新教材2021-2022学年高中外研版英语选择性必修第四册课时作业:UNIT 6 SPACE AND BEYOND 18 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中外研版英语选择性必修第四册课时作业:UNIT SPACE AND BEYOND 18 WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 中外 英语 选择性 必修 第四
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十八).阅读理解AWhen French students go to school,they have to leave one of their most prized possessions at home their smartphones.French lawmakers passed a law on July 31,2018,banning students 15 and under from bringing smartphones and tablets to school,or at least requiring they be turned off at
2、school.Officials in support of the new rule described the policy as a way to protect children from addictive habits and to safeguard the sanctity of the classroom.“We know there is a phenomenon of screen addiction,” education minister JeanMichel Blanquer said.“Our main role is to protect students.It
3、 is a fundamental role of education,and this law allows it.”The law,however,makes exceptions for educational use,afterschool activities and for students with disabilities.French high schools can choose to force a lessstrict ban on Internetconnected devices.Even before the new policy was voted in,Fre
4、nch law carried out in 2010 prohibited students from using their phones while class was in session.But during the 2017 French presidential election,Emmanuel Macron promised to force a school ban on phones entirely.This isnt the first French law designed to beat back the influences of digital technol
5、ogy in everyday life.In 2017 the government passed a law requiring French companies to draft rules that limited work emails and workrelated technology outside the office.Referred to as the “right to disconnect”, French officials said the law aimed to reduce jobrelated stress and prevent employee bur
6、nout.“Employees physically leave the office,but they do not leave their work.They remain attached by a kind of electronic tie,” said Benot Hamon,former French education minister.“The texts,the messages,the emails: they control the life of the individual to the point where he or she eventually breaks
7、 down.” 【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了法国政府通过一项法律来禁止15岁以下的学生携带智能手机和平板电脑上学。1Whats the purpose of the law passed on July 31,2018?ATo improve the eyesight of school students.BTo reduce the heavy burden of primary school students.CTo prevent students from getting addicted to electronic devices.DTo help students
8、 use the mobile phones properly at schools.C细节理解题。根据第一段最后一句“Officials in support of the new rule described the policy as a way to protect children from addictive habits and to safeguard the sanctity of the classroom.”可知,2018年7月31日通过的这部法律的目的是防止学生沉迷于电子设备。故选C。2What can we learn from the text?ADisabled
9、students have no ability to use electronic devices.BPresident Macron is in favour of smartphone use in school.CThe “right to disconnect” aims to help employees with their work.DPrimary students are facing stricter banning than high school students.D推理判断题。根据第三段最后一句“French high schools can choose to f
10、orce a lessstrict ban on Internetconnected devices.”可以判断出,小学生正面临着比高中生更严格的禁令。故选D。3The French government passed a law in 2017 because _Aworkrelated technology occupied too much of individual lifeBsome officials found it was a waste of time to use digital technologyCemployees had no time to use their e
11、lectronic devices after workDemployees had the ability to finish their work entirely in the officeA细节理解题。根据倒数第二段内容可知,法国政府在2017年通过了一项法律,因为与工作相关的技术占据了太多的个人生活。故选A。4Which column of a newspaper may the passage come from?AScience.BLaw.CHealth.DHuman and society.D文章出处题。根据第五段第一句“This isnt the first French l
12、aw designed to beat back the influences of digital technology in everyday life.”以及文章主要说明了现代数字技术对于学生学习、人们工作所产生的影响,使得政府不得不通过法律手段来限制人们对于现代数字技术的依赖和技术对人们的影响,可推知文章最有可能摘自报纸的 “人类与社会” 栏目。故选D。BSome people are so rude!Who sends an email or a text message that just says “Thank you”? Who leaves a voice mail mess
13、age rather than texts you? Who asks for a fact easily found on Google? Dont these people realize that theyre wasting your time?Maybe Im the rude one for not appreciating lifes little politeness.But many social agreed standards just dont make sense to people drowning in digital communication.In texts
14、,you dont have to declare who you are or even say hello.Email,too,is slower than a text.Voice mail is a now impolite way of trying to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages,none of which I listened to.Exasperated,he called my sister to express his dissatis
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547478.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2015届高考语文基础知识总复习精讲课件:专题二十(一)小说阅读(72张PPT).ppt
