新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年上学期高一期中备考英语试卷Ⅰ WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年上学期高一期中备考英语试卷 WORD版含答案 新疆 玛纳斯县 第一 中学 2020 2021 学年 上学 一期 备考 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家2020-2021学年上学期高一期中备考卷英 语 1注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段
2、对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers looking at? A. A photograph.B. A video.C. A painting.2. Why does the woman want to use a computer? A. To book a hotel. B. To book a flight. C. To book a train.3. Where has the man been for h
3、is holiday? A. To Paris.B. To London.C. To New York.4. How much will the man pay for the red scarf? A. $8.B. $10. C. $20.5. What are the speakers mainly talking about? A. A bad dentist. B. The cold weather. C. The mans toothache.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最
4、佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What color is the womans new car? A. Blue.B. White.C. Cream.7. How often does the man wash his car? A. Every year. B. Every two years.C. Every five years.听第7段材料,回答第8至10题。8. How many people will be playing tennis this af
5、ternoon? A. Three. B. Four. C. Five.9. Why doesnt the woman want to play tennis this afternoon? A. She has to get ready for a trip.B. She has to take care of her mother.C. She has to find the information about jobs.10. What will the woman do tomorrow morning? A. Have an interview. B. Visit her frien
6、ds. C. Go to the park.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is a disadvantage of working from home according to the man? A. There is no manager to keep order.B. There is difficulty in being inspired.C. There is a possibility of sleeping too long.12. What does the man spend more on at home? A. Clothes.B. Food. C
7、. Heating.13. What is the probable relationship between the speakers? A. Family members. B. Former colleagues. C. Boss and employee.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where are the speakers? A. On a train.B. In a taxi.C. On a bus.15. What is wrong with the man? A. He cant see. B. He feels sick. C. He feels lazy.1
8、6. What are the speakers going to do? A. Tour the city. B. Climb a mountain. C. See an exhibition.17. What are the speakers talking about at the end? A. A doctor.B. A tourist.C. A tour guide.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the main topic of the talk? A. Furniture.B. Technology.C. Old days.19. What is
9、the speakers job? A. He makes things. B. He repairs things. C. He sells things.20. How does the speaker feel if an old table has been repaired many times? A. He still loves it.B. He will use it carelessly.C. He will throw it away at once.【答案】1-5 ACBAC6-10 AABBA11-15 BCBCB16-20 BCACA第二部分 阅读理解(共两节,满分4
10、0分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APetra and Wadi Rum, JordanWhen it comes to the worlds wonderful desert(沙漠) scenery, Jordans Petra and Wadi Rum has it. Also known as The Valley of the Moon, this place is one of the best because of its amazing desert canyons and
11、 rock walls. Visitors love traveling its Burdah and Um Fruth and walking to the impressive ancient city.Kilimanjaro, TanzaniaThe Rongai Route will be the best route if the members of the walking tour want a quiet climb. The Kili permits travelers to see the regions wilderness, forests and rare anima
12、ls. This route, according to many, is the easiest way to reach the top where the beautiful 360-degree sights of natural wonders await travelers.Quebec, CanadaThis special environment made up of both the natural and cultural treasures, where fresh water becomes one with the tides(潮汐) of the sea, make
13、s Quebec one of the interesting walking tour destinations in the world. Here is a track that heads to the Saguenay Fjord National Park which is included in the UNESCO World Heritage Site. Its sparkling waterfalls, inviting lakes, and rare animals are added to the beauty of Quebec.Great Smoky Mountai
14、ns, USThis region has been named as the ancestral home of the Cherokee Indians, where rich natural wonders combined with interesting history are the major happenings. The rich natural reserve is enjoyed by walking tour participants. What also makes this destination a popular choice is its reputation
15、(名声) as the biggest wilderness in the eastern part of the United States.21. What is Petra and Wadi Rum best known for?A. Its culture.B. Its desert scenery.C. Its rare animals.D. Its quietness.22. Who will get interested in Kilimanjaro?A. People who intend to live a peaceful life.B. People who love t
16、o explore history.C. People who take great interest in nature.D. People who challenge themselves in climbing.23. Which tour combines the scenery of land and water?A. Petra and Wadi Rum.B. Kilimanjaro.C. Quebec.D. Great Smoky Mountains.24. Which of the following can be the best title for the text?A.
