分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型河南省南阳市六校2021-2022学年高二上学期第一次联合测试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550220
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:20
  • 大小:125KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省南阳市六校2021-2022学年高二上学期第一次联合测试英语试题 WORD版含解析 河南省 南阳市 2021 2022 学年 上学 第一次 联合 测试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2021-2022学年河南省南阳市六校高二上学期第一次联合测试英语试题注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考场号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小

    2、题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What did the man do?A. He started the phone.B. He broke the buttons.C. He fixed the screen.2. What will the speakers buy at the store?A. Bread. B. Meat. C. Chips.3. How much did the woman pay for the refrigerator?A. $ 800. B. $300. C. $150.4. Where does the man most likely live?A

    3、. In Canada. B. In New York. C. In Califormnia.5. Why did the womans plants die, according to the man?A. From not enough water.B. From not enough sun.C. From not enough plant food.第二节(共15小题;每小题1.5,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题

    4、将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. According to the man, who discovered America?A. The Spanish.B. Columbus.C. The Native Americans.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Mother and son.C. Friends.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why does the woman want to go home?

    5、A. She isnt feeling well.B. She needs to get something to eat.C. She doesnt want to attend the meeting.9. What will the man do for the woman?A. Drive her somewhere. .B. Work on her project for her.C. Ask for a sick leave for her.听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the woman know the man ate the cookie?A.

    6、She saw him on the video camera.B. Another customer told her.C. She saw him in person.11. Why did the man lie?A. He didnt want to pay.B. He thought the cookie tasted bad.C. He thought the cookie was too expensive.12. What happened at the end of the conversation?A. The man paid for the cookie.B. The

    7、woman called the police.C. The speakers went to the back of the store.听第9段材料,回答第13至16题。13. What event are the speakers attending?A. A dinner party. B. A wedding. C. An anniversary celebration.14. What does the woman want most right now?A. To dance. B. To eat something. C. To change her clothes.15. W

    8、hat did the man eat when he first arrived?A. Some cheese. B. Fish and rice. C. Some cake.16. According to the woman, what probably cost a lot of money?A. The flowers. B. Jennies clothes. C. Matts tie.听第10段材料,回答第17至20题。17. According to the speaker, what is Jen like?A. Strict but loving.B. New and tal

    9、ented.C. Friendly and funny.18. Which award did Luisa win?A. Best Hairdresser.B. Employee of the Year.C. Best Customer Service.19. How long has Dina worked in the salon?A. Three months.B. Two years.C. Seven years.20. What is true about the awards?A. The awards have different prizes.B. The winners wi

    10、ll get extra vacation days.C. A total of $ 1200 was given out.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AThe COVID -19 pandemic has affected all aspects of life, including the way we travel. But for those who are looking to expand their horizons while still staying

    11、 safe, the following three travel trends in 2021 may provide inspirations. Lets take a look.StaycationWith many travel restrictions during the pandemic, people preferred traveling to nearby places in 2020. This trend continues in 2021. According to search data, 62 percent of people are interested in

    12、 taking a vacation within driving distance of home. People who live in large cities want to get back in touch with nature. Travelers are looking for places different from their everyday accommodations, for example, farm stays, villas and cottages.Pod travelWhile 2020 saw a rise in solo travel and is

    13、olated adventures, 2021 shows that people want to be more connected. “Pod travel”, or gathering in isolated spaces with loved ones, is growing in popularity. 85 percent of survey respondents favor traveling with family or friends, and over half of the trips searched include three or more people. Pod

    14、 travel is here to stay for those who want to safely be together while reducing risks associated with socializing with others.Remote working and travelingMany people worked and learned from home in 2020 because of the pandemic. Remote working blurs the line between working and traveling. There was a

    15、 128 percent increase in the mention of phrases such as “relocation”, “relocate”, “remote work” and “trying a new neighborhood”. People are actively booking longer stays (e. g. two plus week trips) in small to midsize cities with access to immersive natural surroundings and wideopen spaces.1. What c

    16、an we learn about Staycation?A. Travelling to the countryside.B. Taking an isolated adventure.C Having holidays in nearby places.D. Staying indoors all by oneself.2. Whats special about Pod travel?A. Traveling alone.B. Traveling far away.C. Traveling while working.D. Traveling with loved ones.3. Whe

    17、re might we find the text in a magazine?A. Medicine.B. Education.C. TourismD. Career.【答案】1. C 2. D 3. C【解析】【分析】文章是一篇说明文。文章主要介绍了疫情期间的2021年的三大旅游趋势。【1题详解】细节理解题。根据Staycation部分“With many travel restrictions during the pandemic, people preferred traveling to nearby places in 2020.(由于疫情爆发期间的许多旅行限制,2020年人们更

