2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第一册 UNIT 5 WORKING THE LAND WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第一册 UNIT 5WORKING THE LAND WORD版含解析 2022 版
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点描写天气状况一、多样表达1rainy adj.下雨的,多雨的2stormy adj. 有暴风雨的;有风暴的3snow n. 雪4sunshine n. 阳光5violent adj. 猛烈的, 狂暴的6breeze n. 微风7a rainy season 多雨的季节8a stormy night 暴风雨之夜9continuous/constant rains 连绵不断的雨10in the blinding rain 在茫茫大雨中11be buried in snow 深埋在雪中12be unbearably hot 难以忍受地热13in the warm sp
2、ring sunshine 在春天温暖的阳光里14clear up 放晴了15fierce/heavy/violent storms 狂风暴雨二、佳句观摩1A cool breeze blew through the park.一阵寒风吹过公园。2The sky is overcast now, but I think it will clear up soon.现在天色阴沉,不过我想天马上就会转晴的。3Nobody is to go out on such a stormy night.没有人愿意在这样一个暴风雨之夜出门。4His body was buried in snow, but h
3、is head was sticking out.他的身体被大雪掩埋,但是头部还露在外面。5By the evening it had become unbearably hot.到了晚上天气已热得无法忍受。6In the warm spring, why not talk something warm? 在这个温暖的春天里,不如让我们聊聊温馨的话题。三、佳句仿写1By three oclock, the_rain_had_stopped and the gray sky was burdened with lumps of clouds.到三点时,雨停了,灰色的天空阴云密布。2Very fe
4、w people ventured to go out on_that_stormy_night在那个风雨交加的夜晚,很少有人敢出去。3Snow_covered_everything from horizon to horizon.大雪覆盖了视野范围内的一切。4She sat on the wall, enjoying_the_spring_sunshine她坐在墙头上,享受着春日的阳光。5The sun shone fiercely down and it_grew_hotter_and_hotter烈日当空,天越来越热。.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会社会发展非洲农业(2021辽宁
5、省五校协作体联考)In a longsleeved shirt and jeans,Dieudonne Twahirwa looks nothing like the traditional African farmer.The 30yearold owner of Gashora Farm knows what a difference that makes.“You need more role models,”he said,standing among kneehigh rows of chilli (辣椒) plants.“If you have young farmers,they
6、 have land and they drive to the farm,others may think,Why cant I do that?”Mr.Twahirwa,a university graduate,bought a friends tomato farm six years ago for $150.He made $1,500 back in two months.“You have to link farming with entrepreneurship and real numbers,” he said.Many young Africans are abando
7、ning areas in the countryside,choosing not to work hard and for a long time in the fieldsa job made tougher by climate change.But Twahirwa is one of the growing band of successful farmers working to make agricultures image on the continent more attractive.Some 1,000 farmers now produce chillies for
8、him.He is starting a fourth farm of his own,and exports fresh and dried chillies and oil to Britain,the United States,India,and Kenya.Africa has the worlds youngest population and 65 percent of its uncultivated arable land(耕地后备资源).Yet accessing land and loans is difficult,and African productivity is
9、 low with crop yields just 56 percent of the international average.“Agriculture is mainly associated with suffering and no young person wants to suffer,” said Tamara Kaunda.She believes African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe.“S
10、how young people tractors,green fields,nice irrigation systems and smartphones,” she said.Getting young people involved in agriculture does not mean they have to work on a farm.For example,in coffee production,the beans go from the farm to the washing station,then to be separated from the husks (外壳)
11、.文章大意:非洲青年Dieudonne Twahirwa从事农业生产,他通过自己的努力,获得了巨大的回报;非洲有世界上最年轻的人群与大量的耕地后备资源,但是由于气候与农业技术的落后,很多年轻人都不愿意从事农业;Dieudonne Twahirwa则为非洲青年树立了榜样。1What does “Why cant I do that?” in Paragraph 2 mean?AWhy cant I drive to the farm?BWhy cant they farm?CThey follow the example of those farmers.DThey bought a frien
12、ds tomato farm.解析:C考查句意理解。根据第二段中的“If you have young farmers,they have land and they drive to the farm,others may think,Why cant I do that?”可知,此处表示如果你有年轻的农民,他们有土地,而且开车去农场,其他人可能会想,为什么“我”不能那样做?该句意在表明其他人认为他们可以效仿这些农民的做法。故选C。2What makes it harder for farmers to work?APoor land.BClimate.CLow income.DLong w
13、orking hours.解析:B考查细节理解。根据第四段“Many young Africans are abandoning areas in the countryside.a job made tougher by climate change.”可知,在非洲,让农民的劳动难度更大的原因在于气候变化。故选B。3What can we learn about Twahirwa according to Paragraph 5?AHe made a fortune by growing chillies.BHis chillies are superb in the world.CFarm
14、ers working for him live a simple life.DThe locals arent willing to buy his chillies.解析:A考查推理判断。根据第五段中的“Some 1,000 farmers now produce chillies for him.He is starting a fourth farm of his own”可推知,Twahirwa通过种植红辣椒赚了很多钱。故选A。B项中的superb意为“质量极高的”。4When it comes to agriculture in Africa,what do people thin
15、k about it?ALoans are difficult.BMost land is uncultivated.CCrop yields are rather low.DFarming methods are out of date.解析:D考查推理判断。根据第七段中的“African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe”可知,非洲农业需要改变,以摆脱其传统的形象:使用锄头是非常辛苦和累人的工作。由此可推知,当谈及非洲
16、的农业时,人们想到的是落后的耕作方法。故选D。A、B、C三项均为非洲农业的实际情况,不是人们对其的看法。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与社会社会服务公益事业(2021广州市调研考试)Last year a group of friends and I began a project called “The World Needs You”Its aim is to show how _1_ it is to make a positive difference in our community.Over the holidays, we collected hats, _2_ and ot
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551029.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
