新疆兵团第二师华山中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆兵团第二师华山中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 新疆 兵团 第二 华山 中学 2018 2019 学年 下学 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、华山中学2018-2019学年第二学期高二年级期中考试英语试卷时间:120分钟 分值:150分 命题教师:徐毅男第一部分词汇(共一节)第一节(共20小题;每小题1分; 满分20分)根据句意,从每题所给的四个选项(A、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1.Encourage your kids to try new things, but try not to _them too hard.A. pushB. pullC. pumpD. put【答案】A【解析】【详解】考查动词。句意:鼓励你的孩子们去尝试新的事物,但是尽量不要给他们太大的压力。A. push推动;B.
2、 pull拉;C. pump抽吸,注入;D. put放。结合句意可知答案为A。2.Tanya, be _! Our baby is sleeping, and you may wake him up.A. silentB. stillC. quietD. noisy【答案】C【解析】【详解】考查形容词。句意:坦尼娅,安静点!我们的孩子在睡觉,你会把他吵醒的。A. silent沉默的;B. still静止不动的;C. quiet安静的;D. noisy吵闹的。故选C。3.Can you see the sign on the door?Yes, it _ “No Entry”.A. readsB
3、. writesC. speaksD. reports【答案】A【解析】【详解】考查动词辨析。句意:你能看见门上的标志吗?是的,上面写着“禁止入内”。A. reads读,写着;B. writes写;C. speaks讲话;D. reports报告。牌子上上写着用read或say,故选A。4.I cant drive today. Can you give me a _ back to town?A. sailB. riseC. rideD. return【答案】C【解析】【详解】考查名词。句意:我今天不能开车。你能载我回城里吗?A. sail航行;B. rise上升;C. ride骑,搭乘;D
4、. return返回。结合句意可知答案为C。5._ yourself until the plane has come to a complete stop.A. SitB. SeatC. SittingD. Stand【答案】B【解析】【详解】考查动词。句意:请坐好,直到飞机完全停稳。sit是不及物动词“坐”;seat是及物动词“使坐下”;stand“站立”。此处是祈使句,后面有宾语,故答案为B。6.Roger _painting for a while, but soon lost interest.A. took outB. took inC. took upD. took off【答案
5、】C【解析】【详解】考查动词词组。句意:Roger从事绘画一段时间,但很快就失去了兴趣。A. took out取出;B. took in吸收,接纳,明白;C. took up拿起,从事;D. took off脱掉。结合句意可知答案为C。7.In those days, our _ concern was to provide people who were stopped by the snow storm with food and health care.A. carefulB. privateC. permanentD. primary【答案】D【解析】【详解】考查形容词。句意:在那些日
6、子里,我们主要关心的是为被暴风雪阻挡的人们提供食物和医疗。A. careful细心的;B. private私下的;C. permanent永久的;D. primary主要的。结合句意可知答案为D。8. Im still working on my project. Oh, youll miss the deadline. Time is _.A. running outB. coming outC. using outD. going out【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:我还在做我的项目。哦,你会错过最后期限的。时间快用完了。A. running out用完;B. comi
7、ng out出现,出版;C. using out耗尽;D. going out外出。结合句意可知答案为A。9.Seeing their daughter and dog coming back, the parents burst into tears of _.A. painB. shockC. sorrowD. relief【答案】D【解析】【详解】考查名词。句意:看到女儿和狗回来了,父母松了一口气,哭了起来。A. pain疼痛;B. shock震惊;C. sorrow悲伤,难过;D. relief减轻,如释重负。结合句意可知答案为D。10. Finally, my thanks go t
8、o my tutor, who has offered a lot of suggestions and comments on my paper and _ every page of my draft.A. approvedB. quotedC. polishedD. folded【答案】C【解析】试题分析:考查动词辨析。句意为:最后,我要感谢我的辅导老师,他给我的论文提出了很多批评和建议,并对每张稿件作了推敲。C项意为“推敲”,符合句意,故C项正确。A项意为“通过”,B项意为“引用”;故句意说明C正确。考点:考察动词词义辨析点评:对于动词词义辨析题目,首先可以从句意着手,看懂句意是解答此
9、类题目的关键,其次四个选项的意思也要了如指掌。这对于平时学生的学习仔细度提出了要求,学生在平时的学习中要勤积累,多记忆,多查字典,以便在考试时能够迅速准确的答出。11.When the teacher came in, the student _ that he was reading a book.A. pretendedB. progressedC. praisedD. declined【答案】A【解析】【详解】考查动词。句意:老师进来时,这个学生假装在读书。A. pretended假装;B. progressed前进,进步;C. praised称赞;D. declined下降,拒绝。结合