    18、喜欢去附近的地方旅行。)”中的traveling to nearby places可知,Staycation是指在附近的地方度假。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Pod travel部分“Pod travel”, or gathering in isolated spaces with loved ones, is growing in popularity.(Pod travel指的是,与爱人在脱离尘世的地方约会,越来越受欢迎。)”中的with loved ones可知,Pod travel指的是和爱人一起旅行。故选D项。【3题详解】推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了新冠疫情期间

    19、的三种流行的旅游方式。故猜测该文章出自杂志中的旅游板块。故选C项。BLast summer, I spent four months working in France, where the company I was working for put me up in a house that didnt have Wi-Fi. I wasnt looking forward to it.I soon discovered, however, that living in a house without Wi-Fi was easier than I expected.Contact betw

    20、een my friends and family was significantly reduced to the odd text message here and there. I couldnt enjoy my usual web browsing on BBC iPlayer, social media sites, keeping up to date with the news, or even wanting to know the opening hours of shops in the new area I was in.I didnt, however, spend

    21、a full four months without connecting to a Wi-Fi network. It was only a five minute walk to the reception where I could connect for free and spend as much time online as I wanted to at my own leisure. It made me think , though , how unnecessary it can be , how unnecessarily we rely on ithow we perha

    22、ps rely on it too much. As a person, I was more sociable. I spent more time with my housemates instead of hiding behind a computer screen. I did other things that I wouldnt necessarily have done if I could have browsed the web at my leisure. I read more, I cooked meals for my friends, and I even tid

    23、ied up more often. Dare I say it; I learned how to live without Wi-Fi. Dare I say it; I found it was easier than I had imagined.4. What was the writers first feeling when finding her house had no Wi-Fi?A. Unexpected.B. Angry.C. Shocked.D. Depressed.5. How did the writer keep in touch with her friend

    24、s and family without Wi-Fi?A. By writing regularly.B. By text message.C. By video calls.D. By telegram.6. What was the writers life like without Wi-Fi?A. Dull.B. Lonely.C. Active.D. Relaxing.7. What can be a suitable title for the text?A. A life without Wi-FiB. Different views on the InternetC. The

    25、disadvantages of Wi-FiD. How to use the Internet【答案】4. A 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了去年夏天,作者在法国工作期间,过了四个月没有Wi-Fi的日子,在这期间,作者发现自己变得积极起来。【4题详解】推理判断题。根据第一段“Last summer, I spent four months working in France, where the company I was working for put me up in a house that didnt have Wi-Fi. I wasnt

    26、looking forward to it.”(去年夏天,我在法国工作了四个月,我工作的公司让我住在一间没有Wi-Fi的房子里,这一点我没有想到)可知,作者发现家里没有Wi-Fi的第一感觉是意外,故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段“Contact between my friends and family was significantly reduced to the odd text message here and there.”(我和朋友和家人之间的联系明显减少到了零星的短信)可知,在没有Wi-Fi的日子里,作者通过短信与朋友和家人联系,故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后

    27、一段“I was more sociable. I spent more time with my housemates instead of hiding behind a computer screen. I did other things that I wouldnt necessarily have done if I could have browsed the web at my leisure. I read more, I cooked meals for my friends, and I even tidied up more often.”(我的社交生活变得丰富起来。我

    28、花更多的时间和我的室友在一起,而不是躲在电脑屏幕后面。我做了其他事情,如果我能在闲暇时浏览网页,我不一定会做。我读了更多的书,给朋友做饭,甚至更经常打扫卫生)可知,没有Wi-Fi的日子,作者变得积极起来,故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了去年夏天,作者在法国工作期间,过了四个月没有Wi-Fi的日子,在这期间,作者发现自己变得积极起来,故选A。CThe grocery store might not be your favorite place to visit when youre at home, but is it ever fun when youre in a

    29、nother country? Honestly speaking, theyre one of those strange little destinations that I like to sniff out everywhere I go, much as other travelers head toward clothing stores, libraries, coffee shops or galleries.The greatest beauty of the grocery store whether its a supermarket or a tiny shop is

    30、that it gives you a glimpse into what local people buy to cook their own meals. This offers clues into their lifestyles and preferences, and into the agricultural and cooking practices of the country. I stare at the strange fruits and vegetables, the seafood, the cheese, the spices, the bread, and o

    31、h, the chocolate.always the chocolate!Being the environmental nerd(呆子)I am, I like paying attention to packaging, which can reflect peoples attitudes towards environmental protection. Italy, for example, has a habit of requiring customers to bag their fruits and vegetables in plastic for weighing, w

