河南汝阳县2018高考英语完形填空一轮专选练题及参考答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 汝阳县 2018 高考 英语 填空 一轮 专选练题 参考答案
- 资源描述:
-
1、河南汝阳县2018高考英语完形填空一轮专选练题及参考答案说明文(2017高考选练)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。If you ever have a chance to go to Finland,youll probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.Take the taxi drivers for example.You can go 21 on a journey,tell the driver to 22 you
2、 at any place,say that you have some business to 23 ,and that you will pay the taxi driver later.He will agree without any 24 but just accept your words in good 25 .The dining rooms in all big hotels not only serve their 26 ,but also provide food for outside 27 .Hotel guests have their meals free,so
3、 they 28 go to the free dining rooms to have their meals,and the 29 they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter.With such 30 check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to wine and dine free of 31 .Finnish workers are pai
4、d by the hour.If you work in Finland and have 32 the boss on the hourly rate,then you just say how many hours you have worked and youll be paid 33 .With so many loopholes(漏洞) in everyday life,surely Finland must be a good country to those who 34 to take “petty advantages”But the 35 thing is,all the
5、taxi passengers always come back to pay their 36 after they have attended to their business; not a 37 outsider has ever been found in the free hotel dining rooms; workers always give the exact hours they have 38 .As the Finns always act on good faith and always have a(n) 39 of “right is right” and “
6、wrong is wrong” in everything they do,so to live in such a society has turned everyone into a real “gentleman”What we regarded as “foolish” is 40 the Finnish peoples way of life.语篇解读芬兰人的显得很“愚蠢”,他们总是选择相信他人,本文用三个例子说明,芬兰人的生活态度就是诚信,实事求是。21A.somewhere BanywhereCsometime Danytime答案B解析根据后面的“tell the driver
7、 to you at any place”可知,你可以乘车去任何地方。故选B。22A.stop BpassCdrop Dpick答案C解析在任何地点都可以让司机停下让你下车。drop someone at让某人下车。23A.attend to Btake careCtake up Dappeal to答案A解析由下文的“after they have attended to their business”,可知选A。24A.guarantee BanxietyCpassenger Dmoney答案B解析他们会毫不担忧地同意你的说法,后面说接受顾客所说的话,所以不担心顾客会不付钱,故选B。25A
8、.smile BplaceCseat Dfaith答案D解析根据前面提到芬兰人很“傻”可知,司机会很相信你所说的话。下一段中的“the they would do to show their good faith”也提示选D。26A.meals BvisitorsCguests Dcards答案C解析根据下文“Hotel guests have their meals free”可知,所有大旅馆的餐厅不仅给自己旅馆的客人准备饭还有外面的食客,故选C。27A.waiters BdinersCdrivers Dworkers答案B解析根据The dining rooms可知选B。28A.natur
9、ally BrespectivelyCsecretly Dcontently答案A解析根据“Hotel guests have their meals free”,可知住旅馆的客人可以免费吃饭,所以很自然地去免费餐厅就餐。故选A。29A.best BworstCmost Dleast答案C解析他们做的最多的就是向服务员晃一下他们的登记卡以表明诚信。故选C。30A.strict BcompleteCtroublesome Dloose答案D解析前面说的检查是晃一下他们的登记卡,所以是宽松的检查,故选D。31A.registration BcareCcharge Dnoise答案C解析你可以用旧卡
10、带几个朋友去免费吃饭喝酒。free of charge免费地。故选C。32A.paid for Bdebated withCtalked about Dagreed with答案D解析和老板达成一致,故选D。33A.accordingly BreluctantlyCseparately Dautomatically答案A解析你只需要说明你工作了多少个小时,就会得到相应的支付。故选A。34A.hesitate BhateClove Drefuse答案C解析根据前面所说,这个国家对那些爱占小便宜的人来说太好了。故选C。35A.strange BconfusingCcomplex Dimaginat
11、ive答案A解析但是奇怪的事情是,故选A。36A.business BtripCfine Dfare答案D解析根据前文的“that you will pay the taxi driver later”可知,选D。37A.single Bfaithful Cfamiliar Dusual答案A解析没有发现一个外来客在免费餐厅吃饭。根据上下文可知选A。38A.worked on Bput inCspent on Drun out答案B解析工人总是给出他们工作的确切时间。put in花费,耗费,投入。故选B。39A.religion BlawCidiom Dattitude答案D解析芬兰人做事讲诚
12、信,抱着“对就是对,错就是错”的态度做事。故选D。40A.eventually BaccidentallyCactually Dtemporarily答案C解析我们认为的傻事实际上却是芬兰人的生活方式。完形填空。2013江西高考Diane Ray was completely selfcentred and very spoilt. Her parents gave her_1_ she wanted, knowing that she would throw a temper tantrum(耍小孩脾气) if they did not. She would scream and kick
13、and_2_ on the floor drumming her heels. Her parents always _3_.That was why she was alone on the_4_, wearing an expensive swimsuit. It had taken a massive tantrum to_5_ her parents to buy it. They were back at the beachhouse,_6_ from the tantrum she had thrown when they told her that it was too dang
14、erous to go diving _7_. “Dangerous?” she had said. “You just dont want me to have _8_. Im going and if you try to stop me, Ill scream.” “What are you doing?” a voice asked. Diane jumped. She did not know that the man was there_9_ he spoke. “Im going diving,” she answered. “You shouldnt swim today,”
15、the man_10_. “There is a storm coming up.” “You should mind your own_11_!” Diane replied and walked into the gentle waves.“If you go out there youll be_12_,” the man called after her. She did not bother to reply. Diane slipped into the water and dived_13_until white caps began rolling in and it beca
16、me harder to_14_ against the current (水流). Saltwater hit against her face, making it _15_ to breathe. Oh,why had she not listened to advice? Panicking,she began to_16_. Then,just as it seemed as if she would slip beneath the surface, she heard a_17_voice. “Hold on! Im coming.” With_18_, she saw the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
