河南省信阳高级中学2020-2021学年高一英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 信阳 高级中学 2020 2021 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省信阳高级中学2020-2021学年高一英语下学期开学考试试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节:每小题2分,满分40分) 第一节(共15小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AUsing Googles unique digital(数字的)technology, the stories of some English Heritage(遗产)sites around the country-from Tintagel Castle in Cornwall to Chesters Roman Fort on
2、Hadrians Wall-are brought to life and shared by way of the Google Arts & Culture platform.Stonehenge SkyscapeEnglish Heritages Stonehenge Skyscape enables people around the world to experience the skies above the stone circle, to learn about movements of the sun, moon and planets. Experience a live
3、and special sunrise over Stonehenge, see the journey of the stars and the moon from within the stone circle and learn more about the design of Stonehenge and how its builders may have understood their place in the universe.Osborne, Isle of WightTake a 360 video tour of Queen Victoria and Prince Albe
4、rts palatial(豪华的)holiday home on the Isle of Wight in the company of English Heritage director Michael Hunter, including the Italian terraces(露台)with views over the Solent, which reminded Prince Albert of the Bay of Naples, and the Indian-inspired Durbar Room, designed to show Queen Victorias positi
5、on as Empress of India.Audley End House and Gardens, EssexExplore the story of one of the greatest houses of early 17th-century England, deep in the heart of the Essex countryside, and fly over the great formal gardens designed by Capability Brown.Tintagel Castle, CornwallExplore this medieval(中世纪的)
6、castle set high on Cornwalls north coast. Linked with the legend of King Arthur, for centuries this impressive castle and coastline has inspired the imaginations of writers, artists and even the brother of a king. Discover the Early Medieval history of a distant outpost(哨站)trading objects from Spain
7、, North Africa and Turkey.1. Which heritage can you choose if you are interested in a unique sunrise?A. Stonehenge Skyscape.B. Osborne, Isle of Wight.C. Audley End House and Gardens, Essex.D. Tintagel Castle, Cornwall.2. What do Osborne and Tintagel Castle have in common?A. Both were built for their
8、 kings.B. Both were built in the same age.C. Both are related to previous rulers.D. Both are palatial holiday homes for the rulers.3. In which part of a website can you read the text?A. History.B. Travel.C. Geography.D. Culture.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。利用谷歌独特的数字技术,全国各地一些英国遗址的故事都通过谷歌艺术与文化平台生动呈现和
9、分享。文章介绍了在谷歌网站上关于英国国内的几个历史文化遗址的详细情况。【1题详解】细节理解题。根据第一幅图中的“Experience a live and special sunrise over Stonehenge(在巨石阵上体验一次生动而特别的日出)”可知,如果你对独特的日出感兴趣,可以选择巨石空景图。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第二幅图中“which reminded Prince Albert of the Bay of Naples, and the Indian-inspired Durbar Room, designed to show Queen Victorias
10、 position as Empress of India.(这让阿尔伯特王子想起了那不勒斯湾和印度风格的杜巴厅,杜巴厅旨在展示维多利亚女王作为印度女皇的地位。)”可知Osborne与印度的统治者维多利亚女王有关;由第四幅图中“Linked with the legend of King Arthur(与亚瑟王的传说有关)”可知,King Castle与King Arthur(亚瑟王)有关,而亚瑟王是英格兰传说中的国王。由以上两个细节可以总结出,Osborne 和Tintagel Castle的共同之处就是都与以前的统治者有关,故选C项。【3题详解】推理判断题。”利用谷歌独特的数字技术,全国各
11、地一些英国遗址的故事都通过谷歌艺术与文化平台生动呈现和分享。文章介绍了在谷歌网站上关于英国国内的几个历史文化遗址的详细情况。根据文章第一段最后一句中的“by way of the Google Arts & Culture platform(通过谷歌艺术文化平台)。由此判断出该文章内容会出现在网站上关于文化的部分。故选D项。BAbout six years ago, I was sitting on a plane next to a woman who was extremely energetic. I was tired and wanted to take a nap, but she
12、 tapped me on the shoulder to introduce herself.Hi, my name is Helga.As we talked, it came up that I had started an organization in high school called R.A.K.E. (Random Acts of Kindness, Etc.). As I described what we did, Helga got very serious and said to me, There is nothing more important in the w
