分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022版新高考英语一轮总复习提能练(三) 必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550459
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:70.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新高考英语一轮总复习提能练三必修1UNIT 3TRAVEL JOURNAL WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 必修 UNIT TRAVEL WORD 解析
    资源描述:

    1、高考提能练(三)必修1Unit 3Travel journal.阅读理解 (2020东北三校高三第一次联合模拟) Last month,my husband and I completed what some of our friends considered a foolish task:a 32day,5,232mile camping trip with children in our Volkswagen van,without “high technology” to occupy the children.It was the screenless journey that sho

    2、wered me with doubts.But is “boredom” senseless?My friend Renee,who has driven crosscountry with her three kids eight times,calls boredom the mother of creativity.Shes not the only one who sees virtue in blank time.In a recently published paper,researchers at the University of East Anglia in England

    3、 concluded that the trance(发呆) helps recharge the mind and is “central to learning and creativity”I wasnt trying to make my kids smarter.Neither do I dislike high technology.But I understand too well the power of miniscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人).On Day 1,our sevenyearold son an

    4、nounced “Texas is so boring!” The next day,struggling against his seat belt,he yelled he couldnt take much more of this.His fiveyearold sister was better in the long hours playing makebelieve with the stuffed animals.On Day 3 he began to count mountains and see pandas and dolphins in distant clouds

    5、in the Texas sky.I often joined the kids in the back,where we did the thumbandtoe wrestle.With wellknown mountains ahead,my husband told the children the past legends of them.“Arizona is not as boring as Texas,” our son declared.I hope the trip gave kids some lazy,unstructured time to learn somethin

    6、g about valuing the trip instead of looking for the_fastest_way to burn it up.I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we made the right choice this time.语篇解读本文是一篇记叙文。作者和丈夫带着两个孩子进行了一次为期32天的野营旅行,旅行期间没让孩子们玩电子设备。作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学会一些关于珍视这次旅行的东西;同

    7、时作者也认为禁止孩子玩电子设备是正确的选择。1Why did the author choose a high technologyfree journey?AHer friends were highly against it.BShe disliked advanced technology.CShe feared the passive influence of miniscreens.D.The researchers proved the harm of modern technology.C考查细节理解。根据第二段尾句“But I understand too well the p

    8、ower of miniscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人)”可知,作者很担心电子屏幕会让孩子失去活力,故C项正确。2What happened during the crosscountry drive?ATheir son got worse at boredom.BHer kids had a tough time riding in the vehicle.CTheir son relaxed himself by watching animals outside.DThe time spent without scree

    9、ns strengthened the family bond.D考查推理判断。根据第三段第五、六句“I often joined the kids in the back.the past legends of them”可知,作者常和她的孩子们一起坐在后排进行互动,作者的丈夫也给孩子们讲关于大山的传说;据此可推知,此次旅行增强了家庭成员间的关系,故D项正确。3The underlined part “the fastest way” in the last paragraph refers to_Athe shortest route to finish the journeyBthe a

    10、bility to observe the surroundingsCthe interest of playing games with othersDthe choice of killing time by playing digital devicesD考查推理判断。根据尾段尾句可知,作为家长,作者并不总是作出正确的决定,但她知道,这次禁止孩子使用电子设备的选择是正确的;又结合画线部分所在句“I hope the trip gave kids.looking for the fastest way to burn it up”可知,作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学习一些关于

    11、珍视这次旅行的东西,而不是寻找最快的方式去挥霍它;据此可推知,the fastest way指孩子们选择通过玩电子设备来消磨时间,故D项正确。4Which is the best title for the text?AIs Driving Long Distances Good for Children?BA Touching Crosscountry Trip of My FamilyCWhats Wrong with Boredom Without High Technology?DCreative Kids out of Parents Reasonable ChoiceC考查标题判断

    12、。本文主要讲述了作者和丈夫带着孩子们进行了一次为期32天的野营旅行,期间未让孩子们玩电子设备从而促使孩子们在“无聊”中发掘出自己的乐趣,享受了“闲散的时光”,而且家人之间也更亲近了,故C项最适合作本文的标题。.七选五(2020陕西省百校联盟第一次模拟)People have always wanted to know what the future will look like. Then,how can we?_1_ The world has changed a lot in the last 150 years,but we humans are driven by the same b

    13、asic needs as we were 150 years ago,such as food,sleep,the feeling of being appreciated and loved. _2_ No. In addition,generally speaking,the inventions for the last 150 years have been a human effort for freedom and communication,to be able to get in control of the time and world. Since there is st

    14、ill much to do in this area,this will be the focus at least for the next 150 years.But why do we need to predict the future?Predicting the future is important for two reasons:First,we need to start to think about what kind of future we would like for ourselves and to pass on to the next generation.