    32、hile Sri Lanka leaves everything loose in bins. In Brazil, everything is prepackaged in a layer of plastic.People in grocery stores tend to be friendlier. They smile, say hello, and sometimes ask questions, which can lead to great conversations. I had a further discussion with a teenaged cashier in

    33、Sri Lanka, over which bag of crunchy(松脆的)mix to buy. He insisted that the one labeled “spicy” would be too hot for me, but I told him I was willing to risk it. He laughed and we ended up talking about my favorite Sri Lankan foods for ten minutes.Its interesting then to come home and look at ones own

    34、 local grocery store through new eyes. What would a visitor think? What stands out, and what do the food displays say about us as a culture? You might be surprised by what you realize.8. According to the author, what is the key benefit of visiting foreign grocery stores?A. Learning to cook foreign d

    35、ishes.B. Making friends with local people.C. Buying cheaper food and souvenirs.D. Knowing local people and the country.9. What does the author show by mentioning some countries in paragraph 3?A. Peoples special lifestyles.B. Peoples shopping habits.C. Peoples environmental awareness.D. Peoples packa

    36、ging methods.10. What can we infer from paragraph 4?A. Sri Lankans know a lot about food.B. Grocery stores are good social places.C. Grocery stores vary in different countries.D. Sri Lankans like to give strangers suggestions.11. Which of the following shows the structure of text? (P: paragraph)A. B

    37、. C. D. 【答案】8. D 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过介绍自己旅行时喜欢去食品杂货店的经历来建议人们在旅游时去当地的食品杂货店看看。【8题详解】细节理解题。根据第二段第二句“This offers clues into their lifestyles and preferences, and into the agricultural and cooking practices of the country. (这为了解他们的生活方式和喜好,以及这个国家的农业和烹饪习惯提供了线索)”可知,去另一个国家的杂货店购物的最大好处是了解当地人

    38、民和国家。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第三段第一句“Being an environmental person I am, I like paying attention to packaging, which can reflect their attitude towards environmental protection. (我是一个环保人士,我喜欢关注包装,这可以反映他们对环保的态度)”可知,本段是讲不同国家对环保的态度,所以作者提及这几个国家是为了展示他们的环保意识。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段第一句和第二句“People in grocery stores

    39、 tend to be friendlier. They smile, say hello, and sometimes ask questions, which can lead to great conversations. (杂货店里的人往往更友好。他们会微笑,打招呼,有时还会问问题,这些都会带来很棒的对话)”可知,在杂货店可以和许多人交流,而根据第三句“I had a further discussion with a teenaged cashier in Sri Lanka. (我和斯里兰卡的一个十几岁的收银员进行了进一步的讨论)”可知,第四段讲述“我”在杂货店里和收银员发生的愉快

    40、讨论。从这个例子我们可以知道杂货店往往是一个好的社交场所。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第一段第二句“Honestly speaking, theyre one of those strange little destinations that I like to sniff out (寻找) everywhere I go, much as other travelers head toward clothing stores, libraries, cafes or galleries. (说实话,它们是那些我所到之处都喜欢去的奇怪的小目的地之一,就像其他游客去服装店、图书馆、咖啡

    41、馆或画廊一样)”可知,作者去国外时最喜欢逛当地的杂货店,第二段到第四段都在讲去杂货店的好处。最后一段的第一句“Its interesting then to come home and look at ones own local grocery store through new eyes.(然后回到家用新的眼光看看自己的杂货店会是很有趣的)”以及下文的问题可知作者最后总结了旅行时逛杂货店的益处。故选C。DTechnology is supposed to make our lives easier, allowing us to do things more quickly and eff

    42、iciently. But too often it seems to make things harder. This increase in complexity, often called feature creep, costs consumers time, but it also costs business money. Product returns in the U.S. cost a hundred billion dollars a year, and a recent study by Elke den Ouden, of Philips Electronics, fo

    43、und that at least half of returned products have nothing wrong with them. Consumers just couldnt figure out how to use them. Companies now know a great deal about problems of usability and consumer behavior, so why is it that feature creep proves unstoppable?In part, fieature creep is the product of

    44、 the so-called internal-audience problem: the people who design and sell product are not the ones who buy and use them, and what engineers and marketers think is important is not necessarily whats best for consumers. The engineers tend not to notice when more options make a product less usable. And

    45、marketing and sales departments see each additional feature as a new selling point, and a new way to attract customers.You might think, then, that companies could avoid fieature creep by just paying attention to what customers really want. But thats where the trouble begins, because although consume

    46、rs find overloaded gadgets( 配件)unmanageable, they also find them attractive. It turns out that when we look at a new product in a store we tend to think that the more features there are, the better. It is only once we get the product home and try to use it that we realize the virtues of simplicity.I

    47、t seems strange that we dont expect feature tiredness and thus avoid it. But, as numerous studies have shown, people are not, in general, good at predicting what will make them happy in the future. As a result, we will pay more for more features because we systematically overestimate how often well

    48、use them. We also overestimate our ability to figure out how a complicated product works.The fact that buyers want bells and whistles but users want something clear and simple creates an unusual problem for companies. A product that doesnt have enough features may fail to catch our eye in the store.

