江西省南昌市2023届高三英语二模试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省 南昌市 2023 届高三 英语 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、SRS2023 届高三模拟测试(第二次)英语第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5 小题;每小题 1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C。1. What will the man do next?A. Continue his w
2、ork. B. Get off work. C. Break the rules.2. What is a challenge for the man on the hikes?A. Making up stories. B. Taking a long walk. C. Having a headache.3. When will the man probably leave the party?A. 9:00 pm. B. 10:00 pm. C. 11:00 pm.4. What is the probable relationship between the speakers?A. C
3、lassmates. B. Mother and son. C. Teacher and student.5. Where does the conversation probably take place?A. At a hotel. B. On a plane. C. In a shop.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6 段材料,回答第6、7
4、题。6. Why does the man make the call?A. To make an appointment.B. To cancel an appointment.C. To rearrange an appointment.7. When will the man go to the dentist?A. On Saturday. B. On Thursday. C. On Wednesday.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man want to do?A. Join a fitness club.B. Organize a soccer
5、team.C. Try out for a basketball team.9. What does the woman advise the man to do first?A. Take up cycling. B. Do weight training. C. Have a health check.10. Where will the man probably go next?A. To the gym. B. To the office. C. To the hospital.听第8段材料,回答第11至13题。11. What are they talking about?A. So
6、cial charities. B. Summer plans. C. School campaigns.12.What do the speakers plan to do together?A. Work with kids at a summer camp.B. Do some environmental volunteering.C. Organize some fundraising events.13. What will the woman do to help the man?A. Involve her friends. B. Design some posters. C.
7、Spread the word online.听第9段材料,回答第14至17题。14. What was John interested in as a teenager?A. Sports. B. Technology. C. Music.15. What is the focus of Johns company?A. The price. B. Fancy design. C. User experience.16.How does John make his products more attractive?A.By doing user research. B.By recordin
8、g users voices. C.By finding potential users.17. What is Johns advice for beginners in technology industry?A. Creating trendy things.B. Avoiding major failures.C. Making useful products.听第10段材料,回答第18至20题。18. Who designed the upside down house in Colombia?A. An Austrian. B. A Colombian. C. A Frenchma
9、n.19. What can people do inside the house?A. Sit on chairs. B. Jump on floors. C. Walk on ceilings.20. Why do many people like visiting the house?A. To get relaxed. B To get creative. C. To get challenged.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共 15 小题;每小题 2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。AEach year in
10、different parts of the world, many countries celebrate different kinds of flower festivals where you can witness some splendid views in the world.Chelsea Flower Show (London, United Kingdom)London celebrates the worlds most famous flower festival for five days in May with flower arrangements every y
11、ear. There are innovations and creativity, both of which make the event one of the most lively festivals in the UK. Every year, London gathers the best garden designers, plant specialists, and nurseries to make the flowers and plants the most beautiful flower exhibit around the world.Floriade Festiv
12、al (Canberra, Australia)From mid-September to mid-October, Canberra celebrates Floriade every year with some of the amazing events and beautiful sight of blossoms with different colors and patterns. It is one of the biggest festivals in Australia. Hosted in Canberras Commonwealth Park, the event is
13、a 30-day celebration with lots of food, entertainment, music etc.Pasadena Rose Parade (California, United States)Pasadena Rose Parade is celebrated on January 1st as an American New Year Tradition with some extremely fantastic flower parades and music celebrations. You can either witness this person
14、ally or even see the live broadcast which takes place throughout the local channels across the country.The Rose Festival (Kazanlak, Bulgaria)The Rose Festival is one of the most popular events in Bulgaria. The celebration for the blossom of the roses takes place in the first week of June every year.