    15、_3_How about the virtual worlds?It might be in the future to experience the sand between your toes,and hear the waves,just lying in your bed at home. _4_ So,even if a great invention is there for an affordable price,itll never take the place of the common experience if it is not real. _5_ What well

    16、see in the next 50 years is the transition(过渡)from an oildependent society to a new society.Here therell be new medicine,continued exploration of space,challenges in the climate change,and new inventions that make life a little easier.AWill this change in the next 150 years?BSo what will the future

    17、look like then?CPredicting the future can help us in many ways.DWell,to understand the future,you must know the past.EHowever,youll never get the feeling of being there.FHowever,no matter how real the experience will feel,it doesnt happen for real.GThen we need to know what decisions we need to make

    18、 today that will give the best result in the future.语篇解读不管世界如何变化,人们的基本需求如食物、睡眠、被欣赏和爱的感觉等不会改变,未来的虚拟世界也不会代替真实的世界。但是可以预知,未来五十年里,世界将从依靠石油的社会过渡到新的社会,人们的生活会更好。1D根据空处下文可知,在过去的150年里,世界发生了巨大的变化;结合空前一句可推知,空处承上启下,说明我们想要展望未来,就要了解过去,故D项符合语境。2A根据空前一句可知,在过去的150年里,人们的基本需求如食物、睡眠、被欣赏和爱的感觉没有变化,结合空后的“No”可知,空处应是一个疑问句,并与

    19、空前一句讲人的基本需求相呼应,故A项与此处匹配。3G根据该段第二句可知,该段主要讲的是预知未来的两个原因,空前一句讲的是第一个原因,即需要思考自己想要的并传递给下一代的未来是什么样的;据此可知,空处陈述第二个原因,即需要知道做出怎样的决定才能给未来带来最好的结果,故G项正确。其中G项中的“Then we need to”与空前一句中的“First,we need to”相呼应。4F根据空后一句可知,即使一项重大发明的价格我们可以承受,但是虚拟体验绝不会代替真实体验,结合空处上文可推知,F项符合语境,衔接上下文。5B根据空处下文可知,该段介绍了对未来五十年的展望:从依靠石油的社会过渡到新的社会;

    20、未来的生活会更好。故B项与此处匹配。.完形填空 (2021潍坊市高三阶段性监测)A gentleman lost his family when young.He was homeless.Many times we would bring him into our _1_ for a hot shower,or a hot meal.Those were the times when his eyes lit up,almost like he _2_ everything he was going through.Every winter I would get nervous for h

    21、im and other _3_ people.I would take _4_ and gloves to hand out.It never felt like _5_This winter was the _6_One night,concerned about our friend,I headed out with warm food and extra blankets.I found our friends _7_ but didnt hear a sound.Worried,I opened the tent and was _8_ by what I saw.Another

    22、elder gentleman that was new to town was sleeping _9_ under a pile of blankets.Our friend had _10_ him with all of the blankets to keep him _11_Our friend sacrificed himself so another fellow human could _12_ a cold night.Our friend was buried in our local cemetery(墓地).The only people that _13_ were

    23、 our towns few homeless people,my husband,my dogs and me.No matter how many blankets I buy,it will never be enough,but its _14_The whole society should make _15_语篇解读本文是一篇记叙文。作者有一个流浪汉朋友,每到冬日作者都会给流浪汉分发毛毯和手套等保暖物品。有一天,天气很寒冷,作者去找自己的流浪汉朋友,却发现他把自己的毛毯给了另外一个流浪汉,而自己却冻死了。作者深受触动,也感觉自己的力量太过渺小,觉得整个社会都应作出努力。1A.hos

    24、pitay BhomeCfactory DgovernmentB考查语境推断。结合下文中的“for a hot shower,or a hot meal”可推知,作者把这个流浪汉带回了她家,让他可以洗个热水澡或吃顿热气腾腾的饭。2A.expected BknewCforgot DblessedC考查语境推断。结合上文中的“Those were the times when his eyes lit up”可知,作者给予这个流浪汉的温暖让他两眼一亮,几乎就像他忘记了自己所经历的一切(苦难)。3A.homeless BhopelessCcareless DselflessA考查词汇复现。结合上文中

    25、的“He was homeless”可知,作者担心这个流浪汉和其他像他一样无家可归的人。4A.coins BstockingsCbeds DblanketsD考查词汇复现。根据下文中的“I headed out with warm food and extra blankets ”可知,作者会给流浪汉分发毛毯和手套。5A.enough BstorageCdonation DlackA考查词汇复现。根据下文中的“No matter how many blankets I buy,it will never be enough”可知,无论作者分发多少毛毯和手套,对于帮助流浪汉这件事来说,只不过是杯

