东北三省三校哈师大附中东北师大附中辽宁省实验中学2020届高三英语二模联考试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 东北三省 三校哈 师大附中 东北 辽宁省 实验 中学 2020 届高三 英语 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、东北三省三校(哈师大附中、东北师大附中、辽宁省实验中学)2020届高三英语二模联考试题(含解析)一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AMoringa Farm Internship Program DATE: 5 May30 November 2019 LOCATION: Jaipur India EVENT TYPE:Twining EVENT INDUSTRY/TOPIC: Clean Energy, Climate & Environment, Food & Agriculture and Quality/Process Moringa(辣木),a kind of miracl
2、e tree, has come a long way today to become a symbol of the fight against growing nutrition deficiency营养不足)across the globe It is also a crop suited to the climatic conditions of the region, which is unusually rich in its nutrition content literally from top to bottom Supporting learning: The Moring
3、a Farm Internship Program is sort of like a live, interactive slideshow of agriculture making of Moringa from Soil to Super food that touches all the participants senses The Programs Objectives: The Moringa Farm Internship Program is devoted to enriching the knowledge and lives of young people by pr
4、oviding them with a uniquef educational experience on an organic Moringa Farm in rural Jaipur, India Program participants can learn about conservation, maintenance (维护),care, and management of Moringa Farming by means of hands-on work experience with local Moringa Farm staff Participants will be abl
5、e to interact with Moringa specialists and educators? on all issues that may affect their operations Experts will let you know management strategies and equipment operation up close on hand to answer your specific questions The Moringa Farm Internship will provide an excellent opportunity to learn a
6、bout sustainable tools, techniques, and approaches that can be used in Moringa Production and value-added production systems, righting(突出)pest and disease management, leaf/seed production, and tools and equipment for commercial production If youre trying to learn about Moringa, theres nothing like g
7、oing to a farm and getting your hands dirty So click here to register now!1. Why is Moringa specifically described in the text? _ A. To stress the importance of the cropB. To encourage people to plant MoringaC. To show the significance of the programD. To draw attention to nutrition deficiency2. Wha
8、t can we know about the Moringa Farm Internship Program? _ A. It is intended for farmers,B. It lasts more than half a yearC. It provides vocational trainingD. It is available on the Internet3. How do the programs participants learn about Moringa? _ A. By attending various courses about it,B. By invo
9、lving themselves in farming itC. By observing specialists and educatorsD. By watching slideshows about the crop【答案】【小题1】C【小题2】D【小题3】B【解析】1 C 推理判断题根据第一段Moringa(辣木),akindofmiradete.ecomeasymbolofthefightagainstgrowingnutritiondeficiency(营养不足)acrosstheglobeItisalsoacropsuitedtothedlimaticconditionsofth
10、eregion,whichis unusuallyrichinitsnutritioncontentlterallyfromtoptobottom(辣木是一种神奇的树,成为对抗全球营养缺乏的象征它也是一种适合该地区气候条件的作物,其营养成分从叶到根都非常丰富)可知,这部分对辣木的非凡作用进行了专门的介绍,而!该计划又是针对辣木的由此可推断,此处介绍的目的是为了体现计划的意义和重要性,故选C 2 D 细节理解题根据最后一段最后一句Soclickheretoregisternow!(点击这里注册吧!)可知,在网上可以找到该计划,故选D 3 B 推理判断题根据第九段Programparticipan
11、tscanlearnaboutconservation,maintenance(维护),care,andmanagementofMoringaFarmingbymeansofhands-onworkexperiencewithlocalMoringaFarmstaff(参与者可以与当地辣木农场员I-起实际体验工作,了解辣木种植的养护、维护、护理和管理)可知,参与人员通过亲自参加辣木种植来了解辣木,故选B本文为说明文文章主要介绍辣木农场实习计划的主题、目的、实习内容等相关事项1直接信息题: 直接信息题是指能够直接从原文中找到信息,选项在语言表达上与原文基本一致的题目 2间接信息题: 间接信息题是
12、能够从原文中找到信息,但在语言表达上与原文有差异,做题时需要对原文信息进行转换 3综合信息题: 综合信息题是指这类题目所涉及的信息不是原文的某一句话,可能是原文的几句话,或者是散落在文章不同的地方,要求学生把原文所提供的信息综合起来分析,而不能断章取义BWe had two dogs, Lucky and Lil Bit Lucky loved to find ways to leave the confines(束缚)of her indoor living routine, which made her a masterful escape artist Lil Bit, on the o
13、ther hand, did exactly as she was told, never straying, always staying close to homeexcept when she came under the influence of Lucky Whenever the two got out together, they could be seen out of sights often staying away for hours More often than not, theyd arrive home near suppertime, covered in mu
14、d and leaves and smelling to high heaven from their afternoon outing in the woods I remember one such occasion when theyd once again mysteriously escaped, except this time, they returned clean and no worse for wear It wasnt until a few days later that we learned why My wife ran into our neighbor Car
