2022版新高考英语一轮总复习提能练(三十六) 选修8 UNIT 1 A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练三十六选修8UNIT 1A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 三十六 选修 UNIT WORD
- 资源描述:
-
1、高考提能练(三十六)选修8Unit 1A land of diversity.阅读理解A (2020济南市济钢中学高三3月模拟考试)As a first responder,you never know what type of situation you might walk into,or who youll meet along the way.Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg,a 51yearold paramedic(急救医务人员) since 1984.Ten years into the job,Lanenb
2、erg received a call that reported that a man in his early 30s had fallen down in the Mall of America.When Lanenberg and his partner arrived at the scene,they found the young male face down on the ground.He had gone unconscious,making weak attempts to breathe.His wife stood beside him holding their s
3、mall son in horror.They quickly rushed to defibrillate(除颤) and calm the man to keep him under control.After Lanenberg dropped the patient off at the neighboring hospital,he thought about the man and his family for a long time.Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one ra
4、ndom visit to Office Max three years ago,where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him.As it turned out,the man was the patient he had saved 20 years earlier.“You gave me 20 years more than I ever thought Id have,” the man said.He thanked Lanenberg repeatedly and told him he
5、 had someone he wanted him to meet.He stepped around the corner and reappeared with a 20somethingyearold man.Lanenberg instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years ago.“That day changed my life,” Lanenberg said.“Before that,everything was about work.When I ta
6、lk to my beginnertraining class,I tell them you never know the impact you can have on someones life.”语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了一位急救医务人员和被他抢救的年轻人之间的故事。1What did Lanenberg do with the young man?AHe gave the man the first aid.BHe cured the man at the scene.CHe only sent the man to hospital.DHe took care of the
7、 mans wife and son.A推理判断题。该题问的是Lanenberg对那个年轻人做了什么。根据关键句“They quickly rushed to defibrillate(除颤)and calm the man to keep him under control.”(第二段倒数第二句)可知,Lanenberg和他的同事在第一时间对这名男子实施了急救。由此可推知,Lanenberg对那个年轻人实施了急救。故选A。2What did Lanenberg think of the encounter with the man?AIt was unbelievable.BIt was a
8、 common routine.CIt was a matter of course.DIt was a dangerous situation.A推理判断题。该题问的是Lanenberg如何看待自己与那名男士的再次相遇。根据关键句“Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago,where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at h
9、im.”(第三段第一句)可知,Lanenberg认为自己什么事情都经历过,没有什么事会让他大惊小怪了,直到他再次遇见二十多年前他救过的那名男子。由此可推知,Lanenberg认为再次见到二十多年前他救过的那名男子是令人难以置信的事。故选A。3Why was the man thankful to Lanenberg?ALanenberg helped bring up his little son.BLanenberg donated to support his family.CLanenberg gave him the present happy life.DLanenberg taug
10、ht his son to be a new doctor.C推理判断题。该题问的是为什么那名男子要感谢Lanenberg。根据关键句“You gave me 20 years more than I ever thought Id have,”the man said.He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet.(第四段第一、二句)并结合第四段最后两句可知,那名男子认为 Lanenberg对他的急救让他多活了二十年,并且享受到了有家人相伴的幸福生活。故选C。4How did
11、 the meeting change Lanenbergs life?AHe changed his attitude to his job.BHe was rewarded with much money.CHe got a promotion to be a team leader.DHe took up teaching work to train newcomers.A推理判断题。该题问的是这次见面如何改变了Lanenberg的生活。根据最后一段内容可知,在这次见面之前,Lanenberg认为他所做的一切都跟工作有关,但是这次见面改变了他对工作和生活的看法。故选A。B (2020广州
12、市综合检测二)Texas rancher(牧场主) Charles Goodnight had a problem.He needed skilled cowboys to drive his herd of two thousand longhorn cattle to New Mexico to be sold.He couldnt offer high wages.He couldnt promise easy jobs or even nice weather.But he thought that decent,hot meals might entice men to work f
13、or him.In the midtolate 1800s,cattle drives sometimes took three to four months,and once the drive began,there were no stores for hundreds of miles.All the food and supplies needed for the trip were carried on twowheeled carts.Usually,the cowboys food was boring and unappetizing.Goodnight went to wo
14、rk and solved the problem.His invention of a mobile kitchen,the chuck wagon(炊事用车),got its name from the cowboy word for food“chuck”Goodnight took an old army wagon and rebuilt it with the Osage orange,which is so tough that Indians used it to make bows.The wagons iron axles were stronger than the wo
15、oden ones found on standard wagons,and the wider wheels lasted longer.Besides food and eating utensils,it held everything from firstaid supplies to needles and thread.It even contained a cooking stove.The first chuck wagon was an instant success.Eighteen cowhands joined Goodnight and his partner,Oli
16、ver Loving,to drive the cattle to New Mexico,earning the pair a handsome profit.The route they tooklater called the GoodnightLoving Trailbecame one of the most heavily used cattle trails in the Southwest.The chuck wagon soon was the backbone of all successful cattle drives.Other ranchers created the
17、ir own moving kitchens,and eventually the Studebaker Company produced chuck wagons that sold for $75 to $100 apiece,about $1,000 today.The chuck wagon was much more than a mobile kitchen.Sometimes called “the trail drives mother ship”,it was like a magnet that drew the men together.The wagon and the
18、 ground around it were the cowboys home.There he enjoyed hot meals,a warm fire,and good companionship.He could also get a bandage,a haircut,or liniment for his sore muscles.And there,under the stars and around the chuck wagon,he crawled into his bedroll each night.语篇解读本文是一篇说明文。在十九世纪,得克萨斯州的牧场主查尔斯古德奈特
19、认为提供像样的热饭菜可能会吸引牛仔们为他工作,帮助他把牛赶到新墨西哥州。为此,他发明了炊事用车,车里带有食物、急救用品、炉子等,让赶牛的人能在沿途吃到像样的热饭菜、享受到温暖的炉火和良好的友谊。这种车不仅仅是一个可移动的厨房,它更为牛仔们提供了一个“家”。5What does the underlined word “entice” in Paragraph 1 mean?AInform. BDirect.CEnable. DAttract.D考查词义猜测。根据第一段中的“He couldnt offer high wages.He couldnt promise easy jobs or e
20、ven nice weather.But he thought that decent,hot meals might entice men to work for him”和语境可知,他不能提供高工资,也不能保证会有容易的活儿或好天气;但他认为,像样的热饭菜可能会吸引别人为他工作。据此可以判断,画线词的含义与D项的含义最为接近。6Why were cattle drives in the midtolate 1800s so tough?AAll the cattle were carried on twowheeled vehicles.BFresh food supplies were
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550452.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
