last Crusade was filmed in Italy, Spain and Jordan including an excellent view of Petra. Unlike the ot
29、her films, Kingdom of the Crystal Skull was filmed almost entirely in the United States. However, their shots of Iguazu Falls are amazing. Romancing the Stone and The Jewel of the NileThis movie series focuses on a romantic writer Joan and her adventures with a soldier of fortune named Jack. In Roma
30、ncing the Stone Joan goes to Colombia to save her sister who is kidnapped. In the sequel (续集) Joan goes to the fictional kingdom of Kadir in the Middle East. Romancing the Stones scenes were shot mostly in Mexico. For The Jewel of the Nile, the scenes were mostly shot in France and Morocco. The Tale
31、nted Mr RipleyTom Ripley is a working class young man. Through a case of mistaken identity, he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to come home. This travel movie starts in New York and heads to the fictional resort of Monticello. The last section of the movie is filmed mo
32、stly in Rome and Naples. The locations are beautiful. They also do a good job of showing Italy as it looked in the 1960s. 【文章大意】这是一篇应用文。文章简单介绍了几部电影以及它们的拍摄地点。21. If you are interested in Europe, you probably watch the film _. A. Temple of DoomB. Last CrusadeC. Raiders of the Lost ArkD. Kingdom of the
33、 Crystal Skull【解析】选B。细节理解题。依据Indiana Jones: The Complete Adventure Collection部分中的“Last Crusade was filmed in Italy, Spain. . . ”可知, 这部电影部分是在意大利、西班牙拍摄的。22. What can we learn by reading the paragraph of The Lord of the Rings? A. It is the best movie made in New Zealand. B. It was shot from Wellington
34、to Auckland. C. It has increased tourism in New Zealand. D. The novel about it caught the directors attention long ago. 【解析】选D。细节理解题。依据文章The Lord of the Rings这一部分的最后一句可知, 这部电影的导演17岁时第一次读到这本小说, 被这个故事吸引住了。23. The movie The Talented Mr Ripley tells us a story of a man who _. A. owns a large amount of f
35、ortuneB. helps a father persuade his son to come homeC. goes sightseeing in Rome and NaplesD. becomes wealthy by always working hard【解析】选B。细节理解题。依据文章最后一段的“he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to come home”可知选项B正确。BShort and shy, Ben Saunders was the last kid in his class
36、 picked for any sports team. “Football, tennis cricketanything with a round ball, I was useless”, he says now with a laugh. But back then, he was the object of jokes in school gym classes in Englands rural Devonshire. It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him. At firs
37、t the teen went biking alone in a nearby forest. Then he began to cycle along with a runner friend. Gradually, Saunders set his mind building up his body, increasing his speed, strength and endurance. At age 18, he ran his first marathon. The following year, he met John Ridgway, who became famous in
38、 the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean. Saunders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans cold-water exploits (成就). Intrigued, Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expeditions, then
39、 decided that this would be his future. Journeys to the Pole arent the usual holidays for British country boys, and many people dismissed his dream as fantasy. “John Ridgway was one of the few who didnt say, You are completely crazy, ” Saunders says. In 2001, after becoming a skilled skier, Saunders
40、 started his first long-distance expedition toward the North Pole. He suffered frostbite, had a closer encounter with a polar bear and pushed his body to the limit. Saunders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole, and hes skied more of the Arctic by himself than any othe
41、r Briton. His old playmates would not believe the transformation. This October, Saunders, 27, heads south to explore from the coast of Antarctica to the South Pole and back, an 1800-mile journey that has never been completed on skis. 【文章大意】本文介绍了桑德斯从十五岁生日收到山地自行车起开始改变自己, 到取得成为跨越南极和北极的第一人的非凡成就的人生历程。24.