15、l who lived a few houses down from us I saw your two dogs the other day, Carl said with a smile Oh, yes? Im so sorry Theyd been so good lately, so it was such a surprise when they got out I sure hope they didnt cause any trouble my wife replied Oh, no, no trouble at all Did you have any idea where t
16、hey went? No, my wife answered They attended my dogs funeral(葬礼)Carl said sadly What? Ann exclaimed, Oh, no I didnt know Toby had died Yep, it died a couple days ago I was burying him in the back lot when your two dogs came running up They sat down not far from me while I finished burying him, then
17、they left Wow thats amazing! my wife replied Toby was Lil Bitt father, you know No, I didnt know that, Carl replied, but I guess that explains why she felt like she needed to be there She had to say her final goodbye 4. What words can best explain the meaning of the word straying underlined in Para
18、1? _ A. Wandering awayB. Staying stillC. Shouting loudlyD. Disobeying impolitely5. What difference between Lucky and Lily Bit ls suggested in the first paragraph? _ A. Their abilities were differentB. Their hobbies were differentC. Their personalities were differentD. Their physical features were di
19、fferent6. What would generally happen to the two dogs after they got home from outside? _ A. They got more unitedB. They looked in a messC. They smelled nice as usualD. They got willing to do as told to7. What is the authors purpose of writing the text? _ A. To show his respect for dogsB. To be in m
20、emory of his dogsC. To suggest learning from dogsD. To think highly of his two dogs【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】B【小题4】D【解析】1A词义猜测题根据文章第一段LilBit,ontheotherhand,didexactlyasshewastold,never straying,alwaysstayingclosetohomeexceptwhenshecameundertheinfluenceofLucky另一方面,就像她被告知的那样,从不迷路,总是呆在家附近除非她受到幸运的影响可知意为走失;故选
21、A 2C细节理解题根据文章第一段Luckylovedtofindwaystoleavetheconfines(束缚)ofherindoorlivingroutine,whichmadeheramasterfulescapeartistLilBit,ontheotherhand,didexactlyasshewastold,never straying,alwaysstayingclosetohomeexceptwhenshecameundertheinfluenceofLucky幸运的是,她喜欢设法摆脱室内生活的束缚束缚,这使她成为一个出色的逃避现实的艺术家;可知Lucky和Lily Bit
22、ls的区别是他们的性格不同;故选C 3A细节理解题根据文章第二段More often than not, theyd arrive home near suppertime, covered in mud and leaves and smelling to high heaven from their afternoon outing in the woods更多的时候,他们会在晚饭时间到家,浑身是泥,树叶,下午在树林里郊游时闻到天堂的味道可知这两只狗从外面回家后通常会看起来一团糟;故选A 4D细节理解题根据文章最后一段No,Ididntknowthat,Carlreplied,butIgu
23、essthatexplainswhyshefeltlikesheneededtobethereShehadtosayherfinalgoodbye不,我不知道,卡尔回答说,但我想这解释了为什么她觉得她需要去那儿可知作者写文是为表示对自己两条狗的高度评价;故选D本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者养的两条狗 Lucky and Lil Bit,他们有情有义为隔壁死去的狗祭奠考察学生的推理判断能力和联系上下文的的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判
24、断CTwo years ago, Kiirsat Ceylan was in New York to give a talk about disability rights at the U N Blind since birth, the Turkish man was struggling to find his hotel, holding a cane in one hand and pulling his luggage with the other Not surprisingly, suddenly I bumped into a pole/*he says*It was a b
25、it bloody The problem with a cane is that, while it can tell you whats on the grounds it doesnt help with objects at the body or head level It wasnt the first time Ceylan had run into something, injuring himself I have no problem with my scars, which make me more handsome I guess, Ceylan says, laugh
26、ing But I dont need hew ones With WeWalk, a new smart cane, Ceylan hopes to help other blind people navigate their environments more easily*The cane uses an ultrasonic(超声波)sensor which detects objects at body or head level and gives a warning vibration WeWalk users pair the cane with their smartphon
27、es and then use the canes touchpad to access features like voice assistant or navigation*Before leaving home, they can plug their destination into Google Maps and get spoken directions as they walk In the future, Ceylan hopes to connect WeWalk with public transportation and ridesharing services Assi
28、stive technology is often expensive for blind people, says Eelke Folmer, a computer science professor at the University of Nevada! Reno But developers fail to realize their devices are out of reach for many blind people, To Folmer, the price point- 500- sets the WeWalk cane apart from other technolo
29、gies Ceylan sees WeWalk as part of an attempt to help blind people achieve greater freedom of movement, which he believes will give them greater access to education and jobs The canes are already having an impact on users, Ceylan says He recently received an email from a teacher in Ireland who had b