13、orld than kindness.I was curious about what she had said, and as the plane took off. she began telling me a story about the last time she had flown.It was three years ago and she was heading back to her hometown because her father had become very ill.Just as the plane was about to leave, her fathers
14、 doctor called to inform her that her father had suddenly passed away. For the three hour plane ride, she sat in stunned(受惊的) silence,.When she arrived at the airport in her hometown, she walked to the nearest bench(长椅),sat down and cried.For two hours, she sat and wept while thousands of people jus
15、t walked on by.Not a single person stopped and asked if I was OK that day. It was on that day that I realized kindness isnt normal. Helgas words have stuck with me for all these years. Im reminded all the time that for many of us, kindness is not usually our default setting (默认设置).We spend so much t
16、ime worrying about our own problems that we walk by or ignore other people in need of a bit of kindness.So, Ive made it my mission to do my part in making kindness normal.Now, I travel to schools all across the US to speak about compassion(同情),empathy(同感),and love.I m proud to share my stories with
17、students, teachers, and parents about our need for character, compassion, and kindness.Providing young people with practical ways to exercise kindness makes my job more satisfying than any other I can think of.And when I give my talks, I always have my conversation with Helga in the back of my mind.
18、4. We can know from the first four paragraphs that the author_.A. was always eager to make friendsB. was angry to be disturbed by HelgaC. found Helga a very serious personD. was interested in Helgas story5. During Helgas trip to her hometown, she_.A. couldnt help but cry on the flightB. blamed the d
19、octor for not calling her earlierC. came to realize the value of kindnessD. received help from passengers beside her6. How did Helga s story influence the author?A. He found a better way to exercise kindness.B. He realized that most people were nice and kind.C. He realized the importance of using st
20、ories in speech.D. He began teaching others about kindness and found it rewarding.7. The author wrote this article mainly to_.A. show why kindness isnt normal.B. explain how he developed his kindness careerC. give advice on how to practice kindnessD. share a touching story about kindness【答案】4. D 5.
21、C 6. D 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了六年前作者在飞机上与Helga的一次谈话一直留在他心中,在此谈话影响下,他开始了现在的事业通过演讲推广善行。【4题详解】推理判断题。根据前四段可知,作者在飞机上一开始打算睡一会儿,但是Helga主动和他聊天,作者和她聊到自己曾经创建的R.A.K.E组织时,Helga 说There is nothing more important in the world than kindness,而作者此时was curious about what she had said(对她的话很好奇),由此可见,作者对Helga的故事很感兴趣。故选D。
22、【5题详解】细节理解题。根据第五、六、七、八段可知,Helga 在回家路上没有人停下来去询问和关心她,再根据第九段中Helga说的It was on that day that I realized kindness isnt normal,可知在她意识到了善行在世界上并不是很常见,因此更意识到善行的宝贵。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后七段内容可知,作者一直记着Helga的话,并且努力想要使善行变得更常见。作者通过到各地学校做演讲,让学生、老师和家长们意识到我们对善行的需要,并给年轻人提供一些去实践善行的方法。而作者自己也认为自己的工作非常satisfying (令人满意的)。故选D
23、。【7题详解】写作目的题。文章先从六年前作者在飞机上与人的一次谈话说起,接着说这次谈话一直留在他心中,因此他开始了现在的事业通过演讲推广善行。所以整篇文章是在讲述作者是如何开始了自己的kindness career。故选B。【点睛】做推理判断题时,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。本题第3小题,根据最后七段内容可知,作者一直记着Helga的话,并且努力想要使善行变得更常见。作者通过到各地学校做演讲,让学生、老师和家长们意识到我们对善行的需要,并给年轻人提供一些去实践善
24、行的方法。而作者自己也认为自己的工作非常satisfying (令人满意的)。故选D。CWe recognize our friends faces. And were not alone. Many social animals can identify individuals of their own species by features of their faces. Thats important, because they need to be able to change their behavior depending on who they meet. And a recen