    26、水车薪。6A.best BworstCleast DmostB考查语境推断。结合下文可知,作者的流浪汉朋友为了让另一个新来的流浪汉度过一个寒冷的夜晚而去世了,所以这个冬天是最糟糕的。7A.apartment BworkplaceCtent DyardC考查词汇复现。根据下文中的“I opened the tent”可知,作者找到了流浪汉朋友的帐篷。8A.moved BexcitedCfrightened DtiredA考查语境推断。根据下文中的“Our friend had _ him with all of the blankets to keep him _Our friend sacri

    27、ficed himself ”可知,作者的流浪汉朋友把自己的毛毯给了另一个流浪汉,这个行为让作者很感动。9A.impatiently BsoundlyCnervously DfreelyB考查语境推断。根据语境和常识可知,这个新来的流浪汉盖着厚厚的毯子,睡得很香。soundly“酣(睡)”。10A.chained BcoveredCapproached DimpressedB考查语境推断。根据上文中的“a pile of blankets”可知,作者的流浪汉朋友把自己的毛毯盖在新来的流浪汉身上给他保暖。11A.inspired BquietCawake DwarmD考查语境推断。参见上题解析。

    28、12A.experience BsurviveCwaste DcelebrateB考查语境推断。结合上文中讲到的“Our friend sacrificed himself”可知,作者的流浪汉朋友牺牲了自己,让新来的流浪汉活了下来。13A.attended BformedCleft DmissedA考查语境推断。根据空前一句可知,此处表示去参加这个流浪汉的葬礼的只有少数无家可归的人、作者的丈夫、作者家的狗和作者。14A.nothing BanythingCsomething DeverythingC考查语境推断。根据语境和常识推断,无论作者买多少毛毯,对于救助流浪流来说,都是不够的,但是对于流

    29、浪汉来讲,这是重要的。something “被认为重要(或值得注意)的事物”符合语境。15A.good BsacrificesCmoney Defforts D考查语境推断。根据上文可知,作者感觉自己做的不够,她觉得整个社会都应作出努力。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。(2021山东新高考第一次联考)From the first day he entered my classroom,Willard PFrank existed in his own world,shutting out his classmates

    30、 and me.My attempts at building a friendly relationship with him were met with complete indifference.I could see that his classmates fared no better.Willard was strictly a loner who seemed to have no desire or need to break his silence.Shortly near New Years Day,we received word of the annual collec

    31、tion of money for the less fortunate people in our school district.“Winter is a season of giving,” I told my students.“There are a few students in the school who might not have a happy holiday season.By contributing to our collection,you will help buy food,clothing and toys for these needy people.We

    32、 will start the collection tomorrow.”When I called for the contributions the next day, I discovered that almost everyone had forgotten except for Willard PFrank.The boy dug deep into his pants pockets as he walked slowly to my desk.Carefully,he dropped two quarters into the small container.“I dont n

    33、eed milk for lunch,”he mumbled.For a moment,just a moment,he smiled.Then he turned and walked back to his desk.That night,after school,I took our few contributions to the school principal.I couldnt help sharing the incident that had taken place.“I may be wrong,but I believe Willard might be getting

    34、ready to become a part of the world around him ,” I told the principal.“Yes,” he nodded.“And we might do well to have him share a bit of his world with us.I just received a list of the poor families in our school who most need help through the collection.Here,take a look at it.” As I gazed down to r

    35、ead,I discovered Willard PFrank and his family were the top names on the list.Seeing this,I decided to do something for him.Paragraph 1:On that Sunday,I paid a visit to Willards family._Paragraph 2:The next day,I had a special class for Willard._ _答案:Paragraph 1:On that Sunday,I paid a visit to Will

    36、ards family.On entering his house,I was surprised to find a barely empty room with a broken bed and a dirty sofa.Willard told me his mother died and that his father was missing,leaving him to live with a sick grandma.When asked why he had given the two quarters,Willard mumbled,“I just want to help o

    37、thers by contributing my milk money.” I couldnt help bursting into tears,thinking I should help him break his silence.Paragraph 2:The next day,I had a special class for Willard.I shared his story with the whole class and said,“Now,on behalf of the people in need,I should say thanks to Willard.You are great!”After a silence,all the students clapped,saying “Willard,you are great!”and they walked to him and hugged him tightly.A friendly relationship was built and Willards silence was broken by a smile on his face.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新高考英语一轮总复习提能练(三) 必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550459.html
    相关资源 更多
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1