分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2023年高考英语一轮复习 UNIT 3 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550325
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:28.66KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年高考英语一轮复习 UNIT 阅读理解题组练速度含解析新人教版选择性必修第一册 2023 年高 英语 一轮 复习 阅读 理解 速度 解析 新人 选择性 必修 一册
    资源描述:

    1、组合规范练10阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AImagine taking a photo of a destination thats so colorful that you dont need to apply any filters.Among many of the Earths colorful landscapes,there are mountains whose colors go beyond single and boring shades.ThePitons,AfricaNear the town of Soufriere,on St.Lucias sou

    2、thwestern coast,this pair of mountainous volcanic cones is truly green and what may attract your attention is that theyre also blessed in being covered with a grassy and unique forest that is home to a number of rare plant species.Collectively they are recognized as a UNESCO World Heritage Site.Zhan

    3、gyeNationalGeopark,ChinaIn northwestern Chinas province of Gansu,this UNESCO national park is considered to be one of Chinas most beautiful natural wonders.At first glance,it looks like a rainbow was carefully applied to a palette.MontagneSainteVictoire,FranceWhat makes this mountain range so wonder

    4、ful is that it has served as an inspiration for the French artist Paul Cezanne.This Post-Impressionist painter was inspired by this distinct landscape so much that it became the constant subject of his paintings.VermilionCliffsNationalMonument,AmericaNamed in 2000,this national monument in Northern

    5、Arizona line makes you feel like youve stepped onto another planet.Towering cliffs,and colored rock formations are found across this sites many regions.But wait a minute:There are certain areas that require obtaining specific permits in advance to explore them,so do your homework first.1.What may in

    6、terest you besides colors in the Pitons?A.There are unusual plants.B.It is located on the coast.C.There are volcano-shaped mountains.D.Its a UNESCO World Heritage Site.2.Which place became the constant subject of Paul Cezannes paintings?A.The Pitons.B.Zhangye National Geopark.C.Montagne Sainte Victo

    7、ire.D.Vermilion Cliffs National Monument.3.What needs your special attention when you visit Vermilion Cliffs National Monument?A.Making some preparations ahead of time.B.Getting a permission before exploring.C.Various mountains blocking your way.D.Feeling like walking into another planet.BAs a boy,I

    8、 wanted to go to the South Pole.As a teenager,I decided Id like to go to the North Pole too.And yet,I havent done either.It had taken me 31 years to just make it to the Arctic.I was traveling with a film crew from Northern Ireland,following the footsteps of Lord Dufferin who,in the 1850s,sailed from

    9、 Scotland to the Arctic.As an early adventure tourist,he was driven by the desire to see what lay at the ends of the world.As we sailed north,icebergs of the size of buses floated past our small boat.Finally,we reached our destinationEnglish Bay,where Dufferin landed and stepped off onto the horsesh

    10、oe-shaped beach.This was what Id dreamt of:standing somewhere so pure and primitive.However,for many early polar explorers,the results were far less pleasant.The south,in particular,was the source of extreme danger.My childhood interest in the South Pole was fueled by the unsuccessful yet heroic adv

    11、entures of Ernest Shackleton.He died in 1922 while preparing for his fourth adventure.The stories of Robert Falcon Scott are also well-known:he and four companions died on their way back from the South Pole.So why do explorers put themselves at such risk?Much of it seems to lie in the purity of the

    12、challenge.Scott talked of the appeal of a place that had been “unreached and unseen by humans”.“With a view over shining lands covered by ice sheets of inconceivable extent,you have the feeling of living over the control of death,” said Fridtjof Nansen,a Norwegian explorer.On the homeward journey th

    13、e weather turned and we were left for a few days at the mercy of a storm.We experienced a small taste of helplessness when faced with the raw power of nature.We should be grateful for the great explorers spirit and stories.I know I am.4.Why did the author begin his adventure tour?A.To assist a film

    14、crew.B.To realize a childhood dream.C.To memorize Lord Dufferin.D.To challenge a world record.5.Which of the following best explains “inconceivable” underlined in Paragraph 7?A.Hard to control.B.Too far to reach.C.Hard to imagine.D.Too bright to view.6.What happened during the writers journey?A.They

    15、 were trapped in icebergs.B.They were kept off the destination.C.They were attacked by a storm.D.They were rescued by explorers.7.Which of the following is the best title for the text?A.The Appeal of the Ends of the WorldB.The Dream of Traveling to the ArcticC.The Victory over the Control of DeathD.

