新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 4ADVERSITY AND COURAGE WORD版含解
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练.语境填词1Here we offer thousands of quality blankets(毯子) to suit various tastes of our customers.2A growing number of people support the argument that it is cruel(残忍的) of humans to train wild animals to perform tricks for entertainment or advertisements.3Though already in his fifties, he seems n
2、ever to lose his passion and youthful vigour(活力)4Theyve paid 6 months rent in advance for a tworoom apartment and will give it a thorough(彻底的) cleaning before moving in.5We got stuck in ice and after several days it got so dangerous that we had to abandon(舍弃) the ship and walk along the ice to safet
3、y.6With their decent(相当不错的) incomes and comfortable living conditions, the lives of whitecollar workers are envied by many ordinary people.7They said goodbye to him as he got aboard(上火车) the train at Union Station.8The passengers became very frightened after realizing the ship was sinking(下沉).词形转换和动
4、词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2019天津卷)Occasionally, I would read a novel that was_assigned(assign), but I didnt enjoy this type of reading.2Shopping used to_mean(mean) actually going to shops, but nowadays, you can shop without even leaving your house.3Please give me feedback at your convenience if my qualif
5、ication(qualify) meets your requirements.4While leaving for university, the fewer belongings(belong) you take, the safer and more comfortable you will feel.5The Internet is a wonderful place, but unfortunately(fortunate) there are people on the Net who can be mean, rude and criminal.固定用法和搭配(在空白处填入1个
6、适当的单词)1(2019全国卷)It_turns out that just looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood(情绪)2(全国卷)She has turned down several invitations to star at shows in order to concentrate on her studies.3Its impossible for one to be qualified for this
7、 job without professional training.4The movie gets such a complicated storyline with nearly 40 characters that some of the audience may have difficulty in understanding it thoroughly.5You need to assign each action to the relative button view component.选词填空turn sb. down, make fire, give off, from ba
8、d to worse, used to do, turn to, guide sb. in.1In those remote mountains people used_to farm by the slash and burn method.2Despite all these benefits, most Australians still turned_down the proposal to eat kangaroo meat.3I wanted a broad education that would provide me with a value system to guide m
9、e in my career.4Things went from_bad_to_worse,_until finally he had to give up his position.5When heated, the liquid will give_off heavy smoke as well as a horrible odor, making it difficult for people to breathe.完成句子/一句多译1他们应该放弃玩电脑游戏。如果这样,他们的学习就会有很大的进步。They should abandon_playing_computer_games. If
10、 so, they will make great progress in their study.2她不打算回家因为她的父亲对她很残忍。She didnt intend to go home because_her_father_was_cruel_to_her3一个知识渊博的导游会确保你的博物馆之旅成为一次有趣又有益的经历。A_knowledgeable_guide_will_ensure you an enjoyable and instructive experience around the museum.4随着科学技术的发展,旧设备不得不被新发明取代。(give 短语)With t
11、he development of science and technology, old equipment has to give_way_to_new_inventions5她的文章如此感人,以至于她很快就受邀开始为一家报社写文章。She_wrote_such_a_moving_composition that before long she was invited to write articles for a newspaper. (such.that.)She_wrote_so_moving_a_composition that before long she was invite
12、d to write articles for a newspaper. (so.that.)B卷大题提能练.阅读理解A(2021惠州调研)When students got their textbooks at the beginning of the year at San Mateo High School, they also received the Yondr pouch (口袋), a locking device for their phones. The phone slides into it and gets locked through a magnetic (磁力的)
13、 device. Its not unlocked again until the final bell rings. The procedure will repeat every day for the rest of the school year.Adam Gelb, the vicepresident, ran a pilot project last year with 20 students and decided to do a schoolwide, bell to bell program for this school year. The Yondr pouch is a
14、 startup in San Francisco with a mission to create phonefree spaces, something that is the very thought with Gelb.“I really think its about being present and engaging in the adult thats trying to teach you, and your peers that might be in your small group. Thats part of the main philosophy that were
15、 trying to spread,” he said.Brad Friedman, another teacher at the school, said he was becoming concerned with overuse of phones at school. He said he often saw students completely lost in their phones, some not socializing at all with other students.This week, hes already seeing the difference. “Eve
