新疆乌鲁木齐市第四中学2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆乌鲁木齐市第四中学2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 新疆 乌鲁木齐市 第四 中学 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、乌鲁木齐市第四中学2019-2020学年度下学期阶段性诊断测试高二年级英语试题一、单项选择 共10小题;每题1分,满分10分1.Im trying to break the of getting up too late.A. traditionB. convenienceC. habitD. leisure【答案】C【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:我正在努力改掉起床晚的习惯。由关键词getting up too late“起的晚”和“习惯”搭配合适,意思是“晚起的习惯”;A. tradition传统;B. convenience方便,便利;C. habit习惯;D. leisure休闲
2、,空闲。故选C。2.The secretary and the manager _very busy now.A. isB. areC. wasD. were【答案】B【解析】【详解】考查主谓一致和时态。句意:秘书和经理现在都很忙。根据句意可知,主语The secretary and the manager为复数,且根据时间状语now可知,用一般现在时,综上所述,填are,故选B。3.Were listed some of the most famous flowers have a special significance.A. whatB. thatC. whereD. /【答案】B【解析
3、】【详解】考查定语从句。句意:我们列举了一些具有特殊意义的名花。此处为定语从句修饰先行词flowers,且先行词由形容词最高级the most famous修饰,且在从句中作主语,故只能用关系代词that。故选B。4. to sunlight for too much time will do harm to ones skin.A. ExposedB. ExposingC. ExposeD. Being exposed【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:太长时间暴露于阳光之下会将会损害皮肤。短语be exposed to sth.表示“暴露,接触”,分析句子成分可知本句缺少主语,
4、故应用动名词短语作主语,且skin与expose之间为动宾关系,故应用Being exposed to sunlight for too much time在句中作主语。故选D。5.Great changes _ in our school since 2016. A lot of progress _.A. have taken the place; have been madeB. had taken place; have been madeC. were taken place; has madeD. have taken place; has been made【答案】D【解析】【详
5、解】考查时态。句意:自2016年以来,我们学校发生了巨大的变化。已经取得了许多进展。since+一段时间,是现在完成时的标志,因此应用现在完成时;take place意为“发生”,无被动语态,且主语是great changes,故谓语动词用复数,故用have taken place;progress意为“进步,进展”,为不可数名词,故谓语动词应用单数,且progress与make之间是被动关系,故应用has been made。结合选项,故选D。6.51. George Washington was born in 1732 in a rich family in _ is now the s
6、tate of Virginia.A whichB. whereC. thatD. what【答案】D【解析】【详解】考查宾语从句。句意:乔治华盛顿于1732出生于现在是弗吉尼亚的一个富有家庭。what引导宾语从句what is now the state of Virginia并在句中做主语。故选D项。7.Do you think climbing is _ to our health?A. beneficialB. invaluableC. advisableD. worthy【答案】A【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:你认为爬山对我们的健康有益吗?A. beneficial有益处
7、的;B. invaluable无价的;C. advisable明智的、可取的;D. worthy值得的。be beneficial to sth.是固定搭配,意为“对有益”符合句意。故选A。8.Practice Chinese Gongfu can not only _ ones strength, but also develop ones character.A. bring upB. take upC. pull upD. build up【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:练练习中国功夫不仅可以增强体力,而且可以锻炼人的性格。A.bring up 教育;B. take u
8、p占据; C. pull up 从土里拔出来;D. build up 增进,根据but also develop ones character.可知,练练习中国功夫不仅可以增强体力,而且可以锻炼人的性格。故选D。9.It was in New Zealand _ Elizabeth first met Carl.A. whatB. thatC. whereD. /【答案】B【解析】【分析】【详解】考查固定句型。句意:就是在新西兰伊丽莎白第一次遇见卡尔的。根据句子成分分析,in New Zealand是做整个句子的地点状语,放在句首是表示强调该地方是他们第一次相遇的地方。故使用强调句型it wa
9、s that。因此B选项切合题意。故选B。【点睛】这样的题首先是分析句子成分,看其在句子中充当什么成分,放在什么地方,起什么语法功能作用?本题中的in New Zealand做整个句子的状语,放在句首做地点状语,表示相遇的地方。故选B。10.In front of our house _ _ with a history of 100 years.A. a tree standsB. does a tree standC. a tree standingD. stands a tree【答案】D【解析】【详解】考查全部倒装。句意:在我们的房子前面有一棵有100年历史的树。本句中In front