    49、 But a product with too many features is likely to annoy consumers.12. What does the first paragraph mainly discuss?A. The benefits brought by the advanced technology.B. The recent study conducted by Elke den Ouden.C. The loss caused by the feature creep of technology.D. Many problems of usability k

    50、nown by the consumers.13. Which of the following is true according to the second paragraph?A. It is the audience problem that leads to feature creep.B. What matters to designers and marketers is not good for consumers.C. Feature creep brings blessings to the people in marketing and sales.D. The engi

    51、neers will not pay attention to the quality of the product14. What do we know about the buyers in paragraph 4?A. They are deeply convinced that all the products work in simple way.B. They are fed up with the more and more features of the products.C. They are too confident of their ability to use the

    52、 complicated products.D. They are quite clear about the products which will make them happy.15. What can be a suitable title for the text?A. Saying No to Feature Creep is No Easy ThingB. Feature-heavy Products in DemandC. The More Features, the BetterD. Simplicity Outweighs Complexity【答案】12. C 13. C

    53、 14. C 15. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件容易的事情。【12题详解】主旨大意题。根据第一段内容,特别是“This increase in complexity, often called feature creep, costs consumers time, but it also costs business money.”可知,“功能蔓延”不但消耗消费者的时间,而且还消耗企业的资金,由此可知,本段主要讲的是技术的“功能蔓延”造成的损失,故C项正确。【13题详解】细节理解题。根据第二段中的“And marketi

    54、ng and sales departments see each additional feature as a new selling point, and a new way to attract customers.”可知,营销和销售人员把它看作一个新的卖点,一个吸引顾客的新方法,由此可知,“功能蔓延”给营销和销售人员带来福音,故C项正确。【14题详解】细节理解题。根据第四段中的“We also overestimate our ability to figure out how a complicated product works.”可知,购买者高估了自己理解复杂产品工作原理的能力

    55、,也就是说他们对自己使用复杂产品的能力过于自信,故C项正确。【15题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“so why is it that feature creep proves unstoppable?”可知,本文从设计者和消费者的角度介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件容易的事情,故A项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Everyone may have a good understanding of sleep, but do you think you

    56、 know everything about sleep?_16_.11 Days_17_. Some people oversleep about an hour or two, but it doesnt generally go beyond that. Well, it might be interesting to know that the world record holder for sleeping is 11 days !Weight by SleepThis one is pretty strange, but getting a sufficient amount of

    57、 sleep can help you lose weight._18_, which makes a big difference if you are trying to lose or maintain your weight. Make sure you turn off the lights, keep the temperature in your room cool, and get comfortable sheets to promote good sleep._19_Sufficient sleep promotes good blood circulation, help

    58、s you control your mood, and you know it can help monitor your appetite. It is no surprise that a study shows that you can increase your life expectancy by simply getting high-quality sleeping.Hopefully, some of these facts help you learn more about sleep and why it is a little more interesting than

    59、 you might have thought before._20_, so you can get to the bottom of the problem and regain your ability to sleep well.A. Longevity with sleepB. The more sleep you get, the longer you will liveC. Finally if you have more information about factsD. When it comes to sleep, most people get about 8 hours

    60、 of sleepE. Next, some craziest facts about sleep will be introduced to youF. This happens because sleeping reduces your appetite by whopping 45 percentG. Keep in mind that sleeping well means sleeping a full eight hours and always sleeping at the same time every night【答案】16. E 17. D 18. F 19. A 20.

    61、 G【解析】【分析】这是一篇说明文。文章从睡眠时间,睡眠对体重的影响和睡眠与寿命三个方面,介绍了与睡眠相关的事实。【16题详解】上文“do you think you know everything about sleep?”(但是你认为你知道关于睡眠的一切吗?)说明本文要介绍关于睡眠的事实,且从选项中的next 推断出接下来要分点介绍。E选项“接下来,我们将向您介绍一些关于睡眠的最疯狂的事实”符合题意,起承上启下作用。故选E。【17题详解】考查段首句。下文“Some people oversleep about an hour or two, but it doesnt generally

