河南省天一大联考2016-2017学年高二下学期阶段性测试(三)(4月)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省天一大联考2016-2017学年高二下学期阶段性测试三4月英语试题 WORD版含解析 河南省 天一大 联考 2016 2017 学年 下学 阶段性 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南省天一大联考2016-2017学年高二年级阶段性测试(三)英语第卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANow it is time to go out to explore foreign lands and experience the different beaches that the world has to offer.Anse Sourced Argent, Seychelles-With beautiful pale pink san
2、d, clear blue waters, and rock formations that have been shaped by waves and time, this beachs beauty is enough to land itself on the cover of a travel magazine. And it is one of the most photographed baeches in the world. And dont worry about any waves as the shores and shallow waters are protected
3、 by a nearby reef(礁).Maldives-Maldives is an island nation off the coast of Sri Lanka and one of the lowest nations of the world, Enjoy the soft sandy beaches, coconut-bearing palm trees, and a diverse sea life that surrounds you. But due to coral dying and rising sea levels, Maldives is expected to
4、 sink within the next 10 years. Freedom Beach, Thailand-Privacy(隐私) isnt always so easy to find at a beach, but Freedom Beach in Thailand provides a much less crowded, more relaxing location to spend your time. With swimming, snorkeling(浮潜), and beach-side refreshments(点心,茶点), you are able to have t
5、he vacation that you deserve! Its neighboring beach, Patong, can get a little crowded and a bit crazy with the large number of tourists present, so escape via water taxi to enjoy yourself and a much cleaner shore.Matira Beach, Bara Bora-The islands economy is driven by tourism, so you know that all
6、of the locals want you to have a great time and come back soon with all of your friends. With a beach like Matira, that sounds like a great idea! You may recognize the island from Couples Retreat. Remember all of the over-the-water bungalows(平房) that were in the movie? Those were actually first prod
7、uced at the beach and are standard features for resorts(度假胜地).1. What is Anse Sourced Argent famous for?A. Its travel magazines B. Its beautiful coral reefC. Its picture-like scenery D. Its dangerous waves2. What can we know about Maldives?A. It is an island nation under the sea surfaceB. It may dis
8、appear in 100 yearsC. It shares the same coast with Sri LankaD. It lies at the lowest altitude of the world3. What is Freedom Beach described as according to the text?A. One where privacy is hard to findB. One whose shore is bigger than PatongsC. One where visitors can enjoy private spaceD. One wher
9、e visitors can land on the coral reefs4. What can we learn about Matira Beach from the text?A. Many films were set in the beachB. Too many tourists disturb the localsC. The over-the -water bungalows first appeared thereD. It is a place that you dont want to share with others【答案】1. C 2. B 3. C 4. C【解
10、析】文章介绍了四个世界上著名的海滩的地理位置及各自的特色。1. C细节推理题。根据第二段Anse Sourced Argent, Seychelles-With beautiful pale pink sand, clear blue waters, and rock formations that have been shaped by waves and time, this beachs beauty is enough to land itself on the cover of a travel magazine.和it is one of the most photographed
11、 beaches in the world.可知Anse Sourced Argent以其美丽的风景出名,可作为杂志封面,是著名的拍摄基地。故选C.2. B细节推理题。根据第三段But due to coral dying and rising sea levels, Maldives is expected to sink within the next 10 years.可知Maldives预计在下一个10年会下沉,100年内可能会消失。故选B.3. C推理判断题。根据第四段Freedom Beach, Thailand-Privacy(隐私) isnt always so easy to
12、 find at a beach, but Freedom Beach in Thailand provides a much less crowded, more relaxing location to spend your time.可知Freedom Beach是个很难找到的能享受隐私的海滩,游客们更能放松自己。故选C.4. C细节推理题。根据最后一段Remember all of the over-the-water bungalows(平房) that were in the movie? Those were actually first produced at the beac
13、h and are standard features for resorts(度假胜地).可知Matira Beach首先建了水上平房,故选C.【名师点睛】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;本文介绍了四个世界上著名的海滩的地理位置及各自的特色。 2.按文章的体裁,作者写作
14、的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 3.将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1考查Anse Sourced Argent因什么出名,根据第二段Anse Sourced Argent, Seychelles-With beautiful pale pink sand, clear blue waters, and rock formations that have been shaped by waves a
15、nd time, this beachs beauty is enough to land itself on the cover of a travel magazine.和it is one of the most photographed beaches in the world.可知Anse Sourced Argent以其美丽的风景出名,可作为杂志封面,是著名的拍摄基地。小题4考查Matira Beach的细节内容,根据最后一段Remember all of the over-the-water bungalows(平房) that were in the movie? Those
16、were actually first produced at the beach and are standard features for resorts(度假胜地).可知Matira Beach首先建了水上平房。BTen-year-old Lena Draper decided to reach out to the Marion Police Department on Facebook after getting stuck on the maths questions. Instead of ignoring her request, Ohio officer Lieutenant