10、 of our house为表示方位的介词短语位于句首,且主语是名词时,用完全倒装,将谓语动词stand放到主语a tree之前,且此处描述客观事实应用一般现在时,谓语为a tree,故stand应用第三人称单数形式stands。故选D。二、阅读理解(共15小题;每题2分,满分30分)阅读下列四篇短文,从每小题所给的四个选项(A、 B、 C和D)中,选出最佳选项。AWelcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car: Follow brown signs an A590 from JB6,
11、M6. Approximate travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-1 hour 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday-Friday (closed on Satu
12、rday)11:00 am-4:00pm,30 March-2nd November.Admission ChargesHall & GardensGardensAdults:12.008.00Groups95.5Special EventsProducers: Market 13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival 30th MayThe ev
13、ent celebrate its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day 28th AugustHolker once again opens is gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide
14、.Winter Market 8th NovemberThis is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.11. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A. 20 minutes.B. 25 minutes.C. 45 minutes.D. 90
15、minutes.12. How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Cardens?A. 12.00.B. 9.00.C. 8.0D. 5.5013. Which event will you go to if you want to see a live music show?A. Producers Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.【答案】11. D 12. B 13. D【解析】【分析】文章为
16、旅游指南。文章主要介绍了去Holker Hall& Garden旅游的相关信息,如:出行方式,开放时间,旅行费用以及主要活动等。【11题详解】细节理解题。根据第一段How to Get to Holker中By car里Approximate travel times后面内容可知,从Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分钟,故选D。【12题详解】细节理解题。根据Admission Charges可知,团体中的一员去Hall & Gardens 需要支付9英镑。【13题详解】细节理解题。根据文章最后一段Winter Market中最后一句Wan
17、der among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.可知,如果想去看现场表演需要去Winter Market。故选D。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3
18、)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的三题全为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,1 hour and 30 minutes,即90分钟。第二题和第三题则为简单的一一对应型,只要找到信息句即可得出答案。BRaised in a motherless home, my father was extremely tight-fisted(吝啬的) towards us children. His attitude didnt soften as I grew into adulthood and went t
19、o college. I had to ride the bus whenever I came home. Though the bus stopped about two miles from home, Dad never met me, even in severe weather. If I grumbled, hed say in his loudest father-voice, “Thats what your legs are for!”The walk didnt bother me as much as the fear of walking alone along th
20、e highway and country roads. I also felt less valued because my father didnt seem concerned about my safety. But that feeling was changed one spring evening.It had been a particularly difficult week at college after long hours in labs. I was dying for home. When the bus reached the stop, I stepped o
21、ff the bus and dragged my suitcase to begin the long journey home.A row of hedges(树篱) edged the driveway that climbed the hill to our house. Once I had turned off the highway to start the last lap of my journey, I always had a sense of relief to see the hedge because it meant that I was almost home.