17、Colorful Cultural TreasuresB. Magical Nature reservesC. Best Walking Tour DestinationsD. Amazing Wilderness Areas【答案】21-24 BCCC【解析】这是一篇应用文,介绍了四个最适合徒步旅行的地方。21.细节理解题。根据第一部分的第一句和第二句“When it comes to the worlds wonderful desert scenery, Jordans Petra and Wadi Rum has it. Also known as The Valley of the
18、Moon, this place is one of the best because of its amazing desert canyons and rock walls.”可知,Petra and Wadi Rum以神奇的沙漠风光闻名于世,故选B项。22.细节理解题。根据第二部分中的“The Kili permits travelers to see the regions wilderness, forests and rare animals. This route, according to many, is the easiest way to reach the top wh
19、ere the beautiful 360-degree sights of natural wonders await travelers.”可知,在攀爬乞力马扎罗山时,旅行者会看到荒原、森林、稀有动物,还有自然奇观,因此对自然感兴趣的人会对乞力马扎罗山感兴趣。故选C项。23.细节理解题。根据第三部分最后两句可知,魁北克既有陆地风光,也有瀑布、湖泊,因此选C项。24.主旨大意题。通读全文可知,文章介绍的四个著名景点都是适合人们徒步旅行的地方,故选C项。BAn earthquake is one of the most common natural disasters. It may caus
20、e great damage. So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members.Fragile items like those made of glass are easily broken and should usually be placed on a lower surface, near the ground instead of placing them in the cupboards higher up. Never place them nea
21、r your bed, sofas and other furniture where you would be sitting or lying down. So when there is a strong movement, these pieces will fall on the floor directly and not on you.There is a strong chance of short circuits and fire during an earthquake. Make sure you turn off electrical connections and
22、gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake, lie beneath an object that is not easily damaged. Do not go near objects that could directly fall on you. Never use the elevator to go down. Stay inside until the shaking stops and it is safe to go outside. Research has shown that most
23、 injuries happen when people inside buildings try to go out. Use the staircases(楼梯) at all times.If you are outdoors, do not take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings. If you are driving, stop your car and stay in a safe place. Do not park your car under a tree or any
24、 tall object.If trapped in ruins, cover your mouth with a handkerchief or clothing. Tap on a pipe or the wall so rescuers can find you. Use a whistle(哨子) if one is available. Never shout for help. Shouting can cause you to breathe in dangerous amounts of dust. Do not light a match because you may bu
25、rn yourself.25. The underlined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “ ”.A. easily foundB. easily brokenC. expensiveD. heavy26. To reduce the injury from the earthquake, items made of glass should be put _.A. in the cupboardsB. on a lower surfaceC. in the bedroomD. in a place where children c
26、ant reach them27. During the earthquake, people are advised to _.A. go out of the building at onceB. shout for helpC. take shelter under a treeD. turn off electricity and gas immediately【答案】25-27 BBD【解析】地震是最常见的自然灾害之一,常造成巨大的损失。本文就如何在地震中保护自己及家人提出了几则忠告。25.词义猜测题。根据画线词后的“like those made of glass are easi
27、ly broken”可知,画线词的意思是“易碎的”。故选B项。26.细节理解题。根据文章第二段中第一句可知应把那些玻璃制品放置在接近地面的较低处。故选B项。27.细节理解题。根据文章第三段中的最后一句“Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.”可知,当地震发生时,要确保立即关闭电源插头和天然气。故选D。CAs parents, if you want to keep your children learning over this summer br
28、eak, here is an idea. Parents and children can learn a second language together. No need to spend any money or sign up for a class. The Internet and the library are the only essentials(必需品) that are needed.Together parents and children can select a second language that they can learn together. Once
29、a language has been chosen, begin to search the Internet to find out much information about the history of that language and where it comes from. Then go to the library to check out books, videos, and audiotape on learning to speak that language. Together, read the books, watch the videos, and liste
30、n to the audiotape, while practicing, speaking and writing the new language to each other.Parents and children can use their new language in the following ways. For example, go to a restaurant where that language is spoken. In addition, have daily conversations in the newly learned second language.
