新疆哈密市第十五中学2021届高三英语上学期第一次质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆 哈密市 第十五 中学 2021 届高三 英语 上学 第一次 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、新疆哈密市第十五中学2021届高三英语上学期第一次质量检测试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASTAGESBarbara and the Camp Dogs The confident lead singer of a pub rock band, Barbara sets out on a road trip with her cousin Rene to reconnect with their family and see her sick mum. Its
2、 written by Alana Valentine, and Leticia Caceres directs a cast including Yovich.Malthouse Theatre. Today, 6:30pm.Tickets: $30-$55.Bookings: (03) 9685 5111 or online.Peter Pan Goes WrongThe Cornley Polytechnic Drama Society presents the Olivier award-nominated play Peter Pan Goes Wrong. JM Barries c
3、lassic fairytale Peter Pan has been reimagined with comedic disasters, including technical problems and cast conflict.Sydney Lyric Theatre. Tonight, 7pm.Tickets: $69.90- $119.90.Bookings: 1300 795 267 or online.Kwongkan Combining contemporary and traditional dance, the Ochre Contemporary Dance Compa
4、ny and the Daksha Sheth Dance Company perform Kwongkan to live music. Created and directed by Mark Howett, this piece explores ancient, present and future cultures where humans struggle to save the planet and themselves.Fremantle Arts Centre. Tonight and Tomorrow, 7:30pm.Tickets: $28.60-$51.Inquirie
5、s: (08) 9432 9555 or online.The Rosie ResultAuthor Graeme Simsion discusses his new novel, The Rosie Result, which explores the love life of middle-aged autistic (患自闭症的) character Don. Simsion presents the talk alongside clinical psychologist Tony Attwood. The event will be moderated (主持) by autism
6、advocate Barb Cook.Brisbane Powerhouse. Tonight, 7pm. Tickets: $30-$57. Bookings: (07) 3358 8600 or online.1. Who is the author of Peter Pan?A. JM Barrie.B. Alana Valentine.C. Yovich.D. Mark Howett.2. What is special about The Rosie Result?A. It is directed by a singer.B. It has comedic disasters.C.
7、 It includes traditional dance.D. It is a talk about a novel.3. Which stage has the smallest price range of tickets?A. Barbara and the Camp Dogs.B. Peter Pan Goes Wrong.C. Kwongkan.D. The Rosie Result.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】本文是一则广告。文章介绍了四个舞台演出的地点、时间、票价及联系方式。【1题详解】细节理解题。根据Peter Pan Goes Wrong部分中的JM Ba
8、rries classic fairytale Peter Pan has been reimagined with comedic disasters, including technical problems and cast conflict.可知,JM巴利的经典童话彼得潘在重新构思中遭遇了喜剧灾难,包括技术问题和演员冲突。由此可知,彼得潘的作者是JM巴利。故选A。【2题详解】细节理解题。根据The Rosie Result部分中的Author Graeme Simsion discusses his new novel, The Rosie Result, which explores
9、 the love life of middle-aged autistic (患自闭症的) character Don. Simsion presents the talk alongside clinical psychologist Tony Attwood.可知,作者Graeme Simsion讨论了他的新小说罗西的结果,这本小说探讨了中年自闭症人物Don的爱情生活。Simsion和临床心理学家Tony Attwood一起发表了这次演讲。由此可知,罗西的结果的特别之处在于它是一个关于一部小说的讨论。故选D。3题详解】细节理解题。根据题干中的the smallest price rang
10、e of tickets可以定位到每部分中的价格介绍,对比发现Kwongkan的票价最便宜。故选C。BGeorge, once known as “Midnight Memory Maker,” had been given away after his original owner, Todd Mathieson, died and his wife, Diane, could no longer care for him. She found a new home for George so that he could continue to race for a number of ye
11、ars.In September, 2018, George was turned over to the Animal Rescue League (ARL) of Boston. When he arrived at the leagues adoption center in Dedham, he was slightly underweight, and in need of medical care. But, over all, he was in good health, the league said.George recuperated (休养) for a few mont
12、hs in Dedham before being put into foster care. “He was highly intelligent, elegant, well-trained and had clearly known love. He was very engaged with humans,” Cordula Robinson, Georges foster parent, said in the statement.Robinson wanted to help George go home. She contacted animal rescue agencies
13、up and down the East Coast to see if anyone recognized him. To her surprise, someone from New Jersey recognized George as once belonging to Todd Mathieson. He was well known and owned a stable in Connecticut, said Michael DeFina, a spokesman for the ARL. George is notable for his distinctive colors,
14、 such as white patches on his hooves (蹄子) that look “like socks,” DeFina said. They went through show photos to confirm Georges identity and contacted his original hostess.Diane Mathieson was “overwhelmed and ecstatic (欣喜若狂)” about the possibility of reuniting with George.After 13 years apart George
15、 was transported to his family in Ocala, Florida, where he will enjoy his retirement. “He seems to be walking taller,” Diane said.4. Why was George given away by his original family?A. He was a trouble-maker in the community.B. He often got lost for his poor memory.C. The family couldnt provide enou
16、gh care.D. His wife had found him a new home.5. What did Cordula Robinson do for George?A. Bring him to the adoption center.B. Help his reunion with the family.C. Take some show photos for him.D. Build an elegant stable for him.6. Who is the owner of George now?A. Todd Mathieson.B. Cordula Robinson.