17、 B. J. Gruber did his best to lend a hand.Lena informed the policeman that she was stuck on the problem(8+29)15. He quickly responded: ”Do the numbers in the parentheses(括号) first so in fact it would be 3715.”After settling the first question, Lieutenant Gruber was given a more difficult task. Lena
18、asked him for the answer to (90+27)+(29+15)2. The confident officer responded with what he believed to be the correct answer, advising: ”Take the answer from the first parentheses plus the answer from the second parentheses and multiply that answer by two. Work left to right doing the work in parent
19、heses first.”But embarrassingly, Facebook users were quick to notice that his maths solving didnt quite add up. To solve the problem, you must actually add the numbers in the second parentheses and multiply the answer by two, before adding the numbers in the first set of brackets.Lenas mum Molly sai
20、d, ”I didnt believe her at first. I thought it was pretty funny. I was happy, but not surprised that they responded so quickly. They are wonderful with their communication with the community.”After Lieutenant Gruber was told about the mistake, he joked: “Hoping it is truly the thought that counts si
21、nce obviously I cant! Especially since the answer was wrong, it was very nice for Molly to recognize our attempt to help her daughter with some maths homework.”Its not the first time that adults have been left feeling trapped by a maths assignment aimed at kids.5. What is the text mainly about?A. A
22、new job is added to the policeB. A new approach to maths problem-solvingC. The Marion Police Departments Facebook pageD. A policeman helps a girl with her maths problems6. According to the policeman, the result of the second problem is .A. 205 B. 322C. 456 D. 5557. What can we infer from the last pa
23、ragraph?A. Some adults are too stupid to help kids with their homeworkB. Some homework for children is not as easy as it appearsC. It is stupid for Lieutenant Gruber to make the mistakeD. Kids often ask the police to help them with their homework【答案】5. D 6. B 7. B【解析】文章主要讲述了中尉B. J. Gruber在脸谱网上努力帮助小女
24、孩解决数学问题的故事,虽然答案有点问题,但孩子母亲很感激这位警察。5. D主旨大意题。文章主要讲述了中尉B. J. Gruber在脸谱网上努力帮助小女孩解决数学问题的故事。故选D.6. B推理判断题。根据第三段Take the answer from the first parentheses plus the answer from the second parentheses and multiply that answer by two.可知中尉认为解题方法是:第一个括号的计算结果加上第二个括号的结果再乘以二,即(90+27)+(29+15)=161,1612=322.故选B.7. B推
25、理判断题。最后一段Its not the first time that adults have been left feeling trapped by a maths assignment aimed at kids.表明现在一些给孩子们的作业并不像看起来那么简单,故选B.CWhen I graduated from college I dreamed of being a television news reporter. Having no experience, I had to work in a small town until I finally got my big brea
26、k in the from of a job in Boston. I made it.Soon, reality set in. I was too often sent to run after accused criminals out of courts, waiting outside of crime scene tape or at the doorstep of a family still crying for tragedy(悲剧). My breaking point came the day I accidentally informed a young woman t
27、hat her mother died. It was the worst day of my professional life and the day I decided I no longer wanted to shine a light on these stories. My career was ebbing, and at the same time my personal life was too-I divorced.My mom had always told me “When youre feeling extremely upset, go help someone
28、else.” So I started seeking out stories of people who had been in the news under tragic circumstances but were doing something inspiring with their lives: a young girl who was paralyzed(瘫痪的) by an accident but was uplifting her classmates with her positive spirit, a blind and autistic(自闭的) musician
29、who learned to play 27 instruments, a disabled soldier who opened his own art studio. I started to tell and promote stories like them.Over the last 10 years I have discovered my kindness gift: my ability to see the beautiful side of a person and reflect it back to them and the world. In telling stor
30、ies of people turning their own hurt into acts of helping others I have become more sympathetic, more grateful and kinder. I have learned kindness is who we are, that our power for it is limitless and that, as we shine a light on it, it grows.8. What changed the authors working direction in his job
31、in Boston?A. The tragedy in the society B. The low payment of the jobC. The hurt from his divorce D. The fear of cruel criminals9. What is the meaning of the underlined word “ebbing” in Paragraph 2?A. Taking off B. Getting into troubleC. Unchangeable at all D. Dull but important10. What the authors
32、mother said means .A. helping others is a way to escape from realityB. helping others can comfort your soulC. the best way of helping others is telling storiesD. it is difficult to make contributions to helping others11. According to the last paragraph, what does the author advise us to do?A. To tel