25、t research has shown that some species of monkeys, birds, and domesticated (家养的) animals can even tell different faces apart by looking at photographs alone.Ethologist La Lansade of the French National Research Institute for Agriculture, Food and Environment did an experiment to find out how well ho
26、rses can recognize individual people in photographs.She and her team first taught the horses how to “choose” between two side-by-side pictures by touching their noses to a computer screen. The horses were then shown photos of their present keeper alongside faces of unfamiliar humans. They had never
27、seen photos of any of the people before. The horses correctly identified their current keeper and ignored (忽视) the strangers face about 75%of the time. In fact, even though the horses didnt get it right every single time, they were at least as correct in picking out their earlier keeper as they were
28、 at identifying their present one. The results suggest that not only can horses differentiate between familiar and unfamiliar human faces, they also naturally understand that photographs are two dimensional representations (二维呈现) of real life, without any other intimations such as smell or sound. An
29、d theyre even better at this than our oldest animal parter, the domestic dog. In addition horses seem to have a strong long-term memory for human faces, like their long lifespan and history of domestication. In future experiments, the researchers would like to test whether looking at photos of peopl
30、e that they have had bad experiences with in the past might cause horses to act anxious or even avoidance. So maybe think twice before doing anything that might give a horse a long face.8. Why did researchers show the horses both the keepers photos and the strangers?A. To find out what horses would
31、do in the experiment.B. To see why horses could recognize the keeper in the pictures.C. To test whether horses could recognize the strangers in pictures.D. To study to what degree horses can make out different people in pictures.9. What does the underlined word “intimations” in paragraph 4 refer to?
32、A. Clues.B. Differences.C. Photographs.D. Senses.10. What are researchers still uncertain about?A. Whether horses can live longer than other animals.B. Whether horses can remember humans faces for a long time.C. Whether horses can show their emotions at the sight of photos.D. Whether horses are bett
33、er at recognizing photos than other animals.11. What is the purpose of the text?A. To talk about animals species.B To explain animals facial features.C. To show animals behaviour for adaptation.D. To introduce animals ability to identifying faces.【答案】8. D 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章以马为例做了面孔识别能力实
34、验,主要探究动物能否像人类一样“识别”人脸。【8题详解】推理判断题。根据第三段“The horses correctly identified their current keeper and ignored (忽视) the strangers face about 75% of the time.(在75%的情况下,这些马能正确识别出它们现在的主人,并忽略陌生人的脸)”可知,科学家通过这种方式来验证马能否识别熟脸。由此可知,研究人员给马看饲养员和陌生人的照片是为了研究马能在多大程度上分辨出照片中的不同人。故选D项。【9题详解】词句猜测题。根据第四段“The results suggest
35、that not only can horses differentiate between familiar and unfamiliar human faces, they also naturally understand that photographs are two dimensional representations of real life, without any other intimations such as smell or sound.(结果表明,马不仅能区分熟悉和不熟悉的人脸,它们还能很自然地理解照片是真实生活的二维表征,没有任何其他intimations,如气
36、味或声音)”可知,马仅仅通过脸相,而不是气味、声音等“线索、依据”来识别。由此推知,划线词intimations与clues意思接近。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段倒数第二句“In future experiments, the researchers would like to test whether looking at photos of people that they have had bad experiences with in the past might cause horses to act anxious or even avoidance. (在未来
37、的实验中,研究人员想测试一下,看过去有过不好经历的人的照片是否会导致马表现出焦虑甚至回避)”可推知,马是否能表达感情,研究者还不确定。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“We recognize our friends faces. And were not alone. Many social animals can identify individuals of their own species by features of their faces. Thats important, because they need to be able to change their b