10、句意可知答案为A。12. Form their _ on the top of the TV Tower, visitors can have a better view of the city.A. stageB. positionC. conditionD. situation【答案】B【解析】考查名词词义辨析;stage:舞台,时期,阶段;position:位置;condition:条件,情况;situation:形式,情况;情景;根据空前的物主代词their可以推断出此处选B。题干意思是:从他们在电视塔顶部的位置,游客们可以更好地看到这个城市的景色。13.Just as the clo
11、thes a person wears, the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house _ his personality.A. rememberB. strengthensC. reflectsD. shapes【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:就像一个人穿的衣服、吃的食物以及与之共度时光的朋友一样,他的房子反映了他的个性。A. remember记得;B. strengthens加强;C. reflects反映,折射;D. shapes使成形。故选C。14.The majori
12、ty of people in the town strongly _ the plan to build a playground for children.A. considerB. supportC. confirmD. continue【答案】B【解析】【详解】考查动词。句意:镇上的大多数人都强烈支持为孩子们建一个游乐场的计划。A. consider考虑,认为;B. support支持;C. confirm确认,证实;D. continue继续。故选B。15.What do you _the film called Avengers: Endgame?A. think upB. thi
13、nk overC. think highly ofD. think of【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:你觉得复仇者联盟:终局之战这部电影怎么样?A. think up想出;B. think over仔细考虑;C. think highly of高度评价;D. think of记起,想起。固定搭配:What do you think of?“你觉得怎么样?”故选D。16.I feel it is your husband who _ for the spoiled child.A. is to blameB. is going to blameC. is to be blam
14、edD. should blame【答案】A【解析】这题考察固定词组:be to blame“应受责备”这是主动表被动的用法,句意是:我觉得你丈夫应该为宠坏孩子受责备。选A。17.At only $45 a night, the hotel is well _ the moneyA. valueB. worthyC. worthD. valuable【答案】C【解析】【详解】考查词义辨析。句意:这家旅馆每晚只要45美元,很值这个价钱。A. value价值;B. worthy值得的;C. worth值的;D. valuable有价值的。固定搭配:be worth“值得”。故选C。18.It to
15、ok them about one month to_ how to start the equipment.A. come outB. figure outC. look outD. take out【答案】B【解析】【详解】考查动词词组。句意:他们花了大约一个月的时间才弄明白如何启动设备。A. come out出现,出版;B. figure out明白,理解;C. look out注意,当心;D. take out取出。故选B。19.They have _money for the Hope Project for the last two years.A. roseB. raisedC.
16、 arousedD. arisen【答案】B【解析】【详解】考查动词。句意:在过去的两年中,他们为希望工程筹集了资金。A. rose上升;B. raised募捐,提高,举起;C. aroused唤醒;D. arisen出现,起身。故选B。20.It _me that I had forgotten his birthday.A. occurredB. beatC. hitD. knocked【答案】C【解析】【详解】考查固定句式。句意:我突然想起我忘了他的生日。固定句式:It hit sb. that 主语+谓语+其他./It occurred to sb. that主语+谓语+其他,意为“某
17、人突然想起”。故选C。第二部分 阅读理解(共两节)第一节(共15小题;每小题2分; 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B 、C 和 D )中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。AMany people in the United States like eggs for breakfast. There are many different ways to cook eggs. One of the most common kinds of eggs for breakfast is scrambled eggs. In addition, this is one
18、of the easiest dishes to cook. Read this recipe(秘法) for scrambled eggs and you will see how easy it is.Scrambled EggsUtensilsIngredientsa frying pana spatula(刮勺)1 tea spoona fork or spoona small bowleggs2 tablespoons of milk or buttersaltpepper(胡椒)Steps:1) Melt the butter in a frying pan over medium
19、 (适中的) heat.2) In a small bowl, mix the eggs and the milk. Use the fork (or the spoon) to mix these well.3) Pour this mixture into the pan. 4) Stir the eggs from time to time with the spatula. Continue until the eggs are no longer liquid.5) Add salt and pepper, Add a little or a lot, as you like.21.