17、C. Michael DeFina.D. Diane Mathieson.7. What can we infer about George?A. He used to be a race horse.B. He enjoyed his retirement.C. He lost both of his parents.D. He was hard to recognize.【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是一匹马在和他的主人分离了13年之后,在好心人的帮助下,又重新找到主人的故事【4题详解】细节理解题。根据第一段中的Diane, could
18、no longer care for him. She found a new home for George so that he could continue to race for a number of years.可知,黛安娜,再也不能照顾它了。她为乔治找到了一个新家,这样他就可以继续比赛好几年了。由此可知,乔治被他的最初的家人送走是因为这家人不能给他提供足够的照顾。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第四段中的Robinson wanted to help George go home. She contacted animal rescue agencies up and dow
19、n the East Coast to see if anyone recognized him.可知,罗宾逊想帮助乔治回家。她联系了东海岸上上下下的动物救援机构,看看是否有人认出了它。由此可知,Cordula Robinson为乔治做的事情是帮助他与家人团聚。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第五段中的Diane Mathieson was “overwhelmed and ecstatic (欣喜若狂)” about the possibility of reuniting with George.可知,Diane Mathieson对与乔治重聚的可能性感到“欣喜若狂”。由此可知,Geo
20、rge现在的主人是Diane Mathieson。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段中的She found a new home for George so that he could continue to race for a number of years.(她为乔治找到了一个新家,这样他就可以继续比赛好几年了)和第四段中的He was well known and owned a stable in Connecticut, said Michael DeFina, a spokesman for the ARL. George is notable for his disti
21、nctive colors, such as white patches on his hooves (蹄子) that look “like socks,”(该协会的发言人Michael DeFina说,他很有名,在康涅狄格州也有一个马厩。乔治以他独特的颜色而闻名,比如他蹄子上的白色斑点看起来“像袜子”)可推知,乔治曾经是一匹赛马。故选A。CHeres the list of skiers, who have won four consecutive (连续的) world championships: Nobody.Well, nobody besides Mikaela Shiffrin
22、, who did it last Saturday in Are, Sweden. The Colorado skier, still just 23, is the best story, really, of this sports winter in the slalom (障碍滑雪).She pulled it off, despite an illness that challenged her breathing. Shiffrin told NBC after her win that her mother, Eileen, advised her before her sec
23、ond run: You dont have to do this. But Shiffrin told herself what she had told herself many times before: “I just need 60 seconds.” So she did it, and she got it. Shiffrin is closing in on her third World Cup overall title. Shes ranked No. 1 on the planet in slalom.In womens skiing, the mountain is
24、now Shiffrins. Shes earned it. Those two (and soon three) World Cup overalls; 56 World Cup individual victories; and, oh yeah, right, three Olympic medals, two of them gold. Shiffrin is already considered a serious threat to Ingemar Stenmarks record of 86 World Cup victories, and Lindsey Vonns 82, t
25、hough the 34-year-old surely would have collected more had she not suffered repeated injuries during her career. Of course, Shiffrin may wind up chasing someone elses markAustrias brilliant Marcel Hirscher, 29, now has 68 World Cup wins.At the same time, Shiffrin loathes all the talk about the numbe
26、rs and records. “People see the records and statistics. They are asking for more, more, moreit looks easy, but it isnt. Nowhere close,” Shiffrin wrote. “What I see is training, sleepless nights, pain, doubt, delayed lights, canceled flights, lost luggage, expense, adventure, and some races mixed in
27、there.”Thats what happens when youre as good as she is. But nobodys been as good as she is. In a sense, Shiffrin is just getting started. Its very possible she will be at her peak powers when the Winter Olympics arrive in Beijing in 2022.8. What do we know about Mikaela Shiffrin in her recent slalom
28、 race?A. She was not in her best physical condition.B. She pulled out of the race in the second run.C. She followed her mothers advice and succeeded.D. She told herself a one-minute story before the race.9. Whose record of World Cup victories is Mikaela Shiffrin getting close to?A. Eileen Shiffrins.