15、 This is the season when the gentle Kazanlak roses come to bloom, filling the air with its sweet smell. The most beautiful girl in the city is chosen in a beautiful pageant (选美) activity.1. What is special about Chelsea Flower Show?A. Enjoying the beautiful roses in the city.B. Joining the event hos
16、ted in Commonwealth Park.C. Collecting the best artists to create various exhibits.D. Welcoming New Y ear by witnessing flower parades.2. Which festival lasts the longest?A. Floriade Festival.B. Chelsea Flower Show.C. Pasadena Rose Parade.D. The Rose Festival.3. What do Floriade and Pasadena Rose Pa
17、rade have in common?A. They are watched by live broadcast.B. They show us the beauty contest show.C. They are hosted in the National Park.D. They are fantastic for music lovers.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍的是四个花卉节的相关情况。【1题详解】细节理解题。根据Chelsea Flower Show (London, United Kingdom)部分的“Every yea
18、r, London gathers the best garden designers, plant specialists, and nurseries to make the flowers and plants the most beautiful flower exhibit around the world.(每年,伦敦都会聚集最优秀的园林设计师、植物专家和苗圃,使花卉和植物成为世界上最美丽的花卉展览)”可知,Chelsea Flower Show的特别之处在于聚集最好的艺术家来创作各种展览。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Chelsea Flower Show (London,
19、 United Kingdom)部分的“London celebrates the worlds most famous flower festival for five days in May with flower arrangements every year.(每年五月,伦敦都会用五天的时间来庆祝世界上最著名的花卉节)”,Floriade Festival (Canberra, Australia)部分的“From mid-September to mid-October, Canberra celebrates Floriade every year with some of the
20、 amazing events and beautiful sight of blossoms with different colors and patterns.(从9月中旬到10月中旬,堪培拉每年都会举办花卉节,举办一些令人惊叹的活动,欣赏不同颜色和图案的花)”和“Hosted in Canberras Commonwealth Park, the event is a 30-day celebration with lots of food, entertainment, music etc.(该活动在堪培拉的联邦公园举行,为期30天,有很多美食、娱乐和音乐等。)”,Pasadena
21、Rose Parade (California, United States)部分的“Pasadena Rose Parade is celebrated on January 1st as an American New Year Tradition with some extremely fantastic flower parades and music celebrations.(Pasadena Rose Parade在1月1日举行,这是美国的新年传统,有一些非常奇妙的鲜花游行和音乐庆祝活动)”和The Rose Festival (Kazanlak, Bulgaria)部分的“Th
22、e celebration for the blossom of the roses takes place in the first week of June every year.(每年6月的第一个星期是庆祝玫瑰盛开的日子)”可知,持续时间最长的是Floriade Festival。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Floriade Festival (Canberra, Australia)部分的“Hosted in Canberras Commonwealth Park, the event is a 30-day celebration with lots of food, ent
23、ertainment, music etc.(该活动在堪培拉的联邦公园举行,为期30天,有很多美食、娱乐和音乐等)”和Pasadena Rose Parade (California, United States)部分的“Pasadena Rose Parade is celebrated on January 1st as an American New Year Tradition with some extremely fantastic flower parades and music celebrations.(Pasadena Rose Parade在1月1日举行,这是美国的新年传
24、统,有一些非常奇妙的鲜花游行和音乐庆祝活动)”可知,Floriade和Pasadena Rose Parade的共同之处是有每秒的音乐,它们对音乐爱好者来说是极好的。故选D。BTheres this idea that the best stories are somewhere else, but actually weve got great stories on our doorsteps.I was born in Birmingham and grew up doing sport. At 16, when I was playing football, I injured my k
25、nee so badly that I had to give up any sporting ambitions. However, I turned to photography as a way for me to continue exploring my passion for sport. Taking photos also allowed me to connect with people, sound their voices and challenge social norms (规范).When I was growing up, I hardly saw any pho
26、tographs of ordinary girls playing sport. The only images I see of sportswomen in the mainstream media are of excellent athletes. To fill the gap, Im trying to do my own art project People, Place and Sport. Since most people arent used to being in the spotlight, I will open with the same question: “
27、What does this sport mean to you?” Then I try to involve the subjects I photograph by doing interviews with them and asking how they would like to share their stories with sports. When people respond positively and start to relax, I begin to shoot them on film.One of my best project photos is of Mav
28、 Akram boxing. Mav is an African woman boxer and runs a Womens Boxing Club in Birmingham. She is also passionate about getting women into boxing, not just for the physical elements, but also mental health. Because Mav thinks boxing is not only a strategic sport of not getting hit, but also can offer
29、 a sense of community. This photo truly encourages women of all shapes and sizes to participate in the sport.4. What is the author?A. An athlete.B. A photographer.C. A coach.D. A reporter.5. How does the author bond with her subjects?A. By taking their photos right away.B. By showing them a picture
30、of Mav.C. By getting to know their own stories.D. By opening up with various questions.6. What does Mav think of boxing?A. It is merely suitable for men.B. It sharpens her body and mind.C. It teaches her to avoid getting hit.D. It helps her fight against social norms.7. What is the text mainly about
31、?A. An art project.B. A passion for sport.C. An impressive photo.D. A lasting friendship.【答案】4. B 5. C 6. B 7. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者做了一个艺术项目人、地点和运动,通过拍摄身边普通的做运动的女孩来填补很少看到普通女孩运动的照片这一空白的故事。【4题详解】推理判断题。根据第二段“However, I turned to photography as a way for me to continue exploring my passion for sport.