38、ehavior depending on who they meet. And a recent research has shown that some species of monkeys, birds, and domesticated (家养) animals can even tell different faces apart by looking at photographs alone.(我们识别得了朋友的脸。但并不是只有我们(人类)可以做到。许多群居动物可以通过面部特征来识别同类。这很重要,因为他们需要能够根据他们遇到的人改变他们的行为。最近的一项研究表明,一些种类的猴子、鸟
39、类和家养动物甚至可以通过单独看照片来区分不同的面孔)”可知,有一些动物可以识别不同的面孔,结合下文内容描写马的面孔识别实验可知,本文主要是介绍动物识别面孔的能力。故选D项。DAmerican children are still eating lots of fast food-and in spite of restaurants promises of healthy options, most kids are sticking with fries over salads. Some infamous chains like McDonalds and Wendys have prom
40、ised to offer healthier options on their kids menus, but they arent all sticking it, according to a report from the Rudd Center.In fact, nearly all parents are buying their kids at least one fast food meal a week. Healthy fruits and vegetables may be all the rage among adults, but busy parents still
41、 choose quick meals for themselves and their kids. It doesnt look like fast food is going away any time soon.Scientists at the Rudd Center surveyed about 800 parents in 2010, then again in 2013 and 2016. Things have not improved much over the years. Of the vast majority of parents who had made a tri
42、p to McDonalds, Burger King, Wendys or Subway in the last week, 74% ordered an unhealthy side or drink. The older the children, the more likely their parents were to choose fries instead of a fruit, or a similar less healthy menu item. And about 35% of parents ordered regular adult menu items for th
43、eir 2 to 11-year-old children, meaning these kids were often getting larger, less nutritious lunches and dinners.Even as they introduced options like fruit juices, low-fat milk and yogurt to their menus, some restaurants have also added desserts and other calorie-heavy options to their kids menu ite
44、ms. So despite whats now on offer, kids are getting equally or less nutritious meals, nowadays, which is mostly because fast food restaurants still promote their unhealthy options, and sides like fries are still allowed.“While most fast-food restaurants do have healthier kids meal drinks and sides a
45、vailable, many do little to make parents aware of the healthier options or to encourage parents to choose the healthier options instead of unhealthy ones,” said lead study author Jennifer Harris. “If restaurants are serious about childrens health, they will make the healthiest choice and easiest for
46、 parents and the most appealing choice for children.”12. What do the underlined words “all the rage” in Paragraph 2 mean?A. popular.B. necessary.C. potential.D. modern.13. Which of the following can summarize the parents surveyed in the report?A. Many parents like to eat in McDonalds.B. Many parents
47、 think eating fast food is healthy.C. Many parents tend to choose unhealthy food in their daily life.D. Many parents always ignore the healthy food in their daily life.14. What should kids avoid eating in fast-food restaurants?A. Fruits juices.B. Desserts.C. Low-fat milk.D. Yogurt.15. What does Jenn
48、ifer Harris advise most fast-food restaurants to do?A. Offer healthier meals for kids.B. Take childrens health seriously.C. Be honest about their business.D. Guide parents how to order a healthy meal.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】这是一篇说明文。美国儿童仍在吃大量的快餐尽管餐馆承诺提供健康食品,大多数孩子还是坚持吃薯条而不是沙拉。一项2010年对大约800名家长的调
49、查显示,许多父母在日常生活中倾向于选择不健康的食物。文章同时指出了有哪些不健康的食物,以及他人对此的建议是大多数快餐店指导父母如何点健康餐。【12题详解】词义猜测题。根据后文among adults, but busy parents still choose quick meals for themselves and their kids.可知健康的水果和蔬菜也许在成年人中很流行,但忙碌的父母仍然为自己和孩子选择快餐。but表示转折,说明水果和蔬菜在成年人中流行,但是父母还是会给孩子选择快餐。由此可知,划线短语意思为“受欢迎的”。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第三段中Of the