20、 For this recipe, you do not need _.A. a knifeB. a spatulaC. a bowlD. a fork22. Which of these words is closest in meaning to “change from solid to liquid”?A. pourB. stirC. scrambleD. melt23. Read the recipe again, in which of the five steps do you scramble the eggs?A. Step 2B. Step 3C. Step 4D. Ste
21、p 5【答案】21. A 22. D 23. C【解析】【分析】本文是应用文。本文介绍了如何做炒鸡蛋,包括所用的器具、原料和做法【21题详解】细节理解题。由表格中左边内容a frying pan,a spatula (刮勺),1 tea spoon,a fork or spoon,a small bowl可知,在这个配方中,你不需要刀子,故选A。【22题详解】词义推测题。“to change from solid to liquid”的意思是“把固体变成液体”,pour涌出;stir搅拌;scramble炒;melt融化。故应选D。【23题详解】细节理解题。由文中最后一部分Stir the e
22、ggs from time to time with the spatula. Continue until the eggs are no longer liquid.可知,第四步是炒鸡蛋,故选C。【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题 。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第1小题,属于直接理解题,由表格中左边内容a f
23、rying pan ,a spatula (刮勺), 1tea spoon,a fork or spoon,a small bowl可知,在这个配方中,你不需要刀子,故应选A。BThe King received news one day that a group outlaws were committing some wrong and cruel acts on a distant border of the kingdom.The news angered the King. He quickly gathered his army and started off for the di
24、stant border, leaving his kingdom unguarded and without a ruler.On their long march, the King and his army made camp for the night wherever they could. One rainy day they stopped in a forest, seeking shelter under the trees. They unsaddled(卸鞍) their horses and steamed some peas, which they fed to th
25、eir steeds(战马) in long narrow containers.A monkey in a tree nearby saw the horses being fed, and he came racing down, fille9d both paws with peas, then climbed quickly up to a branch and settled down to eat. But as he opened one paw, a single pea fell to the ground. Without hesitation, my monkey jum
26、ped from his branch to hunt for the lost pea, and in doing so,he dropped all the other peas in his paws.The King observed this foolish monkey and was greatly amused. He turned to his minister and asked: Friend, what do you think of this monkey who would give up so much to retrieve so little? That is
27、 the way of the foolish, replied the minister, they will give up much that is certain for a little that is uncertain. Then he added, And we, Great King, are we not like the monkey in the trees. To gain so little we neglect (忽略 ) so much exactly like the monkey with its pea.The King understood the bl
28、ame and realized how very foolish he had been himself to leave his kingdom unguarded. He gave out orders to his men, and he and his army returned at once to their country.24. What did the King do after he knew a group of bad guys were doing something illegal?A. He asked the minister for advice.B. He
29、 led his army to defeat them.C. He found some monkeys to feedD. He looked for shelters in the forest.25. The minister persuaded the King to give up his original plan by _.A. steaming some peas to feed the horsesB. amusing the King with the monkeys trickC. blaming the king gently using the monkeys ex
30、ample.D. going back and guarding the country.26. What does the underlined word “retrieve”in the fifth paragraph mean?A. bring upB. get backC. give awayD. come up27. Which of the following can be the best title for the text?A. An Angry KingB. A Battle against the OutlawsC. A Simple-minded MonkeyD. An
31、 Unguarded Kingdom【答案】24. B 25. C 26. B 27. C【解析】文章大意:本文是一寓言故事。主要通过猴子吃豌豆的故事告诉我们:不要因小失大。【24题详解】判断推理题。根据文章的第二段He quickly gathered his army and started off for the distant border可知,国王带兵去攻打他们。故选B。【25题详解】细节理解题。根据the minister所说的话Great King, are we not like the monkey in the trees. To gain so little we neg
32、lect so much exactly like the monkey with its pea可知,Minister是通过猴子的故事规劝国王。故选C。【26题详解】猜测词义题。根据前文猴子因为一个豌豆而丢掉一把的豌豆,国王说这句话的意思就是“失去的多而得到的少”。Bring up养大;Get back 要回,回来;Give away泄露;Come up发生。故选B。【27题详解】主旨大意题。通读全文,可知作者一语双关,用一个头脑简单的猴子的故事告诉我们:不要因小失大。故选C。考点:考查故事类阅读CA 27-year-old inventor, Joco Paulo Lammoglia, h
33、as come up with a new device named the AIRE mask, which is capable of converting the wind energy provided by the wearers breath into electrical energy. This means breathing has become a source of renewable energy. The inspiration for the invention came from his watching children blowing on pinwheels
34、 (纸风车).The device is worn like a mask equipped with tiny wind turbines (涡轮) and it can work its magic even while people are sleeping, jogging or hanging around, since energy is created from ones breath. The principle of this AIRE mask is simple. The invention uses the wind flow created by breathing
