2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮阅读七选五专练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮阅读七选五专练二 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 阅读 五专 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阅读七选五专练(二)(限时25分钟)ALearning to Give a Pep Talk (打气)Everyone wants to be the type of person who gives the critical talk that turns around a friends outlook. However, giving a good pep talk isnt easy. 1. You need to not only listen and unde
2、rstand, but also stress the other persons strengths. You also need to know when to stop talking. “A lot of people think they are giving a pep talk, but they are just saying what they would want to hear, ” says Stacy Kaiser, a psychotherapist (心理治疗师)in Los Angeles. Instead of instantly telling someon
3、e what to do, ask him what actions he has thought about taking and why he thinks they will be beneficial. “Dont jump right in and insist Youll be fine, ”says Kaiser. 2. Repeat the persons concerns out loud, so he feels heard. Then, show your friend that you believe in him and that he has what it tak
4、es to get through this hard time. Stress his strengths. 3. You cant guarantee success, but you can remind the person that he has been through a tough time before and has gotten through it. At last, Kaiser says you must know when to stop. “4. Dont argue if the person disagrees with what you are sayin
5、g. Instead, tell him I am sorry you are having such a hard time, and then back down. ”Kaiser says he has learned to give good pep talks by giving bad ones. He lost a number of loved ones during a short period. “Timing is everything. ” There is a time to give a pep talk, and there is a time to just l
6、isten. 5. A. Let your friend have his momentB. Give your pep talks and then shut upC. Arguing with your friend makes no senseD. Show your friend that you understand why he is sadE. He isnt interested in what his best friends really needF. It requires an understanding of what your audience needsG. It
7、 is also important to remember that pep talks are about hope【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明如何给他人鼓舞士气。1. 【解析】选F。 根据下文“You need to not only listen and understand, but also stress the other persons strengths. You also need to know when to stop talking. ”可知空格处是说给人鼓舞士气, 要了解你的听众需要什么。分析选项可知F项(它需要了解你的听众需要什么)符合语境。2. 【
8、解析】选D。 根据空格前“Dont jump right in and insist Youll be fine, ”以及空格后的“Repeat the persons concerns out loud, so he feels heard. ”可推断出D项“让你的朋友知道你理解他为什么难过”符合语境。3. 【解析】选G。 根据空格后的“You cant guarantee success, but you can remind the person that he has been through a tough time before and has gotten through it.
9、 ”并分析选项可知G(记住鼓舞士气的话是关于希望的, 这一点很重要)符合语境。4. 【解析】选B。 根据空格的上句“At last, Kaiser says you must know when to stop. ”以及下文“Dont argue if the person disagrees with what you are saying. Instead, tell him I am sorry you are having such a hard time, and then back down. ”可知B项(给人打气, 适时闭嘴)与本段意义一致, 且B项中的“shut up”与空格前
10、的“know when to stop”为同义词组, 是词义复现。5. 【解析】选A。 根据空格前的“There is a time to give a pep talk, and there is a time to just listen. ”可知A项(让你的朋友享受他的时刻)符合语境。BHumour is a phenomenon influenced by culture. It can be difficult to determine what aspects form a certain sense of humour. How funny somebody finds a ce
11、rtain incident depends on many aspects including age, personal experience, level of education and geographical location. A nations sense of humour is linked to the historical development of the country. 1But what about when both countries speak the same mother tongue? Will they then share the same s
12、ense of humour or can differences still occur? Lets take the example of Britain and America. 2 To what degree is this true, if at all? Recent research proves that there are two major differences between British and American sense of humour. 3However, its not shared by Americans. For example, if a Br
13、itish man lost his new and favourite mobile phone in the toilet, he just say “Well done! Thats just what I need. ”4And that kind of jokes is called negative (消极的) humour by researchers. British men and women use it on a daily basis, while it is not the case of American humour. What Americans dont un
14、derstand is the need to use it so frequently. When Americans use negative humour, they tend to state that they were “only kidding”. Although the British really do have a unique sense of humour, quite different to American humour, they can both appreciate the others sense of humour. Therefore, some s
15、hows describe a lifestyle which both Americans and the British alike can relate to. 5A. British jokes tend to have a hidden meaning. B. Thus humour cant always be conveyed in another country. C. Americans and the British often share the same sense of humour. D. Humour contrary to what you want to sa
16、y is regarded as typically British. E. The other difference is how frequent to joke about the dark side of life. F. People say Americans and the British hardly understand each others jokes. G. Comedies The Office (UK) and The Office (USA) gain popularity on both countries. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英美幽默
17、的差异。1. 【解析】选B。此空位于本段末尾, 结合空前一句“A nations sense of humour is linked to the historical development of the country. ”和本段第一句“Humour is a phenomenon influenced by culture. ”可推知, 此处为总结性推论。故选B项。2. 【解析】选F。根据下文“Recent research proves that there are two major differences between British and American sense of
18、humour. ”可知F项“人们说美国人和英国人几乎不能明白对方的笑话”符合语境。3. 【解析】选D。根据空后的“However, its not shared by Americans. ”可推知, 此空应是与英式幽默有关; 再根据下文所举的一个英国男士丢手机后的反应的例子可知, D项符合语境。4. 【解析】选E。承接上文“Recent research proves that there are two major differences between British and American sense of humour. ”可知, 此处表示另外一个英美之间幽默的差异, 且结合下文“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551362.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