    62、go beyond that. ”(一些人偶尔会多睡一两个小时,但它一般不会超过这个范畴)推知,上文陈述和睡眠时长相关的内容,D项“当谈到睡眠,大多数人通常睡8小时”符合题意,It指大多人的睡眠时长。故选D 。【18题详解】根据上文“This one is pretty strange, but getting a sufficient amount of sleep can help you lose weight.(这很奇怪,但是充足的睡眠可以帮助你减肥)”可知,下文应陈述睡眠能够减肥的相关内容。选项F“这是因为睡眠会使你的食欲下降45%”符合题意,中代词“this”指代上文“gettin

    63、g a sufficient amount of sleep can help you lose weight.”(充足的睡眠能帮助你减肥),同时选项中sleeping reduces your appetite减少食欲与控制体重呼应。故选F 。【19题详解】考查本段小标题。根据下文“Sufficient sleep promotes good blood circulation, helps you control your mood, and you know it can help monitor your appetite. It is no surprise that a study

    64、 shows that you can increase your life expectancy by simply getting high-quality sleeping.(充足的睡眠可以促进血液循环,帮助你控制情绪,你知道它可以帮助监测你的食欲。毫不奇怪,一项研究表明,只要有高质量的睡眠,你就能延长预期寿命)”可知,本段主要讲述充足的睡眠能促进血液循环,帮助情绪调节,从而延长寿命。A项“睡眠有助于长寿”可作为本段小标题。故选 A 。【20题详解】空处段尾句,对整个段落进行总结,突出睡眠的重要性。根据下文“so you can get to the bottom of the prob

    65、lem and regain your ability to sleep well.”(这样你就可以找到问题的根源,重新获得睡好觉的能力)可知,空处介绍了睡眠的注意事项,G项“记住,睡好觉意味着睡满八个小时,并且每晚都在同一时间睡觉”符合题意。故选G 。第三部分 英语知识运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从所给各题四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Weeks ago, I was traveling by train. After several stations, the delivery man from

    66、 the cafeteria came along to_21_ the pre-booked hot meals and drinks. Just behind him rushed in a 9-year-old girl, who put out her hand, _22_some food. The food supplier was_23_and pushed her out of the coach(旅客车厢). Something in me made me_24_. I stepped outside and saw the child still standing ther

    67、e and crying. I asked her if she was hungry and she_25_. So I grabbed her hand and said Id buy her food. When I took her to the coach with the cafeteria, the people standing there had a(an)_26_expression on their face, seeing the little girl with me. _27_their reaction, I asked her to_28_whatever sh

    68、e wanted. As I pointed to each item, she_29_nodding. _30_, we collected so much food. When I turned to the cashier to pay the bill, the little girl_31_hurrying down the train. The cashier shook his head in disbelief and said the girl must be laughing for having fooled me into_32_her unhappiness. As

    69、I returned to my coach, the cashiers_33_made me doubt whether shed really fooled me. So I_34_and went down the train, following the _35_the little girl had taken. After several coaches, I walked to a relatively-deserted coach. Here I saw a_36_which left me surprised. This little girl was sitting in

    70、a _37_with two other miserable-looking young boys. She had put all the food in the center and was_38_ putting food into the hand of a young blind boy. Seeing all this, I couldnt help_39_. The little girl taught us that one can be_40_even when poor. 21. A. take awayB. hand outC. throw awayD. find out

    71、22. A. begging forB. picking upC. pointing toD. looking at23. A. frightenedB. disappointedC. annoyedD. worried24. A. doubtB. stopC. watchD. react25. A. agreedB. signedC. noddedD. refused26. A. sadB. puzzledC. happyD. excited27. A. AdmiringB. NoticingC. IgnoringD. Analyzing28. A. listB. slideC. think

    72、D. choose29. A. triedB. keptC. beganD. practiced30. A. FinallyB. NervouslyC. ImmediatelyD. Suddenly31. A. finishedB. forgotC. startedD. risked32. A. rememberingB. believingC. realizingD. missing33. A. wordsB. opinionsC. thoughtsD. attitudes34. A. turned backB. turned overC. turned upD. turned out35.

    73、 A. adviceB. foodC. trainD. direction36. A. coachB. stationC. faceD. sight37. A. groupB. teamC. circleD. crossroads38. A. insteadB. onlyC. alsoD. again39. A. weepingB. smilingC. shoutingD. regretting40. A. friendlyB. generousC. politeD. greedy【答案】21. B 22. A 23. C 24. D 25. C 26. B 27. C 28. D 29. B

    74、 30. A 31. C 32. B 33. A 34. A 35. D 36. D 37. C 38. C 39. A 40. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者在列车上给一个小姑娘买食物,因为怀疑自己被骗而尾随小姑娘,最后发现小姑娘把食物分给其他几个小孩吃,告诉我们一个道理:贫穷也要慷慨。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:几站过后,餐厅的送货员过来把预先订好的热饭和饮料分发出去。A. take away拿走;B. hand out分发;C. throw away扔掉;D. find out找出。由本处语境可知,此处指列车餐厅的服务员分发饭菜和饮料。故选B项。【22题详解

