河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛(4) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛4 WORD版含答案 2014 高考 英语 考前 阅读 理解 应试 点睛 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市2014届高考英语阅读理解应试点睛“So what is Quintura?” you may ask. “I like the search engine I currently use, My Favorite Search Engine. Why do I need anything else? My Favorite Search Engine knows everything about every subject I am interested in and I can access all of the information available on the Web
2、 with My Favorite Search Engine.” “Oh, yes!” we answer. “Indeed! We have no doubt that you have chosen the best search engine for your own search purposes! We dont want you to part with your favorite Yahoo, MSN or Google.” However, what if you think about searching in a different way. Have you ever
3、raked through the paper card index of a big library? You have to find the necessary letter (or their combination), take the correct drawer, and start sorting through the cards. Ring any bells? After much time and effort, finally you find the long-awaited card! Of course web search engines take away
4、the laborious task of sifting (筛选) through paper index cards. And if you know the books exact author and title, either search is easy on the web or in a library. But what if you know only your general search scope? Neither the authors name nor the book title. In a library, the only way out is to ask
5、 a librarian. But on the web, what do you do? You are on your own. Until now, Quintura is the very know-all librarian! Imagine a conversation between you and the search engine you use most often, My Favorite Search Engine (MFSE). You: I need some books on physics. MFSE: No problem. We have a lot of
6、good literature. You: Oh. . . so many of them! MFSE: You asked for books on physics, here, Ive found some more. You: No, I need only one branch of physics. MFSE: But I have all the branches! Thousands of books. Choose whatever you want. You: But I need the branch on solid movement: acceleration, fri
7、ction and so on. MFSE: Here they are. Books on physics. . . Now imagine beginning the same conversation with Quintura (Qu). You: I need some books on physics. Qu: OK! We have a lot of good literature; what branch of physics do you need? You: Branch? Im not sure of its name. Qu: What is your branch a
8、bout? You: Solid movement: acceleration, friction and so on. Qu: Lets see. Here is mechanics! Please note this list of books, our visitors mostly ask for these books on mechanics. You: Thank you. 1. Quintura is the name of. A. a web search engineB. a well-known websiteC. a big library D. a librarian
9、2. What is the purpose of the writers talking about the paper card index of a big library? A. To tell us how to find your book in a big library. B. To remind you of your school life. C. To advise you to think about searching in a different way. D. To prove the paper card index is worse than web sear
10、ch engines. 3. In the writers opinion, if you know only your general search scope youd better use. A. Quintura B. YahooC. MSN D. MFSE4. From the two conversations we can learn. A. MFSE can provide you with more books than QuinturaB. MFSE always offers you some useless informationC. Quintura can help
11、 you find what you are searching for more quickly than MFSED. Quintura can offer you more information than MFSE【参考答案】5.ACAC阅读理解-AThe seventh game of any play-off is always special, win or lose, it always has an edge-of-your-seat, heart-in-your-throat intensity unlike any other. One play, one shot, o
12、ne save may make all the difference.But there are other things that make our games and sports so special.For example, where we play our sports is often one of the best things about the games.Thinks of it:What is as pergect as a fresh sheet of ice after the Zamboni machine (赞博尼磨冰机) has made its final
13、 pass and left the surface as smooth as glass? Or a swimming pool on a summer morning, clear and calm, before the ferst swimmer has broken the water?To me a freshly mowed and lined soccer field is as beautiful as any painting. SO is a golf course in the early morning, or in the evening when the sun
14、is setting. The stuff we paly with is wonderfull, too. Is there anything that feels as good in your hand as a brand-new baseball? Or a nice leather football? Grab hold of either, and you just habe to play a game of catch.The clothes are good too. Sports uniforms are much more colorful and comfortabl
15、e than regular clothes . Maybe thats why so many kids stay in their soorts uniforms long after their games are over.No shoes feel better on my feet than my golf shoes. Maybe thats because I know I am going to have fun whenever I put then on.We talk so much about winning in sports. But if you are the
16、 kind of kid who is happy only when their team wins , then sports will let you down. After all, no team or player wins all the time.But if you can learn to enjoy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing-the feel of a favorite bat or stick in your hand, or how your heartbeat
17、s when you put on your uniform and run onto the field -then sports will always be fun. Whether you win or lose. 1.Which of the following words is close in meaning to the phrases “edge-of-your-seat,heart-in-your-throat”in para 1?A. Uncertain B. Scared C. Nervous D. Enthusiastic.答案解析:答案为C。本题为词义推断题。结合第
18、一段内容,不论输赢的比赛,进球,救球都会有着不一样的感觉,这样的感觉必然是令人紧张的,故答案为C。A选项意为 “不确定的”,B选项意为 “害怕的”,D选项意为“热情的”,均不符合题意。2. According to the writer, people are advised .A. not to play a game of catch B. to wear sports uniform longC. not to talk about winning in spors D. to have fun in spors 答案解析:答案为D。本题为文章的主旨大意题。 由文章最后一段 “But i
19、f you can learn to enjoy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing. then sports will always be fun. Whether you win or lose.” 可知,作者建议人们要学会在运动中不论输赢都要享受运动,从运动中获得快乐。故答案为D。3. Sports uniforms, as well as spors shoes, are mentioned in the text A. as an example of the special feeli
20、ng of sports B. as comforbable wearingfor sports C. as particular desire of children D. as most favorite of sportsmen答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第三、四段可知, 运动时穿的运动衫和运动鞋都会让我们的感觉良好,能让我们在运动中获得快乐,文章用两件实物是为了将其作为运动时特别感觉的例子。故答案为A。4. Which would be the best title for the passage?A. Whether You Win or lose B. Many Joy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547645.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
