2022版新高考英语一轮总复习提能练(十六) 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练十六必修4UNIT 1WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 十六 必修 UNIT WOMEN
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十六)必修4Unit 1Women of achievement.阅读理解A(2020江西省重点高中盟校第一次联考)Sara Blakely was checking in at an airport last week when a stranger,rushing past,spotted her.“The two best inventions of the past 100 years:Spanx and wheels on suitcases,” the woman spoke out across the busy hall. For years,managing th
2、e company she founded in Georgia,US in 2000,which has revolutionized underwear,Sara is well used to such situation. Sara has created some 200 kinds of products being sold in more than 50 countries,which has helped Sara become the worlds youngest selfmade female billionaire at one time.The name Spanx
3、,Sara agreed,is probably as responsible for the brands success as the products,and it came to her when she was sitting in traffic one day. That night,she went online and registered Spanx as a trademark. Sara has all her best ideas in cars and on planes. Although she only lives five minutes away from
4、 the office,she will often leave home half an hour early every morning,driving around the city.Saras ambition since childhood has been to follow her father into the law. She failed the Law School Admission Test. Then she got her first job at Walt Disney World. After three months there,she stopped to
5、 sell fax machines door to door for the company Danka. She did such a job for seven years. But,as she said,she wouldnt have been able to build Spanx without that“I learned that no doesnt always mean no,and that you may get 30 noes before you get one yes. People told me no with Spanx for two years an
6、d I believe Spanxs future is bright,” she said. While she sold fax machines by day,at night she took part in local amateur openmic comedy sessions. “I just wasnt getting enough rejection during the day so Id try to get a bit more at night,” she often told her team.语篇解读美国知名内衣品牌Spanx的创始人Sara Blakely一度
7、是世界上最年轻的白手起家的女性亿万富翁。本文主要介绍了她创建Spanx的经历等。1According to the text,Sara Blakely _Ais the youngest female billionaireBinvented Spanx and wheels on casesClikes to greet strangers at the airportDbrought great changes to others lifeD考查推理判断。根据第一段中的“The two best inventions of the past 100 years:Spanx and whee
8、ls on suitcases”“which has revolutionized underwear”等信息可推断出,Sara Blakely改变了内衣行业,改变了人们的生活。2Why does Sara Blakely leave home early in the morning?ATo visit the city.BTo have a rest in the car.CTo get thinking time.DTo go to work early.C考查推理判断。第二段谈到Sara Blakely的很多主意都是在车上和飞机上想出来的,甚至公司的名字也是在车上想出来的,因此,尽管办
9、公室离她家只有5分钟的路程,但她要早早出门,绕着城市开车,目的是给自己一些思考的时间,以便得到灵感。3What does the underlined word “that” refer to?AHer sales experience in Danka.BThe idea of registering a trademark.CThe dream in her childhood.DHer first job at Walt Disney World.A考查代词指代。画线词所在句前面谈到Sara Blakely在Danka公司的工作是上门推销传真机,下文讲到她(销售时)一次次被拒绝的经历帮助
10、了她,由此可知,推销传真机锻炼了她的销售能力,这段经历对她建立Spanx有益,故选A。4What is the best title for the text?ASpanx:one of the best inventionsBExplore Spanx:its history and futureCLife lesson:face rejection bravelyDMeet Sara Blakely:the founder of SpanxD考查标题判断。本文主要介绍了美国内衣公司Spanx的创始人Sara Blakely的相关情况:她的影响和成就、创建Spanx的灵感来源和早期的工作基础
11、。故D项适合作文章标题。B(2020长春市高三质量监测一)Although small business training and credit programs have become more common throughout the world,little attention has been paid to the need of young people,and even less to the children living on the street or in difficult conditions.Over the past nine years,Street Kids
12、 International(SKI) has been working with partner organizations in Africa,Latin America and India to support the economic lives of street children and develop opportunities for street children to earn income.The SKI Bicycle Courier Service first started in Sudan,Street children who took part in it w
13、ere given bicycles,which they used to deliver parcels and messages. A similar program was taken up in Bangalore,India. The Shoeshine Collective was a program with the YWCA in the Dominican Republic. The children in this project were lent money to buy shoeshine boxes. They were also given a safe plac
14、e to store their equipment,and facilities for individual savings plans. The Youth Skills Enterprise Initiative in Zambia is a program with the Red Cross Society and the YWCA.Street youths are supported to start their own small business through business training,life skills training and access to cre
15、dit.During the program,SKI and partner organizations have drawn lessons from the past:First of all,being a businessman is not for everyone,nor for every street child. And it is important for all loans to be linked to training programs that include the development of basic business and life skills. S
16、econdly,small loans are provided firstly for buying fixed assets such as bicycles,shoeshine kits and basic building materials for a market stall(摊位).As the children gain experience,they can be given more loan amounts. And all SKI programs have charged interest on the loans. Generally the rates have
17、been lower than bank rates. Most importantly,it is believed that credit must be given with other types of support,that help the young develop key life skills as well as productive businesses.语篇解读本文是一篇说明文。近几年来,国际儿童救助组织Street Kids International与它在非洲、拉丁美洲和印度的合作组织一同为流浪儿童的生活提供经济支援,并帮助他们学习技能,开始自己的小生意来获得收入
18、。5How does SKI help the street children?ABy giving the street children chances to go to school.BBy encouraging the public to give money to street children.CBy creating chances for street children to make money.DBy drawing the attention of governments to help street children.C考查细节理解。根据第二段的内容,尤其是“deve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550479.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北京市西城区2020届高三数学下学期一模考试试题答案.pdf