33、l inspiring stories B. To fight against criminalsC. To ignore our own hurt D. To do as much kindness as possible【答案】8. A 9. B 10. B 11. D【解析】作者由于工作原因看到了生活中太多的不幸,由一开始的同情、不安变为发现不幸人们的积极方面去报道,尽可能多的去帮助他们,积极地传播友善。8. A推理判断题。根据第二段waiting outside of crime scene tape or at the doorstep of a family still cryin
34、g for tragedy(悲剧).和My breaking point came the day I accidentally informed a young woman that her mother died. It was the worst day of my professional life and the day I decided I no longer wanted to shine a light on these stories.可知作者在职业生涯中见了太多的生活中的悲剧,加上自己生活的不幸,这些因素导致作者改变了工作方向,故选A.9. B猜测词义题。句意:我的事业开
35、始走下坡路,同时我的个人生活也出现问题我离婚了。句中“ebbing”指沉陷,遇到困难,与Getting into trouble同义,故选B.10. B推理判断题。文中My mom had always told me “When youre feeling extremely upset, go help someone else.”指母亲告诉我,当心情极度沮丧时去帮助别人,这样心灵能够得到安慰。故选B.11. D推理判断题。根据最后一段In telling stories of people turning their own hurt into acts of helping other
36、s I have become more sympathetic, more grateful and kinder.可知作者从帮助别人中自己变得更有同情心更感恩和友善。根据I have learned kindness is who we are, that our power for it is limitless and that, as we shine a light on it, it grows.可知作者建议我们学会仁慈并把这种力量光大。故选D.【名师点睛】推理判断题的常见考查形式及解题方法:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是
37、为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文主要推测文章的观点或结论。小题1要求判断是什么改变了作者的工作方向,根据第二段waiting outside of crime scene tape or at the doorstep of a family still crying for tragedy(悲剧).和My breaking point came the day I accid
38、entally informed a young woman that her mother died. It was the worst day of my professional life and the day I decided I no longer wanted to shine a light on these stories.可知作者在职业生涯中见了太多的生活中的悲剧,加上自己生活的不幸,这些因素导致作者改变了工作方向。小题4判断作者通过最后一段建议我们如何做,根据最后一段In telling stories of people turning their own hurt
39、into acts of helping others I have become more sympathetic, more grateful and kinder.可知作者从帮助别人中自己变得更有同情心更感恩和友善。根据I have learned kindness is who we are, that our power for it is limitless and that, as we shine a light on it, it grows.可知作者建议我们学会仁慈并把这种力量光大。DIf youre wondering when you might get the flu
40、, a new study indicates you should keep an eye on your local weather report.According to a research published in the Journal of Clinical Virology, if you keep your eye on the weather and watch for the first major dip in the temperature, you can essentially mark your calendar in prediction for an out
41、break the flu.To figure out how the weather and flu outbreak may be connected, researchers analyzed statistics of 20,000 people in an area over three seasons. The number of people who caught the flu was then compared with local weather data.After each season, the team noticed one consistent finding:
42、 The first really cold period with low outdoor temperatures and low humidity(湿度) was always followed by a week of a mass influenza outbreak.The researchers say that aerosol particles(气溶胶粒子) containing virus and liquid are more able to spread in cold and dry weather. So, in theory, if you sneeze or c
43、ough and the surrounding air is very dry, the air will absorb the moisture and the particles containing the virus keep spreading through the air for a longer period of time.Luckily, there are ways to keep off the illness regardless of the weather. Washing your hands, coughing into the crook(弯曲) of y
44、our arm and getting the vaccine(疫苗) are the best ways to prevent the flu from spreading. People over the age of 65, pregnant women and young children are at the highest risk of developing complications(并发症) related to the virus, according to the CDC.12. From the first paragraph we can infer that .A.
45、 people may easily fall sickB. nobody can predict when one gets fluC. flu is often related to weather changesD. weather report plays an important part in life13. How did the researchers draw the conclusion of the study?A. By analyzing the data B. By doing questionnairesC. By carrying out experiments
46、 D. By making observation14. Why do people catch the flu easily in cold and dry weather?A. Cold and dry weather helps the spread of virusB. The colder it is, the more kinds of flu there areC. Cold and dry weather can prevent people from doing exerciseD. Low temperature can increase the number of aer
47、osol particles15. What can we learn about from the last paragraph?A. The vaccines for flu B. The main ways to cure fluC. The most common kind of flu virus D. The people who are easy to get flu【答案】12. C 13. A 14. A 15. D【解析】研究表明流感和天气变化有关,干燥寒冷的天气更易于引发流感。还告诉了我们预防流感的方法和易患流感的人群。12. C细节推理题。根据第一段a new stud
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551851.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省枣庄第八中学北校高二语文选修《唐诗宋词选读》课件:第八专题《蝶恋花庭院深深》(共11张PPT) .ppt