31、By learning and using this language, it builds a bond(联系) between the parents and the children. Moreover, it promotes (促进) learning in a fun way during the summer break.Furthermore, you can click https:/translate.google. com, which is a great online resource to use when learning to speak a second la
32、nguage. This is an excellent Google free online translation service that allows people to select their first language and the second language that they are learning and to translate quickly. For example, a persons primary language is English and the second language that hes learning is French. He ca
33、n put in words or sentences in English and it will translate them into French quickly. In a word, learning a second language can be fun for all ages.28. Once you have decided to learn a second language, _.A. you must sign up for a classB. you should buy some related booksC. you can turn to a teacher
34、 for helpD. you can visit a library free of charge29. Which of the following can help learn a second language according to the passage?A. Books and cameras.B. Audiotape and play.C. Videos and audiotape.D. Books and phones.30. As parents and kids learn a language together, _.A. they can possibly beco
35、me the best language usersB. they can go to different kinds of restaurants togetherC. they can improve their abilities as soon as possibleD. they can get along better with each other than ever31. Whats the main idea of the passage?A. Parents and kids can spend a meaningful vacation.B. Kids are out o
36、f school and have a full rest at home.C. Parents must focus their attention on kids education.D. Kids must learn a second language in their free time.【答案】28-31 DCDA【解析】本文是一篇记叙文。漫长的暑假是家长和孩子们待在一起的好时机,家长不妨利用这个机会和孩子们一起学习一门外语。28.细节理解题。从第一段内容可知,与孩子一起学习外语,不必花钱或是报班,并由第二段内容可知,选择了一种语言后,你可以通过互联网和图书馆获取帮助。故选D项。2
37、9.细节理解题。文章第二段提到学习外语时可以从图书馆借书、录像带和录音磁带,故应选C项。30.细节理解题。从文章第三段中的“it builds a bond between the parents and the children”可知,通过和孩子一起学习外语,父母和孩子们之间的关系会更融洽。故选D项。31.主旨大意题。通读全文可知,作者给家长和孩子如何一起度过暑假提出了建议。通过一起学习一门外语,家长和孩子可以过一个既有趣又有意义的假期。故选A项。DWeve all seen them. They were the unfamiliar and often socially awkward
38、kids. “Who are they?” we all whispered. When we asked our parents about these kids, they replied in that slightly high-nosed tone, “Oh, theyre homeschooled.”Despite the disgrace which still surrounds homeschooling, parents who choose this form of education are finally getting their benefits. Since 1
39、999, the number of parents who choose to homeschool their children has grown by 75%. And although the number of children in a homeschooling environment still only account for only 4% of the total number of school-going youth, the number of parents choosing to give up “traditional” public education i
40、s growing seven times faster than the rate of children being enrolled in public schools each year.For those who argue that these numbers do not justify the effectiveness of a homeschooled education, we might instead look to the statistics. The typical homeschooled child scores in the 65th to 89th pe
41、rcentile on standardized testing, while the average child in a public school environment scores somewhere around the 50th percentile. Further, homeschooled children have been shown to score consistently higher on the ACT and go on to earn higher GPAs as college students. Homeschooled children have e
42、ven been shown to achieve four year degrees at much higher rates than students from public school and private schools.The benefits dont stop there. Whereas the average total expenditures for a child in public school is near $10,000 a year, those for the homeschooled child average is somewhere betwee
43、n $500 and $600 a year. So not only does homeschooling provide educational benefits, but it provides financial payoffs as well.But what about socialization? Homeschooled children are considered by many to lack basic social skills, supporters of homeschooling claim this is not true. The National Home
44、 Education Research Institute claims that homeschooled children have actually shown to become more socially engaged individuals than their peers, showing “healthy social, psychological, and emotional development, and success into adulthood”.So what might the future bring? Will more parents opt for h
45、omeschooling than public schooling? And what can be done to stop the apparent downfalls in public schooling?32. The underlined words “Oh, theyre homeschooled” in Para. 1 suggests that parents _.A. are proud of their own childrenB. respect homeschooled kidsC. dont accept socially awkward kidsD. have
46、a low opinion on homeschooling33. From Para. 2 we know that the trend of homeschooling _.A. is worryingB. is on the riseC. remains consistentD. is going downward34. The statistics in Para. 3 is used to show _.A. homeschooled kids do betterB. public school education is more effectiveC. homeschooled c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550843.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