50、vast majority of parents who had made a trip to McDonalds, Burger King, Wendys or Subway in the last week, 74% ordered an unhealthy side or drink. The older the children, the more likely their parents were to choose fries instead of a fruit, or a similar less healthy menu item. And about 35% of pare
51、nts ordered regular adult menu items for their 2 to 11-year-old children, meaning these kids were often getting larger, less nutritious lunches and dinners.可知上周去过麦当劳、汉堡王、Wendy s或赛百味的父母中,74%的人点了不健康的快餐或饮料。孩子们的年龄越大,他们的父母就越有可能选择炸薯条而不是水果,或者类似的不太健康的菜单。大约35%的父母会为他们2到11岁的孩子点常规的成人菜单,这意味着这些孩子通常会变得越来越胖,午餐和晚餐的营
52、养也越来越少。由此可知,许多父母在日常生活中倾向于选择不健康的食物。故选C。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Even as they introduced options like fruit juices, low-fat milk and yogurt to their menus, some restaurants have also added desserts and other calorie-heavy options to their kids menu items.可知一些餐厅在将果汁、低脂牛奶和酸奶加入菜单的同时,还在孩子们的菜单上添加了甜点和其他高热量食品。由此
53、可知,孩子们在快餐店应该避免吃甜品。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“While most fast-food restaurants do have healthier kids meal drinks and sides available, many do little to make parents aware of the healthier options or to encourage parents to choose the healthier options instead of unhealthy ones,” said lead study author
54、Jennifer Harris. “If restaurants are serious about childrens health, they will make the healthiest choice and easiest for parents and the most appealing choice for children.”可知研究报告的主要作者Jennifer Harris说:“虽然大多数快餐店确实有健康的儿童餐饮料和辅食,但很多快餐店几乎没有做什么来让父母了解健康的选择,或者鼓励父母选择健康的,而不是不健康的。如果餐馆真的关心孩子的健康,他们会做出对父母来说最健康、最
55、容易、对孩子来说最吸引人的选择。”由此可知,Jennifer Harris建议大多数快餐店指导父母如何点健康餐。故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Methods to Help Solve Air PollutionWith the development of the industry, air pollution has become an internationally concerned issue. The governments are taking efficient m
56、easures to prevent the situation getting worse. _16_ Here are what you can do to help.1.Leave your cars at home.Cars, being the greatest source of air pollution, can be left at home this weekend. _17_ Other greener options are carpooling, riding a bike or you can also walk if you want a healthier op
57、tion and if your workplace is not that far away from your home.2.Volunteer yourselfThis is one of the best things you can do. Why? Because it will do you good too._18_ If you have time, there are lots of opportunities out there to pitch in, for instance, planting trees, cleaning a park or simply com
58、ing up with ways you can preserve mother Earth.3.Green-up your home.This is one of the most common things that people do whenever Earth Day rolls around. That is to switch off their lights. However, this is not something you should do just for a day and for only an hour. _19_ In addition, take out a
59、ll the plugs from plug points even after switching them off.4.Pledge (保证) to do more every dayYou know what the best way to celebrate Earth Day is? Extend your celebrations. Thats right! Do something every day that will improve your surroundings to make the planet a better place to live in. _20_ The
60、 future of our planet is in your hands.A. Bathing every day is bad for our health.B. Voluntary work does good to your body and mind.C. Travelling via public transport is the better option.D. Join other like-minded individuals in a common task.E. Always remember that every step, every initiative coun
61、ts.F. But as a member of the earth village, you can also help a lot.G. Conserve energy by switching off all power whenever they are not in use.【答案】16. F 17. C 18. D 19. G 20. E【解析】本文是说明文。主要介绍了个人能做的有助于解决空气污染的方法。【16题详解】上文阐述了空气污染成为国际关注的问题,政府正在采取有效措施防止局势恶化。下文阐述的是你可以做的有助于解决空气污染的办法,因此推断F项“但作为地球村的一员,你也可以其很
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549147.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