    16、The Gratitude to Great Explorers SpiritCThe “laugh out loud” face is officially the worlds most popular emoji,according to researchers from Adobe (ADBE) who surveyed 7,000 users across the United States,the United Kingdom,Germany,France,Japan,Australia,and South Korea.The “thumbs up” emoji came in s

    17、econd,followed by the “red heart” emoji.The flirtatious(挑逗的) “wink and kiss” and “sad face with tears” emojis respectively rounded out the top five.The software maker on Thursday released the findings from its 2021 Global Emoji Trend Report ahead of World Emoji Day on Saturday.Adobes latest Emoji Tr

    18、end Report also examined the three most misunderstood emojis in the world.The “eggplant” symbol edged out the “peach” and the “clown” emojis respectively as the most confusing for users.The vast majority of emoji users (90%) believe the modern-day hieroglyphs(象形文字) make it easier for them to express

    19、 themselves.Eighty-nine percent of respondents said emojis simplify communicating across language barriers.And 67% said they think people who use emojis are friendlier,funnier and cooler than those who dont.A slight majority of respondents said they are more comfortable expressing emotions through e

    20、mojis than talking on the phone or in-person.More than half of global emoji users (55%) said using emojis in communications has positively impacted their mental health.Seventy-six percent of those surveyed said emojis are an important communication tool for creating unity,respect and understanding.A

    21、nd 88% said they feel more empathetic toward people who use emojis.8.Which is the third most popular emoji according to the survey?A.The “red heart” emoji.B.The “thumbs up” emoji.C.The “wink and kiss” emoji.D.The “sad face with tears” emoji.9.What do we know about the“eggplant” symbol?A.It is the le

    22、ast used in the world.B.It is the most confusing in the world.C.It is the most widely used in the world.D.It is the most encouraging in the world.10.How does the author develop the last three paragraphs?A.By giving opinions.B.By offering examples.C.By using some figures.D.By making classification.11

    23、.What do ninety percent of emoji users say?A.Emojis simplify communicating across language barriers.B.Emojis make it easier for them to express themselves.C.Using emojis in communications benefits their mental health.D.Emojis are an important communication tool for creating unity.DIts mid-February a

    24、nd along Britains south coast gilt-head bream (鲷鱼) are swimming from the open sea into the river mouths.And this summer,countryside visitors throughout southern England will catch sight of blue flashes as small red-eyed damselflies fly across starry ponds.Both events are happening much further north

    25、 than they would have 20 years ago.Fingers point at climate change.As areas become too hot or dry,many wildlife populations are declining,while some species are showing up in places that were historically too cold or wet.Our team,led by Alba Estrada,wanted to explain this phenomenon.If we could pred

    26、ict which species can and cant colonise (移居于) new locations,we could decide which are most in need of conservation.How far individual animals or plant seeds can move was long thought to be the most important factor.But according to our findings,other characteristics also turned out to be highly impo

    27、rtant.For example,how quickly plants and animals can produce,how well they can compete with other species for resources,and what kinds of food they can eat or habitat they can live in.The result of this is that we might be able to predict which animals will survive under climate change.The wood mous

    28、e is found throughout continental Europe.As climate changes,we think the mouse will move north because it can breed quickly,lives in lots of habitats,has a broad diet,and individuals can travel a long way.On the other hand,consider the European ground squirrel.We think it might stay just in southeas

    29、t Europe because it can only live in grasslandsand climate change wont suddenly turn farms and forests into meadows (草坪).Its encouraging to know that some species are doing well under climate change.There are some headaches,however.Those gilt-head bream are feeding on the local shellfish,which might

    30、 be taking food away from the native fish.Small red-eyed damselflies look great,but they could become all too common around British ponds and outcompete native species.Climate change is once again posing us some tricky conservation questions.12.We can learn from Paragraphs 1 &2 that .A.people hold e