29、B. Ingemar Stenmarks.C. Lindsey Vonns.D. Marcel Hirschers.10. Which of the following best explains “loathes” underlined in paragraph 5?A. Summarizes.B. Gives away.C. Dislikes.D. Focuses on.11. What is the best title for the text?A. Shiffrin Is Moving MountainsB. Shiffrin Is At Her PeakC. The Rise An
30、d Fall Of A Colorado SkierD. The Most Popular Winter Sports【答案】8. A 9. D 10. C 11. A【解析】本文是一篇说明文,为一篇人物传记。介绍了著名的滑雪运动员Mikaela Shiffrin。她在障碍滑雪这一运动中取得了非常好的成绩甚至正在向历史最佳发起冲击。尽管饱受伤病,她依然相信自己可以做到最好。【8题详解】推理判断题。根据第三自然段第一句话She pulled it off, despite an illness that challenged her breathing.(她成功了,尽管她得了一种呼吸困难的疾病)
31、可知,她在最近的一项赛事中,虽然赢得了比赛,但是身体却饱受疾病折磨,由此可以推断出她的身体并不是处于最佳状态。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第四自然段Of course, Shiffrin may wind up chasing someone elses markAustrias brilliant Marcel Hirscher, 29, now has 68 World Cup wins.(当然,Shiriffin最终可能会追上29岁的奥地利球星Marcel Hirscher的记录,她已经赢得了68场世界杯冠军),可知Shiffrin目前最接近的记录就是Marcel Hirsch
32、er的68场世界杯胜利记录。故此题选D。【10题详解】词义推断题。根据倒数第二自然段People see the records and statistics. They are asking for more, more, moreit looks easy, but it isnt.(人们看到记录和统计数据。他们要求更多,更多,更多看起来很容易,但其实不然)可知当人们通过数据,希望Shiriffin能做到更好时,她自己觉得是很难做到的。由此可以知道Shiriffin并不喜欢别人谈论数字和记录,所以loathes就是“讨厌”的意思。A. Summarizes总结; B. Gives away
33、泄露;C. Dislikes讨厌;D. Focuses on关注。故此题选C。【11题详解】主旨大意题。本文第一自然段介绍了著名滑雪运动员Shiriffin连续四届赢得四届冠军的成就,然后第四自然段又讲到Shiriffin继续向世界杯胜利记录发起冲击,以及最后一自然段In a sense, Shiffrin is just getting started. Its very possible she will be at her peak powers when the Winter Olympics arrive in Beijing in 2022.(从某种意义上说,Shiffrin才刚刚
34、起步。2022年冬奥会在北京举行时,她很有可能达到巅峰状态)可知Shiriffin在未来可能会达到巅峰状态。由此可以总结出全文的主要内容就是Shiriffin在一直挑战自己,创造奇迹。故A项Shiffrin Is Moving Mountains(Shiriffin正在创造奇迹)是最佳标题。故选择A项。DA Chinese company says it has created a new facial recognition system that can identify people even if they are wearing masks.Engineers at the Beij
35、ing-based Hanwang Technology Ltd. say their system is the first to be created to effectively identify people wearing face masks. A team of 20 people built the system in about a month. The system is based on existing technologies developed over the past 10 years. The process involved adding a collect
36、ion of about 6 million unmasked faces and a much smaller collection of masked faces.Hanwang is now selling two main kinds of products that use the new technology. One performs “single channel” recognition, which is designed to be used at the entrances to buildings. The other product is a “multi-chan
37、nel” recognition system that uses groups of surveillance cameras (监控摄像头). “When wearing a mask, the recognition rate can reach about 95 percent, which can ensure that most people can be identified,” said Huang Lei, Hanwangs vice president. He added that the systems success rate for people not wearin
38、g a mask is about 99.5 percent. Huang said Hanwangs technology can be used to identify and track people as they move about. He added the system can identify crime suspects, terrorists or make reports or warnings.However, the new system struggles to identify people wearing both a mask and sunglasses.