42、 We can learn from the text that Ridgway _. A. dismissed Saunders dream as fantasyB. built up his body together with SaundersC. hired Saunders for his cold-water experienceD. won his fame for his voyage across the Atlantic【解析】选D。推理判断题。根据文章第三段The following year, he met John Ridgway, who became famous
43、 in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean. 第二年, 他遇到了约翰里奇韦, 他在20世纪60年代因划敞船横渡大西洋而出名。可知, Ridgway因为在大西洋的航行而赢得了他的名声。故选D。25. What do we know about Saunders? A. He once worked at a school in Scotland. B. He followed Ridgway to explore the North Pole. C. He was chosen for the school sp
44、orts team as a kid. D. He was the first Briton to ski alone to the North Pole. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段Saunders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans cold-water exploits 桑德斯被聘为苏格兰里奇韦冒险学校的讲师, 在那里他了解到了这位老人的成就。可知, Saunders曾经在苏格兰的一所学校工作
45、过, 故选A。26. The underlined word “Intrigued” in the third paragraph probably means _. A. excitedB. convincedC. delightedD. fascinated【解析】选D。词义猜测题。根据文章第三段Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expeditions桑德斯读了所有他能读到的关于北极探险家和北极探险的书。可知, Saunders对极地探险很感兴趣, 并尽可能地了解相关的信息。故选D。27. It
46、 can be inferred that Saunders journey to the North Pole _. A. was accomplished by his old playmatesB. set a record in the North Pole expeditionC. was supported by other Arctic explorersD. made him well-known in the 1960s【解析】选B。推理判断题。根据文章倒数第二段Saunders has since become the youngest person to ski alon
47、e to the North Pole, and hes skied more of the Arctic by himself than any other Briton. 可知他在北极探险中创造了纪录, 成为单独滑到北极的最年轻的人, 故选B。CSome elementary school students in Dallas, Texas watch 3-D movies that go with many of their lessons. A special machine makes the lessons come to life with the help of a compu
48、ter chip. The chip can power movies as large as those in theaters and as small as the images on a cellphone. The chip is called a DLP chip, which is made up of many tiny mirrors. They reflect (反射) light in a special way to create an image that seems real enough to touch. Lessons in 3-D can turn lear
49、ning into an adventure. The students look forward to the lessons and say that they remember them better than non-3-D lessons. “Its easier to learn because you remember all the stuff, and its more fun to learn, ” says one student. The teachers have good things to say about it too. They say that stude
50、nts of all different learning levels can enjoy the 3-D lessons. Brittany Russo, one of the teachers pointed out that the most advanced students in her class are no longer bored, and the students who struggle with subjects are able to understand them better now. Students wear special 3-D glasses to w
51、atch the lessons like science, math and more. Some lessons take students on field trips to faraway places that they might never go to. Vera Johnson, a science teacher, said that she enjoys the science and math lessons best. She pointed out that students who get to see a 3-D movie understand the subj
52、ect quicker. She also likes the videos about outer space. “You cant really go up and see the solar system (太阳系), ” Johnson says, “but that this is the next best thing. ”【文章大意】美国一些学校运用带有DLP晶片的特殊机器来播放3D电影以帮助学生学习, 这一学习方式得到了学生和教师的好评。28. The underlined word “They” in Paragraph 2 refers to _. A. the mirro
53、rsB. the imagesC. the theatersD. the movies【解析】选A。代词指代题。从前面的“. . . which is made up of many tiny mirrors. ”和后面的“. . . reflect light in a special way to create an image. . . ”可知, They指代mirrors。所以选A项。29. Advanced students used to consider Russos class to be _. A. interestingB. boringC. difficultD. exc
54、ellent【解析】选B。推理判断题。根据第四段的“Brittany Russo, one of the teachers pointed out that the most advanced students in her class are no longer bored. . . ”可知, 原来那些学习好的学生对她的课也是感到厌烦的。所以选B项。30. By saying “but that this is the next best thing”, Johnson means _. A. the best thing for her is to watch 3-D movies in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384325.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
