新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 5 PERIOD 2 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT PERIOD 2USING LANGUAGE WORD版含解析 新教材 2
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。 Unit 5Into the wildPeriod 2Using language. 用合适的关系词填空1. I will never forget the days when I worked in the coal mine. 2. I will never forget the days that/which I spent in the coal mine. 3. This is the factory where my father worked last y
2、ear. 4. This is the factory that/which my father visited last year. 5. We dont know the reason why they didnt attend the board meeting. 6. The reason that/which he gave us was unacceptable. 7. This is the magazine that/which I like best. 8. This afternoon well go to see the photo show that/which you
3、 have visited. 9. I live in Beijing, which is the capital of China. 10. This is the school where I used to study. . 用正确的定语从句补全句子1. China is the only country where wild pandas can be found(可以找到野生熊猫). 2. The time when I first met him(我第一次见到他时) was a very difficult period of my life. 3. Please give me
4、the reason why you were late this time(这次你为什么迟到了). 4. We went through a period when everything was expensive in the market(那时市场上的东西都很贵). 5. Can you tell me the company where he works(他工作的地方)? 6. Can you tell me the reason why you didnt come to his birthday party(你为什么没来参加他的生日聚会)? . 请把句合并成定语从句1. This
5、is the village. I was born there. This is the village where I was born. 2. The lab is not far from here. The chemist often does experiments there. The lab where the chemist often does experiments is not far from here. 3. Ive always longed for the days. I should be able to be independent then. Ive al
6、ways longed for the days when I should be able to be independent. 4. There are moments. I forget all about it then. There are moments when I forget all about it. 5. The reason is not very convincing. He came for the reason. The reason for which he came is not very convincing. 6. I dont know the reas
7、on. You quarreled with him. I dont know the reason why you quarreled with him. . 语法填空Lions, tigers and other animals are staying awake at night to avoid human beings, a new study finds. Scientists have known that human activities can lead to changes in nature. Many animals may move around less or tr
8、avel to far places to keep away 1 people. By being 2(wake) at night, animals can also be on guard possible enemies and spend less time 3(look) for food. The latest research found even activities like farming and camping can 4(fright) animals and cause them to become more active at night. 5 had been
9、studied were lions in Tanzania, tigers in Nepal and monkeys in Brazil. Researchers compared 6(careful) how much time those animals were active at night in areas of human activities, such as hunting and farming. 7 was human activities that caused an increase of about 20 percent in night time activiti
10、es, even if creatures that usually sleep at night. Results 8(publish)in the journal Science two months ago. The new findings are 9(usual) because no one else has looked at it in such detail before Ecologist Marlee Tucker was 10(surprise) to find that any kind of human activities is enough for animal
11、s to see people as a threat. 1. from2. awake3. looking4. frighten5. What6. carefully7. It8. were published9. unusual10. surprised. 阅读理解A话题体裁词数建议用时气候变化说明文3026分钟 California has lost half its big trees since the 1930s, according to a study to be published Tuesday and climate change seems to be a major
12、factor(因素). The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46, 000 square miles of California forests, the new study finds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mountains to the San Gabriel above Los Angeles. In
13、 the Sierra high country, the number of big trees has fallen by more than 55 percent; in parts of southern California the decline was nearly 75 percent. Many factors contributed to the decline, said Patrick Mclntyre, an ecologist who was the lead author of the study. Woodcutters targeted big trees.
14、Housing development pushed into the woods. Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources(资源). But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with another one between 2001 and 2010, Mclntyre and h
15、is colleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands protected from woodcutting or development. The loss of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers figured out water stress with a computer model that
16、 calculated how much water trees were getting in comparison with how much they needed, taking into account such things as rainfall, air temperature, dampness of soil, and the timing of snowmelt(融雪). Since the 1930s, Mclntyre said, the biggest factors driving up water stress in the state have been ri
17、sing temperatures, which cause trees to lose more water to the air, and earlier snowmelt, which reduces the water supply available to trees during the dry season. 【语篇概述】本文为说明文, 一项研究表明, 自20世纪30年代以来, 加州已经失去了一半的大树, 气候变化似乎是其主要因素。1. What is the second paragraph mainly about? A. The seriousness of big-tre
18、e loss in California. B. The increasing variety of California big trees. C. The distribution of big trees in California forests. D. The influence of farming on big trees in California. 【解析】选A。段落大意题。在第二段中, 作者用具体数据说明了大树损失在各个地区的严重程度, 没有任何地区幸免或不受影响, 故选A。2. Which of the following is well-intentioned but
19、may be bad for big trees? A. Ecological studies of forests. B. Banning woodcutting. C. Limiting housing development. D. Fire control measures. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句可知, 激烈的野火控制使得加利福尼亚的森林里挤满了小树, 它们与大树争夺资源, 这对大树产生了不利的影响, 故选D。3. What is a major cause of the water shortage according to Mclntyre? A. Inad
20、equate snowmelt. B. A longer dry season. C. A warmer climate. D. Dampness of the air. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段内容可知, 造成加州水资源短缺的最大因素是气温的上升, 故选C。4. What can be a suitable title for the text? A. Californias Forests: Where Have All the Big Trees Gone? B. Cutting of Big Trees to Be Prohibited in California Soo
21、nC. Why Are the Big Trees Important to California Forests? D. Patrick Mclntyre: Grow More Big Trees in California【解析】选A。标题归纳题。通读全文可知, 自20世纪30年代以来, 加州已经失去了一半的大树, 文章分析了引起该现象的几个主要因素。全文围绕“加州森林的大树都去哪里了”话题展开, 故选项A符合题意。B(2021江西高一检测)话题体裁词数建议用时热爱农耕记叙文3046分钟Prateek Sharma was born into a family of farmers. Af
22、ter 10 years of being a chief manager of Kotak Mahindra Bank, he did a good job and earned a good pay. But Prateek couldnt continue the corporation life with ease, as his heart was always in farming. So he worked as a banker on weekdays and on weekends travelled 100 km to get to his 5-acre in Dhaba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547575.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
课堂新坐标2013届高考语文一轮复习课件:第四编专题一 小说专题小结(广东专用).ppt