    75、】考查动词短语辨析。句意:就在他身后,一个9岁的女孩冲了进来,她伸出手来,乞讨一些食物。A. begging for乞求;B. picking up拾起;C. pointing to指出;D. looking at看。由上文的a 9-year-old girl, who put out her hand可知,小女孩伸手乞讨食物。故选A项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:食品提供者很生气,把她推下了旅客车厢。A. frightened害怕的;B. disappointed失望的;C. annoyed恼怒的、生气的;D. worried担忧的。由下文的pushed her out of t

    76、he coach可知,小女孩令食品提供者很生气,所以他把小女孩推下了旅客车厢。故选C项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:身上的某种东西让我做出了反应。A. doubt怀疑;B. stop停止;C. watch看;D. react反应。由下文的I stepped outside,I asked her if she was hungry和I grabbed her hand and said Id buy her food可知,这是作者的反应,作者身上的某种东西让他做出了下文中的反应。故选D项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我问她饿不饿,她点了点头。A. agreed同意;B. s

    77、igned签字;C. nodded点头;D. refused拒绝。由下文的So I grabbed her hand and said Id buy her food可知,小女孩点头承认自己饿了。故选C项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我把她带到自助餐厅的旅客车厢上时,站在那里的人们看到我和那个小女孩,脸上露出一种困惑的表情。A. sad悲伤的;B. puzzled困惑的;C. happy快乐的;D. excited兴奋的。由本处语境可知,作者带着一个乞讨的小女孩来到餐厅,其他人肯定会感到困惑。故选B项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:我无视他们的反应,让她选择她想要的任何东

    78、西。A. Admiring钦佩;B. Noticing注意;C. Ignoring忽视;D. Analyzing分析。由下文的I asked her to_8_whatever she wanted可知,作者无视其他人反应,让小女孩选吃的。故选C项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我无视他们的反应,让她选择她想要的任何东西。A. list列举;B. slide滑;C. think想;D. choose选择。由下文的As I pointed to each item, she_9_nodding可知,作者让小女孩选择想要的任何东西。故选D项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:当我指着每

    79、一件物品时,她不停地点头。A. tried尝试;B. kept保持;C. began开始;D. practiced练习。由下文的we collected so much food可知,作者和小女孩拿了好多食物,说明当作者每指一件物品时,小女孩都不停地点头同意,keep doing sth.(继续/不停做某事)。故选B项。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:最后,我们收集了很多食物。A. Finally最终;B. Nervously紧张地;C. Immediately立刻地;D. Suddenly突然地。由上文语境可知,经过一番挑选后,最终,作者和小女孩收集了很多食物。故选A项。【31题详解】

    80、考查动词词义辨析。句意:当我转向收银员付账单时,那个小女孩开始匆忙地下火车。A. finished完成;B. forgot忘记;C. started开始;D. risked冒险。由下文的hurrying down the train可知,小女孩开始匆忙地下火车。故选C项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:收银员不相信地摇了摇头,说那女孩一定在笑,因为她骗我相信了她的不幸。A. remembering记得;B. believing相信;C. realizing实现;D. missing想念。由下文的the cashiers_13_made me doubt whether shed real

    81、ly fooled me可知,收银员认为小女孩愚弄作者,让作者相信了她的不幸。故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:当我回到旅客车厢时,收银员的话让我怀疑她是否真的骗了我。A. words话语;B. opinions观点;C. thoughts想法;D. attitudes态度。由上文的said the girl must be laughing for having fooled me into_12_her unhappiness可知,是收银员的话让作者怀疑小女孩是否真的骗了自己。故选A项。【34题详解】考查动词短语辨析。句意:于是我转身下了火车,沿着小女孩走的方向走。A. tu

    82、rned back转身;B. turned over翻转;C. turned up出现;D. turned out结果是。由下文的went down the train可知,作者转身也下了火车,去追小女孩。故选A项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:于是我转身下了火车,沿着小女孩走的方向走。A. advice建议;B. food食物;C. train火车;D. direction方向。由全文语境可知,作者转身下火车是为了看小女孩是不是欺骗了自己,所以作者沿着小女孩走的方向走。故选D项。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:我在这里看到一个令我吃惊的景象。A. coach旅客车厢;B. st