22、 On that particular evening, the hedge had just come into view when I saw something gray moving along the top of the hedge toward the house. Upon closer observation, I realized it was the top of my fathers head. Then I knew, each time I came home, he had stood behind the hedge, watching, until he kn
23、ew I had arrived safely. I swallowed hard against the tears. He did care, after all.On later visits, that spot of gray became my watchtower. I could hardly wait until I was close enough to watch its secret movement above the greenery. Upon arriving home, I would find my father sitting innocently in
24、his chair. “So! My son, its you!” hed say with pretended surprise on his face.I replied, “Yes, Dad, its me. Im home.”14. What does the underlined word “grumbled” in Paragraph 1 probably mean?A. Accepted happily.B. Complained unhappily.C. Agreed willingly.D. Explained clearly.15. What made the author
25、 feel upset?A. The tiredness after long hours in labs.B. The difficulty of walking on the mountain road.C. The feeling of being less valued.D. The fear of riding the bus home.16. Why did the authors father watch behind the hedge?A. Because he wanted to help his son build up courage.B. Because he was
26、 concerned about his sons safety.C. Because he didnt want to meet his son in the doorway.D. Because he was worried his son was not old enough.17. Which of the following can be the best title for the text?A. Terrible Journey HomeB. My College LifeC. My Fathers SecretD. Riding Bus Alone【答案】14. B 15. C
27、 16. B 17. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要讲了儿时,作者责怪父亲即使在恶劣的天气也不去接自己。长大后,一次偶然的机会,作者发现其实父亲非常关心自己,每次都躲在树篱后注视着自己回家。这是父亲的秘密。【14题详解】词义猜测题。根据上文中的“Though the bus stopped about two miles from home, Dad never met me, even i severe weather”可知,作者责怪父亲即使在恶劣的天气也不去接自己,因此推断出grumble意为“抱怨”。故选B。【15题详解】细节理解题。根据第二段中的I also felt le
28、ss valued because my father didnt seem concerned about my safety.可知,作者感到沮丧是因为他觉得父亲不重视他。故选C。【16题详解】推理判断题。根据第四段中的“each time I came home, he had stood behind the hedge, watching, until he knew I had arrived safely”可推断,父亲每次在树篱后注视着作者是因为父亲担心作者的安全。故选B。【17题详解】主旨大意题。从全文的内容可知,本文主要讲了儿时,作者责怪父亲即使在恶劣的天气也不去接自己。长大后
29、,一次偶然的机会,作者发现其实父亲非常关心自己,每次都躲在树篱后注视着自己回家。这是父亲的秘密。故选C。【点睛】关于阅读中的细节理解题1.直接信息题对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。2.间接信息题做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。本题第2小题属于细节理解题中的直接信息题。根据第二段中的I also fe
30、lt less valued because my father didnt seem concerned about my safety.可知,作者感到沮丧是因为他觉得父亲不重视他。故选C。CIt has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day cold form part of a diet. Looking at past studies they f
31、ound that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moderation can actually lose weight.A spokesman for the research team at Navarro University in Spain says, Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gai
32、n. The International Scientific Forum on Alcohol Research reviewed the findings and agreed with most of the conclusions, particularly that data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.Boston Universitys Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms(生物学机制) relating alcoho
33、l to changes in body weight are not properly understood. His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions like diabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes
34、 if they are moderate drinkers.The group says alcohol provides calories that are quickly absorbed into the body and are not stored in fat, and that this process could explain the differences in its effects from those of other foods. They agree that future research should be directed towards assessin
35、g the roles of different types of alcoholic drinks, taking into consideration drinking patterns and including the past tendency of participants to gain weight.For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on a regular basis increases ones risk of becoming obese
36、. Whats more, a study three years ago suggested that resveratrol(白藜芦醇), a compound present in grapes and red wine destroys fat cells.18. The passage is mainly for those_.A. who produce wineB. who have a drinking habitC. who go on a dietD. who are eager to lose weight19. The underlined phrase in mode
37、ration in the first paragraph means _.A. excitedlyB. carefullyC. frequentlyD. properly20. What can we learn from the passage?A. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.B. Resveratrol is proved to increase the risk of becoming fat.C. The research found moderate drinking has
38、a strong protective effect.D. The specific roles of different types of alcoholic drinks are very clear.21. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?A. How to do some easy experiments.B. How to reduce the calories contained in wine.C. How to prove the finding mentioned above.
