河南宁陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(4)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 宁陵 2017 高考 英语 十月 阅读 理解 语法 填空 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家河南宁陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(4)及答案阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Historians usually just study great things that happened in the past time, but Drew Faust has made history! On February 11, 2007, Faust was named president of Harvard University. She is the first woman to hold the positio
2、n in the schools 371-year history.“I am a historian,” she said. “Ive spent a lot of time thinking about the past, and about how it shapes the future. No university in the country, perhaps the world, has as remarkable a past as Harvards.”“And our common enterprise is to make Harvards future even more
3、 remarkable than its past. That will mean recognizing and building on what we already do well. It will also mean recognizing what we dont do as well as we should, and not being satisfied until we find ways to do better.”It is her great desire for improvement and willingness to try out new ideas that
4、 have given Drew success in a world controlled by men. “This is a mans world, my girl, and the sooner you learn that, the better off youll be.” Drew Faust recalls her mother telling her this when she was young, but she didnt buy it.Faust grew up in a well-off family in Virginias Shenandoah Valley in
5、 the 1950s. Even then, she was a trailblazer(先驱). A conversation with her familys black handyman (零工) and driver inspired her to write a letter, on school notebook paper, to President Dwight Eisenhower.She asked that he help bring US citizens together in the south, a much divided part of the country
6、 at the time.“Drew Faust is a historian with her eyes on the future,” said Susan Graham, a professor of Harvard. Many of the universitys schools said that they believe Harvard will have a brighter future under the leadership of Drew Faust.1. Why does the writer say Drew Faust has made history?A. Bec
7、ause she is a historian.B. Because she was president of Harvard University.C. Because she was the first woman to be president of Harvard University.D. Because Harvard has a remarkable past2. What do we know about historians?A. They usually study great things that happened in the past.B. They are usu
8、ally presidents of universities.C. They are usually born in well-off families.D. They are usually women.3. What does the underlined word “buy” in the fourth paragraph mean?A. accept B. expect C. purchase D. afford4. What did her mother mean by saying “This is a mans world, my girl.”?A. To encourage
9、her to do mans work.B. To tell her to do things as a girl should do.C. To ask her to be well-off.D. To expect her to be a historian.5. Which of the following is true according to the passage?A. Faust was born in the north of the US.B. She wrote a letter to President Eisenhower when she became presid
10、ent of Harvard.C. Fausts desire for improvement and willingness to try out new ideas has given her success.D. Historians just care about great things that happened in the past.【参考答案】15、CAABC 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the ho
11、use. So far as the children were concerned, they had a mystery about him that stirred their imagination. He stirred Maggies anger, however, so that she often said to her husband, “Its mercy that brother of yours doesnt come oftener.” In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock
12、in the evening, and he stayed for six hours of close discussion with his brother. His arrival was a signal to the children that their bedtime would be delayed. Not that he ever spoke to them or played with them. He took no notice of them, as if he was unable to see children, at least until the time
13、came for him to go. Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her. Maggie paid him back in her own way. She kept the children up, the four of them, to keep her co
14、mpany, she said, but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of Jamess voice. Very late, they dropped off to sleep in their chairs. Then, when James was about to go, Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her
15、some satisfaction, for James, though rich, was mean. He always went home by the last train, just after two oclock. Maggies children secretly stared at their uncle. They could not forget that he had, in their mothers words, “lost two wives and taken a third, ” They wondered about those two unfortunat
16、e lost ladies. They asked each other what their fate had been, and if neither could ever be found again. James never brought his third wife with him nor ever mentioned her. The children decided that he must be so frightened of losing her that he never allowed her outside the door. 1. The underlined
17、word “mercy” in the text most probably means _. A. loss B. wonder C. lucky thing D. terrible thing 2. Maggie never prepared anything special for James because _. A. he was a man difficult to please B. she never knew when he was coming C. she was too busy looking after her children D. he never stayed
18、 long enough for a meal 3. What do we know about James behavior? A. He was a kind man, with love for the family. B. He was generous, especially towards his brother. C. He was anxious to please the family, especially the kids. D. He was rude to his sister-in-law. 4. Maggie felt pleased when _. A. she
19、 paid James the money that she owed him B. James gave some money to the children C. she had to wake James up to catch his train D. James thanked her for the nice supper 5. The children did not realize that two of James wives _. A. had been dead B. suffered from loss of memory C. had run away from hi
20、m D. might appear again one day【答案与解析】本文讲Maggie和她的孩子们对他们的叔叔James来访的不欢迎。1. C。词义猜测题。Maggie不喜欢James的来访, 由此可以说他不常来是一件幸运的事,所以答案为C。2. B。事实细节题。根据 In fact James came once a year, unexpectedly可知答案为B。3. D。推理判断题。根据 except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her可知他对Mag
21、gie的态度不是很友好,故答案为D。4. B。推理判断题。根据 Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction可知答案为B。5. A。推理判断题。根据 They wondered about those two unfortunate lost ladies可知答案为A。 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。America is growing
22、older. Fifty years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. Today, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affect American society in many ways education, medicine, and business. Quietly, the aging of America has made us a very di
23、fferent society one in which people have a quite different idea of what kind of behavior is suitable at various ages.A persons age no longer tells you anything about his/ her social position, marriage or health. Theres no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets m
24、arried or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school, get a job, or stop working isnt as strong as it used to be. It doesnt surprise us to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother, or a 70-year-old man who has become a fathe
25、r for the first time. Public ideas are changing.Many people say, “I am much younger than my mother or my father was at my age.” No one says “Act your age” any more. Weve stopped looking with surprise at older people who act in youthful ways.1. It can be learned from the text that the aging of the po
26、pulation in America _.A. has made people feel younger B. has changed peoples social positionC. has changed peoples understanding of age D. has slowed down the countrys social development2. The underlined word “one” refers to _.A. a society B. America C. a place D. population3. “Act your age” means p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