    83、ation站台;C. face脸;D. sight景象。由下文语境可知,作者看到小女孩把食物分给另外两个可怜的男孩,这是令作者吃惊的景象,毕竟小女孩很饿很需要食物。故选D项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:这个小女孩和另外两个看起来很可怜的男孩围圈坐在一起。A. group组织;B. team组;C. circle圈;D. crossroads十字路口。由下文的She had put all the food in the center可知,小女孩他们围圈坐着。故选C项。【38题详解】考查副词词义辨析。句意:她把所有的食物都放在中心,而且把食物放在一个盲眼男孩的手里。A. instead

    84、反而;B. only仅仅;C. also而且;D. again又。由本处语境可知,小女孩把食物放中间,而且还把食物分给盲眼男孩。故选C项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:看到这一切,我忍不住哭了。A. weeping哭泣;B. smiling微笑;C. shouting大喊大叫;D. regretting后悔。由上文语境可知,作者看到可怜的孩子们分享食物的情景,作者感动地忍不住哭了。故选A项。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:这个小女孩告诉我们,一个人即使贫穷也可以慷慨。A. friendly友好的;B. generous慷慨的;C. polite礼貌的;D. greedy贪婪的。

    85、由上文语境可知,小女孩将自己乞讨来的食物分享给其他孩子,说明贫穷的小女孩很慷慨,也说明一个人即使贫穷也可以慷慨。故选B项。第二节 语法填空(共10小题;每题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Do you know why autumn has two names? Actually, autumn appeared first in English in the 1300s, coming from the Latin word autumnus. Autumn caught on quickly, likely because it rep

    86、laced the _41_ (origin) name harvest. As you might imagine, when crops were collected from the fields, calling the season harvest might make people _42_ (confuse) because harvest is also the name for the act _43_ (it).So autumn appeared instead of harvest. Then the term, autumn, _44_ was referred to

    87、 the season between summer and winter, lasted for a couple of _45_ (century). Fall as a name for the season came about sometime in the 1500s, a shortened version of the very poetic phrase for the fall of leaves. The English phrase had true meaning of the season without leading _46_ any confusion. No

    88、t even a century later, the phrase became a simple word: fall.Around this same time, the English language _47_ (travel) across the globe as Britain expanded, and it was going through some changes, as many languages did. This was _48_ (particular) true in the American colonies. Some English words cha

    89、nged in the US, whether in terms of spelling _49_ in terms of general usage. In the mid-1800s, British and American English speakers further developed in different ways and fall was the common word for autumn in the US, while autumn _50_ (regard) as the word for fall in England.【答案】41. original 42.

    90、confused 43. itself 44. which 45. centuries 46. to 47. was traveling 48. particularly 49. or 50. was regarded【解析】【分析】这是一篇说明文,主要讲述了autumn及fall这两个表示“秋季”的英语词汇悠久的历史。【41题详解】考查形容词。句意:事实上,autumn这个词汇首次出现于14世纪,来源于拉丁语词汇“autumnus”。于是autumn这个词立刻变得流行起来,这有可能是因为它取代了起初用来表示“秋天”的用词harvest。由空格后的名词可知,该处应填写形容词作其定语,故填ori

    91、ginal。【42题详解】考查形容词。句意:你可以想象得到,当庄稼从田地里收割出来,人们如果用表示harvest则会让人们困惑与到底这个词表意是哪一个。该处动词应变为动词提示词的同根形容词,作宾补,说明宾语位置的people的状态,故填confused。【43题详解】考查代词。句意:因为harvest同时也表示收割庄稼作物这件农事本身。该处的人称代词应变为反身代词,作act的同位语,故填itself。【44题详解】考查定语从句关系代词。句意:autumn这个词语,指的是夏季和冬季之间的季节。该处空格后的句子用来修饰前面的名词autumn,先行词为物,且在从句中充当主语,该从句为非限定性定语从句

    92、。故填which。【45题详解】考查名词。句意:autumn这个词语,指的是夏季和冬季之间的季节。这样的用法接下来将会持续几个世纪。有空格前表复数概念的修饰短语a couple of可知,该空格应填写复数形式。故填centuries。【46题详解】考查介词。句意:这个英语短语是对这个季节最精确的定义,不会产生任何歧义。lead to为固定搭配。故填to。47题详解】考查谓语时态。句意:在同一时期,英语语言随着英帝国的扩张,跨越了全球。表示发生与过去某一时刻或某一段时间的持续性动词,应用过去进行时。空处所填时态与and it was going through some changes为并列谓语

    93、。故填was traveling。【48题详解】考查副词。句意:在美洲殖民地这种现象尤其普遍。该处应填写副词,修饰形容词true的程度。故填particularly。【49题详解】考查并列连词。句意:一些英语词汇的含义在美国发生了变化,无论是其拼写还是普遍的用法。whether .or“不管是.还是 ”,为固定搭配。故填or。【50题详解】考查谓语时态和语态。句意:“fall”在美国成为表示秋天的普遍用词,而“autumn”在英国则被普遍用来表示秋天。时间状语“In the mid-1800s”表过去,而“秋天”和“视.作为”是被动关系,故用一般过去时的被动。故填was regarded。第四