39、D. How to make wine in a healthy way.【答案】18. B 19. D 20. C 21. C【解析】【分析】本文是说明文。研究人员发现酒也可能成为人们饮食的一部分,适当的饮酒并不会导致人们发胖,并且适量饮酒会防止人们得糖尿病。【18题详解】推理判断题。根据文章第一段第一句It has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day
40、 could form part of a diet.可知,研究发现酒也可能成为人们饮食的一部分,适当的饮酒并不会导致人们发胖。全文都在叙述与之有关的研究,所以本文应该是写给那些喝酒的人的。故选B。【19题详解】猜测词义题。根据第一段第二句Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moderation can actually lose weight.(尽管酗酒的确可以增加体重,但是那些适当饮酒的人实际上会减肥。),根据连词while可知,
41、上下文存在对比关系,in moderation指适当的,有节制的,故选D。【20题详解】细节理解题。根据第三段第二句His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions like diabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity.可知,适量饮酒对于糖尿病有防护作用,也就是说适量饮酒的人不会患上糖尿病。故选C。【21题详解】推理判断题。根据文章最后一句Whats more, a study
42、three years ago suggested that resveratrol, a compound present in grapes and red wine destroys fat cells.可知,一项研究说明葡萄和红酒中存在的resveratrol实际上可以破坏肥胖细胞,那么接下来就应该证明这一理论的正确性,故选C。【点睛】推理题的解题方法1. 抓住特定信息进行逆向或正向推理。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。2.整合全文(段)信息进行推断做推理题时,有时需要在弄懂全文意
43、思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,确定最佳结论。小题2根据第一段第二句Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moderation can actually lose weight.尽管酗酒的确可以增加体重,但是那些适当饮酒的人实际上会减肥。根据连词while可知上下文存在对比关系,故选B。DAfter the examination, the doctor told my parents my sight wou
44、ld get worse and that I would lose my sight finally. On the way home from hospital, no one said a word. One day, would I only imagine the scenery beyond the glass rather than see it?That September, I entered middle school. Most nights I had homework that included an armful of books to read. To keep
45、up with other children, I took great trouble to finish the task. With my nose a couple of inches from the page, I was tired easily. Whats worse, after I had read several pages on my own, the words slipped off the page into inky pools.However, then I did not have audio books and electronic devices li
46、ke kids do now. Instead, Mom volunteered to read out loud. Mom worked part time, cleaned the house, cooked and spent time with Grandma. In spite of being so busy, she showed up in my room like clockwork. She put on her reading glasses. Mom always thought those glasses made her look old. To me, she l
47、ooked like a teacher.In my room, Moms voice compared with the ticking of the clock. Being forced to focus on listening, I found a way to keep my marks up and compete with the other kids. When the teacher asked a question, I raised my hand with confidence. Teachers praised me for having a good memory
48、. Reading removed my fear for my failing sight, reading also made me curious about other peoples challenges and how they managed. Though I could not use my eyes to fix on each passage, my mind lit up with every new book.True to what the doctor said, the worst came, but thanks to Mom, my sense of hea
49、ring now allows me to “see”. This was the most precious gift from a mother to her child.22. The author and his parents keep silent on their way home from hospital because .A. what the doctor said was worryingB. the author failed in the examC. they were exhaustedD. they focused on the scenery along t
50、he road23. The author manage to raise his marks in learning by .A. being confidentB. getting help from his teacherC. listening attentively(专心地)D. competing with his classmates24. What can be inferred from the passage?A. The authors eyes recovered finally.B. Reading made the author more sensitive.C.
51、The authors mother quitted her job to look after him.D Reading helped the author a lot both academically and mentally.25. Which of the following could be the title of the text?A. My eyesight troubleB. An unforgettable experienceC. My good hearingD A precious gift from mother【答案】22. A 23. C 24. D 25.
52、 B【解析】试题分析: 本文讲述了我的视力出了问题以后,妈妈通过她的朗读帮助我学习。这是妈妈送给我最贵重的礼物。【22题详解】A 推理判断题。根据第一段中After the examination, the doctor told my parents my sight would get worse and that I would lose my sight finally.可推知,医生的话让我们很担忧,所以我们一路无言。故选A。【23题详解】C 细节理解题。根据文中二、三段Mom volunteered to read out loud. In my room, Moms voice c
53、ompeted with the ticking of the clock. Being forced to focus on listening, I found a way to keep my marks up and compete with the other kids.可知,我通过听妈妈读来学习,故选C。【24题详解】D 推理判断题。根据第三段最后reading also made me curious about other peoples challenges and how they managed. Though I could not use my eyes to fix
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549259.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
重症医学中级资格考试(相关专业知识)-试卷7.pdf
