2022版新高考英语一轮总复习提能练(九) 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练九必修2UNIT 4WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析 2022 新高 英语
- 资源描述:
-
1、高考提能练(九)必修2Unit 4Wildlife protection.阅读理解A (2021洛阳市高三第二次统一考试)One winter,a fishermanJim Savagewas braving the freezing temperatures when he noticed a baby dolphin struggling to free herself from another fishermans trapthe fishing net.Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the ne
2、t.Seeing she was too tired to swim away,he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin,named her Winter and took her to the center to get treatment.Winter was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat.Soon,though,Winter learned how to eat fro
3、m a bottle.But the net wrapped around Winters tail had caused her tail to fall off piece by piece.Eventually all that was left was a flesh stump(残肢).Though Winter did eventually start to swim,she taught herself an entirely original wayto swing her tail stump from side to side like a fish.She learned
4、 very well and learned how to trust and love the people who cared for her.And she made a new nonhuman friendPanama,another rescued dolphin.The two became lifelong friends,completely inseparable.But the trainers were worried.Her original moving way prevented her from growing properly.Then Kevin Carro
5、ll,a dolphin lover and maker of prosthetic limbs(假肢) for people,stepped in.With a team of experts,vets,and trainers,Kevin developed a new tail for Winter.Winter was retrained to use the device to swim properly,and with lots of hard work she did it!Word about the disabled dolphin got out and everyone
6、 could relate to the dolphin.Now she seems to be connected with everyonefrom adults with prostheses to a little girl who didnt want to wear her hearing aid until she met Winter.语篇解读本文是一篇记叙文。主要讲述了渔夫Jim Savage和野生动物保护委员会以及其他人救助一只小海豚的故事。1What made Winter calm down?AThe fishing net. BJims words.CThe resc
7、ue team. DThe new tail.B考查细节理解。根据第一段中的“Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the net”可知,Jim的话让这只小海豚平静了下来,故选B。2Why did Jim phone the Wildlife Conservation Commission?ATo cure the baby dolphin.BTo deal with the fishing net.CTo rescue the other fisherman.DTo look at the baby dolp
8、hin.D考查推理判断。根据第一段中的“Seeing she was too tired to swim away,he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin”可知,Jim看到这只小海豚太累不能游走,就给野生动物保护委员会打电话,他们随后救助了这只小海豚。由此可推知,他打电话是为了让他们来察看并救助这只小海豚,故选D。3What made the trainers worried?AWinters relationship with Panama.BWinters popularity
9、with visitors.CThe effect of the damage on Winter.DWinters moving style like other dolphins.C考查细节理解。根据第四段中的“But the trainers were worried.Her original moving way prevented her from growing properly”可知,受伤对这只小海豚产生了很大的影响,这使训练员们很担忧,故选C。4How would the author feel about the outcome of the event?AIts beaut
10、iful. BIts controversial.CIts humorous. DIts discouraging.A考查推理判断。根据第四段最后一句表述的这只小海豚又能正常地游动了和最后一段中的“Now she seems to be connected with everyone”可推知,这个救助海豚的事件的后续发展是好的,因而作者应该会认为它的结果是美好的,故选A。B(2020深圳市高三第二次检测)East Africa is experiencing the worst desert locust(蝗虫) outbreak in decades.Climate events have
11、accelerated the breeding of the pest across the region,and with a sudden rise in the locust population expected in coming weeks,urgent actions and funds are needed to prevent a human crisis.Twenty million people in six of the eight East African countries most affected by an ongoing desert locust out
12、break are at risk of serious food insecurity.Considered among the most destructive of moving pests,an adult locust can consume 2g of plants per day,affecting crops and grasslands.A group typically holds 20 to 150 million locusts per square kilometer and can move hundreds of kilometers per day,invadi
13、ng areas covering millions of square kilometers.An active group,therefore,can destroy crops and grasslands within a very short period of time.That global warming could increase the risk of the desert locust crisis was proposed over ten years ago,and in February,the UN SecretaryGeneral Antnio Guterre
14、s stated that the current outbreak is linked to the effects of climate changewarmer seas mean more cyclones(旋风) generating the perfect breeding ground for locusts.The outbreak has its origins in 2018,when a series of cyclones in the Arabian Peninsula(阿拉伯半岛) enabled the warm and wet conditions the de
15、sert locust requires for breeding in remote regions.Though our focus here is migration west,dreadful outbreaks of the desert locust have been experienced to the east.The situation is going out of control.A rescue operation and financial support need no delay.The Food and Agriculture Organization(FAO
16、) has put an immediate price tag of US $138 million for rapid response and immediate actioncontrolling the spread of the desert locust and safeguarding livelihoods.They say the maths is clear:about half the funding is needed for supervision,ground and sky control,and uniting efforts;the other half i
17、s needed for livelihoods and food security of farmers.They have called on the international community to act now through funding.However,by the end of February,just US $69 million had been promised.This most alarming crisis has developed and is worsening in East Africa.The funds needed to control th
18、e situation become very difficult to achieve and the gap is a big concern.语篇解读本文主要介绍了东非蝗灾的抗灾资金严重短缺的情况及蝗灾的其他相关情况。5Why does the crisis happen in East Africa?AThere is a big population there.BThere are large deserts and grasslands.CAfrica lies west of the Arabian Peninsula.DClimate good for breeding pl
19、ays a role.D考查细节理解。根据第一段和第三段内容可知,有利于蝗虫繁殖的气候发挥了作用。故选D。6Why does the writer list those figures in Para.2?ATo warn of the terrible damage caused by locusts.BTo help us understand how locusts live.CTo show how many locusts there are now.DTo draw a picture of present Africa.A考查推理判断。根据第二段中列举的数据可以看出,东非蝗灾影响
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550462.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