    94、部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的一下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一个横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改仅限一词:2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Since the eight grade Ive been stuck between two different

    95、 career: art and science. On the one hand, I adored art, which will always be a part of me. I want to make mine own living by running a cartoon magazine, in which Id be a drawer and writer too. On other hand, I am totally for love with biology! I find it interesting how math seems to make so many se

    96、nse and I like chemistry as well as. Up to now, I have not decided what to doing in the future. One of my friends suggests that I be a surgeon which is good at drawing cartoon. It sounds like a good idea.【答案】1.eighteighth2.careercareers3.adoredadore4.minemy5.other前添加the6.forin7.manymuch8.删除well后as9.

    97、doingdo10.whichwho/that【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了作者同时喜欢艺术和科学,在两种职业中难以选择。【详解】1.考查数词。句意:从八年级开始,我就被困在两种不同的职业之间:艺术和科学。此处表示“第八年级”应用序数词eighth。故eight改为eighth。2.考查名词的数。句意:从八年级开始,我就被困在两种不同的职业之间:艺术和科学。career为可数名词,由two修饰应用复数形式。故career改为careers。3.考查时态。句意:一方面,我热爱艺术,它将永远是我的一部分。描述爱好应用一般现在时,主语为I,谓语用原形。故adored改为adore。4.考

    98、查代词。句意:我想经营一本漫画杂志来养活自己,在杂志里我既是一个画师,也是一个作家。结合句意表示“谋生;维持生活”可知短语为make ones own living。故mine改为my。5.考查冠词。句意:另一方面,我完全爱上了生物学!结合句意表示“另一方面”可知短语为on the other hand。故other前添加the。6.考查介词。句意:另一方面,我完全爱上了生物学!结合句意表示“爱上”可知短语为in love with。故for改为in。7.考查固定短语。句意:我觉得很有趣,数学似乎很有意义,我也喜欢化学。结合句意表示“很有意义”可知短语为make so much sense。因

    99、为sense作为“理解,感悟”时是不可数名词。故many改为much。8.考查固定短语。句意:我觉得很有趣,数学似乎很有意义,我也喜欢化学。结合句意表示“也”短语为as well。故删除well后as。9.考查非谓语动词。句意:到目前为止,我还没有决定将来做什么。此处为“疑问词+不定式”结构,表示“做什么”应用what to do。故doing改为do。10.考查定语从句。句意:我一个朋友建议我做一个擅长画卡通的外科医生。此处为定语从句修饰先行词surgeon,先行词在从句中作主语,指人,故应用关系代词who或that引导。故which改为who/that。第二节 书面表达(满分25分)52.

    100、 假如你是李华,你的英国朋友Mike下学期将作为交换生来你校学习。最近他在来信中表达了对中国画的浓厚兴趣,想请你就学习国画这一主题,给出建议。请你用英语回信,要点如下:1.介绍国画;2.提出建议至少两条;3.表达祝愿。注意:1.词数80左右。2.可以适当添加细节,以使行文连贯。Dear Mike,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mike,Delighted to hear that you have great interest in Chinese painting, Im writing to share some tips on learning it.Chinese pai

    101、nting, an important part of our traditional art, is about how to express your understandings of beauty with brushes and ink. I strongly recommend that you should read the books on the booklist attached to my letter, through which youll get a better understanding of this unique art. Additionally, it

    102、is a wise choice to attend some optional courses during your stay in our school. Thus you will surely acquire some basic painting techniques.Sincerely hope my suggestions will be helpful to you. Wish you would have a good time while staying in China.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友Mike写信,简要

    103、介绍国画,并给出学习国画的相关建议。【详解】1.词汇积累高兴的:happydelighted建议:suggestrecommend此外:additionallybesides获得:getgainacquire2.句式拓展原句:Additionally, it is a wise choice to attend some optional courses during your stay in our school.拓展句:Additionally, it would be a wise choice, if you could attend some optional courses dur

    104、ing your stay in your school.【点睛】【高分句型1】I strongly recommend that you should read the books on the booklist attached to my letter, through which youll get a better understanding of this unique art.(同时运用了recommend引导的宾语从句及定语从句)高分句型2】Chinese painting, an important part of our traditional art, is about how to express your understandings of beauty with brushes and ink.(巧妙地运用了同位语,简洁且精确地介绍了国画)听力答案:15 ACACB 610 CBACC 1115AABBA 1620 BCACB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省南阳市六校2021-2022学年高二上学期第一次联合测试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550220.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1