32、 Taking photos also allowed me to connect with people, sound their voices and challenge social norms (规范).”(然而,我转向了摄影,以此来继续探索我对体育的热情。拍照也让我能够与人们建立联系,发出他们的声音,挑战社会规范。)可知,作者是一名摄影师。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“Then I try to involve the subjects I photograph by doing interviews with them and asking how they wou
33、ld like to share their stories with sports.”(然后,我试着让我拍摄的对象参与进来,采访他们,问他们想如何分享他们的体育故事。)可知,作者通过了解他们自己的故事与她的主题建立了联系。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“ She is also passionate about getting women into boxing, not just for the physical elements, but also mental health. ”(她还热衷于让女性参与拳击运动,不仅是为了身体因素,还为了心理健康。)可知,Mav认为拳击让
34、她的身心得到锻炼。故选B项。【7题详解】主旨大意题。根据第三段“To fill the gap, Im trying to do my own art project People, Place and Sport.”(为了填补这一空白,我正在尝试做我自己的艺术项目人、地点和运动。)可知,文章主要讲的是一个艺术项目。故选A项。CAn analysis of 5.4 grammes of stones and dust that a Japanese Hayabusa-2 spacecraft gathered from Ryugu, an asteroid (小行星) near Earth,
35、has discovered a surprising component: a drop of water. The discovery offers new support for the theory that life on Earth may have originated from outer space.Hayabusa-2 was launched in 2014 on its mission to Ryugu, and returned to Earths orbit two years ago to drop off a capsule containing the sam
36、ple. The sample has been divided among different scientific teams to maximize the chance of new discoveries. The precious cargo has already produced several results, including organic materials that showed some of the building blocks of life on Earth, amino acids, may have been formed in space.The l
37、ead scientist, Tomoki Nakamura of Tohoku University and his team, which is made up of about 150 researchers from the US, Britain, France, Italy and China, also analyzed the sample from Ryugu. The teams latest discovery was a drop of water containing salt and organic matter. “This drop of water has g
38、reat meaning. Many researchers believe that water was brought from outer space, but we actually discovered water in Ryugu for the first time,” Nakamura said.That bolsters the theory that asteroids such as Ryugu, or its larger parent asteroid, could have provided water, which contains salt and organi
39、c matter in collisions(碰撞) with Earth. “Such discovery may have been directly linked to the origin of the oceans or organic matter on Earth,” Nakamura said.Kensei Kobayashi, a scientist who is not part of the research group, applauded the discovery. “The fact that water was discovered in the sample
40、itself is surprising, given the chances of it being destroyed in outer space. It does suggest that the asteroid contained water, in the form of fluid and not just ice, and organic matter may have been generated in that water,” Kobayashi said.8. What did Nakamuras team find lately?A. Ryugu moves near
41、 the earth.B. Ryugu accommodates fluid water.C. Organic matter exists in sample water.D. Amino acids come into being in space.9. What does the underlined word “bolsters” probably mean?A. Supports.B. Doubts.C. Advances.D. Tests.10. What is the significance of the discovery?A. It draws attention to am
42、ino acids.B. It proves the mission to Ryugu a success.C. It offers clues to origins of life on Earth.D. It promises a bright future for space exploration.11. What is Kobayashis attitude toward the finding?A. Critical.B. Skeptical.C. Objective.D. Favorable.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介
43、绍了日本隼鸟2号宇宙飞船从地球附近的小行星龙宫(Ryugu)收集了5.4克的石头和尘埃,对这些石头和尘埃的分析发现了一个令人惊讶的成分:一滴水。这一发现为地球上的生命可能起源于外太空的理论提供了新的支持。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“This drop of water has great meaning. Many researchers believe that water was brought from outer space, but we actually discovered water in Ryugu for the first time,” Nakamura sai
44、d.”(“这滴水意义重大。许多研究人员认为水是从外太空带来的,但实际上我们是第一次在龙宫发现水。”)可知,中村的团队最近的新发现是龙宫可以容纳液体水。故选B项。【9题详解】词义猜测题。根据第三段中“Many researchers believe that water was brought from outer space, but we actually discovered water in Ryugu for the first time,” Nakamura said.”(许多研究人员认为水是从外太空带来的,但实际上我们是第一次在龙宫发现水。)以及第四段中“the theory th
45、at asteroids such as Ryugu, or its larger parent asteroid, could have provided water, which contains salt and organic matter in collisions(碰撞) with Earth.”(即像龙宫这样的小行星,或它更大的母小行星,可能在与地球碰撞时提供了含有盐和有机物的水。)故可猜测,划线单词bolsters为“支持,支撑”的意思,结合选项A项Supports“支持”意思一致。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第一段中“The discovery offers ne