39、 “In this situation, all of the key facial information is lost. In such cases recognition is tough,” Huang said.It was not immediately clear how people were reacting to the new technology. While some have expressed opposition to such tools, many others seem to have showed interest in the new system
40、and accepted it as a way to deal with the current health emergency the spread of the novel coronavirus (新型冠状病毒). Huang says he sees the interest likely expanding if the virus continues to spread and the use of face masks increases.12. What is the second paragraph mainly about?A. Where the company is
41、 located.B. How the system is developed.C. When the research work started.D. What the collection stands for.13. What is the limitation of the new facial recognition system?A. The poor storage of information.B. The relatively low recognition rate.C. Identifying people with both a mask and sunglasses.
42、D. Tracking the movement of crime suspects and terrorists.14. What attitude does Huang Lei hold towards the new technology?A. Unclear.B. Optimistic.C. Opposed.D. Worried.15. Where is the text most likely from?A. A travel brochure.B. A health magazine.C. A medical paper.D. A science report.【答案】12. B
43、13. C 14. B 15. D【解析】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了北京汉王科技有限公司研发的一种新的面部识别系统,该系统能够有效识别戴口罩的人。【12题详解】主旨大意题。根据第二段中的A team of 20 people built the system in about a month. The system is based on existing technologies developed over the past 10 years. The process involved adding a collection of about 6 million unmasked
44、faces and a much smaller collection of masked faces.可知,一个20人的团队用了大约一个月的时间构建了这个系统。该系统以过去10年开发的现有技术为基础。这个过程包括增加大约600万张未戴面具的脸和更少的戴面具的脸。由此可知,第二段主要讲述的是系统是如何开发的。故填B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的However, the new system struggles to identify people wearing both a mask and sunglasses.可知,然而,新系统很难识别同时戴口罩和太阳镜的人。由此可知,这
45、种新的面部识别系统的局限性在于,它很难识别同时戴口罩和太阳镜的人。故填C。【14题详解】推理判断题。根据黄磊对新系统识别率的陈述及最后一段中的Huang says he sees the interest likely expanding if the virus continues to spread and the use of face masks increases.(黄说,他认为,如果病毒继续传播,口罩的使用增加,人们的兴趣可能会扩大)可推知,黄磊对这项新技术持乐观态度。故填B。【15题详解】推理判断题。根据第一段中的A Chinese company says it has cre
46、ated a new facial recognition system that can identify people even if they are wearing masks.(一家中国公司表示,他们开发了一种新的面部识别系统,即使人们戴着口罩也能识别他们)及下文对该项新技术的介绍可知,这篇文章很可能来自一篇科学报告。故填D。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Internet is a place where we can talk freely. But it is also a p
47、lace where we pay little attention to a worrying fact._16_According to a recent survey by China Youth, more than 76 percent of young people in China said they felt their Chinese language skills have declined._17_For example, when one sees something funny, one will simply type “hahaha” or use the “cr
48、y-laugh” emoji (表情符号). Direct expression rather than words becomes the preferred way to communicate online. Also, copy and paste (粘贴) culture is getting popular among people._18_Some tend to use a fixed set of sentence patterns, such as “whenever you disagree with each other, you .”_19_When we use e
49、xpressions without thinking, it means we have become too lazy to express our real feelings. If teenagers adopt casual methods of expression like emojis, they could lose the ability to use words properly.To improve our language skills, we should try to think independently and develop our own language
50、 logic._20_In addition, keep using various words to show our unique feelings.A. Words are in general being used more.B. We should also read more works of literature.C. That is, our language competence is becoming poorer.D. If this trend continues, it could influence our way of thinking.E. People can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