30、ecome blind as an adult Hed been depressed and housebound But since getting a WeWalk cane, your device forced me to go out It became my anti- depressant he wrote8. Why is a story about Kursat Ceylan given at the beginning of the text? _ A. To stress the difficulty caused by blindnessB. To show his r
31、eason for developing his caneC. To indicate the problems with present canesD. To show his positive and humorous character9. What can WeWalk do at present according to the text? _ A. Provide fast Internet accessB. Start conversations with usersC. Tell users what is around themD. Connect with rideshar
32、ing services10. What does Folmer think is the advantage of WeWalk over other assistive technologies? _ A. It is easily affordable,B. It is easily controllableC. It works better for users,D. It looks more attractive11. What is the text mainly about? _ A. The increasing demand for smart canesB. A blin
33、d man s devotion to smart canesC. A smart canes effects on blind people,D. An assistive technology for the blind【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】B【解析】1B细节理解题根据第五段的WithWeWalk,anewsmartcane,Ceylanhopestohelpotherblindpeoplenavigatetheirenvironmentsmoreeasily有了新的智能拐杖WeWalk,Ceylan希望能帮助其他盲人更容易地驾驭他们的环境可知,文章提到Ku
34、rsatCeylan的故事是想说明他研发这种拐杖的原因故选B 2C细节理解题根据第五段的WithWeWalk,anewsmartcane,Ceylanhopestohelpotherblindpeoplenavigatetheirenvironmentsmoreeasily有了新的智能拐杖WeWalk,Ceylan希望能帮助其他盲人更容易地驾驭他们的环境可知,WeWalk可以告诉使用者周围的情况故选C 3A细节理解题,根据文章倒数第二段的句子ToFolmer,thepricepoint-500-setstheWeWalkcaneapartfromothertechnologies对Folmer
35、来说,500英镑的价格使WeWalk手杖有别于其他技术可知,Folmer认为这种拐杖和其他的拐杖比起来是使用者能负担得起故选A 4B主旨大意题,根据文章的内容可知,文章介绍盲人KursatCeylan一直致力于研发一直智能拐杖,帮助盲人到处自由行走故选B文章介绍盲人KursatCeylan一直致力于研发一直智能拐杖,帮助盲人到处自由行走阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点DWhen you think
36、 of a national park, you generally picture fresh air and wild animals, right? Well, now youre going to have to add tea shops and something called the Tube to your definition, because London, England has signed up to be the first National Park City London was established by the Romans around 2,000 ye
37、ars ago and has been continually inhabited(居住于)since then*In all that time, however, nobody had the idea to replace all the parks with big box stores or high buildings which means London already has a much lower urban density(密度)than most of the worlds cities Nowadays about a third of the city is gr
38、een space, In July 2019, London announced its willingness to become the worlds first National Park City, Now the city is moving toward the goal of achieving 50% green space by the year 2050 by connecting and expanding public parks, greening up unused parking lots and the private yards of existing an
39、d new houses, fixing some green roofs on existing buildings and even cutting holes in fences for wildlife to pass through Inspired by the aims and values of our precious rural national parks, the London National Park City is basically about making life better in the capital through both small everyd
40、ay things and long-term strategic thinking, Daniel Raven-Ellison, who began the campaign to make London a National Park City six years ago said in a press release Weve been doing that in London for centuries, which is why London is so green and diverse,f London will have a much easier job achieving
41、this type of green transformation than more densely-urbanized cities like Paris and New York, which have 10% and 27% greenspace, respectively But that doesnt mean its not possible-the National Park City Foundation hopes to employ 25 more cities in addition to London by the year 2025 Glasgow, Scotlan
42、d and Newcastle upon Tyne in northeast England are both currently considering becoming National Park Cities12. What makes London more likely to become a national park city than other cities? _ A. Its smaller populationB. The governments effortsC. Its less dense urbanization,D. Its citizens great sup
43、port13. Where can we find the data on Londons measures to achieve its goal? _ A. In Paragraph 1B. In Paragraph 2C. In Paragraph 3D. In Paragraph 414. What is Daniel Raven-Ellison trying to talk about in the fourth paragraph? _ A. Londons long-term strategic thinkingB. The significance of Londons cam
44、paignC. The effects of national parks on LondonD. The resources of London s green space15. What can we infer from the last paragraph? _ A. Trying to be a national park city is turning new trendB. National park cities are springing up around the worldC. It is so easy for London to become a national p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342353.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