    31、vents to observe different speciesB.visitors have damaged the homes of many speciesC.species preferred the extremely cold and wet environmentD.climate change makes some species move to new areas13.Whats Paragraph 4 mainly about?A.What factors can influence colonisation.B.How far individual animals c

    32、an travel.C.Why some species are declining.D.Where most species tend to live.14.Which might stand the least chance of colonisation?A.Gilt-head bream.B.Red-eyed damselflies.C.Wood mice.D.Ground squirrels.15.Whats the teams attitude towards the colonisation?A.Ambiguous.B.Doubtful.C.Objective.D.Optimis

    33、tic.阅读七选五Flamenco is a typical dance and music in the south of Spain,concretely in the Andalusian region.1The roots of Flamenco come from different cultures and countries such as Morocco,Egypt,and India.2Among the Spanish cities with more tradition in Flamenco are Cadiz,Granada,and Sevilla.3 They ar

    34、e a good singer,a Spanish guitar,and a good dancer.Normally,the scene of a Flamenco show is a plank floor,and it can be in any theater or bar.but for something different in Granada,you can see Flamenco in typical caves where families of gypsy people lived in ancient times.Flamenco is divided into tw

    35、o groups,the group of singers and the group of dancers.The group of singers is normally formed of men who sing and play the Spanish guitar.4 The men usually wear black suits,and the soles of their shoes are metal.The group of dancers is usually formed of women.5 The most beautiful thing in this part

    36、 is how fast they can move their feet and the sound you can listen to.The sound of the shoes has the same rhythm as the music.Its wonderful!Its common,too,to see a couple of dancersa girl and a boy dancing together.A.Flamenco is definitely a great art!B.The women help them by clapping their hands.C.

    37、They wear beautiful and colorful flounce dresses.D.There are three principle things needed to do Flamenco.E.However,the first traces of Flamenco in Spain date back to 1760.F.The sound from the soles of the dancers shoes made me feel happy.G.It was brought to Spain by gypsy people coming from Eastern

    38、 Europe in the 15th century.高考题型组合规范练10选择性必修第一册UNIT3阅读理解题组练速度.【语篇导读】这是一篇说明文。文章介绍了四座颜色很特别的山。1.A解析细节理解题。根据第二段中的“.andwhatmayattractyourattentionisthattheyrealsoblessedinbeingcoveredwithagrassyanduniqueforestthatishometoanumberofrareplantspecies.”可知,除了颜色,不寻常的植物可能会让你感兴趣。2.C解析细节理解题。根据倒数第二段可知,圣维克托瓦尔山成为Paul

    39、Cezanne绘画的永恒主题。3.B解析细节理解题。根据最后一段中的“Butwaitaminute:Therearecertainareasthatrequireobtainingspecificpermitsinadvancetoexplorethem,sodoyourhomeworkfirst.”可知,当你参观VermilionCliffsNationalMonument时,需要特别注意的是在探索前获得许可。【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者为了实现童年去南极的梦想,跟随一个来自北爱尔兰的电影摄制组旅行,介绍了一路上的所见所闻和所感。4.B解析细节理解题。根据第一段中的“Asa

    40、boy,IwantedtogototheSouthPole.Asateenager,IdecidedIdliketogototheNorthPoletoo.”可知,作者开始他的冒险之旅是为了实现童年的梦想。5.C解析词义猜测题。根据倒数第二段中提到的“unreachedandunseenbyhumans”以及画线词上文“Withaviewovershininglandscoveredbyicesheetsof”可知,南极是人类无法触及和看不见的地方,所以看到的是“覆盖着难以想象的冰盖的闪亮土地”,故选C项“难以想象”。6.C解析细节理解题。根据最后一段中的“Onthehomewardjourn

    41、eytheweatherturnedandwewereleftforafewdaysatthemercyofastorm.”可知,作者在旅途中被暴风雨袭击了。7.A解析主旨大意题。文章主要讲述了作者为了实现童年去南极的梦想,跟随一个来自北爱尔兰的电影摄制组旅行,介绍了一路上的所见所闻和所感。由此可知,A选项“世界尽头的吸引力”最符合文章标题。【语篇导读】本文是新闻报道。7月15日,Adobe发布了2021年全球表情符号趋势报告;“笑哭”表情符号成为全球最流行的表情符号,“点赞”和“红心”表情分别位列二三名。8.A解析细节理解题。根据第二段的第一句“Thethumbsupemojicameins