35、and changes it into energy that can charge mobile phones and iPods. Simply put this mask connected to your mobile phone on your face. The rest takes place naturally through your breath that provides power to run turbines which produce electricity.Lammoglia explained how useful he hopes the AIRE will
36、 become. He said, “I hope to bring the concept into production and reduce the carbon footprint. It can be used indoors or outdoors, while youre sleeping, walking, running or even reading books.” Apart from saving energy and contributing to environmental protection, it also encourages the practice of
37、 physical exercise. This is an entirely all time renewable energy source. Its energy is available 24 hours a day, seven days a week.Lammoglia explained why he thought the AIRE was so useful, saying, “Though many of our modern devices offer benefits, they tend to consume a high amount of electrical e
38、nergy. This may cause problems for the environment, especially if the energy used by these devices is obtained from non-renewable sources.The AIRE mask will be futures cheaper source of charging mobile phones. It would save energy and allow people to never have to worry about their phone dying unles
39、s they stop breathing.28. The word “converting” (Para.1) is closest in meaning to _.A. chargingB. convincingC. exchangingD. transforming29. After putting on the mask, how do people charge their mobile phones using the device?A. Breathe out air-Drive turbines-Produce electricity.B. Use wind-Pass thro
40、ugh turbines-Produce electricity.C. Breathe in air-Use turbines-Create energy.D. Connect turbines-Produce wind flow-Create energy.30. Lammoglia would most probably agree that the AIRE mask _.A. consumes a high amount of energyB. will account for environmental damageC. is a good solution to energy is
41、suesD. is available in the shop now31. Which of the following is the best title for the passage?A. An electronic maskB. A breath-powered chargerC. A new renewable energy sourceD. An air purifying device【答案】28. D 29. A 30. C 31. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一位27岁的发明家Joco Paulo Lammoglia发明了一种名为AIRE mask的新设备,可以将佩
42、戴者呼出的风能转化为电能。文章介绍了这一设备的工作原理,以及对于解决能源问题可能会产生的积极影响。【28题详解】词意猜测题。根据下文the wind energy provided by the wearers breath into electrical energy可知这种新的装置能让穿戴者呼出的风能转化为电能,故可知划线单词converting意思为“转化”,故选D。【29题详解】细节理解题。第二段最后一句The rest takes place naturally through your breath that provides power to run turbines which
43、 produce electricity.可知戴上口罩后,人们呼出空气来驱动涡轮机进行发电,来给手机充电,故选A。【30题详解】推理判断题。根据倒数第二段倒数第二句This is an entirely all time renewable energy source. Its energy is available 24 hours a day, seven days a week.可知这完全是一种可再生能源。它的能量是一天24小时,一周7天可用的。Lammoglia很可能会同意AIRE面具是解决能源问题的好办法,故选C。【31题详解】主旨大意题。根据文章第一句A 27-year-old i
44、nventor, Joco Paulo Lammoglia, has come up with a new device named the AIRE mask, which is capable of converting the wind energy provided by the wearers breath into electrical energy. 27岁的发明家Joco Paulo Lammoglia发明了一种名为AIRE mask的新设备,可以将佩戴者呼出的风能转化为电能。以及文章主要内容都是围绕这一呼吸动能充电器,故选B。DMany of us like cooking
45、but never have much time for it. Helen Frys new book Quick Cooking has been specially written for busy people. It has over 1,000 recipes, from the famous Spanish gazpacho to Swedish smorgasbord. The book is well written and the photographs and drawings are clear. (They are like those in the excellen
46、t little Quick Dressmaking and Quick Gardening.) The book has a strong plastic cover. It is easy to find your way around it too. And busy people, notice this! Mrs Fry tells you how much time you need in order to get each dish ready.Quick Cooking has 4 parts, one for each season. This helps you to us
47、e fresh fruit and vegetables when they are cheaper and, of course, better. There are a lot of exciting ideas from foreign countries, and most of the recipes are easy to follow. You take something simple like a chicken or some cheese, and make an unusual dish out of it. For example, there are no fewe
48、r than 40 recipes for eggs! Mrs Fry does not plan complete meals for the “quick book”. The beginners will have to find out a lot of things for himself or herself. But this ought not to be difficult with such a good book. I wanted to try many of the recipes as soon as I read them. For people with lit
49、tle spare time, Helen Frys Quick Cooking is excellent value.32. Helen Frys book is called Quick Cooking because _.A. you can cook all the dishes in it quicklyB. there is over 1,000 recipes in itC. it is written for people who dont have much timeD. it tells you how to cook all kinds of food quickly33
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549940.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
