河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练(五)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练五及答案 WORD版含解析 河南 南乐县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 基础训练 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练(五)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2013江西临川一中压轴考试】Since we are social beings,the quality of our lives depends in large measure on our interpersonal relationships.One strength of the human conditions is our possibility to give and receive support from one another u
2、nder stressful (有压力的) conditions.Social support consists of the exchange of resources among people based on their interpersonal ties.Those of us with strong support systems appear better able to deal with major life changes and daily problems.People with strong social ties live longer and have bette
3、r health than those without such ties.Studies over types of illnesses,from depression to heart disease,show that the presence of social support helps people defend themselves against illness,and the absence of such support makes poor health more likely.Social support cushions stress in a number of w
4、ays.First,friends,relatives and coworkers may let us know that they value us.Our selfrespect is strengthened when we feel accepted by others in spite of our faults and difficulties.Second,other people often provide us with informational support.They help us to define and understand our problems and
5、find solutions to them.Third,we typically find social companionship supportive.Taking part in freetime activities with others helps us to meet our social needs while at the same time distracting (转移注意力) us from our worries and troubles.Finally,other people may give us instrumental supportmoney aid,m
6、aterial resources,and needed servicesthat reduces stress by helping us resolve and deal with our problems.1Interpersonal relationships are important because they can_.Adeal with life changesBsmooth away daily problemsCmake people live more easilyDcure types of illnesses2The researches show that peop
7、les physical and mental health_.Ahas much to do with the amount of support they get from othersBlies in the social medical care systems which support themCdepends on their ability to deal with daily worries and troublesDis related to their courage for dealing with major life changes.3Which of the fo
8、llowing is closest in meaning to the underlined word “cushions”?Atakes place ofBmakes up of Clessens the effect ofDgets rid of4Helping a sick neighbor with some repair work in spare time is an example of_.Ainstrumental support Binformational supportCsocial companionship Dthe strengthening of selfres
9、pect5What is the subject discussed in the text?AEffects of stressful conditions.BKinds of social support.CWays to deal with stress.DInterpersonal relationships.语篇解读本文是一篇议论文。文章主要阐述了我们是社会性的动物,所以我们的生活质量很大程度上取决于人际关系。1解析:细节理解题。根据第一段中的“to deal with major life changes and daily problems.Studies over types
10、of illnesses”可知,A、B、D三项的内容只是问题的一部分,都比较片面。答案:C2解析:细节理解题。researches和studies都是研究的意思,根据第一段的最后一句话中“Studies over types of illnesses,from depression to heart disease,show that the presence of social support helps people defend themselves against illness,and the absence of such support makes poor health mor
11、e likely.”可知A项正确。B、C两项在文中没有提及,而D选项只提到了life changes,内容太片面。答案:A3解析:词义猜测题。根据第一段最后一句“.the presence of social support helps people defend themselves against.”可知,画线词所在句子的句意为:社会支持以许多方式减轻压力。take place of代替;make up of构成,组成;lessen the effect of减少影响,免受影响;get rid of摆脱,除掉,去掉。答案:C4解析:细节理解题。在最后一段中,作者给出了几种不同的suppor
12、t。第一种是“friends,relatives and coworkers may let us know that they value us.”即从朋友、亲戚和同事那获得的支持;第二种是“other people often provide us with informational support.”即别人为我们提供的信息帮助和支持;第三种是“we typically find social companionship supportive.Taking part in freetime activities with others.”即社会关系或友情中得到的支持或帮助;最后一种是“o
13、ther people may give us instrumental support”即别人给我们提供的实质性支持。答案:C5解析:主旨大意题。根据文章第一段中“Since we are social beings,the quality of our lives depends in large measure on our interpersonal relationships.”可知,D项正确。答案:D。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 (Exploration on the Origin of Continents) The origin of
14、 continental nuclei has long been a puzzle. Theories advanced so far have generally failed to explain the first step in continent growth, or have been subject to serious objections. It is the purpose of this article to examine the possible role of the impact of large meteorites or asteroids in the p
15、roduction of continental nuclei. Unfortunately, the geological evolution of the Earths surface has had an obliterating effect on the original composition and structure of the continents to such an extent that further terrestrial investigations have small chance of arriving at an unambiguous answer t
16、o the question of continental origin. Paradoxically, clues to the origin and early history of the surface features of the Earth may be found on the Moon and planets, rather than on the Earth, because some of these bodies appear to have had a much less active geological history. As a result, relative
17、ly primitive surface features are preserved for study and analysis. In the case of both the Moon and Mars, it is generally concluded from the appearance of their heavily cratered surfaces that they have been subjected to bombardment by large meteoroids during their geological history. Likewise, it w
18、ould appear a reasonable hypothesis that the Earth has also been subjected to meteoroid bombardment in the past, and that very large bodies struck the Earth early in its geological history. The large crater on the Moon listed by Baldwin has a diameter of 285 km. However, if we accept the hypotheses
19、of formation of some of the mare basins by impact, the maximum lunar impact crater diameter is probably as large as 650km. Based on a lunar analogy, one might expect several impact craters of at least 500km diameter to have been formed on Earth. By applying Baldwins equation, the depth of such a cra
20、ter should be about 20km. Baldwin admits that his equation gives excessive depths for large craters so that the actual depth should be somewhat smaller. Based on the measured depth of smaller lunar crater. Baldwins equation gives the depth of the zone of brecciation for such a crater as about 75km.
21、The plasticity of the Earths mantle at the depth makes it impossible to speak of “bracciation” in the usual sense. However, local stresses may be temporarily sustained at that depth, as shown by the existence of deep-focus earthquakes. Thus, short-term effects might be expected to a depth of more th
22、an 50km in the mantle.Even without knowing the precise effects, there is little doubt that the formation of a 500-km crater would be a major geological event. Numerous authors have considered the geological implications of such an event. Donn et al. have, for example, called on the impact of contine
23、nt-size bodies of sialic composition to from the original continents. Two major difficulties inherent in this concept are the lack of any known sialic meteorites, and the high probability that the energy of impact would result in a wide dissemination of sialic material, rather than its concentration
24、 at the point of impact.Gilvarry, on the other hand, called on meteoroid impact to explain the production of ocean basins. The major difficulties with this model are that the morphology of most of the ocean basins is not consistent with impact, and that the origin and growth of continents is not ade
25、quately explained. We agree with Donn at al. that the impact of large meteorites or asteroids may have caused continent formation, but would rather think in terms of the localized addition of energy to the system, rather than in terms of the addition of actual sialic material.1. A mare basin is A. a
26、 formula for determining the relationship between the depth and width of craters. . a valley that is filled in when a spatial body has impact with the moon or the earth.C. a planetoid (small planet) created when a meteorite, upon striking the moon, breaks off a part of the moon.D. a dark spot on the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547379.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省运城市临猗中学高中英语外研版课件 必修五:MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA READING.ppt