    42、econd,followedbytheredheartemoji.”可知,红心表情符号排列第三。9.B解析细节理解题。根据第四段中的“Theeggplantsymboledgedoutthepeachandtheclownemojisrespectivelyasthemostconfusingforusers.”可知,“茄子”险胜“桃子”和“小丑”,成为最让网友感到困惑的表情符号。10.C解析推理判断题。根据最后三段中提到的“Thevastmajorityofemojiusers(90%)”“Eighty-ninepercentofrespondents”“And88%.”等可知,文章最后三段

    43、是用具体的数字来说明的。11.B解析细节理解题。根据第五段的第一句“Thevastmajorityofemojiusers(90%)believethemodern-dayhieroglyphsmakeiteasierforthemtoexpressthemselves.”可知,绝大多数表情符号用户(90%)认为这种现代图像符号让他们更容易表达自己。【语篇导读】这是一篇说明文。气候变化使一些物种迁移到新的地区,作者的研究团队试图解释这个现象,并对这个现象带来的利弊进行了分析。12.D解析推理判断题。根据第一段中的“Itsmid-Februaryand.assmallred-eyeddamsel

    44、fliesflyacrossstarryponds.”和第二段中的“Fingerspointatclimatechange.inplacesthatwerehistoricallytoocoldorwet.”可知,气候变化使一些物种迁移到新的地区。13.A解析主旨大意题。根据第四段中的“Howfarindividualanimalsorplantseedscanmovewaslongthoughttobethemostimportantfactor.Butaccordingtoourfindings,othercharacteristicsalsoturnedouttobehighlyimpo

    45、rtant.”和第三段中的“Ifwecouldpredictwhichspeciescanandcantcolonisenewlocations,wecoulddecidewhicharemostinneedofconservation.”可知,第四段主要是讲什么因素可以影响物种的移居。14.D解析推理判断题。根据倒数第二段最后两句可知,欧洲地松鼠可能会留在东南欧,无法移居。而根据第一段中的“Itsmid-FebruaryandalongBritainssouthcoastgilt-headbreamareswimmingfromtheopenseaintotherivermouths.And

    46、thissummer,countrysidevisitorsthroughoutsouthernEnglandwillcatchsightofblueflashesassmallred-eyeddamselfliesflyacrossstarryponds.”和第五段中的“ThewoodmouseisfoundthroughoutcontinentalEurope.Asclimatechanges,wethinkthemousewillmovenorthbecauseitcanbreedquickly,livesinlotsofhabitats,hasabroaddiet,andindivid

    47、ualscantravelalongway.”可知,金头鲷、红色眼睛的小豆娘和木老鼠都可以移居,所以欧洲地松鼠最不可能移居。15.C解析推理判断题。根据最后一段中“Itsencouragingtoknowthatsomespeciesaredoingwellunderclimatechange.Therearesomeheadaches,however.”可知,团队对动物移居的态度是客观的。.【语篇导读】本文是说明文。弗拉门科是西班牙安达卢西亚地区的地方舞蹈。它融舞蹈、歌唱、器乐于一体,过去流行在西班牙南部,现在已扩展到西班牙的广大地区,并正在成为整个西班牙的代表性艺术之一。1.G解析上文提到

    48、“弗拉门科是西班牙南方地区典型的舞蹈和音乐形式”,G项中的It指的就是Flamenco,而且语意与上文相符。2.E解析上文提到摩洛哥、埃及和印度,下文提到西班牙。由此可知,所填的句子应是引出下文的过渡句子,所以填E项。3.D解析下文中的“.agoodsinger,aSpanishguitar,andagooddancer”和D项中的“threeprinciplethings”相吻合。4.B解析根据下文的“Themenusuallywearblacksuits.”可知,所填的句子应该提到女士。B项符合语境。5.C解析根据前面的“Thegroupofdancersisusuallyformedofwomen.”可知,C项符合语境,其中的They指的就是“women”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年高考英语一轮复习 UNIT 3 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550325.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1