46、w support for the theory that life on Earth may have originated from outer space.”(这一发现为地球上的生命可能起源于外太空的理论提供了新的支持。)可知,这一发现的意义是它为地球生命的起源提供了线索。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“Kensei Kobayashi, a scientist who is not part of the research group, applauded the discovery.”(不是研究小组成员的科学家Kensei Kobayashi对这一发现表示赞赏。)
47、可推知,Kobayashi对这一发现的态度是支持,赞赏的。故选D项。DJust as digital transformation improved many businesses and emerging technology, artificial intelligence (A.I.), and machine learning also have the potential to greatly improve operations in health care settings. Bringing in these changes is becoming increasingly p
48、opular for health care providers.One company leading the automation revolution in health care is AKASA, a San Francisco-based developer of A.I. for health care operations. “American medicine may be the best in the world, but the health care system is still far behind because it has a complicated bac
49、k-end system,” says AKASAs chief executive officer and co-founder Malinka Walaliyadde. “We are simplifying and automating that system to make it a better experience for health care providers.”For AKASA, the result has been an immediate improvement in both patient satisfaction and Omaha, for example,
50、 began their organizations revenues(收入). Methodist Health System in Omaha, for example, began working with AKASA to automate the non-value-added aspects within its revenue cycle. “Now, processes that used to take more than seven minutes to determine are down to just one minute,” says Jeff Francis, M
51、ethodist Health Systems chief financial officer and vice president of finance. “There has been a sharp increase in revenue, which is up by at least 1% to $3 billion.”Walaliyadde credits AKASAs impressive product offering and its amazing results to the devotion and unmatched expertise of its workforc
52、e. “We hire the best and the brightest in both the health care and technology worlds from around the country and give employees the resources to solve old problems in new ways. The more unique backgrounds we can bring to a project, the better equipped we ll be to handle challenges with new and creat
53、ive solutions,” Walaliyadde says. Even as AKASA strengthens its place in the health care technology field, Walaliyadde knows there are many more innovations to come. “We have made a large amount of progress already,” he says, “but there is so much more to do.”12. What do we know about AKASA?A. Its r
54、evenue reaches $3 billion.B. Its aim is to upgrade American health care.C. Its headquarter is based in France.D. Its employees are of similar backgrounds.13. What can we infer from Jeff Franciss words?A. He is impressed by AKASAs service.B. His company has increased its revenue.C. His current system
55、 is facing challenges.D Value-added aspects are to be transformed.14. What led to AKASAs success according to Walaliyadde?A. Advanced digital technology.B. Its simple corporate structure.C. Joint efforts made by its skilled staff.D. Diverse products offered by the company.15. What can be a suitable
56、title for the text?A. AKASA Pioneers A.I. IndustryB. AKASA Welcomes More InnovationC. American Health Care Needs TalentsD. Automation Improves American Health Care【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【导语】这厮一篇说明文。文章讲述了AKASA公司利用自动化改善美国医疗保健。【12题详解】推理判断题。根据第二段“ “American medicine may be the best in, the world
57、, but the health care system is still far behind because it has a complicated back-end, system,” says AKASAs chief executive officer and co-founder Malinka Walaliyadde. “We are simplifying and automating that system to make it a better experience for health care providers.”(AKASA首席执行官兼联合创始人Malinka W
58、alaliyadde表示:“美国医学可能是世界上最好的,但医疗保健系统仍然远远落后,因为它有一个复杂的后端系统。”。“我们正在简化和自动化该系统,为医疗保健提供者提供更好的体验。”)可知,AKASA的目标是为医疗保健提供者提供更好的体验,换句话说,提升美国的医疗保健水平。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第三段“ “Now, processes that used to take more than seven minutes to determine are down to just one minute,” says Jeff Francis, Methodist Health Sy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