16、ryone else was socializing and eating lunch together. Thats what I wasnt seeing enough of when phone usage is at its worst,” he said.A senior at San Mateo High School named Djelani PhillipsDiop said he definitely panicked at first when he heard he had to lock his phone. “I panicked, I guess. Last ye
17、ar when we had phones, I was using it every day,” he said.In case of emergency, every classroom has the unlocking device. Teachers still have access to their own cellphones and desk phones. “Weve gotten all 1,700 students unlocked with a matter of minutes,” said Gelb.We spoke to four students who, d
18、espite their initial panic, agreed that a phonefree school experience has its benefits.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一所中学在新学期发放课本的同时也发给学生一个用来锁手机的袋子Yondr口袋,以此来限制学生在校过度使用手机,逐渐把学生的注意力从手机屏幕转移到更有意义的校园活动和社交上来。1What can we learn about the Yondr pouch from paragraph 1?AIt is a device to lock phones.BIt is a bell to
19、 unlock phones.CIt is a device to be used for a year.DIt is a phone intended for students.A解析:细节理解题。根据第一段中的“they also received the Yondr pouch (口袋), a locking device for their phones”可知Yondr口袋是一个用来锁手机的设备,故选A。2The Yondr pouch is used more in Gelbs school to _Acreate space to use phones freelyBhelp th
20、e students to be more outgoingCencourage more mutual communication among studentsDhelp the students to realize the harm of overuse of phonesC解析:细节理解题。根据第三段引用的副校长(这项创新举措的设计者之一)的原话可知,在学校推广Yondr口袋的目的是不让学生使用手机,而使其专注于参与老师或小组的活动;第五段也提到,没有手机在手,学生们能相互交流、共进午餐,大家愿意参与校园社交了,情况发生了很大的变化,故选C。3What is Friedmans att
21、itude to the use of the Yondr pouch?AConcerned.BFavorable.CDisapproving. DDoubtful.B解析:观点态度题。根据第四段、第五段可知,布莱德弗里德曼看到了使用Yondr口袋前后学生的变化很多人从沉溺于手机到积极参与社交,校内氛围好了很多,由此推断出他对这种变化是满意的。favorable意为“赞成的、赞许的”,符合题意,故选B。4What can be learned from the passage?AThe students were willing to have their phones locked at f
22、irst.BThe phone will get unlocked automatically when there is an emergency.CStudents prefer eating lunch together with their phones in hand.DSome students came to realize the benefits of the phonefree program.D解析:推理判断题。根据最后一段可推知,有一部分学生从最初的恐慌、抵触逐渐转变,最终意识到“无手机校园”的好处,D项中“came to realize the benefits”很好
23、地表达了学生态度的前后变化,且内容契合原文,故选D。B(2021北京海淀区一模)There is certainly evidence that actors experience a blending of their real self with their assumed characters. For instance, Benedict Cumberbatch said, “My mum says Im much more impatient with her when Im filming Sherlock.”Mark Seton, a researcher at the Univ
24、ersity of Sydney, has even coined the term “postdramatic stress disorder” to describe the lasting effects experienced by actors who lose themselves in a role. “Actors may often prolong habits of the characters they have embodied,” he writes.A recent finding doesnt involve acting, and it indicates th
25、at merely spending some time thinking about another person seemed to rub_off on the volunteers sense of self, led by Meghan Meyer at Princeton University. Across several studies, these researchers asked volunteers to first rate their own personalities, memories or physical attributes, and then to pe
26、rform the same task from the perspective of another person. For instance, they might score the emotionality of various personal memories, and then rate how a friend or relative would have experienced those same events.After taking the perspective of another, the volunteers scored themselves once aga
27、in: the consistent finding was that their selfknowledge was now changedtheir selfscores had shifted to become more similar to those theyd given for someone else. For instance, if they had initially said the trait term “confident” was only moderately related to themselves and then rated the term as b
28、eing strongly related to a friends personality, when they came to rescore themselves, they now tended to see themselves as more confident. Remarkably, this morphing of the self with another was still apparent even if a 24hour gap was left between taking someone elses perspective and rerating oneself
29、.“By simply thinking about another person, we may adapt ourselves to taking the shape of that person,” said Meyer and her colleagues. That our sense of self should have this quality might be a little discouraging, especially for anyone who has struggled to establish a firm sense of identity. Yet the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548051.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
